מזרח ארה"ב - פסח 2015
-
שלום,
חוזר אליכם שוב לאחר שסגרנו תאריכים וטיסות.
אנחנו זוג + ילדה בת 6, ילד בן שנתיים וחצי+.
טיסה 24/03/2015 למיאמי
טיסה מאורלנדו לוושינגטון ב 02/04/2015
טיסה מניו יורק לת"א ב 09/042014.
התכנון בגדול הוא יומיים מיאמי (יש לנו שם מכרה קרובה) - אברגליידס וקיז.
ביום השלישי מצפינים לכיוון אורלנדו.
הכוונה לראות קצת נוף, פארקים כמובן וקניות.
נוחתים בוושינגטון ב 02/04/2015 ב 11:30 לוקחים רכב, והכוונה לעשות וושינגטון, לכיוון ניו יורק. המטרה לא לתפסו הכל מהכל, כי אין לנו הרבה זמן, ואולי נתארח ב 03/04/2015 שזה למחרת בערב בארולת ליל סדר באיזור פילדלפיה.
ב 06/04/2015 נגיע לניו יורק, נזדכה על הרכב, וב 09/04/2015 חזרה לישראל.
בעיקרון אני מחפש מכם, ומנסיונכם, הערות המלצות והכוונות בדגש על זה שאנחנו עם ילדים, וכן חשוב לנו לעמוד בתקציב הגיוני. לא מחפשים פאר.
מה כדאי לעשות בפלורידה? איך כדאי לנצל את הזמן בוושינגטון והאיזור לכיוון ניו יורק.
מה מומלץ בניו יורק?
המלצות על מלונות גם יתקבלו בשמחה.
בעיה אחת ששמתי לב, שזה בחיפוש ראשוני של רכב לקחת בדולס וושינגטון, ולהחזיר בניו יורק, לא מקבלים יותר מידי אופציות אם בכלל, ובמחירים גבוהים.
תודה!!!
-
מזרח ארה"ב - פסח 2015נתחיל מההתחלה
נסיעה לקיז זה לא גיחה ליום אחד ממיאמי. תוכלו לעשות גיחה בערך עד קי לארגו (האי הראשון בשרשרת האיים). גם זה כשעה וחצי נסיעה ממיאמי (תלוי איפה במיאמי כמובן). וחזרה זה עוד שעה וחצי.
אבל להמשיך יותר פנימה זה נראה לי בעייתי.
בייחוד יום או יומיים אחרי הנחיתה מישראל
בייחוד כשהילדים קטנים
ובייחוד שרוצים אולי להספיק לבלות בערב עם המכרים ולא להגיע באמצע הלילה עם ילדים ישנים
אני מניח שכשכתבתם יומיים ראשונים לא ספרתם את יום הטיסה נכון? כי זה לחלוטין לא יום לטייל בו.
יום הטיסה לוושינגטון - נוחתים ב-11:30 - אני מניח שמדובר על טיסת יונייטד שממריאה ב9:20. זה אומר התייצבות בשדה ב-7:30 בבוקר והשכמה באיזור 6 בבוקר (בהנחה שאת רוב האריזה עשיתם יום קודם). לא מאד מוקדם, אבל בהחלט לא השכמה מאוחרת ונינוחה.
נחתתם ב-11:30. חצי שעה לפחות לאיסוף מזוודות ורכב (וסביר גם שיותר. דברים מאד איטיים עם ילדים קטנים) ונסיעה לעיר - תגיעו למרכז וושינגטון באיזור 12:30. ואני מניח שמתישהו תרצו גם ארוחת צהריים.
המוזיאונים בוושינגטון פתוחים עד בערך 17:30. האנדרטאות פתוחות כמובן גם אחרי. אז תוכלו לנסות להספיק אולי מוזיאון אחד, גג שניים (תעופה? טבע?).
אגב - אם רוצים אפשר לשקול את שלוחת מוזיאון התעופה שבתוך שדה התעופה דולס. זו אפשרות נחמדה, אבל המשמעות שלה היא שלא תגיעו לוושינגטון בזמן לטייל.
אם רוצים ליל סדר בפלורידה - רוצים להגיע למשפחה ב-7 בערב או ב-2 בצהריים.
ישנים אצל המשפחה או במלון? בכל מקרה אני מניח שתרצו להתמקם ללינה ולהספיק מקלחות והכל לפני ליל הסדר. כך שבשעות אחר הצהריים כבר חייבים להתמקם.
כדאי כמובן שהילדים ישנו טוב צהריים. אז אני מניח שתכנון טוב יהיה לבלות בבוקר, ומיד אחרי ארות צהריים להרביץ נסיעה לכיוון פילדלפיה כך שהילדים ישנו.
כלומר אפשר לבלות בעיר וושינגטון עוד טיפה (אם נחזור למוזיאונים - הם נפתחים רק ב-10:00), או קרוב יחסית. לא כדאי לצמצם טווח לכיוון פילדלפיה כדי שלילדים יהיה הרבה זמן לישום באוטו.
אחרי ליל הסדר יש לכם כ-3 ימים נטו לטייל. יש הרבה אפשרויות לטיול באיזור פנסילבניה. אבל חשוב יהיה להתאים אותם למזג האויר (שכבר הזכרנו בשרשור הקודם).
לגבי רכב - אני חושב שרוב החברות מאפשרות השכרה בדולס והחזרה בניו יורק. כדאי לעשות השוואת מחירים יסודית בטלפון ולבדוק גם את עלות דמי ההיזר. ושווה גם לבדוק האם החזרת הרכב בשדה תעופה בניו יורק (טולי לה גווארדיה שקרוב יחסית לעיר) יוזיל לכם את דמי ההחזר.
עוד על רכב שכור ניתן לקרוא בבלוג שלי על שכירת רכב בארה"ב
-
מזרח ארה"ב - פסח 2015עוד רעיון - וותרו על וושינגטון
שתי אפשרויות בנדון:
אפשרות 1:
אחרי הנחיתה בוושינגטון תלכו באמת למוזיאון התעופה הסמוך. תבלו בו כמה שעות, ואז תקחו את האוטו ותסעו לכיוון הרשי (הילדין ירדמו בדרך הארוכה). תתמקמו איפהשהו באיזור הרשי לערב לא מחייב.
למחרת בבוקר פותחים במרכז המבקרים של הרשי (פותחים ב-9 בבוקר) ואחר כך נוסעים (אולי דרך האיימישים) לכיוון פילדלפיה
אפשרות 2:
מיד אחרי הנחיתה נוסעים לכיוון הרשי (צפי הגעה באיזור 3). הקטנציק ירדם בדרך.
הרשי פתוח באותו יום עד 7 בערב אז תוכלו להספיק לבקר שם בערב.
למחרת תוכלו לעשות טיול בדרך לפילדלפיה (למשל דרך האיימישים, מוזיאון רכבות קיטור, מפעל פרצלים ועוד). אולי במטרה להמתקם במלון מוקדם יחסית לשנת צהריים.
מפה לדוגמא: https://goo.gl/maps/i5N9T
אם מאד רוצים - אפשר אחרי הביקור בפילדלפיה לחזור לוושינגטון לביקור יותר איתי בה. במקרה כזה אפשר לשקול (רק לשקול) להחזיר את הרכב בוושינגטון (בעיר עצמה לא צריך רכב) ולנסוע ברכבת לניו יורק. הרכבת אומנם לא זולה (50 דולר לאדם), אבל אני מניח שהקטנצ'יק לא משלם, ועלות הרכבת תתקזז עם יומיים רכב ואולי דמי החזר, אגרות ודלק, כך שעוד תשארו עם עודף.
לא בטוח שרכבת זה הכי נוח עם 2 ילדים, מזוודות וכסאות בטיחות, אבל אפשר לשקול.
-
מזרח ארה"ב - פסח 2015היי אנשים טובים,
תודה רבה על ההשקעה.
ראשית, התכנון במיאמי הוא יומיים לא כולל יום הנחיתה כמובן. סה"כ 3 לילות במיאמי.
ראיתי פה איזה פוסט על האי איסלמורדה, גם ריאלי להגיע לשם, לא?
לגבי פלורידה, עדיין לא החלטנו על איזה וכמה פארקים ואיזורי טיול בכלל. נשמח להמלצות.
לגבי וושינגטון, הרעיון השני שלך מעניין. לנחות (אכן עם טיסת יונייטד של 09:20), ולנסוע לכיוון פילדלפיה כאשר בערב השני ליל סדר.
למחרת בבוקר חזרה לכיוון וושינגטון לשני לילות.אני חושב שנמשיך עם הרכב, כי להיסחב עם המזוודות והילדים נראה לי קשה מידי.
החיסרון הוא שאם יוצאים בבוקר מוושינגטון, בעצם רק ב 14:00 לכל הפחות מגיעים לניו יורק אחרי עצירת ביניים, וזה בעצם סוגר את היום מבחינת ילדים עייפות וכו'.
שאלה לגבי רכב, בד"כ כשאני רואה מחיר כולל באתר של החברה, זה כבר כולל את דמי ההחזרה שדיברת עליהם?
-
מזרח ארה"ב - פסח 2015לגבי השכרת רכב - הכי פשוט ובטוח זה לצלצל לכל הסוכנים ולקבל הצעות. אל תפחד לבלבל להם במוח. ותדרוש לקבל פירוט מדוייק כולל כל העלויות שרלוונטיות לכם (למשל נהג נוסף, השכרת כסאות אם תרצו, איזיפאס, דלק וכו'). חלק מהעלויות אי אפשר לשלם מראש (בארץ) אלא רק במקום.
אני חושב שלהסחב עם המזוודות ברכבת זה קשה (ולא עשיתי את זה אף פעם) אבל זו אפשרות מאד מעניינת בעיניי.
בדקתי למשל בתאריך שלכם. יש רכבות מהירות יותר (2:45) ואיטיות יותר (3:20) אבל פער המחירים די גדול ולא מוצדק בעיניי. יש למשל רכבת ב 9:20 שמגיעה ב 12:40.
רכבת כזו תעלה לכם 156 דולר.
תחנות הרכבת בוושינגטון ובניו יורק נמצאות במרכז העיר. אומנם ללכת ברגל זה לא קל, אבל יתכן שמוניות בעלות נמוכה יחסית (נניח 50 דולר לשתי המוניות) יעשו את העבודה. תלוי כמובן איפה אתם ישנים. כלומר 200 דולר לכל החוויה. נסיעה ברכב למשל תעלה כ-150 דולר לאוטו + דלק + אגרה ליום אחד. ואם על הדרך תחסכו עוד כמה ימי רכב בוושינגטון אז זה כבר חסכון של 100 דולר לפחות. לא המון אבל יכול לפצות על אי הנעימות שברכבת.
אני מניח שנסיעה של 3 שעות ברכבת, הגם שהיא לא תענוג, יכולה להיות חוויה מעניינת. הילדים לא קשורים בכסאות ואפשר אני מניח לטייל קצת ברכבת.
אגב לגבי רכב - הנסיעה אומנם קלה, אבל כשמגיעים לניו יורק אני מניח שתרצו להוריד את רוב המשפחה במלון (עם המזוודות וכסאות הבטיחות) ולנסוע להחזיר את הרכב (רק הנהג). זו גם פרוצדורה לא הכי נעימה. ולא תמיד יש אפשרות לחנות במלון לרבע שעה כדי שכולכם תפרקו ציוד ותעשו צ'ק אין. אז הגעה במונית מתחנת הרכבת תפשט את החלק הזה.
-
מזרח ארה"ב - פסח 2015אגב - במהלך השבוע הראשון של אפריל יש כמה ימי חג נוצריים. אין לי מושג מה המשמעות שלהם, אבל אני מציע שתברר. מקומות סגורים / פתוחים, סופי שבוע ארוכים, עומסים, אירועים מיוחדים וכו'.