צריכה עזרה דחוף
-
שלום רב
אני מיכל בת 35 ,ישראלית שכרגע נמצאת ברוסריו ארגנטינה עם ילדתי בת ה 10. הגעתי לרוסריו עקב "טיול רומנטי" שהבן זוג מימן מכספו לי ולילדה. הסיפור שלי הסתיים איתו ונפרדנו לפני כמה ימים כאן ברוסריו. יש לי כרטיס טיסה חזרה לארץ ב22 לדצמבר אבל עד אז אין לי ולילדה איפה להיות. אני בלי שקל עליי או יותר נכון בלי פזו. בלי כסף בכלל. יש לי כסף רק לאוטובוס לבואנוס איירס בלבד. החלטתי מחר ליסוע לשדה תעופה בבואנוס איירס ולהתחנן על נפשי שיעלו אותנו לטיסה לישראל שיקדימו לי בשבועיים. אני לא יודעת אם אצליח...אין לי איפה לישון. אין לנו כסף לאוכל. הטיסה חזרה דרך טורקיש ארליינס. אנא תנו לי עיצות מה לעשות...החל ממחר גם לא יהיה לי גישה לאינטרנט
-
עוד לא אבדה תקוותנומצטער לשמוע את הסיפור שלך. נשמע כמו עסק ביש אמיתי.
דבר ראשון, במצב כזה נראה לי שבאמת כדאי לך לנסוע לבואנוס איירס. בבירה הפדרלית תמיד יש יותר אפשרויות.
דבר שני, נסי לארגן שישלחו לך כסף מהארץ, למשל דרך סניפים של ווסטרן יוניון. איש להם לא מעט סניפים בעיר: https://www.google.co.il/maps/search/western+union+buenos+ai res/@-34.6158527,-58.4332985,12z/data=!3m1!4b1
דבר שלישי, אם את באמת במצוקה, כדאי לפנות לשגרירות ישראל, להסביר להם את מצבך ולבקש עזרה. זה לא אידיאלי, וגם בשגרירות לא משתגעים שמתייחסים אליהם כמו אל לשכת סעד, אבל במצבך, ובמיוחד עם ילדה קטנה, אין ספק שהם יתגייסו לעזור.
אפשרות אחרונה היא לנסות להיעזר בעסקים בבעלות ישראלית בעיר - לא חסרות אכסניות או מסעדות כאלה, ושם יכולים לפחות לסייע בקשר שלך עם השגרירות, במזון בסיסי ובדברים דומים.
בהצלחה, ושתשובו הביתה במהרה.