תזהרו מחברת הראל
-
אני רוצה לספר לכם את החוויה שלי עם חברת הראל לפני בערך 7 חודשים טסתי לדרום אמריקה ועשיתי ביטוח כמובן הכי טוב שהציעו לי הביטוח שעשיתי היה תקף לחצי שנה בזמן שהייתי בחו'ל אבא שלי רצה להעריך לי את הביטוח בכמה ימים ונאמר לו בסדר ואחרי כמה דקות אותו נציג התקשר ואמר שהוא בדק ואי אפשר לעשות להעריך את הביטוח בכמה ימים אלה רק בחצי שנה ושאני יחזור לישראל אפשר לעשות קיצור כמו כן לא נאמר לאבא שלי אם אני ירצה לתבוע את הביטוח אם הייתי אצל רופא או כל דבר אחר אז ברגע שיש לי ביטוח פעיל אז אי אפשר לתובע וגם לעשות קיצור במילים אחרות אם אני רוצה לבטל את הביטוח לקבל החזר כספי על התקופה הארוכה שאני בישראל אז אני לא יכול לתבוע את הראל בכל מה שקשור לכל טיפול רפואי שהיה לי בחו'ל אני מתקשר להראל ושואל איך יכול להיות שאבא שלי לא יכל רק להעריך בכמה ימים חשבתי אולי הוא מבוגר ולא הבין כי זה לא נשמע לי הגיוני וגם לי אכן נאמר את אותו דבר שאי אפשר להעריך בכמה ימים נסעתי למשרדים שלהם ודיברתי עם המנהלת שהייתה מאוד נחמדה ואמרו לי שזה לא הגיוני שזה מה שנאמר לי ושהם יבדקו את השיחות המוקלטות אחרי כמה ימים התקשרו אליי ואמרו לי שאני אכן צודק והם מצטערים עכשיו תגידו לי את מי מעניין שאני צודק שהם נתנו לי ככה עוגמת נפש ? באמת תזהרו מה -
תזהרו מחברת הראלסימני פיסוק הם חבריך - השתמש בהם.
אני מניח שבמקרים מסוימים לא ניתן להאריך פוליסת ביטוח במספר ימים ספורים אלא רק בתקופה קצובה מראש. אולי זה מה שהיה נכון לפוליסה שלך, או לפחות מה שחשב הנציג איתו דיבר אבא שלך. ובכל מקרה, הפרקטיקה של הפסקת פוליסה לפני סיומה והשבת היתרה החלקית ללקוח היא פרקטיקה מקובלת.
ורק כדי לאזן במעט את האמור על החברה: אני החודש קיבלתי מהראל החזר מרשים בעקבות תביעה ביטוחית קטנה. כך שמבחינתי הם דווקא על הכיפאק.
-
תזהרו מחברת הראלכאשר המבוטח מחוץ לישראל, אין חובה על חברת הביטוח להאריך ביטוח נסיעות כל עוד המבוטח לא מתייצב פיסית בפני הסוכן.
אם האריכו לך ללא נוכחותך, תגיד תודה.
-
תזהרו מחברת הראלeytanin .
בימינו מתייצבים פיזית אצל סוכן ביטוח?
כדאי לדעת מראש לשאול את השאלות הרלוונטיות. לא תמיד חושבים על הכל...
ואפילו להעזר בשרותיו של סוכן ביטוח ולא במוקד טלפוני.
לפני מספר שנים בני טייל בדרום אמריקה והאריך את הטיול כי נפצע (וחלה) .שהה חודש במקום אחד עד ההחלמה.
לא היתה לי שום בעיה להאריך לו את הביטוח, באמצעות סוכן הביטוח שלנו ולקבל השתתפות חברת הביטוח בבקור רופא, אשפוז ובטיפולים.
איני זוכרת בודאות באיזה חברה זה היה.
וןעוד בעניין חב' ביטוח ופוליסות:
לא מזמן היו כאן שרשורים על אי תוקף הביטוח לארועים טרום טיסה, לכן טרם טיסתנו האחרונה בררתי טלפונית במוקד הביטוח כי זכרתי בודאות שבאפריל הביטוח כן כלל מצב של אי יכולת לצאת לטיול. הפעם קיבלתי תשובה שאכן הביטוח לא תקף אם קורה משהו לפני הטיסה.
בעלי שאל את הסוכן שלנו והסתבר שדרכו הביטוח כן כולל מצב של ביטול טיסה ויותר מזה- התשלום שנדרש היה זול יותר...
-
תזהרו מחברת הראללא כל פוליסות הביטוח מאפשרות הפעלה או התארכה לאחר שהמבוטח יצא מהארץ. בכל פוליסה אינטרנטית שאני מכיר יש חובה לאשר זאת במפורש.
אבל, למיטב ידיעתי רוב הפוליסות כן מאפשרות הארכה כשהמבוטח בחו״ל. יכול בהחלט להיות שבמקרה כזה תהיה דרישה להארכה לתקופה קצובה מראש.
אם הפוליסה מכסה או לא מכסה ביטולים ושינויים של תוכניות נסיעה בטרם היציאה של המבוטח מהארץ - זה ע״פ תנאי הפוליסה ואין אמת אחת. לכן חשוב להשוות פוליסות ולדעת מראש מהו הכיסוי הביטוחי.
ולסיום, הנה ניסיון אישי סטנדרטי מהחודש האחרון:
אני בחו״ל כבר בערך 60 ימים. לא ידעתי מראש מה יהיה אורך הנסיעה. אני משתמש בביטוח החינמי של שלושה מכרטיסי האשראי שלי - כשכולם ביטוחים מקיפים מאוד כי מדובר בכרטיסי פרימיום. הביטוחים האלו מופעלים אוטומטית בכל יציאה מהארץ אבל הם מוגבלים ל-55 ימים רצופים. לכן בטרם היציאה מהארץ התקשרתי לחברת הביטוח של אחד הכרטיסים ושאלתי לגבי אפשרות הארכה כשאהיה בחו״ל - ונאמר לי שתחת הפוליסה שלי אין כל בעיה והעלות תהיה סביב 2$ ליום (כיסוי מורחב). וכך, עם שיחת טלפון קצרצרה מהונג-קונג, הארכתי את הפוליסה לכמה שבועות נוספים. תמיד הצחיק אותי שביטוח מקיף למחשב נייד עולה בערך פי שלושה מביטוח מקיף לבנאדם.
-
תזהרו מחברת הראלגם אני הארכתי ביטוח מח"ל לפני מספר שנים. אז הם שלחו לי טופס והחזרתי חתום בפקס. התנאי היחיד היה שההארכה היא לפני תום הבטוח המקורי.
-
תזהרו מחברת הראלואותי מקומם שמישהו החליט לסגור חשבון עם חברה כאן בפורום. יש לו 2 פוסטים עד עכשו ובואו תגדיר בעדינות שהוא לא מבאי הפורום... רק לשם האיזון - יש לי ביטוח של חברת הראל ולדעתי זו חברה מדהימה ואני ממש לא נוהג לשבח חברות ביטוח.
גילוי נאות - לכותב שורות אלו ממש אין שום קשר לחברת הראל )אבל הוא רגיש לכל מיני טרמפיסטים לרגע.וכן,אני זוכר שנערך כבר דיון שלם על הנושא(
-
תזהרו מחברת הראלתנוח דעתך
נחכה שהבחור יחזור ויגיב.
(לדעתי הוא בכלל טעה בפורום... אבל נראה)
לעיתים בא לקלל ויצא מברך .
-
תזהרו מחברת הראלמנסיון של אחותי מלפני כמה שנים, היא היתה בטיול תרמילאי מהסוג שאתה לא יודע בדיוק לכמה זמן תיסע. ביטוחים שפונים לשוק הזה בד"כ ניתנים להארכה. אבל גם היא נתקלה בתנאי הדרקוני שאם תבעת, אפילו על משהו קטן, לא תוכל לקבל החזר על ימים שלא נוצלו. אצלה הימים שלא נוצלו לא היו סכום ענק ועדיין היה מבאס להפסיד את זה.
כל זה נסבל אם ניתן להאריך ב"מידות קטנות". אבל אם אתה רוצה להאריך בשבועיים, נאלץ לשלם על חצי שנה נוספת (כמו בסיפור של המתלונן המקורי) ואז לא יכול לתבוע החזר על 5.5 חודשים שמראש בכלל לא רצית, רק כי יש לך גם תביעה רפואית, זו חוצפה.
הלקח? לקרוא את האותיות הקטנות, ולא רק את העניינים הרפואיים, בעיקר בביטוח לטיול גמיש מבחינת לו"ז.