ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לינה ברלין - מתלבטת קשות :)

פורום טיולי משפחות
    12
    31
    8755
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יונית
      יונית נערך לאחרונה על ידי

מצאתי לך פיני אחד

טוב

לפחות אני לא לגמרי סנילית

הינה בשבילך שוק הפיני (יש סלומון לא נקניקיה)

בקרויצברג-- ויש לי הרגשה שקצת פספסת את התאריך השנה...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • glasha
        glasha נערך לאחרונה על ידי

מצאתי לך פיני אחד

נכון יש. נכון פספסתי. נכון את צודקת. כרגיל laugh

ועוד שאלה - אנחנו רוצות להסתובב בלילה בקרויצברג? או רק להגיע למועדון להיות שם לצאת וישר למטרו. כי ממה שהתרשמתי במהלך היום התשובה היא לא. השאלה אם אנחנו בכלל לא רוצות או שאולי כן אבל בזהירות? 

• יונית

מצאתי לך פיני אחד

אני לא אהבתי את האווירה והאוכלוסיה.

אבל---

זהו רובע מאד מקובל על ברלינאים לבילוי ושוטטות.

אני לא הייתי מגדירה אותו כ"מסוכן" - אבל עדיף שתשאלי מקומי(ת) בנושא.

• glasha
            glasha נערך לאחרונה על ידי

מצאתי לך פיני אחד

זהו שגם אני לא התלהבתי מהאווירה ובעיקר מהאוכלוסייה. אוקי. נתייעץ במקום עם המקומיים. תודה 

• ofirts
              ofirts נערך לאחרונה על ידי

מצאתי לך פיני אחד

וואו... אני מסתובב בפורום אירופה ושכחתי שלינסוע בזוג בלי הילדים זה עדיין נחשב משפחה..... 🙂 

גם אני ננעלתי על השוק בלוציה והאמץ שצננתם לי את ההתלהבות... אז באמת זה לא שוק סגור? דווקא היה יכל להיות אלטרנטיבה טובה לימים גשומים או קרים במיוחד... השוק אגב כן מוגדר כ" סקנדינבי"... חשבתי שהוא בכל זאת קצת יוצא דופן..

ראיתי אגב המלצה על שפנדאו - שוק באווירה של ימי ביניים? דוכנים ברחובות, הופעות? באמת מומלץ? והאם הוא פתוח רק בימי ראשון? 

אגב - למי שימאס לו משווקי חג מולד ממוסחרים ( וזה יקרה יותר מהר משאתם חושבים...) הבנתי שיש שני שווקי אוכל סגורים מעולים בקרויצברג ששווים ביקור.

האחד- Markthalle Neun

לפי הטיפ הזה - 

שוק אוכל ברלינאי טרנדי שממוקם בשכונה התוססת קרויצברג. המקום מתפקד כשוק אוכל פשוט במהלך השבוע (לפי אתר האינטרנט שלהם עושה רושם שלפעמים אפילו יש שם אירועים מיוחדים של גבינות או אלכוהול וכו'), אבל ההמלצה שלי מתמקדת דווקא בימי חמישי. כל יום חמישי בערב (בין 5 ל- 10 בלילה) יש במקום יריד אוכל רחוב נהדר! במקום נפתחים להם המון דוכנים שמוכרים אוכל רחוב מעניין ומיוחד (בין היתר ראינו שם דוכן שמוכר כריכים עם בשר ציד! וגם דוכן שמכר סיידר תפוחים מתוצרת ביתית).
              המגוון היה עצום ועשה רושם שכל המקומות מאוד מקפידים על איכות האוכל המוגש. האווירה היתה מאוד טרדנית ותוססת. במקום היו הרבה מאוד צעירים שבאו להיפגש ולדבר והחל מ-8 בערב כבר התחיל להיות במקום מאוד צפוף! למי שאוהב קצת פחות המולה מומלץ להגיע בשעות הערב המוקדמות יותר.
              המחירים לא היו זולים, ביחס לעובדה שבמקום נמכר "אוכל רחוב", אבל מכיוון שבאמת ראינו הרבה מאכלים מעניינים ומושקעים, המקום בהחלט שווה ביקור!

והלינק שנראה אחלה:

יריד אוכל בקויצברג

ויש גם שוק אוכל יותר אורגני ליד רחוב ברגמנשטרסה בשכונה - שכשלעצמו רחוב נחמד מאוד להבנתי - מסעדות וחנויות בוטיק קטנות. לא ברור לי בדיוק מה אבל יש שם גם פעילות לקריסטמס ( דוכני שוק?) ושוב - נראה אחלה מפלט משווקי הקריסטמס המסורתיים ואלטרנטיבה נחמדה לימי גשם. 
              ועדיין לא הזכרתי את השוק הטורקי שם - שמשום מה נראה לי פחות שווה מהשניים האחרים באותה שכונה. 

אגב - יש למישהיא המלצה טובה על מסעדה מעולה בברלין? משהוא רומנטי, מיוחד ששוה לטרוח ולפתוח את הארנק עבורה? 

• יונית

מצאתי לך פיני אחד

לוצ'יה פתוח

שפנדאו ימי ביניים-לזכרוני גם שבת וגם ראשון---אבל צריך לבדוק!

קרויצברג והתורכים-למי שמחפש אווירה ים תיכונית. האמת- שמה שקוסם לעיתים לתייר הולנדי או פיני, לא בדיוק קוסם לתייר ישראלי (או לא לכל תייר ישראלי לפחותwink)

• אמה
                  אמה נערך לאחרונה על ידי

ואם כבר מדברים על אוכל

זאת התקופה(כך הבנתי בקייץ) לטעום את הקיזרמשארן.

לי,לבקשת הבת דודה הברלינאית השף הכין במיוחד ביוני.לא היה באף מקום.כולם ענו שזה מאכלי חורף...ולי בא! שעתי וראיתי את הקינוח הזה כאן בפורום ובא ליblush.

איפה הכינו? לא יודעת בדיוק..עצרנו מול אחת הבתי קפה מסעדות שהיא יושבת שם ביום ראשון בבוקר ומכירה היטב את השף.במערב זה בטוח,באזור ביירשי אולי...אבל נראה לי בדצמבר יהיה ברוב המקומות. 

• ofirts

ואם כבר מדברים על אוכל

יונית תעיפי מבט בקישור של השוק. אני לא מתכוון לשוק הטורקי שם שגם לי ממש לא עושה את זה. אלא דווקא לשני שווקי האוכל האחרים שאחד מהם יותר גורמה והשני ביום חמישי אחר הצהרים יוצר דוכני אוכל טובים ואווירה מגניבה. נראה אחלה.

לגבי הקינוח של הקיסר - אני בטוח שבכל בית קפה קלאסי בברלין יהיה אותו. במיוחד בתי קפה בסגנון אוסטרי כי הקינוח הזה מגיע משם. 

• יונית

ואם כבר מדברים על אוכל

אכן הקייזר הגיע עם הקיסר מאוסטריה ושם באמת מקורו ומקומו

ולגבי יריד האוכל של יום חמישי -זה מקורה! (זה אתה שחיפשת שווקים מקורים,נכון?) וזה כבר יתרון עצום.

בעיניי אמיתי ומקומי ולא תיירותי.

(לא השוק התורכי ! היריד, את השני אני לא מכירה)

גם ליריד ,חייבת לציין הגעתי במקרה לחלוטין כשחיפשתי מקומות מהוגנים לאימא ונער ברובע זה....אני הייתי בטוחה שככה זה כל יום--- עד שהבנתי ממישהו שם שרק ימי חמישי. היות והייתי ביום אפור לגמרי (לא שבשעה 17.00 יש צבע אחר בכל מקרה לשמיים) זה היה פתרון מעולה כולל ארוחת ערב מוקדמת.

• קיפודה
                        קיפודה נערך לאחרונה על ידי

מצאתי לך פיני אחד

לא בטוח שהייתי נכנסת לשוק הטורקי ומפגינה את הישראליות שלי אבל בתור אילמת שיודעת לאכול בשקט, בהחלט הייתי הולכת לאכול שם. אין על האוכל הטורקי !! ובוודאי בעיר כמו ברלין, שהיא לא פסגת הקולינריה…רק שמישהו אמין יגיד שהאווירה שם טובה ומבחינתי כמו כל הולנדי ופיני שמחפש אוכל טוב, פעם הבאה אני שם והרבה.

שבת שלום

• ofirts

מצאתי לך פיני אחד . לא טורקי

חברה שוב לא להתבלבל. אנחנו לא מדברים כאן על השוק הטורקי. אלא על שוק אחר, מקומי יותר , גרמני יותר - Markthalle Neun

וכן יונית בחיפושי הנרחבים אחר שוקי אוכל מקורים מצאתי את שני אלה בקרויצברג. השני נראה יותר כמו סופר גדול עם דוכני אוכל אורגני וגורמה אבל גם עם מסעדות. השוק הזה - כאמור נראה ממש אחלה ביום חמישי אחרי צהריים 

• 1
                          • 2
                          • 2 / 2
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון