אוהל לפטגוניה - MSR hubba hubba, tarptent או Kelty
-
היי,
אנחנו זוג המגיע לפטגוניה לכחודש וחצי בסוף דצמבר ומכיוון שאנחנו מתכננים לעשות הרבה טרקים (וגם לישון בקמפינגים אם יש אפשרות) אנחנו רוצים לקנות אוהל.
צמצמנו את האפשרויות לשלושה אוהלים:
Tarptent double rainbow - 410$
MSR Hubba Hubba NX 2p - ~450$ (המחיר שלו תלוי בכמה כסף buy2usa יחליטו לגנוב על המשלוח - יכול להיות בטווח של בין 400 עד 600, תלוי בגודל החבילה)
Kelty TN2 - 343$
חשוב לנו שיהיה קל, נוח ועמיד בסופות ואנחנו צריכים להזמין ממש בימים הקרובים כדי שיספיק להגיע לארץ לפני הטיסה.
נשמח לחוות דעת של אנשים שקנו אחד מהם.
תודה רבה
-
אוהל לפטגוניה - MSR hubba hubba, tarptent או Keltyאני לא מכיר את האוהלים שציינת.
במחירים האלה יש יופי של אוהלים שתוכלי לקנות כאן בארץ, אוהלים שמתאימים יופי לשימוש שלכם.
שקלתם לקנות בארץ או שאוטומטית הלכתם לאופציית ההזמנה מחו"ל?
-
אוהל לפטגוניה - MSR hubba hubba, tarptent או Keltyתוכל בבקשה לשתף אותנו - איזה אוהלים ברמה הזו יש כאן בארץ?
אני אישית חיפשתי וניסיתי למצוא והמחירים בשמיים, עבור סחורה בסיסית. למשל - http://www.backcountry.com/marmot-traillight-2-person-3-seas on-tent-w-footprint - בארץ מעל 2000 ש"ח ובחו"ל 150$. גם לאחר התחשבות במיסי יבוא (עבור סחורה שעולה מעל 75$) ומשלוח, לא עוברים את רף 250$ (וגם זה בהגזמה). למה לסבסד את חנויות הטיולים שמנסות לעשוק את האזרח התמים? מילא אם היו אוהלים נורמליים כחול לבן, הייתי מוכן לספוג את העשיקה בשביל "לתמוך" בכלכלה.
אגב, העובדה שאתה לא מכיר את האוהלים הנ"ל (google it - best backpacking tents 2014) תמוהה בעיניי.
-
אוהל לפטגוניה - MSR hubba hubba, tarptent או Keltyתומר, קודם כל, אין צורך לתקוף.
שנית, חשוב לי לציין שאני לא מייצג כאן אף אחד.
לעניין - חבל שלא קראת את הדברים שלי כפי שכתבתי אותם.
לא אמרתי שאני לא מכיר את החברות. שואלת השאלה ביקשה ביקורת מאנשים שעשו שימוש באוהלים הספציפיים האלה, אז מה החכמה לפתוח גוגל ולבדוק עליהם?
בנוסף, אני גם לא טענתי שהאוהלים בארץ עולים אותו דבר כמו האוהלים בארה"ב, ממש לא. אני טענתי שיש ברמת המחירים של סביב ה400$ יופי של אוהלים שאפשר לקנות בארץ, כאלה שיעשו את העבודה יופי.
נראה היה שהיא קצת חוששת מלהזמין מחו"ל, בסה"כ העליתי את האופציה שאולי יהיה נכון יותר לקנות בארץ במקרה הזה.
אין לי משהו עקרוני נגד הזמנה מחו"ל, ושוב, אני לא מייצג כאן אף אחד. אבל, ואת זה אני אומר מידיעה, אף בעלים של חנות טיולים בארץ לא "עושק" לקוחות. לא מתעשרים מלמכור ציוד מטיילים. הציפייה שציוד טיולים יעלה בארץ כמו שהוא עולה בארה"ב היא תמימה לדעתי. בדיוק כמו לצפות שדלק, אוכל, ובגדים יעלו בארץ כמו שהם עולים בארה"ב. אני לא טוען שאין בעיה - אני רק טוען שהבעיה לא קשורה לחנויות הטיולים בארץ. נתח הרווחים שלהם לא יותר גדול משל שום קמעונאי אחר כאן.
-
אוהל לפטגוניה - MSR hubba hubba, tarptent או Keltyה tarptent לפי עניות דעתי בלבד, מאוד אובר-רייטד, למרות שהם נחשבים תמיד בין הטובים בקטגוריה של הל אולטרהלייט.
גם הMSR וגם KELTY הן חברות טובות וידועות, הם הMSR שווה באמת עוד 100 דולר? לא יודע...
בארץ אפשר לקנות Drifter 2 של Mountain hardwear ב-1000 ש"ח אם לא אפילו בקצת פחות. אמנם קצת יותר כבד במשקל של 2.4 ק"ג, אבל שווה לבדוק אותו לפי דעתי. -
אוהל לפטגוניה - MSR hubba hubba, tarptent או Keltyאם כבר מדברים על הזמנות מחו"ל, הנה טיפ קטן -
כשאת מזמינה, תבדקי איתם אפשרות לא לכתוב את המחיר+קבלה על הקופסה, או לכתוב מחיר שונה (זול יותר מ-75 דולר, אם הם יסכימו).אני שילמתי 80 דולר מכס רק בגלל שהמחיר שהיה כתוב על קופסת הקרטון היה המחיר המלא, שעלה על 75 דולר. (עדיין עלה לי חצי מחיר בהשוואה לארץ...!)
-
אוהל לפטגוניה - MSR hubba hubba, tarptent או Keltyמתי זה היה? בפעם האחרונה שבדקתי, משלמים רק 18% מע"מ על חבילות שעולות בין 75$ ל-500$.. מקווה שלא יהיו הפתעות במכס...
-
אוהל לפטגוניה - MSR hubba hubba, tarptent או Keltyהזמנתי לפני פחות משנה.
אני לא מבין בזה יותר מדי, רק רציתי להזהיר.
אחרי שהזמנתי אמרו לי כמה חברים שיש חנויות שמסכימות לכתוב בקבלה סכום נמוך יותר.
לא יודע כמה זה נכון, אבל שווה לנסות.