מערב ארהב-תכנון ראשוני לצורך הזמנת טיסות-כרטוס מחר
-
שלום למומחי הפורום, לאחר קריאה רבה בהמלצות הפורום, מבקשת חוות דעתכם.
טיול משפחתי ראשון בארה"ב (הרבה טיולים משפחתיים באירופה וטיולים רגליים בארץ)- זוג+3 (12,16,21).
מחפשים שילוב בין טבע, ערים, פארקי שעשועים (בכל זאת בת מצווש) וקניות על מנת לקלוע לטעמם של כולם.הכוונה לבנות שלד על מנת להזמין טיסות ואח"כ להמשיך בתכנון המפורט.
כרגע מחזיקה ב HOLD עד מחר טיסות לספטמבר 2015 (חגים) במחיר טוב
( TLV-SFO, SAN-TLV )1– נחיתה בסן פרנסיסקו בצהריים
2- ס.פ
3-ס.פ
4-ס.פ
5- נסיעה למונטריי ( כביש 17 מייל + אקווריום+ פוינט לובוס )
6- השלמות מונטרי ( מה שלא הספקנו ביום קודם ), נסיעה ליוסמיטי
7-יוסמיטי
8-יוסמיטי
9-נסיעה לכיוון וגאס
10- וגאס
11- וגאס
12- וגאס
13-17 ( 5 ימים ) – פארקים באזור וגאס (ברייס, ציון, גרנד קניון – מה שמסגרת הזמן תאפשר)
18- נסיעה לLA
19-22 – LA (פארקים וקניות)
23-25 – סן דייגו ( סי-וורלד וגן החיות חובה)
26 – טיסת בוקר מסן דייגותודה, ענת
-
מערב ארהב-תכנון ראשוני לצורך הזמנת טיסות-כרטוס מחרשלום ענת,
לטעמי, תוכנית מצוינת.
בהצלחה

-
מערב ארהב-תכנון ראשוני לצורך הזמנת טיסות-כרטוס מחרערב טוב!
נראית תכנית טובה.
-
מערב ארהב-תכנון ראשוני לצורך הזמנת טיסות-כרטוס מחרנראית לי תוכנית טובה ומרווחת, רק שויתרתם על כביש מספר 1 בקליפורניה.
-
מערב ארהב-תכנון ראשוני לצורך הזמנת טיסות-כרטוס מחרהי
אכן ויתרנו על כביש מספר 1 מאילוצי זמנים - לא רוצה טיול מרתוני. מקוה שסביבת מונטרי ופוינט לובוס יהוו טעימה מהנופים שנפספס...
תודה רבה לכל המשיבים על התגובה המהירה !!!
מכרטסת ואז מתחיל החלק הכיפי של התכנון המפורט

-
מערב ארהב-תכנון ראשוני לצורך הזמנת טיסות-כרטוס מחרבאופן כללי המסלול נראה מעולה, לא דחוס מדי, ואני לא רואה בעיה להזמין טיסות.
שלוש הערות בכל זאת:
1. לא ציינתם תאריכים מדוייקים ו/או ימי השבוע. שווה לבדוק ם יש איזו משמעות מיוחדת (למרות שלא ידוע לי על חגים רציניים בספטמבר)
2. ובכל זאת החגים היהודיים - אני מניח שהטיול מתוכנן על החגים. אם אין לכם שום כוונה לציין אותם בשום צורה (יום חול רגיל מבחינתכם) אז אין בעיה. אם יש לכם איזושהי כוונה (ארוחה חגיגית בערב ראש השנה, משהו בכיפור) אז תראו שמסתדר לכם בימים ו/או במיקום.
3. סוף הטיול טיפה דחוס בפארקים ואטרקציות. לא פרטטתם איזה פארקים בלוס אנג'לס, אבל הקצתם 4 ימי נטו ללוס אנגל'ס ויומיים וחצי לסן דייגו. אם מדובר על פארק או שניים בלוס אנג'לס אז זה לא נורא. אם מדובר על 3 פארקים או יותר זה כבר מתחיל להיות דחוס.
אם אכן מדובר על מרתון פארקים (5 פארקים ויותר), שווה אולי לשנות את המסלול כך שיהיה מעגלי מלוס אנג'לס ואז חלק מהפארקים בהתחלה וחלק בסוף. אם מדובר על 3-4 אתרים זו לא בעיה.
-
מערב ארהב-תכנון ראשוני לצורך הזמנת טיסות-כרטוס מחרהיי. אשמח לדעת כמה עלו הכרטיסים ועם מי. תודה מיכל
-
מערב ארהב-תכנון ראשוני לצורך הזמנת טיסות-כרטוס מחראם אתם מתכננים גם להגיע לסי וורלד, הייתי מוותר על האקווריום במונטריי, והייתי מחליף "בטעימה" מכביש 1, לפחות לנסוע עד לאיזור של BIG SUR
-
מערב ארהב-לפני כרטוס - תודה ושאלה נוספתראשית, תודה רבה על התגובות המעשירות.
אנשים טובים -תודה על התזכורת לנושא תאריכי החגים המקומיים, אכן לא לקחתי בחשבון.
רעיון נוסף שעלה היום ומחייב אותי לשנות את הטיסות (יש לי עד חצות היום לכרטס), הוא לטוס לסולט לייק סיטי ולהוסיף את יילוסטון למסלול במקום יוסמיטי ( ראיתי חוות דעת על כך שיבש בספטמבר ופחות אטרקטיבי).
חלופה 2:
טיסה לסולט לייק סיטי
1- נסיעה ליילוסטון ( כ 5 שעות)
2-4-יילוסטון - 3 ימים
5- נסיעה לברייס
6-8 - ברייס וציון
9-11 לאס וגאס
12- נסיעה ללוס אנגלס
13-18 - לוס אנגלס וסן דייגו ( 4 פארקים, קניות...)
19-21 - כביש מספר 1 + מונטריי ( 3 ימים)
22-24 - סן פרנסיסקו
25- טיסת בוקר לתל אביבדעתכם ?
השאלה העקרונית היא יילוסטון מול יוסמיטי וגרנד קניון
-
מערב ארהב-לפני כרטוס - תודה ושאלה נוספתאנחנו היינו בספטמבר ביוסמיטי,
מפלי יוסמיטי אכן היו יבשים, לכן עשינו את מפל ורנל,
למרות זאת, הפארק מרשים מאוד, ראינו גם את מפלי ההינומה, וכמובן את הגליישר פוינט ונהננו עד מאוד.
יש גם את פארק הסקויות בחלק הדרומי של הפארק שהוא מרשים מאוד.
לא היינו ביילוסטון, וגם אני חולמת עוד להגיע לשם, אולי אתה צודק וזה יותר מתאים לעונה זו ,
כדאי שתקבלו חוות דעת ממי שהיה גם שם..
אני יכולה להעיד שלמרות שאין הרבה זרימה פארק יוסמיטי עדיין מרשים בעוצמתו
-
מערב ארהב-לפני כרטוס - תודה ושאלה נוספתילוסטון + גרנד טיטון מומלץ להקדיש 4-5 ימים, אבל לדעתי גם שלושה ימים יכולים לספק אתכם. יש לקחת בחשבון את מזג האויר ההפכפך באזור. הייתי שם יומיים בספטמבר האחרון (בפעם השנייה, בגלל זה קיצרתי) ויום וחצי ירד גשם, למרות זאת טיילנו בהפוגות ומאוד, מאוד נהנינו.
צריך לקחת בחשבון שביום הנסיעה לברייס מדובר בכ-8 שעות נהיגה נטו, לכן מומלץ אחרי הביקור בילוסטון לנסות ולהגיע לאיידהו פולס ללינה, כך מקצרים את הדרך לברייס.
גם צריך לקחת בחשבון את נושא הרכב. יהיה קנס גבוה על לקיחה בסולט לייק סיטי והחזרה בסן פרנסיסקו, למיטב ידיעתי יש חברות השכרה (מחייב בדיקה מעמיקה) שלא גובות קנס על לקיחה בסולט לייק סיטי והחזרה בלאס וגאס, שם אפשר להחליף רכב, השכרה נוספת, אז בטוח שבין וגאס לסן פרנסיסקו יש חברות השכרה שלא גובות קנס. היש מבין ?
דבר נוסף, להימנע מלסוע אחורה-קדימה, עדיף מוגאס לסוע ישירות לסן דיאגו ואח"כ להצפין ל-LA וכביש 1.
אני אישית הייתי בוחר בתוכנית החדשה, ילוסטון, בעיני, הוא הפארק הכי מדהים שבו ביקרתי ברחבי ארה"ב ותאמיני לי שביקרתי בהרבה. כ"כ, אחרי מחצית ספטמבר מתחיל זמן השלכת באזורים האלה.
את יכולה לחפש בהודעות שלי את ה-"סיכומון" מספטמבר-אוקטובר האחרונים ושם יש תמונות גם מילוסטון.
-
מערב ארהב-לפני כרטוס - תודה ושאלה נוספתענת, את שואלת ברצינות?
את משווה את יוסמיטי הנהדר לילוסטון המדהים! שאין כמותו! שאסור להפסיד כשיש הזדמנות?
ברור שהמסלול השני, כולל ילוסטון הרבה יותר מוצלח (אישית, הייתי מוותר על לוס אנג'לס, אבל אם זה רק לפארקי-הכיף, אז זה עובר...)
בקיצור, ילוסטון מקום מדהים. ליוסמיטי הרבה יותר קל להגיע. עשו זאת בפעם אחרת.
היינו פעמיים, ובקיץ הקרוב בפעם השלישית ב 4 שנים (הילדים ביקשו !!). מוזמנת לעיין בבלוגים שלנו ולקבל מושג במלל ותמונות למקור ההתלהבות.
הערה אחת: כדאי לוודא שיש טיסות נוחות עבורך לסולט-לייק-סיטי. משום מה זהו אתר עמוס ושינינו כבר מסלולים בגלל מגבלות-גישה.
הערה לפרוטוקול ול-Israelimom: גם הגליישר מדהים.. פשוט לא עלה בדיון הזה...
. -
השרשור של התמונות -
השרשור של התמונותהתמונות שהציג ראובן מדהימות, מצורפת הדגשה של קניון ילוסטון - אחד השיאים.
-
מערב ארהב-תכנון ראשוני לצורך הזמנת טיסות-כרטוס מחרראובן ודרבן, ההמלצה והתמונות המדהימות שכנעו בגדול

הזמנו כרטיסים לחלופה השניה (TLV -> SLC, SFO-> TLV).
מיכל, לשאלתך, אמריקן אירוויז דרך קייק (באתר שלהם יקר יותר)- 1050$
דרבן- בלוג מקסים - נראה לי שאני עוד אבלה בו הרבה
ראובן - טיפ מצוין בנושא הרכב ומקבלת בשמחה גם את ההמלצות האחרות
תודה רבה לכל המשיבים היום ואתמול -יופי של פורום .
לילה טוב
-
מערב ארהב-תכנון ראשוני לצורך הזמנת טיסות-כרטוס מחראשמח לדעת מה תנאי הביטול כאשר מזמינים דרך אתר KAYAK
-
מערב ארהב-תכנון ראשוני לצורך הזמנת טיסות-כרטוס מחרדמי הביטול נקבעים בהתאם לCLASS של הטיסה בחברת התעופה.
במקרה שלנו 240$ דמי ביטול.
לAA יש טלפון מקומי שניתן לברר בו פרטים אלו.
רק להבהרה - איתרנו את הטיסה דרך קייק, ההזמנה בוצעה באתר של חברת התעופה (ההפניה דרך קייק).