תכנון מסלול טיול
-
בגלל שההודעה הקודמת שלי הייתה מאוד מבולגנת וגם התאפסתי על עצמי קצת, אני מפרסם מחדש...
אשמח לעזרה בתכנון המסלול.. אני מסיים טיול בתאילנד בבנגקוק בעוד שבועיים, ואני רוצה לעשות לאוס וייטנאם קמבודיה פיליפינים.
חשבתי לקחת טיסה לאודון תאני, לטייל בלאוס מויאנטיין עד לאונג פרבאנג, שם להוציא ויזה לויאטנם, ואז לטוס להאנוי. לרדת דרומה בויאטנם, לעבור לקמבודיה ואז לעבור לפיליפינים. האם זה מסלול הגיוני? האם יש משהו שאפשר לשפר? מאיפה עדיף לקחת טיסה לפיליפינים? אפשר בכלל מקמבודיה או שצריך לחזור לבנגקוק בשביל זה?
-
תכנון מסלול טיולהאיזור היותר יפה בלאוס לדעתי הוא הצפוני - לואנג נמטה ודרומה, פחות יפה הוא דווקא איזור וינטיין.
אני מציע לך שתי אופציות
1: רכבת לילה לציאנג מאי
מציאנג מאי אוטובוס לציאנג ראי ומעבר הגבול ללאוס להוייסי,
לינה בהויי סיי ובבוקר נסיעה ללואנג נמטה
2: טיסה עם אייר אסיה לציאנג ראי - יש הרבה טיסות ואם תיקח את הטיסות שלפני 12 בצהריים תספיק לעבור את הגבול באותו יום להויי סיי תאלץ ללון בהויי סיי
עלות טיסה כ 35 דולר
http://booking.airasia.com/Select.aspx
מסלול בלאוס
לואנג נמטה 4-6 ימים כולל מואנג סינג\יום נסיעה ללואנג פראבנג
לואנג פראבנג 5-4 ימים
יומיים נונג קיאו
יום נסיעה לואנג וינג
ואנג וינג 4 ימים
וינטטין יום.
כאן גם הייתי עושה שינוי
וממשיך בנסיעה דרומה לעבר גבול קמבודיה
עובר את הגבול בקמבודיה ומטייל בקמבודיה
אח"כ עובר לדרום ויטנאם
כדי להגיע כמה שיותר מאוחר לצפון ויטנאם.
אתה תגיע לשם לפי התכנית שלך בינואר שהוא לא חודש טוב לטייל במפרץ הלונג ובסאפה
-
תכנון מסלול טיולהיי, הבעיה היא שאין לי ויזה ללאוס, וכניסה רגלית מקבלים רק ל15,יום לא? אני לא אספיק כנראה לטפל בזה בבנגקוק..
-
תכנון מסלול טיולאתה מקבל ויזה ל30 יום בכניסה ללאוס.
לתאילנד אם אתה נכנס יבשתית אתה מקגבל ויזה ל15 יום
לגבי לאוס זה לא נכון
-
תכנון מסלול טיולהמון תודה!
-
תכנון מסלול טיולאני כנראה פשוט הולך על ההצעה שלך, אזמין טיסה לצ'יאנג ראי, ומשם אעבור לצפון לאוס.
תוכל בבקשה (או מישהו אחר חח) להסביר לי מה הדרך שאצטרך לעשות? מהמטוס אני צריך להגיע ל... נסיעה ב... כמות זמן של... עד בערך לואנג נאמתה? תודה!
-
תכנון מסלול טיולמבחינת עלות אל מול תועלת וכו' נראה לי שאעלה על הטיסה של 07:30 של אייר בנגקוק לצ'יאנג ראי. מה שאומר שאגיע מוקדם לצ'יאנג ראי.
לפי מה שקראתי, אצטרך להגיע לצ'אנג קונג (מונית לצ'יאנג מאי ואז אוטובוס?) ושם לעבור את הגבול להוייסי ולישון שם את הלילה באמת כי יהיה מאוחר, ויום אחרי לצאת ללונג נאמתה...
אשמח לשמוע באמת מה אמצעי התחבורה שאעשה בהם שימוש בדרך ואיך להגיע אליהם... תודה!
האם אספיק לחצות ללאוס ביום הראשון באמת?
-
תכנון מסלול טיוללדעתי לא תהיה לך להגיע ללאוס באותו יום.
אם הטיסה שלך ב- 07:30, הנחיתה בצאנג ראי בערך אחרי שעה, עד שתצא מהטיסה 09:00.
נסיעה לצ'אנג קונג כשעתיים - שלוש, כלומר תגיע בערך בשעות 14:00-15:00.
שים לב, היום המעבר הוא יבשתי (ע"ג גשר) ולא בסירות.
אתה צריך לתכנן טוב איך אתה עושה את החציה - אוטובוס / מיני ואן וכו'.
אני עדיין לא יכול לתת עצה מתאימה כי אני לא מכיר את המעבר החדש.
דרך אגב, אני לא בטוח אם יש טיסות ישירות מקמבודיה לפיליפינים?
-
תכנון מסלול טיוללעבור את הגבול ביום הטיסה לציאנג ראי לא תהיה לך בעיה.
אתה צריך לקחת אוטובוס מציאנג ראי לציאנג קונג 3-4 ש'
בציאנג קונג טוקטוק לגבול.
גם אני עברתי בסירה ולא בגשר כך שאין לי נסיון במעבר הנוכחי.
אבל כמו שאני מכיר בטח יש אוטובוס או מיני בוס
בשום אחד מהמקורות שאני מכיר אין הסבר על המעבר החדש......
בהויי סי יש המון גסטהאוסים כולם גרועים.
יש אוטובוס ציבורי שנוסע ללואנג נמטה
http://laomeow.blogspot.co.il/search/label/bus
יש אחד בתשע בבוקר ויש ב12
צריך להיות הרבה לפני לקנות כרטיס ולתפוס מקום
גם אם אתה מגיע קצת אחרי הזמן בהחלט יתכן שהאוטובוס יחכה לנוסעים........
לו"ז בלאוס זה דבר גמיש
-
תכנון מסלול טיולראשית הגשר רק מזרז את המעבר. שנית יש גם מיניבוסים מהמעבר ללואנג נמתה (וגם ליותר רחוק). למרות ששמם יצא לשימצה בגלל צורת הנהיגה הרי שקטע כביש זה סלול היטב ברמה בינלאומית (עי הסינים) ותוך כשלוש שעות אתה בלואנג נמתה עם גסטהאוסים טובים. ככה שעל פי כל החישובים אין לך בעית הגעה אם הכל מתנהל סביר.
-
תכנון מסלול טיולתודה רבה לכם! מה שאתם אומרים זה שאני צריך לקחת טיסה לצ'יאנג ראי ומשם מונית לתחנת אוטובוס בצ'יאנג ראי, משם אוטובוס לצ'אנג קונג.. טוק טוק לגבול.. לחצות... להגיע להוייסי ואולי אפילו לקחת ישר מיניבוס מהמעבר ללואנג נאמתה? אש, אני מזמין מחר את הטיסה לצ'יאנג ראי, המון תודה חברים!