סקי במג'ב באמצע דצמבר
-
הי ,
אני ובעלי אמורים לטוס לסקי במג'ב באמצע דצמבר (12-16), לגנוב כמה ימים בלי הילדים. באתרים הבנ"ל של מזג אוויר רשום שהאתר שם נפתח ב- 6 בדצמבר, אבל בינתיים פשוט אין שם שלג בכלל.
יכול להיות שמספיק שלג של כמה ימים כדי לפתוח את האתר?
תודה לעונים, קצת לחוצים ועוד יכולים לבטל או לעבור אתר
-
סקי במג'ב באמצע דצמברהמצב אכן רע באופן חריג לתקופה הזו ולא צפוי שינוי משמעותי בשבוע הקרוב.
הנה מה שהייתי עושה במקומך: מבטל את ההזמנה במג'ב, כי לא סביר שהמקומות שם ייחטפו. במקרה של dump ענק בשבועיים הקרובים, תוכלו לחדש את ההזמנה. זו לא נבואה, רק מה שהייתי מעריך במקרה שהחופשה הייתה שלי.
הייתי משאיר את הטיסה (מן הסתם לז'נב) ואת הרכב השכור, אם יש. אם לא יסתייע במז'ב, תוכלו לנהוג עוד שעה וחצי-שעתיים ולגלוש בצ'רוויניה/זרמאט או סאס פי. לא אלגנטי כמו מז'ב אבל השלג כבר שם ולא יימס.
-
סקי במג'ב באמצע דצמברמצטרף להמלצה.
אכן כרגע צ'רויניה וזרמט הן נקודות אור לבנות (תרתי משמע) על פני הרקע החום/ירוק.
- מ.א.
-
דעה קצת אחרתאני מניח שבחרתם במג'ב לא במקרה - זה עדיין לא אבוד אם אתם עם רכב (אולי גם עם תחבורה ציבורית זה אפשרי?). עדיין אפשר להתאכסן במ'גב ....פשוט נוסעים בבוקר כ-45 דקות ל-ARGENTIERE שם בטוח יש כבר שלג למעלה על הקרחון. רבע שעה לפני שמגיעים ל-ARGENTIERE יש גם עיירה קטנה לא כ"כ ידועה בשם CHAMONIX שאני מניח למעלה יהיה גם מספיק שלג ליום אחד או שניים של גלישה. ממליץ שם לעשות את ה-VALLEE BLANCHE אבל לא בטוח שיהיה פתוח כ"כ מוקדם בעונה.