מערב ארהב בספט 2015
-
שלום לכולם
נעזרתי רבות בפורום זה בטיול קודם למזרח ארהב לפני חמש שנים וחזרתי להגשמת חלום של הצד השני ביבשת...
אנחנו זוג + שלושה בנים גדולים (21,17,14)
הטיסה שלנו לסן פרנסיסקו 12.9.2015 נחיתה בעשר בלילה
ובשבת כעבור שבוע בידיוק 19.9.2015 בשלוש אחרהצ אנחנו פוגשים את הבן הגדול שיגיע מהארץ ישר ללוס אנגלס
בשבוע הזה אני מתכננת 3 ימי סן פרנסיסקו ונסיעה כביש מספר 1 עד לוס אנגלס
כאן שאלתי הראשונה-האם כדאי ואפשרי לנסות ולדחוס את היוסמטי? אפילו רק חלק ממנו? אני יודעת שמריפוסה תהייה סגורה.
לאחר יומיים של רכבות הרים בלוס אנגלס (six flags ועוד פארק, האם יש המלצה לפארק השני?)
נמשיך לגרנד קניון דרך כביש 66, ומשם לאנטילופ, גלן, פאול, ברייס וציון ונסיים בלאס וגאס
לכול הסיבוב הזה יש לנו 7 ימים
מוגאס ממריאים ליומיים בוושינגטון ןהביתה
קראתי המון המון ואני מודה לכול מי שכתב
נשארה לי למעשה רק ההתלבטות של כן או לא יוסמיטי
ולגבי הפארק השני בלוס אנגלס
המון תודה סמדר
-
מערב ארהב בספט 2015לגבי הפארק השני, ממליצה על יוניברסל.
-
מערב ארהב בספט 2015תודה הדס
זו כנראה האופציה היחידה משום שדיסני ממש לא בא בחשבון....עם שלושה בנים בגילאים שלי...
אשמח לשמוע דעתכם לגבי היוסמטי כן או לא, האם אפשרי ביקור קצר?
מהו בספטמבר האיזור ששווה עדיין ביקור.
שיהיה יום נעים ושבוע קל לכולם
סמדר
-
מערב ארהב בספט 2015קשה לענות לך לגבי יוסמיטי. הפארק בשיא הדרו בחודשים מאי-יוני. בספטמבר הוא צפוי להיות יבש וחם. יש עדיין את הצוקים המרשימים של העמק, אבל אין מה להשוות לאביב, שאז יש מפלים אדירים שנשפכים מהצוקים, זרימה מרשימה בנהר המרסד ואגמים עונתיים. בספטמבר אפשר לבקר בעיקרון בכל חלקי הפארק, כולל גליישר פוינט ומעבר טיוגה. אני חושבת שהנוף מאד מרשים גם בלי המפלים, אבל האם זה מצדיק נסיעה של יומיים, על חשבון דברים אחרים, קשה לי לאמר.
בכל מקרה, היוסמיטי אינו ניתן לדחיסה בשלושה ימים שכוללים את סן פרנסיסקו והגעה לכביש 1. הוא דורש מינימום של יומיים מלאים, גם אם מדובר בביקור בזק. אם יש לך יומיים או שלושה להוסיף ליוסמיטי, יש על מה לדבר. אחרת, אין בכלל שאלה, אין לך זמן בשבילו.
-
מערב ארהב בספט 2015בטיול דומה בספטמבר לפני שמינה שנים, בהשיא בביקור ביוסמיטי היה כביש טיוגה - נקודות עצירה ומסלולי הליכה יפהפיים על הכביש - עשינו את הדרך הלוך ושוב באותו יום (ממש לא נורא).
חשוב לציין שאנחנו היינו לפני שנות הבצורת, והפארק היה שופע מים גם בספטמבר ולכן גם היום בוואלי היה יפה מאד.
אז האם שווה? בהחלט. האם שווה לדחוס - לא בטוח.
אנחנו לנו בסביבות הפארק שלושה ימים, כלומר יומיים וחצי של טיול נטו. לפחות משני לילות לא הייתי מגיע וגם זה מאד גבולי. ואז השאלה - האם נשאר מספיק זמן לסן פרנסיסקו ולכביש 1. להיות בשלושת היעדים האלו בשבוע אחד בלבד זה עמוס מדי לטעמי, ולמעשה יש לכם רק שישה ימים וקצת - זה האמת מספיק בקושי לסן פרנסיסקו וכביש 1 אז לדעתי הייתי משאיר את יוסמיטי לזמן אחר
-
מערב ארהב בספט 2015ענת ושגב המון תודה על תשובתכם
תמיד עצוב לוותר על משהוא ו"פעם אחרת" כנראה לא תהייה לנו
אנחנו מטיילים המון באירופה, עד ארה"ב הרחקנו פעם אחת לפני חמש שנים וזו תהייה הפעם השניה.
החלום הפעם היה הפארקים המידבריים של גרנד-ברייס-ציון ולכן הקדשתי את מיירב התיכנון לחלק הזה של הטיול.
אני מאד מודה על התשובות
סמדר
-
מערב ארהב בספט 2015אני לא יודעת באיזה הרכב אתם וכמובן שכל אחד ושיקוליו הוא. אצלנו לפחות, בהרכב משפחתי של ארבעה ויחסית עם גמישות מבחינת חופשות ארוכות, טיולים לארה"ב יוצאים זולים יותר (פר יום) ולפיכך זמינים יותר מאשר טיולים באירופה. יש לכם עוד כל כך הרבה מקומות מדהימים בארה"ב, לא הייתי פוסלת כל כך מהר טיול נוסף ביום מן הימים...
-
מערב ארהב בספט 2015הי ענת
הלוואי הלוואי הלוואי
אנחנו עם 3 בנים די גדולים וטסים לאירופה פעמיים בשנה כי זה קרוב וקצר והטיסה זולה
יש לנו חייל אחד שמשרת והשני בדרך
כך שכול טיסה זה הינדוסים ואישורי יציאה מהארץ
בינתיים מצליח לי ואני מצליחה שגם החייל יצטרף
לפחות ברובם המכריע של הטיולים
אין לי מושג היכן יישרת השני ולכן קשה לי לדמיין שנצליח להעדר מהארץ לשלושה שבועות ארהב כשאני משאירה 2 חיילים...מן הרגשה של "חייבים להספיק עוד משהוא"....
בכול מקרה תודה על התמיכה והעידוד
סמדר
-
מערב ארהב בספט 2015שבת שלום ,
לא ממש הבנתי לעומק את לוחות הזמנים וכמה זמן יש לכם בדרך בין ס.פ. ול.א. ,אבל אני באופן אישי בהחלט מאד מאד בעד יוסמיטי הייתי פעם בפברואר ופעם ביולי ,,אהבתי מאד ואני מעדיף אותו על כביש 1 -אם צריך לבחור ועדיף להיות גם וגם אם ניתן .
למרות שאומרים שבספטמבר הפארק אינו בשיא תפארתו והזרימה בו אינה בשיאה.
פארק שני -אני בעד יוניברסאל ולדעתי הוא מתאים לבוגרים.