שאלות לגבי מערב קנדה
-
שלום לחברי פורום צפון אמריקה!
מזה זמן רב שלא ביקרתי כאן באופן פעיל....כחמש שנים...
רכשנו זוג כרטיסי טיסה לוונקובר ב- 24.6, וחזרה מקלגרי ב-14.7 בערב.
מקווה שיהיו לנו 20 ימי טיול.
רכשתי את הספר של נטע דגני ומפה באינטרנט, ועדיין לא קיבלתי אותם.
ביינתים אני קוראת ומתייעצת עם הדס- ששלחה לי חומרים, ועם איילת- שתיסע בקיץ.
עדיין לא התחלתי בהזמנת הלינות, ואני מבינה שהזמן מתקצר.
אני מתקשה בחלוקת הימים.
בחלוקה גסה אני מעריכה שאקצה מחצית מן הזמן לוונקובר ולאי וונקובר, ואת המחצית השנייה לאיזור הרוקיס .
לגבי המעבר בין האזורים:
ישנה אופצית הנהיגה והטיול, שהבנתי שלוקחת יומיים.
וישנה האופציה לטוס בין וונקובר לקלגרי כפי שג'ני מתכננת.
בדקתי כרגע את העלות של הטיסה. היא אינה גבוהה- 172 דולר לאדם, ומה גם שהקנס על החזרת הרכב הוא 150 דולר קנדי לפי מה שקראתי.
אשמח אם תעזרו לי להחליט....
כמו כן, אם יש לכם רעיונות לחלוקת הלינות או טיפים אחרים, אשמח לקבלם.
תודה
נילי
-
קצת תשובות לגבי מערב קנדההחלוקה הגסה שלך היא בסדר גמור.
המלצתי היא לעשות את הדרך ברכב - יש מה לראות בדרך.
בודאי יכנסו עוד גולשים, אבל בינתים תוכלי לעיין כאן בתאור טיולנו באיזור ולשאוב רעיונות.
איזור נהדר ובטוח שתהנו!
-
שאלות לגבי מערב קנדההי נילי,
אני כאן בעיקר לברך אותך על ההצטרפותך למועדון "קנדה 2015 ". איזה כיף לכם, ולנו שמובטח לנו סיפור טיול משובח!
לגבי המסלול, אולי כבר שמת לב כי ה-1 ליולי (יום רביעי) הוא Canada Day, החג הלאומי של קנדה. מצד אחד יהיו חגיגות גם בונקובר ובויקטוריה, אבל מאידך סיכוי שיהיה צפוף מן הרגיל במערבורת בין שתי העירים סביב החג- קחי את זה בחשבון בתכנון.
לגבי טיסה או נהיגה בין שני חלקי הטיול, אני חושבת שזה ממש עניין של העדפה אישית. מקריאה כאן, רוב המטיילים אכן נוסעים את הדרך מונקובר לרוקיס (או ההיפך) ומבקרים בכמה אתרים בדרך. אני התבססתי בהחלטה על הנסיון שלנו בטיול הקודם לצפון אמריקה שגם בו חיברנו שני אזורים שונים (ילוסטון/טיטון ופארקי יוטה), ויומיים הנסיעה בניהם זכורים לי כדי מיעגים ופחות מוצלחים משאר ימי הטיול. בנוסף, לנו יש רק 18 ימים - משמע, חסרים בדיוק אותם היומיים שאתם יכולים, אם תחליטו, להקדיש לדרך.
תכנון מוצלח וכמובן שאמח לשתף איתך במידע וטיפים בהמשך הדרך.
-
שאלות לגבי מערב קנדהנילי יקרה
ברוכה השבה לפורום צפון אמריקה.
מצטרף לנוסע המתמיד,ולג'ני ,אכן כמות הימים המוקצבים שלכם ,מספיקה להשאיר את הרכב עימכם בדרך העולה מוונקובר לרוקיס.
ובכלל נילי ,אם את בידיים של הדס,ראי את ענין הטיול שלכם למערב קנדה והרוקיס כמסודר!
מוני
-
שאלות לגבי מערב קנדהחברים!
תודה רבה!
נוסע מתמיד- בצהרים מצאתי את סיפור הטיול שלך, וגם העברתי אותו לאיילת.
אכן יש בסיפור הטיול שלך גם מקומות לא שגרתיים בדרך לרוקיס, שלמדתי עליהם מסיפורך.
כאשר תהא ברשותי המפה(זה תלוי בדואר ישראל), אחזור ברשותך לשאול אותך שאלות.
ג'ני- תודה שאת כאן!!!
השאלות, ששאלת לגבי הטיול שלך, המריצו אותי להפוך את חלום הטיול הזה לממשי.
לא היה לי מושג לגבי "יום קנדה".אחפש מה משמעותו. בדרך כלל אנחנו נמנעים מהגעה למקומות המוניים.
לט איט המליצה מאוד על צפייה בזיקוקי הדינור המיוחדים בוונקובר, הנערכים בקיץ. בן זוגי שמע ונבהל. אז לא נהיה בוונקובר בתאריכים אלו. כנראה שנהייה ב-1.7 אי שם ברחבי האי וונקובר.
מוני -אכן הדס נרתמה באופן מיידי, ושלחה לי את המסלול שלה וחומרים הקשורים אליו.
בכול זאת אם יש ברשותך סיפורי טיול ישנים (אולי שלך) הטמונים בין דפי הפורום, אשמח לקרוא.
נילי
-
שאלות לגבי מערב קנדהמוני - תודה על הפרגון

ואם מישהו רוצה לקחת אותי איתו לרוקי'ס - אני באה!!!!
-
שאלות לגבי מערב קנדהבאופן מקרי, הכניסה שלי לקנדה, במעבורת מפורט אנג'לס לויקטוריה קרתה ב- Canada Day של 2014. היה יום יפה, כך שהחגיגות התנהלו בצורה טובה.
סך הכל זו היתה חויה מהנה. למרגלות בית הפרלמנט של קולומביה הבריטית היתה במה בה היו הופעות. על הדשא מלפנים היו הרבה אנשים. ליד הדשא היו משאיות מזון מסוגים שונים. היו הרבה אנשים ברחוב. כמובן שזו קנדה ולא ישראל, כך שכל תופעות האלימות המקובלת (כמו מיכלי הקצף, וכו') לא היו קימים שם.
ברדת החושך (באיזור 22:00) היו זיקוקים באיזור הנמל של ויקטוריה.
בקיצור, אם יוצא לכם להיות בויקטוריה ביום זה, תהנו.
היות וחיפשת סיפורי טיול, אני מצרף קישור לסיכום הטיול שלי.
-
שאלות לגבי מערב קנדהנילי יקרה,
איך שמחתי לקרוא שהשאלה שלי שימשה זרז, שלא בדיעתי,להגשמת החלום שלך.

לגבי הקנס על השכרת רכב חד-כיווני, חברת Canadian Affair שמוזכרת לא מעט בפורומי קנדה ב TripAdvisor לא גובה קנס כזה,לפחות על פי פרסומיה . כמובן עדיין צריך להשוות תנאים ועלות בשורה תחתונה מול חברות אחרות. אף שהחברה פונה בעיקר לקהל הבריטי היא גם משכירה ללקוחות בינלאומיים- בדקתי זאת מולה במייל וקיבלתי תשובה בזו הלשון:
As long as your licence is an International driving licence and in English this will be accepted
-
איזה כיף לכם !!!באתי רק לעודד ולתת רוח גבית.
אני משתייכת למועדון קנדה 2016 ( כן... בשקט בשקט נפתח כבר כזה)
ובמועדון שלנו הכי כיף כי אני בטוחה שיהיו לי לפחות 3 סיפורים מובחרים להיעזר בהם (של נילי, ג׳ני ואיילת).
בינתיים קוראת וחולמת בשקט. הספר של נטע דגני כבר ליד המיטה. כן ... הבת שלי שמכירה את אמא שלה כבר קנתה לי אותו ליום ההולדת ( שחל אתמול אגב ...
)התכנון השאפתני שלי רוצה לכלול גם את ילוסטון ( איך עושים את זה ? אשמח לרעיונות).
הדס- אני מבינה שחזרת מצוידת במידע וטיפים. יש סיפור טיול שלך בפורום?
שבת נעימה לכולם
כיף לבקר בפורום הזה
איריס
-
שאלות לגבי מערב קנדההדס- את מוזמנת להצטרף אלינו. יהיה בכיף......
דורון- התמזל מזלי שהיית בתקופה ממש מקבילה (יולי) לטיולי העתידי.
הדיווח שלך מדהים!
מיד נזכרתי גם בדיווחים אחרים שלך שקראתי בעבר הרחוק יותר.
רק חסרו לי התמונות...
תודה רבה לגבי המידע הרב. לא נותר לי אלא להדפיס ולצאת בעקבותיך.
אם אאמץ את הצעתך להיות בויקטוריה ב- 1.7( התיאור שלך דיי הלהיב אותי) , עלי להתחיל למחרת הטיסה ב-25.6 לטייל באי וונקובר או לכול המאוחר לצאת לדרך לאחר יום בוונקובר (שני לילות בוונקובר).יתכן שיום כזה של שהייה בעיר רצוי להתאוששות מן הגט לג.
יציאה ב-26.6 לטייל ברחבי האי - תאפשר 4 וחצי ימי טיול באי והגעה לויקטוריה ב-1.7.
ולאחר שהייה של ים וחצי בויקטוריה נחזור לוונקובר להשלמות.
לא הצלחתי להבין מן הדיווח שלך כמה ימים הקדשת לוונקובר העיר. יומיים או שלושה?
ג'ני- תודה רבה עבור הקישור. עדיין לא הגעתי לשלב בירור שכירת הרכב.
אעשה זאת לאחר שנחליט האם לטוס מוונקובר לקלגרי או לנסוע במכונית.
כאן כולם ממליצים על נסיעה במכונית, וכבר הבנתי שהאופציה היפה היא להתחיל את הנסיעה הארוכה מכביש 99. העניין הוא שבן הזוג הוא הנהג, והוא לא בדיוק מתלהב מן הטיול במערב קנדה בשל הטיסות הארוכות ומרחקי הנהיגה. ההתלהבות היא כולה שלי!
הוא חזר לפני שבועיים מנסיעת עבודה ראשונה לשנחאי, ועדיין לא נרגע מן הטיסה הממושכת דרך מוסקבה.
תהייה לו חצי שנה להתרגל ...
ניסיתי להלהיב אותו, שאפשר לקצר מרחקי נהיגה באמצעות טיסת האמצע, אבל הוא יכול להתרגל גם לרעיון הנהיגה, במיוחד לאור התיאור של דורון.
זה הזמן לשאול לגבי איכות הכבישים באי וונקובר , בדרך לרוקיס (בהנחה שנוסעים דרך כביש 99) ובין השמורות.
ולגבי עומסי התנועה ומקומות החנייה בעיר וונקובר ובעיר ויקטוריה- האם עדיף להתנייד באוטובוסים?
איריס- מזל טוב!
תודה רבה עבור הרוח הגבית. את בוודאי מבינה בין השורות, שאני זקוקה לה.
נילי
-
איזה כיף לכם !!!היי איריס
מרגש תמיד לפורום הזה, לקבל ממך פרגון, כמעט בכל הזדמנות שיש לך!!!
לגבי האפשרות לשלב גם את הילוסטון,כאשר המטרה הראשונית היא מערב קנדה(כולל האי ונקובר) והרוקיס הקנדיים, ניתן לאמור שאין דבר כזה בלתי אפשרי.
תוכנית שתשלב בין השניים תיגזר קודם כל ממספר הימים שאתם מרשים לעצמכם להקציב לטיול בכללותו.
אני אישית לא בעד ערבב את שתי החתונות ,ובמקרה הקיצון אני מעודד סוג של מעגלי היוצא מסיאטל ,אל מערב קנדה ,והרוקיס,ומהם יורד לעוד פארק מרשים כמו גליישר פארק הנמצא על גבול אלברטה הקנדית בצד של מונטנה,ומשם סוגר מעגל דרך צפון איידהו ,וקצת הרי קסקייד בוושינגטון סטייט.
הווה אומר משאיר לכם לצירוף טיול אחר את קולורדו ,ויומינג(שם הילוסטון),ןפארקי איכות נוספים שלא ביקרתם בהם ביוטה-מה שאומר יופי של מעגלי נוסף ,כשגולת הכותרת הפעם ילוסטון/טייטון.
בכל זאת אם מתעקשים,ישנה אפשרות לכלול את השניים, והיא טיול קוי שמתחיל בסולט לייק סיטי ,ומסתיים בסיאטל ,לאחר שעליתם דרך הטייטון,הילוסטון,אל גליישר פארק,משם הלאה צפונה לרוקיס הקנדיים,ומהם מערבה לוונקובר,האי וונקובר שם הפסיפיק רים וויקטוריה לפני שמסיימים בסיאטל ,עם כל קנס שידרש.
שוב תודה לך
מוני
-
איזה כיף לכם !!!לגבי קנס החזרה, סדר הגודל יכול להגיע ל- $300 - $500. לפני מספר שנים בדקתי אפשרות של נחיתה בדנבר וסיום בסיאטל. בדקתי בממס"י את ההצעות שלהם, שהן דרך חברות השכרות הרכב Alamo ו- National. ב- Alamo הקנס היה $500 וב- National הקנס היה $300. מחיר שכירת הרכב ללא הקנס היה זול יותר ב- Alamo. נדמה לי שגם Avis, שלנציגה שלה בארץ פניתי ישירות, רצתה קנס החזרה של $300.
יתכן ובמקרה של התחלה בסולט לייק סיטי הקנס יהיה נמוך יותר, אבל זה לגמרי לא בטוח.
אגב, בסופו של דבר עשיתי טיול מעגלי, וצפון מערבה של ארה"ב חיכה לבואי מספר שנים.
-
איזה כיף לכם !!!תודה לכם על קבלת הפנים החמה.
תודה מוני על הרעיונות המצויינים . יש לי כאמור הרבה זמן , אקרא ואשקול וודאי שאשוב להתייעץ . בינתיים נהנית ללמוד מהתכנונים שלכם .
שבת טובה שתהיה
איריס
-
איזה כיף לכם !!!דורון
כתבנו כנראה יחד ולא ראיתי תגובתך .
תודה גם לך . עוד לא ירדתי לפרטים פרקטיים ולא ידעתי על קנס ההחזרה . איכשהו קיוויתי שבתוך ארהב אין . בזמנו בין ניו יורק לבפאלו לא היה . אז אני מבינה שבין סולט לייק סיטי לסיאטל יש . זה דבר שצריך לשקול .
תודה על המידע וגם על סיפור טיול מפורט שלך. מאד עוזר
איריס
-
שאלות לגבי מערב קנדהנילי, טרם העליתי את התמונות לאינטרנט. יש לי פיגור רציני בנושא זה. אפילו לא כל התמונות של הטיול שלפניו הגיעו לאינטרנט.
אני מעלה מספר תמונות מאותו יום. לצערי, לא ממצות, אבל נותנות מושג.
לגבי ונקובר עצמה, הסתפקתי ביום אחד בלבד בעיר. לדעתי, קיבלתי מושג די טוב עליה. הייתי יכול לבלות זמן רב יותר בפארק סטנלי. אולי להכנס לאחד המוצגים בבית Canada Place. ניתן לטייל יותר בעיר. לצאת מהמרכז לערים הצמודות (כמו מתל אביב לרמת גן). נוסף על כך, ביליתי חצי יום ב- North Vancouver, שם גם לנתי. ביקרתי ב- Lynn Canyon שנמצא שם, וגם במרכז העיר עד המים. היה נחמד מאד שם. לא ביקרתי בגשר התלוי הגדול (Capalino, כמדומני). ב- Lynn Canyon יש גשר תלוי קצר יותר. הביקור שם הוא ללא תשלום.
-
איזה כיף לכם !!!איריס, ראשית מזל טוב על יום ההולדת
(במרבית מדינות המערב היה יוצא לך תמיד להיות בחופש ביום ההולדת!).באתר של נטע דגני יש דוגמה למסלול שמוני הציע ב 23 יום - אולי יש גם בספר?
נילי, גם אצלנו ההתלהבות היא בעיקר שלי ובן הזוג מתיישר (לשמחתי) עם התכניות שלי לחו"ל, ובסוף אפילו מאוד נהנה. גם אצלנו הוא תמיד הנהג היחיד, אלא שלו אין כל ביעה עם הרבה שעות הגה ואני דווקא זאת שרוצה להימנע מהנסיעות הארוכות, אפילו כנוסעת ולא כנהגת.
מה שכתבת לגבי חוסר ההתלהבות של בן זוגך מנסיעות ארוכות מצביע לדעתי לכיוון טיסת הפנים, כפשרה בין הרצונות השונים, שכן לפי מה שקראתי כאן, יש חלקים לא פשוטים לנהיגה בדרך- ראי כאן הודעה 7 .
אגב, כיוון שלא יצא לנו לעבור בויסלר, בתכנון שלי לעשות חלק מכביש ה Sea to Sky (99) כטיול יום מונקובר. המרחק מן העיר ל Squamish הוא כ 65 ק"מ וגם אם לוקחים בחשבון את כל העצירות בדרך זה בהחלט ניתן לביצוע במסגרת יום טיול הלוך ושוב מן העיר.
-
שאלות לגבי מערב קנדהדורון,
תמונות נהדרות!
אהבתי את צבעי האדום והלבן.
חברים יקרים,
בהנחה שאני זקוקה לשתי לינות ראשונות בוונקובר העיר: האחת - לאחר הנחיתה (המטוס של בריטיש איירוויז נוחת ב-18:40, ואין ספק שנהייה גמורים מעייפות...) והשנייה לאחר טיול במרכז העיר, היכן אתם ממליצים שאחפש לינה: במרכז או בצפון וונקובר לכיוון המעבורת לאי וונקובר?
לקחת את הרכב המושכר כבר בשדה התעופה או להשאיר זאת לפני היציאה לכיוון המעבורת?
התכנון הראשוני שלי היה לשכור את המכונית בשדה התעופה, לישון ליילה אחד ליד השדה ולצאת למחרת עם המעבורת הדרומית לויקטוריה, אך אם אני רוצה להיות ב-1.7 בויקטוריה עלי לשנות את החשיבה...
נילי
-
לינה ראשונה בואנקוברבתאור הטיול שנתתי קודם המלצתי, ואני עדיין ממליץ על מלון הדירות
Robson Suites, הקרוב לסטנלי פארק, וגם ליציאה לכיוון הורסשו ביי.
במלון זה חניה סגורה מתחתיו, וכל השרותים הנדרשים בקרבתו.
ממנו גם נוח מאד לצאת לטיול יום בכביש Sea To Sky, עד וויסטלר וחזרה. כך עשינו וגם זה בתאור טיולנו.
מהמלון מומלץ שתצאו באוטובוס למרכז העיר למחרת. חבל לנסוע לשם ברכב.
כן מומלץ שתשכרו את הרכב בשדה התעופה, ולא תבזבזו על זה זמן נוסף לפני יציאתכם לאי ואנקובר.
ואנקובר "שווה" בהחלט יותר מיום אחד, ולשמחתי ציינת שתחזרו אליה להשלמות אחרי הסיבוב באי ואנקובר, והמלון המומלץ יוכל לשמש אתכם גם כשתחזרו. אולי אפילו תשקלו להשאיר בו באופן שמור חלק ממטענכם, אם אתם יוצאים לסיבוב של ימים ספורים באי ואנקובר.
הכבישים בסדר גמור, אבל שימו לב להערה שלי בנוגע לכביש המוביל אל הפסיפק רים פארק, אשר בקטע האחרון שלו הוא פתלתל מאד ומצריך נהיגה זהירה במיוחד.
-
שאלות לגבי מערב קנדהג'ני,
זה הטיול הראשון , שאני רוכשת כרטיסי טיסה, חצי שנה לפני המועד.
בן הזוג ממש לא רצה.
קשה לו עם תכנונים ארוכי טווח, ומה גם שהם כוללים טיסות ארוכות ונהיגות למרחקים.
מה ששכנע אותו הוא דמי הביטול הנוחים בבריטיש איירוויז- 150 דולר לכרטיס ו-80 דולר לשינוי. בתקווה שלא נאלץ להשתמש בכך.
בסוכות שילמנו מחיר שערורייתי על טיסת צ'רטר של 3 שעות וקצת ללובליאנה- 820 דולר! כול זאת בשל הזמנה ברגע האחרון- 3 ימים לפני הטיסה.
זה דיי הכעיס אותי, והחלטתי שכול עוד המחירים נוחים, אני חייבת להזמין.
המחיר של הטיסה שלנו, שיש לה קונקשנים נוחים הוא 1130 דולר. לפיכך הזמנתי.
בדרך כלל בן הזוג לא מעורב בתכנון. הוא סומך עליי.
בזמן אמת- הוא בוודאי יתלהב. איך אפשר שלא???
לגבי כביש 99- גם אני חשבתי על האפשרות של יום טיול מונקובר וחזרה.
ומה בקשר לתכנון שלך לגבי חציו השני של הטיול בוונקובר ובאי?
נילי
-
שאלות לגבי מערב קנדהנוסע מתמיד,
תודה רבה עבור תגובתך.
כאמור קראתי את סיפורך אתמול בצהריים, ולא זכרתי את הפרטים.
אבדוק את המלון ששהית בו.
האם נסעת לרוקיז דרך כביש 5?
מה היה השיקול שלך שלא להמשיך בכביש 99 ולחזור לוונקובר?
כאמור עדיין אין לי מפה וקשה לי לקבל תמונה כללית מגוגל מפס. אני שייכת לדור מפת הנייר...
שמחה שרובם של הכבישים באי נוחים לנהיגה.
נילי