טיול לסטוקולהם - מאי 15
-
שלום לכןלם
לאחר התלבטות קשה בין אמסטרדם לסטוקולהם, החלטנו לנסוע במאי לסטוקולהם. הייתי רוצה לקבל קצת טיפים בנושא תחבורה ציבורית, מקומות לינה מומלצים ברמה של 3 כוכבים זה בהחלט מספיק במיקום מרכזי ואפשר גם נסיחה קצרה מהמרכז אם זה מוריד עלות לינה!
אתרי חובה לביקור, עלות מחייה של אוכל/אלכוהול/בילויים
והאם מישהו טב עם החברה Norwegian Air Shuttle ASA ???
מדובר על 6 לילות 14 למאי עד ה 20 למאי.
תודה לעונים
-
טיול לסטוקולהם - מאי 15שלום ענבר,
שטוקהולם מקסימה. יש המון חומר באתר למטייל ואתר התיירות הרשמי ידידותי ומלא במידע מועיל. ממליצה לרכוש את הכרטיס stockholm card המקנה כניסה כמעט לכל אתרי העיר, נסיעה בתחבורה ציבורית והנחות שונות. יש שם גם מידע על כל האתרים המשתתפים בכרטיס.
היות שיש לכם לא מעט ימים, ממליצה מאד לא לוותר על שייט לארכיפלג וכדאי להקדיש גם יום או חצי יום לפחות לארמון Drottningholm.
התחבורה בעיר מצויינת ונוחה ושווה להיכנס לתחנות המטרו -יש בהן ציורים ופסלים והן כמו מוזאון בפני עצמו. אם יש לכם זמן כדאי גם להגיע לבית העלמין המיוחד-Skogskyrkogården ורצוי להצטרף לסיור המודרך החינמי עם הכרטיס.
תהנו!
-
טיול לסטוקולהם - מאי 15תודה על התשובות. יש לי איזה מידע על חברת התעופה שרמתי? ואולי המלצה על מלון? כמו כן לא הבנתי לגבי כניסה לאתרים בכרטיס ? האם האתרים חינמיים?
-
טיול לסטוקולהם - מאי 15אנחנו לא טסנו בחברה שציינת, אבל זו חברה גדולה וידועה בסקנדינביה ובאירופה ובסך הכל יש לה חוות דעת חיוביות (מרוב הטסים).
לגבי הכרטיס- אם רוכשים אותו זה מקנה כניסה חינמית כמעט לכל האטרקציות בשטוקהולם (היה רק אתר אחד שרצינו ולא היה ברשימה ובינתיים-כן צורף לכרטיס) ונסיעה חינמית בתחבורה-מטרו, אוטובוסים וכו'. אין כמעט אתרים חינמיים בשטוקהולם-למעט כמה כנסיות, פארקים ובית העלמין שהזכרתי. אנחנו מצאנו שהכרטיס מאד משתלם והחזיר את עצמו בגדול. צריך להתחשב בשעות הפעילות של האתרים כדי למקסם את ה"הספק".
אנחנו לנו באכסניה די בסיסית ופשוטה כך שאין לי המלצות על מלונות. יש באתר כמה וכמובן שחיפוש באתרים כמו בוקינג.קום יתן מענה לעיניין.
-
טיול לסטוקולהם - מאי 15ושוב תודה על תשובתך. ברור שאני מכירה את בוקינג כבר נסעתי למלונות דרכם כבר ל 6 משינות בעולם כולל תאילנד ומאוד היינו מרוצים. את יכולה לשלוח לי איזו אכסניה הייתם? מעניין אותי לדעת בתודה
-
טיול לסטוקולהם - מאי 15לנו באכסניה city hostel שנבחרה בגלל המיקום קרוב לתחנת הרכבת והמחיר הנוח. כמובן לקחנו חדר זוגי (עם שירותים ומקלחת משותפים). מבחינתנו היה מצויין והיו עוד מבוגרים רבים במקום.
-
טיול לסטוקולהם - מאי 15נורוויג׳ן היא חברת לואו-קוסט סקנדינבית מוצלחת. אם מישהו היה אומר שהיא חברת הלואו-קוסט הטובה ביותר באירופה כנראה שלא הייתי מנסה להתווכח איתו.
החברה מפעילה צי מודרני למדי הכולל בין השאר מטוסי בואינג 787-800 ״דרימליינר״, מציעה אינטרנט אלחוטי בחינם בטיסותיה ומחירים אטרקטיביים. החברה אפילו טסה בין אירופה לצפון-אמריקה.
טרם הייתה לי הזדמנות לטוס עם החברה בעצמי, ואני דווקא לכזאת הזדמנות, אם כי שמעתי באופן אישי כמה וכמה ביקורות חיוביות מאוד.
-
טיול לסטוקולהם - מאי 15אני שמחה שזה כך! האם בטוח להזמין דרך אתר האינטרנט של החברה? או שיש סוכנות נסיעות בארץ שעובדת איתם? אשמח להמלצות
-
טיול לסטוקולהם - מאי 15אישית, הייתי מזמינה דרך אתר החברה. זו חברת הלואו קוסט השלישית בגודלה באירופה (והתשיעית בגודלה בכללי). לא הייתי חוששת.
-
טיול לסטוקולהם - מאי 15טסתי בספטמבר פעמיים עם נורוויג'יאן - מקופנהגן לסטוקהולם ואח"כ מסטוקהולם להלסינקי.
הזמנתי מהארץ כרטיסים שלהם באינטרנט. לא היתה שום בעיה.
מטוסים נוחים, יצא בזמן, הכול היה בסדר גמור.
בנוסף - הכול בידוק עצמי וצ'ק אין עצמי. אין בכלל דלפקים - עושים הכול לבד, כולל שליחת מזוודה, מול מסופים.
מספיק להגיע שעה לפני הטיסה.
סך הכול - מצוין.
היית בסטוקהולם במלון מעולה, חדש לגמרי, במיקום פנטסטי - מול תחנת הרכבת, על המים, משקיף על גמלה-סטאן.
radisson blu sas waterfront. ארבעה כוכבים. לא זול, אבל מעולה. בסופ"ש המחירים שם זולים יותר.
-
טיול לסטוקולהם - מאי 15אני טסתי איתם לסטוקהולם בתחילת יוני השנה. הזמנתי כרטיסים דרך האתר בלי בעיות מיוחדות. הטיסה הייתה טובה מאוד. מטוסים חדשים ונוחים, וכאמור wifi חינם וברמה די טובה, שזה נוח. כל דבר שאת רוצה את יכולה לקנות במטוס בכרטיס אשראי והם לא מציקים ומנסים למכור דברים בכוח. עוד דבר לגבי אשראי, בסטוקהולם משלמים כמעט רק בכרטיסי אשראי (עם צ׳יפ בטחון) כך שאני חושבת שלא הכרחי לבוא עם קרונות מהארץ. גם על כוס קפה (מצוין) משלמים באשראי.
ישנתי אצל חברה שלי אז אני לא יכולה להמליץ לך על מקומות ספציפיים, כנראה הייתי מנסה למצוא משהו בסודרמאלם.
- אני קניתי כרטיס תחבורה שבועי ולא השתמשתי בסטוקהולם קארד בכלל. מקומות עיקריים שביקרנו בהם - מוזיאון הנובל, בית העיריה, מוזיאון סקאנסן.
- שימי לב שב-14.5 יש חג בשוודיה אז זה אולי טיפה מגביל. יש תחבורה מהשדה תעופה, יכול להיות שחל מהמסעדות יהיו סגורות. בימים שאח״כ יש סופ״ש ארוך והרבה משפחות יטיילו.
- אני גם חושבת ששווה לקחת הפלגה לפחות לאחד האיים. מאי זה טיפה מוקדם, אבל הייתי אפילו בודקת אפשרות לישון שם לילה, תלוי באיזו מסגרת נוסעים. אנחנו היינו יום שלם באי סנדהאמן. אם הייתי נוסעת בזוג אז יש מצב שהייתי נשארת ללילה, זה כמו נסיעה לצימר.
- בגדול תצפי למזג אוויר כמו חורף בארץ.
- סטוקהולם יקרה. עלויות אוכל ושתיה קצת יותר יקרות מבארץ.
-
טיול לסטוקולהם - מאי 15מתקנת תגובה קודמת שלי - הבידוק העצמי וכו' - זה כמובן רק בטיסות פנים בתוך אירופה, לא בטיסה מישראל.
-
טיול לסטוקולהם - מאי 15בשנה האחרונה, כמעט בדיוק באותם תאריכים, עשינו טיול משולב של שבוע לקופנהאגן וסטוקהולם שממנו ארבעת הימים האחרונים היו בסטוקהולם. גם אנחנו, כמו נירית, רכשנו את כרטיס העיר של סטוקהולם ולנו, בתור חובבי מוזיאונים, הוא התאים מאד. למי שלא אוהב מוזיאונים ודברים דומים, יתכן שהוא יקר, למרות שהוא מכסה לגמרי תחבורה ציבורית (אבל אין אופציה של 6 ימים, אלא רק של 5). התפנקנו במלון 4 כוכבים בשם Nordic Sea שהיה קצת יקר, אבל עם מיקום מצוין ממש ליד תחנת הרכבת המרכזית ובמרחק הליכה מרוב האטרקציות שאנחנו הלכנו אליהן (וגם נתן ארוחת בוקר מדהימה...). קשה לי להגיד אתרי חובה, כי זה שונה לכל אחד, אבל שמענו קונצרט באותו אולם שבו מחלקים את פרסי נובל וזו הייתה חוויה ייחודית. הלכנו למוזיאון של הספינה הטבועה "ואזה" וזה היה יפה מאד. טיילנו בגמלה סטאן, שזאת העיר העתיקה, וגם זה היה נהדר בעינינו, ונכנסנו שם לארמון המלכותי. שטנו בשיט שכלול בכרטיס העיר סביב האי דיורסגארדן וגם זה מאד מצא חן בעינינו. בכלל, העיר יפה מכל כיוון (ובדרך כלל יקרה...).
-
טיול לסטוקולהם - מאי 15תודה לכל העונים! ממש כיף לקרוא את ההמלצות. אני מבינה שהערי יקרה, האם באותה רמה כמו להיות תייר בהולנד ובבלגיה? האם אתן יכולות לתקצב ליום כמה כסף לאדם צריך על מזון, קפה ושתיה? האם 20 יורו לאדם זה מספיק? אני חושבת שבהחלט אנו לא צריכים את הכרטיס עם המוזיאונים, מעניין אותנו רק מוזיאון ואזה ואבבא גג! מישהי מכן המליצה לישון לילה באי, האם יש לכן המלצה לצימר? כמו כן אעך נסעת לקופנהגן? ברכבת? ואם כם מה העלות? לגבי כרטיס אשראי עם צ'יפ אני מחזיקה אצ המסטר כראד של הדואר עם צ'יפ חכם אבל ניתן להטעין אותו רק ביורו, האם ניתן להשתמש שם< יש לי גם ויזה בנלאומית ודיינרס ללא צ'יפ, האם זה עלול לעשות לי בעיות? תודה לכל תשובותיכן. לגבי חג ב 14/5 זולא תהייה בעייה כי אנו נוחתים מהארץ בשדה תעופה רק ב 17:00 אז זה יום רגוע כזה אז החג לא יפריע לנו.
-
טיול לסטוקולהם - מאי 15היי,
שטוקהולם בעינינו הכי הכי יפה שיש!!! באמת שהתאהבנו בה. אם את צופה במרוץ למיליון, בימים אלו משודרים פרקים שם.נחמד.
מסכימה עם הנאמר על טיסות נורוויג'אן. בזמן המבצע בטיסה מקופנהגן לארץ, אחרי כשעה במטוס, החזירו אותנו לקופנהגן ודחו את הטיסה למחרת היום. מימנו מלון נחמד וארוחות והיה לנו ממש כיף בסופו של דבר.
לגבי שטוקהולם עצמה כדאי לכם לעשות את שלושת הסיורים המוצעים כאן
כולל של שכונת סודר שהיא מאד מיוחדת! נדמה לי ששקד הזכירה אותה בשירשור כאן..
לא לשכוח לתת טיפ נדיב בסיורים האלו, אם רוצים שימשיכו להתקיים. זה עדיין זול בהרבה מטיולים מודרכים אחרים בתשלום...
אנחנו גם עשינו טיול יום לארכיפלג, ושווה ביותר ואם יש לכם זמן כדאי ללון לילה כפי שנאמר קודם, אכן כמו "צימר" אך באווירה שונה לגמרי כמובן ממה שאנו מכירים מהארץ.
תהנו!!! השבדים מיוחדים מאד ובעינינו נחמדים מאד. לא צריך להדביק להם את תכונת הקור רק בגלל שקר שם!
-
Södermalmאנחנו טיילנו באזור בהמלצת הספר שלנו ופחות או יותר על פי מה שמתואר במדריך של הנשיונאל ג'יאוגרפיק. באמת שכונה מדליקה.
-
טיול לסטוקולהם - מאי 15לגבי הסטוקהולם-כארד, שימי לב שלא מדובר בכרטיס רק למוזיאונים, ולכן, לפני שפוסלים אותו, כדאי לחשב ספציפית לפי התכנון שלכם. הכרטיס כולל גם סוגים שונים של שיט, ביקור בארמונות וכו'. ד.א. גם סקאנסן נחשב מוזיאון (פתוח) והוא כלול בכרטיס. קשה לראות ביקור בסטוקהולם בלי ביקור בסקאנסן.
בגדול, אם רוב הטיול אתם מתכוונים להתרשם משיטוט ברחובות העיר (משהו שאנחנו מאוד אוהבים לעשות) אז סביר שהכרטיס יקר מדי עבורכם. אם, לעומת זאת, תוך כדי השיטוט אתם רוצים גם להכנס לתוך בית העירייה, ארמון המלך ועוד אתרים אז תבדקו את הכרטיס מול התכנון.
-
טיול לסטוקולהם - מאי 15מסכימה לגמרי עם פסגות.
אני עשיתי חישוב מדוייק לגבי האתרים שרציתי לבקר והכרטיס יצא לי משתלם .
הסקנסן אינו מוזאון רגיל והאתר מאד מעניין ומהנה לדעתי. גם בית העירייה שווה מאד בעיני, כמו גם מוזאון הווזה שהוא פשוט מרתק.
-
טיול לסטוקולהם - מאי 15- לגבי כרטיסי האשראי, אני לא מכירה את כל המשמעויות של הדברים אז אני מציעה לך לבדוק עם הבנק שלך מה הפרטים בדיוק.
- תקחי בחשבון מזג אוויר קר וגשום, כדאי לך מאוד שיהיו תכניות גם למקומות סגורים. אני הייתי השנה בין 28.5 ו-4.6 ומזג האוויר היה ממש כמו חורף ישראלי. היו איזה יומיים שלושה של שמש וטמפ׳ של 18-20 מעלות, אבל שאר הזמן היה גשום עם טמפ׳ של 13-14 במהלך היום ו-7-8 בלילה. זה לא היה מזג אוויר חריג.
- 20 יורו יספיקו אם יש במלון ארוחת בוקר גדולה ומשביעה ויתר האוכל הוא בעיקר מהסופר. כוס קפה עולה כ-30 קרונות (כ-15₪). ארוחה בחוץ לא תעלה פחות מ-100-150 קרונות לאחד.
- החג לא יפריע לכם, אבל אחריו בא סופ״ש ארוך. לא מאוד יפריע יהיה עמוס יותר במוזיאונים וגם בהפלגות לאיים, כנראה גם בלינה באיים. תקחו בחשבון בתכנון הימים.
-
יש לי קובץ עם טיפיםב- 2007 היינו שבוע בעיר (עם שני ילדים). באותה תקופה היו מעט מאוד טיפים על העיר. לשמחתי קושרתי לישראלי שגר בעיר. אספתי את הטיפים לקובץ WORD (כולל קישורים ומחירים)
את יכולה לשלוח לי מסר עם המייל שלך ואשלח.
אחד הטיולים היפים שלנו . עיר יפיפיה!!!