ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אזהרה מהחברה flyeast!!!!!

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    6
    8
    8144
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יואב.ש
      יואב.ש נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם.

רציתי לשתף אתכם ב"שירות" המצויין שיש לחברה להציע.

בסוף אפריל אני וחבר החלטנו בגחמה שאנחנו מצטרפים לנפאל לחבר אחר.

איכשהו הגעתי באינטרנט לflyeast, והם הציעו לי את הטיסה הכי זולה בפרק הזמן הקצר הזה.

ביקשתי מהסוכן בלו (כן כן, כמו ספר הג'ונגל) קבלות על כל העסקה. סגרנו על תאריך הלוך וגם חזור ווידאתי איתו שבמקרה שאני רוצה לשנות כרטיס, לא יהיו בעיות עם זה.

הוא אמר, בטח! תאריך אפשר לשנות בכל מצב ויעד, אולי אני אצטרך להוסיף כסף אם זה רחוק יותר מהיעד המקורי. זה היה נשמע לי מצויין. לצערי, את זה לא ביקשתי ממנו בכתב.

לקראת תאריך החזרה החלטנו שאנחנו לא חוזרים הביתה. אני ממשיך לפיליפינים והחבר לסין. התחלנו לדבר עם הסוכנות והתברר שזה לא כלכך פשוט. חבר שלי ביטל לגמרי את הכרטיס (התברר שמלכתחילה האשראי שלו לא עבר, בכל זאת הביאו לו כרטיס, ורק כשהוא ביקש לשנות אותו, הם נזכרו. זה כמעט הגיע לבית המשפט. הם עדיין עושים לו בעיות על זה).

לי אמרו שאני יכול לשנות את התאריך בלי בעיה (כמו שהובטח לי), אבל יעד אפשר לשנות רק לתאילנד. מבחינתי סבבה. כמה ימים אחרי התבררה לי האמת המרה.

אני יכול לשנות רק את התאריך. ביעד אי אפשר לנגוע. שינוי התאריך עלה לי כ200$ (בכלל לא כמו שהובטח!!).

ביטול מוחלט של הכרטיס היה עולה לי כמה מאות דולר. מה שקרה בסוף, זה שהזזתי את התאריך, קניתי כרטיסים לפיליפינים דרך סין, ואת החזרה הייתי צריך לעשות דרך נפאל והודו, כי לא היה אפשר לשנות את היעד. בגלל זה, לקח לי שלושה(!) ימים לחזור לארץ!!

שימו לב חברים! flyeast הם סוכנות גרועה, לא אמינה, לא מסודרת והם לא ינסו בשום דרך שהיא לעזור לכם  בסיבוכים כאלה.

בהצלחה ועופו על הטיול שלכם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • FlyingOut
        FlyingOut נערך לאחרונה על ידי

יואב,

אני מבין שאתה מאוכזב מהשירות שניתן לך ומהתוצאה הסופית. זה מובן, וטוב שאתה כותב כאן את המקרה האישי שלך כאזהרה לאחרים.

יחד עם זאת,

עושה רושם שהכל נובע מכשל בתקשורת בשלב רכישת הכרטיסים. כל כרטיס טיסה, ולא משנה היכן רוכשים אותו, הוא חוזה שכולל תנאים שונים. כמעט ולא קיימים כרטיסי טיסה שמאפשרים גם שינוי יעד וגם שינוי תאריך ללא קנס. ישנם כרטיסים שאינם מאפשרים שינויים כאמור אפילו בעבור קנס, אגב.

אם הסוכן אמר לך במפורש בעת הזמנת הכרטיס ששינוי תאריך (ו/או יעד) לא יגרור קנס, והתחושה שלי היא שלא כך נאמר לך משום שזו רשלנות פחות סבירה מצד הסוכן, הרי שאז יש לך תביעה כנגד החברה. הנחת היסוד שלך ושל הסוכן חייבת להיות ששינוי תאריך ו/או יעד, אם בכלל אפשריים, בהכרח יגרור קנס ואת ההפרש במחיר לעומת הכרטיס הרצוי. זה מה שמקובל בתעשייה.

אפשרות "שינוי יעד", הגם שזו אפשרות שאכן קיימת ע"פ התנאים של כרטיסים רבים, אינה בלתי מוגבלת. הכוונה, בדר"כ, לשינוי יעד באותו אזור כללי. תת-היבשת ההודית, לדוגמה. סביר שתנאי הכרטיס יאפשרו שינוי יעד מקטמנדו לבנגקוק, למשל, אבל לא יאפשרו שינוי יעד מקטמנדו לסיאול או טוקיו. 

ושוב, אם נאמר לך במפורש שתהיה לך אפשרות לשנות יעד ממנו תחזור לארץ ובפועל תנאי הכרטיס לא איפשרו שינוי כאמור - הרי שיש לך תביעה כנגד החברה. השאלה אם אתה יכול להוכיח את הטענה שלך, כי לבקש מהסוכן להיזכר בשיחה שהתקיימה מספר חודשים קודם לכן זו חצי בעיה, בלשון המעטה.

באשר לכרטיס של חבר שלך. בגדול, ישנם שני שלבים להזמנת כרטיס טיסה: ההזמנה של הכרטיס והכרטוס של הכרטיס. כשאתה מזמין ישירות מחברת התעופה שני שלבים אלו יכולים להתבצע סימולטנית, בעוד כשאתה מזמין באמצעות סוכן יכול שיעבור פרק זמן מסוים בין שני השלבים - בין השאר כדי לאפשר לך, כלקוח, להסדיר את התשלום לפני שהסוכן מאשרר את ההזמנה מול חברת התעופה כדי שזו תכרטס את ההזמנה. כלומר, ייתכן שהוקמה הזמנה עבור חבר שלך אך מכיוון שהתשלום שלו לא עבר הסוכן לא כרטס עבורו את הכרטיס הלכה למעשה (כלומר, ההזמנה בוטלה) ומכאן שכאשר החבר ביקש לבטל את ההזמנה לא הייתה כל בעיה כי כרטיס לא כורטס בפועל. שוב, זו רק השערה ואני לא מתיימר להכיר את כל העובדות ולקבוע מה באמת קרה שם.

המסקנה,

כמו בכל רכישה - מוטב לצרכן שיידע בדיוק מה הוא קונה. ברכישת כרטיס טיסה כדאי לבקש מהסוכן לשלוח את כל תנאי הכרטיס בצמוד לפרטי ההזמנה המלאים, כשהפרט החשוב ביותר הוא קוד ההזמנה שמאפשר גישה לכרטיס הטיסה כפי שמופיע באתר של חברת התעופה. לחילופין, עם קוד ההזמנה ניתן לפנות לחברת התעופה ולקבל ממנה את תנאי הכרטיס המלאים. 

חשוב לדעת שברוב המקרים המוחלט שינוי תאריך ו/או יעד בכרטיס טיסה הוא אפשרי אולי אך טעון קנס. לרוב מדובר על קנס לא מבוטל של 100$ ויותר. אמירה אחרת של סוכן נסיעות צריכה להדליק נורה אדומה. 

מקווה שמקרים כאלו לא יחזרו על עצמם בנסיעותיך הבאות. 

• ran222
          ran222 נערך לאחרונה על ידי

תודה על השיתוף, אבל בשיא הכנות קשה לי להאמין שהציעו לך שינוי תאריך ויעד ללא תשלום נוסף, ורק אמרו לך ש"אולי תשלם על שינוי יעד אם הוא רחוק יותר".

אני מניח שמה שהיה כאן, זה שלא הבנת נכון את הסוכן (אולי בגלל שהסוכן לא היה ברור, אני לא יודע איך בדיוק התנהלה השיחה).

בכל מקרה, לצערי היית קצת נאיבי לחשוב שתוכל לקבל שינוי יעד ותאריך ללא תוספת תשלום, במיוחד שאין לך אישור על הטבה כ"כ משמעותית בכתב שחור על גבי לבן במסגרת תנאי העיסקה.

אצלי זה היה מדליק נורה אדומה.

המסקנה המתבקשת היא תמיד לשמור תיעוד של התכתבויות עם סוכנים. מה שנאמר בע"פ ולא מתועד , כאילו לא קיים.

למען הגילוי הנאות, מעולם לא טסתי עם החברה הנ"ל אבל קשה לי להאמין שהמקרים האלו מבטאים איזושהי הטעייה מכוונת מצד החברה.

סה"כ היא די פופולרית ואני מניח שאם זה היה סיסטמתי היינו שומעים על כך באופן תדיר יותר.

• רוני סופר
            רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

אני נמצא בפורום למעלה מארבע שנים. מספר פעמים נכתב על החברה הנל ותמיד לטובה. בפעם הראשונה שלי למזרח עבדתי איתם. השירות היחס ההבטחות והביצוע היו מושלמים ואין לי טענות גם אם הנסיעה מעמן לישראל היתה סיוט. שלא באשמתם. אולי נפלה אי הבנה ביניכם ואולי באמת פישלו. זה לא הופך אותם או את בלו לנוכלים.

• יואב.ש
              יואב.ש נערך לאחרונה על ידי

תודה לכל המגיבים.

אני מודה שחלק מזה היה באשמתי. אני לא הכרתי כל כך את הנהלים בנושא הזה, וכנראה שבאמת הייתי נאיבי. לצערי ביקשתי קבלות ואישורים בכתב רק על תשלומים שנעשו.

אני בטוח שהסוכן אמר ששינוי הוא אפשרי, כי דיברתי על זה עם אבא שלי באותו רגע.

הוא אמר ששינוי בתאריך לא יגרור חיוב נוסף, ואולי אצטרך להוסיף כסף על שינוי של היעד (כמו שכתבתם לי פה). הוא לא אמר נדמה לי, לא ייתכן, הוא היה מאוד ברור בנוגע לזה.

בנוגע לחבר שלי.

הוא נתן להם פרטי אשראי, קיבל אישור שהכל עבר וקיבל כרטיס הלוך ושוב.

כשהוא רצה לשנות את הטיסה, הסוכנות "נדהמה" לגלות שהכרטיס לא עבר והאשימו אותו בעיכוב תשלום.

חשוב לציין! אם הוא לא היה מבקש שינוי, כנראה שלא היו שמים לב בכלל לבעיית הכרטיס! (עוד פעם, אותו סוכן "מהולל").

הם איימו עליו בתביעה אם לא יסדר את עניין התשלום. בלי לציין שזאת רשלנות מצידם כל העסק הזה, הם לא היו מוכנים לקבל את העניין שהוא עדיין בחו"ל, ולא מתכוון לחזור בזמן הקרוב.

רוני סופר שאמר שהוא שמע על הסוכנות הזאת רק טוב,

יצא לנו לספר על החוויה הזאת ללא מעט אנשים כשהיינו עוד בנפאל (כל הסיפור הזה נמשך כשבוע וגרם לא מעט עגמת נפש), ושמענו מלא מעט אנשים הרבה תלונות כאלה ואחרות על החברה.

אשמח לשמוע עוד תגובות. תודה ולילה טוב

• רוני סופר
                רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

לא אמרתי ששמעתי. אמרתי שכאן בפורום נכתב לא מעט על חברה זו.

• gauntlet
                  gauntlet נערך לאחרונה על ידי

עוד הבהרה קטנה - סוכנות נסיעות אינה חברת תעופה והם יכולים להבטיח הכול אבל חוקי חברות תעופה נשארים די קשיחים- 
                  לרוב שינוי יעד הוא כמעט בלתי אפשרי
                  שינוי תאריך מותנה במקום פנוי ויכול להיות ללא עלות, אבל לרוב יגרור תשלום של 50-150 דולר
                  כשקונים כרטיס, כמו שכבר נאמר, יש לשים לב שיש כרטיס פעיל ולא רק הזמנה לכרטיס תלוית תשלום
                  המשך חיים נעימים ותקנו כרטיסים באינטרנט כבר, המאה ה-22 בפתח

• טל יוגה
                    טל יוגה נערך לאחרונה על ידי

הבעיה המשפטית של טיסה עם fly east

הבעיה הגדולה שבבחירת פליי איסט הינה שהסוכנות הזו היא סוכנות שמוכרת כרטיסים של חברות מהמפרץ שאין להן נציגות בישראל ולפיכך אינן כפופות לחוקי הגנת הצרכן הישראליים ואינן ברות תביעה.

הסוכנות יכולה לגלגל אחריות לחברת התעופה, אולם חברת התעופה אינה מיוצגת בישראל.

אפשר לתבוע את "קלמ" ואת "איבריה", אי אפשר לתבוע אל "קטאר אירוויס" ואת "אתיחאד".

לך תתלונן, חפש אותם בדוחה...

ובית המשפט הישראלי אינו יכול לפסוק בעניינן כשמדובר בנושאים שבאופן מסורתי הם מחוץ לתחומי אחריותה של סוכנות הנסיעות, פליי איסט.

בקיצור: שומר נפשו ירחק

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון