קונקשן קצרצר ב KLM
-
טס לאמסטרדם עם KLM והמשך טיסה למרכז האמריקה עם אותה חברה, קונקשן של שעה ורבע . האם זה אמור להספיק ? תודה
-
קונקשן קצרצר ב KLMכן.
זמן הקונקשיין המינימלי (MCT) הרשמי בשדה הוא 50 דקות בין טיסות בינ״ל, כשהנוסע לא צריך לעבור ביקורת דרכונים או מכס. סכיפהול הוא אחד מהשדות הטובים ביותר באירופה, אם לא הטוב שבהם, ולהערכתי אתה תגיע לשער טיסת ההמשך תוך פחות מ-30 דקות.
KLM מציעה אפליקציה סלולרית שבין השאר כוללת מפות של השדה באמסטרדם כדי לעזור לנוסעים במעבר בין טיסות.
במידה והטיסה הראשונה שלך נוחתת באיחור ונשארו לך 45 דקות או פחות להגיע עד לשער טיסת ההמשך - פנה לצוות המטוס או לצוות הקרקע של KLM ותסביר להם את המצב. יש בכוחם להעביר אותך בצורה מזורזת בין השערים.
טיסה נעימה.
-
קונקשן קצרצר ב KLMליאור ..
מזורז ... מזורז ...
השאלה היא הם המזוודות תועברנה בזריזות ... לתחושתי ... לא ...
-
קונקשן קצרצר ב KLMגם אם תאחר המטוס ימתין לך. לגבי המזוודות יתכן ולא יגיעו איתך ולכן תכין תיק עם לבנים, חולצה, וגרביים להחלפה אפילו כלי רחצה תיקח.
טסתי איתם לפני שנתיים לדרום אמריקה השירות טוב , אבל צפוף ! מערכות המולטימדיה מיושנות ואינם מופעלות כלל בטיסות ת"א - לאמסטרדם -ת"א. בנוסף לכל המחיר שלהם היה יקר.
התאכזבתי .
-
קונקשן קצרצר ב KLM"המטוס ימתין לך״? איפה שמעת דבר כזה?
יעכבו 250+ נוסעים כי נוסע אחד עדיין לא הגיע? זה נשמע לך סביר? עדיף לתת פיצוי לנוסע אחד מאשר פוטנציאלת לתת פיצוי למטוס שלם.
אם יודעים בדיוק איפה הנוסע נמצא, שזה מאוד כמו להגיד שיודעים שהוא כבר בשדה, אז אולי אפשר לעכב את סגירת השער בדקות בודדות - וזה בעיקר כי יש פרק זמן בין סגירת השער לניתוק המטוס ול-KLM יש קדימות וגמישות בסדר ההמראה בסכיפהול. אבל עיכוב טיסה זה דבר סופר-חריג שפשוט אסור לבנות עליו.
לעניין המטען,
הוא עובר בצד-האווירי של השדה ובדר״כ ללא צורך בבדיקות נוספות. שעה זה מספיק והותר כדי להעביר מטען בין טיסות כאשר התיוג נכון. קל וחומר בין טיסות של אותה חברה בשדה הבית שלה. אני לא הייתי דואג.
כפי שנכתב לפניי - אפשר וכדאי לעלות למטוס עם כל הפריטים החשובים ליום הראשון של השהייה בחו״ל. כשתיקים מתעכבים, ברוב המקרים, הם מתעכבים ביממה בודדת. וגם אז בדר״כ מחולקת ערכת נוחות בסיסית ויש לנוסע זכות לרכוש פריטים שחסרים לו ולקבל עליהם החזר מחברות התעופה (בטווח הסביר, כמובן). וכן, מקבלים את ההחזר. אבל בהחלט יותר טוב פשוט לדאוג לקחת את הפריטים החשובים ביותר צמוד אלינו.
-
קונקשן קצרצר ב KLMידידי אתה טועה.
אני טסתי לפני שלש שנים למזרח עם טורקיש ועקב איחורים בהמראה ונחיתה המטוס אכן חיכה לנו באיסטנבול , חצי שעה ורק לנו . הם ידעו שיש עיכוב וזה הנוהג.
לפני הרבה שנים טסתי עם סינגפור ליינס לניו זילנד וחיכינו לנוסע שששכח את עצמו בדיוטי פרי....
יש לי עוד שתי דוגמאות ולא רוצה להטריח את כולם
אם יש איחור צפוי אפילו שעה ימתינו לך.
-
קונקשן קצרצר ב KLMטוב, זה ויכוח עקר כי לאף אחד מאיתנו אין מסמכים רשמיים שמראים מהי המדיניות של חברות התעופה השונות לעניין הזה. אתה אומר זה, אני אומר אחרת.
השאלה שלי פשוטה: מה שאתה מתאר כאן נשמע לך סביר? שים רגע בצד את הניסיון האישי שלך, שאגב שונה מאוד משלי. לא אתה ולא אני טסים מספיק כדי לייצג את כלל הנוסעים בעולם ובטח שלא כדי להקיש את המדיניות הרשמית של חברות התעופה.
עכשיו בוא נחשוב מה אנחנו כן יודעים.
- חברות תעופה הן חברות מסחריות שפועלות מתוך האינטרס הכלכלי שלהן, ולכן יעדיפו לפצות לקוח אחד מאשר לפצות מאות לקוחות.
- ברוב העולם קיימים בחוק מנגנונים כאלו ואחרים שנועדו לפצות נוסעים על איחורים של טיסות. לדוגמה תקנה EU261/2004 באיחוד האירופי. ואם חברת התעופה מעכבת טיסה ביוזמתה הרי שהיא מחויבת לנוסעים ע״פ אותם הסדרים.
- חברות קונות משדות התעופה ׳סלוטים׳ שמכתיבים להן מתי הן יכלות לנחות ומתי הן יכולות להמריא. הסלוטים האלו עולים מליונים, והחברות נקנסות ע״י השדות אם הן חורגות מהזמנים המוגדרים להן. לכן יש להן תמריץ גבוה מאוד לעמוד בזמנים.
- עיכוב טיסה פירושה הארכת זמן עבודם של אנשי הצוות במטוס ולפעמים גם אנשי צוות הקרקע בשדה המוצא ושדה היעד. וזה עולה הון במקרים מסוימים כאשר אלו צריכים להיכנס לתוך שעות נוספות.
כל אלו דברים שאנחנו יודעים. וכל הדברים האלו לא מסתדרים עם התיאוריה שלך.
-
קונקשן קצרצר ב KLMשוב אתה טועה.
אם יש עיכוב בטיסה של אותה חברה ממדינה אחרת ויש נוסעים מטיסה מאחרת (שיש להם כרטיס עליה למטוס) המטוס יחכה נדמה לי עיכוב של עד שעה שעתיים זו המדיניות של רוב החברות בעולם.
אימי חיכתה לפני שנתיים במדריד בטיסה לישראל יחד עם נוסעים אחרים בגלל עיכוב של טיסה איבריה מדרום אמריקה שהיו עליה נוסעים עם כרטיס עליה למטוס שאיחרו שעתיים! טוב זו איבריה חברה על הפנים...
אגב זה כן הגיוני. אחרת החברה תצטרך לסדר להם טיסה חלופית ולעיתים מלון זה יעלה להם הרבה יותר .שלא לדבר על חשש מתביעה על עוגמת נפש וכו'.
בא נסיים את הויכוח...
-
קונקשן קצרצר ב KLMרוני, אם היתי מעמיד בשורה רק את הישראלים שלא חיכו להם בטיסת המשך, התור היה מגיע למדריד (ישר לטיסת איבריה).
מה שכן עושות חברות רציניות, זה להעביר במהירות את הנוסעים.
לדוגמא: אני טסתי עם לופטהנזה דרך מינכן והיה איחור. הקונקשן שלי היה באותו טרמינל אז לא היתה לי בעיה אבל את הנוסעים שהמשיכו מטרמינל אחר לקחו עם מיניבוסים ישר למטוס.
-
קונקשן קצרצר ב KLMטסתי לפני שבועיים ליוהנסבורג דרך איסטנבול. אותו סיפור. במקור הייתה אמורה להיות המתנה של שעה והטיסה לדרום אפריקה הייתה צפויה להמריא ב00:50. בפועל המטוס מתל אביב הגיע ב01:10, אז הגיע נציג ולקח אותנו ישר לטרנזיט דרך השיקוף ׁׁ(בנקרה היו איתנו מהטיסה מתל אביב עוד שלושה אנשים שטסו ליוהנסבורג). המטוס פשוט עמד וחיכה רק לנו, קצת מביך לראות 280 אנשים יושבים ומחכים רק לך במטוס ללא מיזוג.
בקיצור, אל תדאג אתה תספיק
-
קונקשן קצרצר ב KLMהסכנה העיקרית היא באמת למטען.
שנה שעברה , בטיסת המשך של אל איטליה מרומא לקטניה(סיציליה), התיקים שלנו לא הספיקו לעבור בקונקשן הקצר של שעה . ולא הגיעו איתנו לקטניה ,מדובר ב- 5 מזוודות של 5 אנשים.
(בסופו של דבר: 2 תיקים הגיעו אחרי שבוע, 1 הגיע לארץ חזרה אחרי שבוע וחצי (כשאנחנו עדיין בסיציליה) ועוד 2 תיקים הגיעו לארץ ,רק אחרי חודש! )
זה היה אל-איטליה בנמל הבית שלהם : רומא , כשהגענו מהארץ לרומא בטיסת אל-איטליה וגם טיסת ההמשך הייתה של אל-איטליה.