התייעצות עם מומחי בלגיה
-
שלום לכולם!
מסתמנת אפשרות להצטרף לבעלי לנסיעת עבודה בבלגיה, בין יום ב' 23 במרץ ועד יום שישי 27 במרץ, ספציפית בבריסל.
מהמעט שקראתי הבנתי שיש מקומות יפים ומעניינים יותר מבריסל בבלגיה, וכאן ההתלבטות.
חשבתי שנצא מהארץ בשבוע שלפני עיסוקיו בבריסל ונתמקד ונטייל בבלגיה.
מה הייתם ממליצים לעשות? איפה ללון? כמה ימים? וכו, וכו.
תודה רבה מראש על הצעותיכם!
-
התייעצות עם מומחי בלגיהבתור ביקור ראשון אין שום בעייה להקדיש זמן לבריסל וסביבותיה. במיוחד אם עובדים בשעות היום ואין זמן לנסיעות ארוכות:
- סביבות "הכיכר הגדולה" והעיר העתיקה
- מסעדות טובות (להזהר ממלכודות התיירים באיזור הנ"ל)
- great shopping; rue neuve etc
קצת דרומה מחוץ לעיר, ניתן לנסוע ברכב לאיזור הכפר Genval והאגם שלו. איזור חמוד מאוד לשוטט וזה עדיין בר בצוע בסוף יום עבודה.
אתם בטח לא חסידי היסטוריה של המאה ה- 19 והמלחמות הנפוליאוניות, אז לא אציין שבערך באותו מרחק שוכנת ו'וטלו.
אם יש זמן לנסיעות ארוכות יותר וניתן להבריז יום מהעבודה - מובן שברוז' מומלצת מאוד, כמו כן נסיעה דרומה לכוון Namur- אבל בפירוש לא (!) באוטוסטרדה אלא דווקא בדרך האיטית לאורך הנהר כי הנוף מקסים
אפשר גם להמשיך דרומה לאיזור הארדנים, עד Dinant. עיר יפה מאוד.
אם אתם בקטע של קאזינו: יש בנאמור. הבלק ג'ק שם ממש סופר - אבל מומלץ מאוד לשנן את החוקים הסטטיסטיים של המשחק לפני כן
-
התייעצות עם מומחי בלגיהאלי תודה!
ובמידה ויש אפשרות להגיע לבלגיה לפני תחילת ימי העבודה, לסופשבוע, איפה הייתה ממליץ להתמקד? בבריסל או בעיר אחרת?
יש לך המלצות למקום לינה?
-
התייעצות עם מומחי בלגיהבריסל יהיה לכם מספיק לדעתי במשך ימי העבודה. הייתי הולך צפונה: ברוז', אנטוורפן, אפילו הולנד. (אתם עם רכב? הכל קרוב מאוד). אם אומנות ומןזיאונים מעניינים אתכם, לא הייתי מחמיץ את הבית של רובנס באנטוורפן.
אין לי מקום מועדף ללינה, תמיד לנתי בבריסל. אבל אם מדובר על סופ"ש הייתי הולך על ברוז': צריכה להיות מקסימה בלילה. אני תמיד מחליט על המלונות שלי על פי tripadvisor
-
התייעצות עם מומחי בלגיהצריך להבין מעט יותר טוב את מסגרת הימים העומדת לרשותכם - ואת החלוקה בין אותם ימים פנויים לגמרי (לפני) לימים בהם למיטב הבנתי בן זוגך אמור לעבוד.
כדאי להתחשב גם במזג האוויר בתקופה הרלוונטית ולקחת אותו בחשבון.
בלגיה - לטעמי - מגוונת ונהדרת ויש לה המון מה להציע - וזאת בניגוד לתדמית הישראלית שלה.
יש כמובן את חבל הארדנים המקסים, לרבות אזור הארדנים הכחולים במזרח לכיוון הגבול הגרמני.
יש את ברוז' ואת גנט - שתי ערים יפהיפיות שבכל אחת מהן ניתן וכדאי לבלות לפחות יום אחד שלם.
כמובן שגם בבריסל יש בהחלט לא מעט מה לעשות ומה לראות.
יש אוכל משובח, מוזיאונים, אתרים היסטוריים ועוד.
במסגרת הימים שנדמה לי שעומדים לרשותכם - אני כשלעצמי לא רואה שום סיבה לצאת גם להולנד.
מציע לך לחפש כאן בפורומים (אירופה ופורום משפחות). תתקלי בכמה וכמה אשכולות שמתארים טיולים לבלגיה (לרבות זה שנוגע לטיול שלנו שכותרתו - בלגיה מלכה כה ענווה... ).
אחרי שתקראי, אני חושב שיהיה לך מספיק חומר גלם על מנת לקבל החלטות, וכמובן שתוכלי אז לשאול שאלות מעט יותר ממוקדות.
-
התייעצות עם מומחי בלגיהאם אתם זוג ויש לכם זמן פנוי, אני הייתי דווקא שוקל להוסיף את פריז לסוף שבוע שלפני.
-
התייעצות עם מומחי בלגיהיחד עם פריס הייתי מציע להוסיף לונדון וברלין - אם כבר, אז כבר
-
התייעצות עם מומחי בלגיהההבלד בין פריז ללונדון או ברלין הוא שלפריז יש רכבת מהירה שנוסעת שעה וחצי כל כיוון. כך שבהחלט אפשר לתת גיחה ליומיים או אפילו ליום.
-
התייעצות עם מומחי בלגיהפאריז או ברוז' שתיהן מדהימות כל אחת עם הייחוד שלה.
-
התייעצות עם מומחי בלגיהבגדול, יש לבלגיה הרבה מה להציע, אבל לא בכל תחום, ולכן היה רצוי לדעת מה אתם אוהבים ומה תחומי העניין שלכם. בקטע של נופים וטבע יש בעיה עם התאריך, כי למרות שהאזור המזרחי של הארדנים יפה מאד, הרי התאריך שלכם הוא בשלכת מלאה וזה עדיין חורף לגמרי, כך שזה הרבה פחות ממה שזה בתאריכים אחרים. הנושא שבו בלגיה מצטיינת ממש הוא בעיירות מתוקות עם מרכזים ימי ביניימיים יפים ועשירים באוצרות אמנות של תקופת הרנסנס הצפוני (מה השנקרא ה"פרימיטיביים הפלמיים") ותקופת הברוק. אבל בזה לא כל אחד מתעניין. גם הארכיטקטורה של המבנים הציבוריים ובמיוחד הכיכרות המרכזיים של עיירות אלה היא תאווה לעיניים, אבל שוב, יש מי שזה מעניין אותו ויש מי שלא. עיירות יפהפיות כאלה יש בטווח נסיעה של יום מבריסל וחזרה כמו גנט וברוג' שכבר הוזכרו, אבל גם לוון, מכלן, לייז', נאמור ודיננט. לא מעט אוצרות כאלה תמצאו גם באנטוורפן, אבל היא עיר גדולה יותר ששווה יותר מיום ביקור (ויש לה גם סיפור יהודי ייחודי בדמות הקהילה החרדית ששולטת בתעשיית היהלומים). סיפור מרתק נוסף הוא זה של בלגיה במלחה"ע הראשונה, שמתמקד בפינה הדרום מערבית של המדינה סביב העיר איפר (Ypres) ששם תמצאו מוזיאון מלחמה מדהים, אנדרטות רבות ובסביבה גם בתי קברות ענקיים ומטופחים. שוב, לא משהו שמתאים לכל אחד. בבריסל עצמה יש מרכז עיר ימי ביניימי עם כיכר נפלאה, רובע הקצבים הסמוך שבו תמצאו ארוחות טובות מכל סוג וכל מחיר, והמון אווירה (ולא מעט בני מיעוטים מזרח- תיכוניים), קתדרלה נאה, מוזיאונים חשובים (כולל זה הייחודי של הסוריאליסט מגריט) ואת הסמל הלאומי בדמות פסלו של הילד המשתין (ה"מניקן פיס"). אם אף אחד מכל אלה לא מדבר אליכם, אז הארץ השטוחה והצפופה הזאת לא בשבילכם... אם כן, אז הייתי מתמקם בשולי בריסל לטיול כוכב. ובונה תכנית נסיעה לכל הכיוונים, לפי מה שתקראו פה באתר ובמדירכי טיולים וימצא חן בעיניכם.
נסיעה טובה.