טיבולי - רומא
-
ברוב אתרי האינטרנט רשום שהרכבת לטיבולי יוצאת מתחנת Tiburtina,
האם זה נכון?
ובאיזה תחנה אני צריכה לרדת מישהו יודע?
-
טיבולי - רומאמישהו היה בטיבולי שברומא בזמן האחרון?
-
טיבולי - רומאאני שוב מקפיצה בתקוה לעזרה
-
טיבולי - רומאלפני שבועיים נדמה נשאלה שאלה דומה.
אבל כן זוהי נקודת המוצא
בדקי מול הגנים עצמם ביום הביקור- שאכן פתוח
מניסיון של מישהי- לא תמיד המידע באתר האינטרנט מדויק, וגם לשכת התיירות של טיבולי לא תמיד בקיאה בסגירה של האתר (נכון למחצית נובמבר 2014 )
-
טיבולי - רומאכפי שיונית ציינה חשוב לוודא האם פתוח בטלפון יישיר
-
טיבולי - רומאברור שאבדוק גם באותו היום , אך אתן יודעות באיזה תחנה צריך לרדת ?
-
טיבולי - רומאלוילה ד'סטה (של הגנים והמזרקות) התחנה היא במרכז העיירה טיבולי.
מקווה שזה מסייע.
-
טיבולי - רומאידוע לך שם התחנה ?
-
טיבולי - רומאלא-
אבל כו ל ם יורדים שם (כלומר כל התיירים)
הנהג ידע- טיבולי סנטר או וילה ד'אסטה.
גם רואים כשמגיעים לתוך העיירה עצמה (פיזית ).
-
טיבולי - רומאלדעתי טיבולי לא "שווה" ביקור.
-
טיבולי - רומאתודה יונית .
נורה למה לדעתך לא שווה ליסוע לטיבולי ? חשוב לי לדעת אם זה ביגלל שלא אוהבת טבע או שפשוט לא אהבת?
-
טיבולי - רומאאני לא נורה
אבל טיבולי אינו טבע
זוהי וילה עם גנים פסלים מזרקות.
(או לפחות לא טבע כמו שאני מבינה).
אם לא ראית וילה איטלקית מעולם--אז אולי
אם היית בוילות אחרות בצפון או מרכז איטליה- אז מצטרפת לנורה, באמת שלא הכרחי.
-
טיבולי - רומאלא חובה אבל יציאה נחמדה מרומא
-
טיבולי - רומאיונית לא התכוונתי טבע מבחינת הרים , יותר גנים ודשאים זה גם סוג של טבע.
מבחינת חובה או לא אני רוצה למלא יום שיש לי ממש ריק, והוחלט לעשות שתי מסלולים ושם נחליט אחת זה פירנצה והשני זה טיבולי
-
טיבולי - רומאהייתי שם בשנה שעברה בתקופה זו.
אין מה לחפש שם בחורף. הגנים הולכים לישון. כל הפסלים והעצים היפים מכוסים בברזנט לבן ומדכא. המזרקות לא עובדות. הארמון עצמו בלי הגנים? נו... לא משהו.
במיוחד אם יורד אז גשם, כמו שהתמזל אז מזלי...
-
טיבולי - רומאבלי קשר לטיבולי (לא הייתי), אבל עם קשר דווקא לדברים שהולכים לישון בחורף - מי שמגיע לרומא בתקופה הזו, שימו לב שיש לא מעט מקומות בשיפוצים. לא, זה לא מקלקל בכלל את חוויית רומא, יש כל-כך הרבה מה לראות ולהנות ולחוות, אבל שווה לדעת מראש:
פונטנה די טרבי בשיפוץ מקיף, אין מים (השאירו בריכונת קטנה למי שבכל זאת רוצה לזרוק מטבע) ופיגומים לכל הגובה. מצד שני, זה דווקא נותן הזדמנות מיוחדת להכנס לתוך המזרקה ולהתקרב אל הפסלים (יש גשרון מיוחד שמאפשר לעבור קרוב) וגם לראות את עבודת הנמלים של המשפצים, שעובדים עם כלים עדינים כדי לנקות הפסלים, להוריד את האבנית וכד'. לא מצאתי שם שלט שמודיע עד מתי השיפוץ.
גם הקוואטרו פונטאנה, שבצומת הרחובות קוואטרו פונטנה ו-ונטי סטמברה, בשיפוץ - כל הארבע מכוסות לגמרי. שם יש שלט שאומר שהשיפוץ התחיל ביוני 2014 כמדומני ויימשך 300 יום.
עוד בשיפוצים - טריניטה דיי מונטי, הכנסייה שבמרומי המדרגות הספרדיות. אפשר להכנס פנימה בין הפיגומים אבל לא רואים כלום וגם שני המגדלים מכוסים.
אין מה לעשות, היופי מצריך הרבה תחזוקה ובהרבה מקומות נוספים (כולל בקולוסיאום) יש פיגומים. ועדיין, כל דקה בעיר הזאת היא תענוג צרוף. -
טיבולי - רומאאם כך אולי עדיף לוותר על טיבולי
לצערינו , ופשוט לחרוש יותר את רומא .לגבי פונו מה דה טרווי הבנתי שהשיפוצים הסתיימו בחודש אוקטובר ועכשיו המזרקה אמורה להיות כבר פתוחה לקראת חג הכריסמס.
נקווה לראות משהו חוץ מפיגומים בכל זאת לא בשביל זה הגעתי לשם