ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מחפש מנזר מבודד בסין

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    7
    9
    6159
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Alon.N
      Alon.N נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם

תמיד רציתי לחיות במנזר בודהיסטי במזרח הרחוק

ככל שעוברים השנים אני מבין יותר ויותר שמקומי לא כאן בישראל ובעולם המודרני בפרט, צורת החיים הזו לא מתחברת אלי בשום צורה ואפילו גורמת לי לצער רב מאוד בחיי היום יום שלי.

אני מחפש מנזר.

המטרה שלי היא לחיות במנזר (כמה שנים או כל החיים במידה ויתאים),

יש לי עדיפות למנזרי שאולין  )לא אחד מודרני וממוסחר)!

*קראתי קצת על מנזר שאולין בשם ""wu wei si ליד הרי Cangshan בסין,האם מישהו היה שם?  אם כן: האם זה מקום שאפשר להתגורר בו לתקופה ארוכת שנים, והאם לפי דעתכם הנזירים המקומיים יסכימו לקבל אותי למנזר? האם יש דרך לתקשר איתם מכאן?

אני מודה לכל מי שמכיר או היה במנזר ויוכל לעזור לי  (רק מנזרים בסין או יפן).

תודה

אלון

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Ori...A
        Ori...A נערך לאחרונה על ידי

מחפש מנזר מבודד בסין

אהלן,

אני לא יכול לעזור במציאת מנזר שעונה לדרישותיך, לצערי, אבל כמה הערות שאולי איכשהו יעזרו:

אני לא בטוח למה אתה מתכוון ב"עדיפות למנזרי שאולין". מנזר שאולין יש אחד, והוא נמצא בפרובינציית חה-נאן. הוא בערך המנזר הכי מתויר בסין, כך שזה ממש לא הסגנון שאתה מדבר עליו.

Wu Wei Si הוא מנזר בודהיסטי קטן. הייתי בו במשך שבועיים לפני כמעט שלוש שנים, וגם הוא לא כל כך עונה להגדרות. הוא די מפורסם בקרב תיירים (כמובן שלא כמו שאולין), משום שהוא מאפשר לזרים להישאר בו ולהתאמן בקונג פו/טאי צ'י, בתמורה לתשלום של 500 יואן לשבוע (כולל לינה, אוכל ואימונים). כשהייתי שם, היה שם בחור צרפתי ששהה שם תקופה של חודשיים-שלושה, אבל אני לא יודע כלום על האופציה להיכנס לשם ולחיות שם במשך שנים. גם הסינים ששהו שם, מלבד המאסטר של המנזר, לא היו נזירים, אלא סינים רגילים שלא התנזרו, וחיו שם מספר שנים, כאשר רובם לא נשארים שם כל החיים. המנזר גם לוקח אליו ילדים שננטשו או נמסרו על ידי ההורים שלהם, אבל אני לא יודע מה מעמדם ואיך הם מוגדרים שם.

יש לך שאיפה מרחיקת לכת, ואם אתה רציני, אתה צריך לברר את הנושא הרבה יותר לעומק. אתה צריך לשאול את עצמך - מה אתה מחפש בחיים במנזר? אתה מעוניין לחיות שם כזר, או שאתה מעוניין להתנזר, על כל המשתמע מכך (ויש הרבה שמשתמע מכך)? יש אינספור סוגים של מנזרים, המשתייכים לדתות שונות או לזרמים שונים של אותה דת. האם בכלל מעניין אותך מה סגנון המנזר, לאיזה זרם דתי הוא סוגד, או שאתה פשוט מעוניין בהתנתקות מהחיים "הרגילים", וכל השאר לא רלוונטי? אם תרצה, למשל, להיכנס למנזר בודהיסטי, תצטרך במקרים רבים להיות בקיא ברזי הדת הבודהיסטית, ובפרקטיקות שונות, עוד לפני ההצטרפות, ואלה דברים שיש לקחת בחשבון.

משיטוט רנדומלי בגוגל, נתקלתי בזה, למשל: 
        מנזר זן בודהיזם ביפן

אני ממליץ לך לנסות ולהתייעץ באתר הזה, לגבי סין:

http://www.chinese-forums.com/index.php?/index

אני רחוק מלהיות מומחה בנושא, אבל אלה הדברים שאני מכיר, ואני מקווה שזה עזר במשהו.

הרבה בהצלחה בהמשך הדרך. 🙂

• Roi eco
          Roi eco נערך לאחרונה על ידי

מחפש מנזר מבודד בסין

ההערות של אורי טובות מאוד.

אוסיף לכך כמה דברים:
          מדוע רק מזרים בסין או יפן? המחשבה על שאולין כרוכה בפנטזיה מסויימת, כפי שאורי ציין, וחשוב להיזהר מבניית צפיות והאחזות באותה תמונה, כדי לא להתאכזב מדי.

יש אפשרויות ללמידה במנזרים בודהיסטיים בתאילנד, ובסרי לנקה. בצפון הודו (בודהיזם טיבטי) או בדרומה או במקומות אחרים בה.

אפשר גם ביפן ובעוד מקומות.

אתה יכול להתחיל מסדנת מדיטצית ויפאנסה בישראל.

למה אני ממליץ? הסדנה היא 10 ימים, ומה שעושים זה מודטים. ומודטים. ומודטים.

אני חושב שזה ייתן לך התנסות מסויימת לקראת מה שאתה רוצה לעשות.

אם הנושא הוא אומנויות לחימה - זה סיפור אחר לגמרי. אשמח לעזור גם בו, אבל זה עולם אחר.

• Alon.N
            Alon.N נערך לאחרונה על ידי

מחפש מנזר מבודד בסין

תודה Ori ו Roi

לגבי השאלה הראשונה, אני החלטתי שאני מתנזר כבר בגיל 15 ואני מחפש להתנזר ולחיות שם כנזיר כמו המקומיים בדיוק.

אני ינסה להסביר את עצמי טוב יותר.

אני מחפש קודם כל התנתקות מוחלטת מ"החיים הרגילים" זה הדבר שהכי חשוב לי,

אני מאוד אוהב וקרוא וללמוד על תרבויות בעולם ואני חושב שלחיות במנזר בודהיסטי במזרח זה המקום שהכי מתאים לי.

אני התנסתי במדיטציית זן בעבר.

אני מחפש מנזר שיהיה קודם כל רוחני ודתי, אני יעדיף אם ישלב גם אומנויות לחימה בחיי היום יום!

לגבי העדיפות שלי לסין ויפן.

אני חושב שהסינים והיפנים שהיו מהראשונים שהקימו מנזרים בעולם והם בעלי מסורת ונסיון רב יותר מהשאר.

ובנוסף עד כמה שאני יודע הם אנשים קפדניים מאוד וממושמעים מאוד (שזה דבר חשוב).

• תומר
              תומר נערך לאחרונה על ידי

מחפש מנזר מבודד בסין

2 דברים-

1. יש מספר מנזרים במסדר שאליו שייך המנזר שאנחנו מכירים כשאולין, 

2. הסינים/יפנים בכלל לא היו אלה ש"המציאו" את המנזרים, במיוחד לא הבודהיסטיים, היות והבודהיזם התחיל באיזור הודו/נפאל. ברמת העקרון בכל מדינה שהבודהיזם הגיע אליה, נוצר גם זרם מקומי.

אם סין, למה לא דאואיזם?

• gauntlet
                gauntlet נערך לאחרונה על ידי

מחפש מנזר מבודד בסין

אתה מחפש שינוי באורח חיים, אז חבל שתהמר על מקום באינטרנט והמלצות
                ממי שלא מכיר אותך (עם כל הכבוד למגיבים)
                לדעתי צא לטיול בכמה ממדינות אסיה לכמה שבועות, תראה במו עצמך ותחליט.
                אני מהמר שרוב הסיכויים שתיפול במקרה על בדיוק מה שאתה מחפש בטיול כזה גבוהים מכך שתבחר מהארץ מקום והוא יתאים לך

• Roi eco
                  Roi eco נערך לאחרונה על ידי

מחפש מנזר מבודד בסין

לדעתי כדאי להוריד את הרעיון של אומנויות לחימה.

רוב המנזרים לא עוסקים בזה.

גאנטלט צודק במידה מסויימת, אני מקווה שלא רק תסתמך על המלצות מכאן, אבל צריך להחליט לאן לנסוע - ויהיה די ארוך לבקר ביפן, בסין, בסרי לנקה, בתאילנד, בהודו, ואז להחליט (אם כי יכול להיות שזה יהיה מוצלח).

שווה להיעזר גם ב"בודהיזם בישראל" (מעיין מקום גג לכל זרמי הבודהיזם בישראל):

https://www.facebook.com/groups/107311892646151/

http://www.buddhism-israel.org/

• xfwind
                    xfwind נערך לאחרונה על ידי

מחפש מנזר מבודד בסין

אפשר להתייעץ עם הנזירים בשכונה?.....

• Eytanin
                      Eytanin נערך לאחרונה על ידי

מחפש מנזר מבודד בסין

משהו מכוון אחר לחלוטין (מעשי)

תתכונן להרבה מאוד הטרדות מטעם שילטונות ההגירה שלא בדיוק יבינו מה ולמה אתה מחפש באיזה מינזר מרוחק.

לא תמיד ישמחו 'לשתף אתך פעולה' ולהבין את מניעך הפנימיים.

יהייה עליך להתדיין אתם ארוכות ולשכנע אותם בכנות שלך וייתכן שלעולם לא תוכל להגשים את החלום בגלל ענינים מנהליים.

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון