היה כיף בבודפשט - תודה !
-
היה כיף בבודפשט - תודה !בוקר טוב איריס,
אני זוכרת את הווצ אפ המהיר שלי "תשני למריאוט"
אחרי שראיתי את השווקים של וראמושי ,כול חנויות הרשת הגדולות וחשמלית המוארת..זכיתן להיכנס לרוזוום?זה כבר הישג.האמת שבעלי היה לוקח את קרמשניט בוודאות ואני הייתי עולה עוד קילו מנחת "שלך יותר טעימה".בבלד,אכלתי את עצמי על זמן מבוזבז שישבנו על עוגה שלא היתה טעימה לנו,במקום לטייל סביב האגם.
אז חסכנו כמה קלוריות הפעם לפחות.
מנסיון של 4 עונות דצמבר במיוחד, קביעת מקום לינה צריך להיות מחושב היטב למטייל עצמו.לא שזה לא נכון לכל טיול,אבל לדצמבר במיוחד.
לכמה זמן החופשה,מה רוצים לראות,איך להגיע,איך התחבורה בעיר/עיירות/רכב??
כל זה מאוד חשוב.
כל אחד יעשה את חישובי העלות והאפשרויות שלו.אבל כן,לעצור רגע,לחשוב...האם העיר גדולה ובכל מקרה אצטרך תחבורה?אז לא נורא קצת להתרחק.או עיר יחסית קומפקטית ואפשר יהיה לתור אותה גם ברגל תוך הנאה מהתקופה המיוחדת?
גם אנחנו שינינו לינות כמה פעמים , אפילו שילמתי קנס של לילה(איך,איך לא שמתי לב לתאריך??) ועדיין ביטלתי ונשארתי עם מדוז.המלון "בזיליקה" שהיה קרוב מאוד לבזיליקה גם הוא בוטל,בגלל עלות גבוהה יותר וקצת פחד מרעש ועומס בגלל השוק הגדול במקום.לנו זאת היתה חופשה שלא בתכנון ולא אתבייש להגיד שניסיתי לקווץ הוצאות.
לגבי ארוחת בוקר במלון,לנו הורגשה כמיותרת בגלל עומס הדברים הטעימים שהסתכלו עלינו מהדוכנים,בתי הקפה הרבים בעיר...לא היה סיכוי להכניס משהו לפה ..
פעמים רבות עברנו את אלקסנדרה ואי אפשר היה להכניס עוד קפה ומאפה .
אפילו שוגר או החנות השוקלודים בפינת אנדרשי ,הלא מעוצבת אבל טעימה מאוד לא זכתה לכבוד המגיע לה.
הרגשתי שהרי גם בבית בדרך כלל לא אוכלים ארוחת בוקר מלאה,אז היה נכון יותר לשתות קפה ואולי משהו קטן...ולטעום משפע אפשרויות העיר.אבל..שילמנו על ארוחת בוקר,היא טעימה אז לא נאכל

-
היה כיף בבודפשט - תודה !מזג האויר שזכיתן פשוט נפלא,הבהירות בתמונות נהדרת.
פתיתי שלג כמובן היו מתקבלים בברכה אבל הבנתי שאין בתקופה זאת.
-
היה כיף בבודפשט - תודה !איריס
התמונות יפות וזה חשוב
אבל מה שיותר חשוב שנהנתן את והצעירה
אין כמו בונדינג מוצלח עם בת (או בן)
שיהיו לכן עוד הרבה טיולים כאלה
-
היה כיף בבודפשט - תודה !מאוד מאוד מאוד אהבתי את הקפיצה הקטנה הזאת לבודפשט.
עד כדי כך שגרמת לי להתלבט (שוב ושוב) לגבי וינה בכריסטמס הבא.
לגבי גוליבר אם אפשר הבהרה, בחיים לא שמעתי על זה. מזמינים קודם בבוקינג עם אפשרות ביטול ואחר כך לקראת הנסיעה בגוליבר? בלי אפשרות ביטול? אנא, פרטים.
תודה!
אלונה
-
היה כיף בבודפשט - תודה !הי איריס, ברוכה השבה,יופי של תמונות (עם תמונות כאלו מי צריך לסחוב מצלמה..)
השנה אימצתי פעמיים את רעיון , טיול אם בת וזה אכן כייף גדול (על עוד הן מוכנות לנסוע איתנו..).
ככל שמתרבים התיאורים של חוזרי טיולי כריסמס, נראה לי שבשנה הבאה אאמץ גם את הרעיון הזה...

-
היה כיף בבודפשט - תודה !שמוליק, אמה ליאור אלונה ויפה תודה לכם וכיף שבאתם לבקר
שמחה שאהבתם את בודפשט שלי . נהננו ממזג אוויר מושלם . ג׳ו הנהג מהשאטל אמר שמזמן לא היה דצמבר כזה . אכן יש ערך גדול מוסף לטיולי אם בת ואנחנו נוהגות לעשות אותם לא מעט .
לצערי הבנים הגדולים בגיל שכבר לא כל כך רוצים לטייל עם ההורים . זה טבעי וזה בסדר ואני מקווה שיעבור להם פעם והם עוד יקחו בעתיד את אמם הקשישה לבודפשט
. לקוות מותר
אלונה
לעניין גוליבר- הבנת נכון . לשריין משהו בר ביטול בבוקינג , אתר המלון או כל אתר אחר , לקראת הנסיעה לבדוק בגוליבר . אם מוצאים דיל טוב צריך להזמין ולשלם . התשלום מיידי וברוב העסקאות ניתן לקבל החזר עד שבוע לפני. אני הזמנתי רק בערך שבוע לפני ,, אז לא הייתה משמעות לסעיף הביטול . שווה בדיקה לפני כל נסיעה , לא להצמד לאתר מסויים נוח ככל שיהיה ,
הבת שלי אוהבת לצלם פנורמות אז הנה אחת מבודפשט,
שבוע טוב שיהיה
איריס
-
היה כיף בבודפשט - תודה !\
איריס,
איך אני שמחה שנהנית בסוף, למרות כל החששות.
וכייף שבאת לספר לנו, כל סיפור על בודפשט הוא שונה ומיוחד.
מזל ששינית למלון מריוט, לדעתי זה שדרג לך את כל החופשה.
התמונות היפות שלך והתיאורים עושים לי חשק לבחור בבודפשט כיעד הכריסטמס שלנו. אם נעשה זאת כמובן שאתייעץ איתך על נושא הלא גלוטן.
-
היה כיף בבודפשט - תודה !היי איריס,
כיף לקרוא את החוויה שעברתן יחדיו.
מאחל לך עוד הרבה מאלה.
-
היה כיף בבודפשט - תודה !איריס - ברוכות הבאות!!!
כיף שנהניתן, שלא היה קר מדי, ושהיה לכן מלון מפנק מספיק.
הטיולים הקצרים האלה נותנים המון כוח!
ותודה על התמונות האופטימיות עם השמים התכולים כל כך!
רבקה
-
היה כיף בבודפשט - תודה !איריס יקירתי,
קראתי ונהניתי עד מאד!
הדיווח הזה השלים לי את כל התמונה שקיבלתי ממך און-ליין

אני כל-כך שמחה בשבילכן שנהניתן
ושהיה לכן כבונוס מזג אוויר נפלא
ומלון נהדר 
איזה יופי

נשיקות,
שירלי

-
היה כיף בבודפשט - תודה !איריס,
שמח לשמוע שהיה מוצלח ושמח לראות את התמונות היפיפיות שלך - לא להאמין שבדצמבר יש מזג אוויר שכזה... אצלנו באוגוסט היה גשום וערפילי (אבל בכל זאת נהנינו...)
מזל טוב
רובי (שבונה על רוברטו עליו כולם ממליצים כאן... איך לא הגעתי לשם??? והייתי פעמיים בבודפשט
) -
היה כיף בבודפשט - תודה !הי איריס,
גם אני מתעלפת מבודפשט השמשית והבהירה שלך. כשאני הייתי בפברואר הכל היה אפרורי נורא. כפי שכתבת, אין ספק שהעיר נראית אחרת לגמרי במזג אוויר יפה וגם זה שדרוג רציני (רק שאי אפשר לחפש אותו בגוליבר או אתרים אחרים...).
יופי של טיול יום הולדת ארגנת לכן השנה. ברור שיהיה לזה המשך-לאן בשנה הבאה??
-
היה כיף בבודפשט - תודה !תודה רבה לכל המגיבים - מיקה וברי , רבקה ושירלי רובי וג'ני. שמחה שמשהו מאווירת הכיף שהיה לנו מצליח לעבור.
ולעניין השנה הבאה - אכן מאתגר. מחד חופשת חנוכה של 8 ימים מלאים. מאידך - הכרזתי "דיאטת נסיעות " כי בקיץ 2016 רוצה לנסוע לטיול גדול ויקר למערב קנדה וכדי למשש צריך לחסוך בנסיעות שבדרך...
אבל כמו בכל דיאטה קשה לדעת מה ילד יום.
אז נראה...שבוע נפלא שיהיה
איריס
-
היה כיף בבודפשט - תודה !איריס, תודה על הדווח המפורט שלך על הטיסה ב-UP, על בחירת המלון ועל המסעדות. תקופת חג המולד אידאלי לישראלים שלא רגילים לזה כמו האירופאים, במיוחד לאלה שלא פוחדים מקור. התמונות שלך מצויינות. רואים שהתמזל לכם מזג אויר מצויין. מספר הערות לאלה שמתכננים נסיעה:
1. בכל מקרה עדיף לקחת מלון במרכז, כמוכם, אפילו 4 כוכבים על 5 כוכבים לא מרכזי, ובמיוחד לסוף שבוע קצר. 2. בבודפשט עשרות רבות של מסעדות מצויינות, אפשר לגוון לא רק לאלה שמוזכרים כל הזמן. למשל אביחי המליץ על 2 מסעדות מעולות שלא הוזכרו בעבר.
-
היה כיף בבודפשט - תודה !איריס,
שמח כפליים שנהנתן ואף נעזרתן בי. גם אני אפקוד את הצ'יינג הזה שהוא גם מרכזי וגם אטרקטיבי.
-
איזה צ'יינג'? -
איזה צ'יינג'?תודה יקירתי על ההסבר לעניין גוליבר. החכמתי.
-
איזה צ'יינג'?אגב צ'יינג'ים - רוצה לשתף שבכל הנסיעות האחרונות אנו עושים שימוש בשירות מאוד נוח ללקוחות בנק הפועלים (ייתכן שגם בנקים אחרים מציעים את השירות הזה - לא בדקתי) -
אנו מתקשרים לסניף שלנו, מודיעים איזה מטבע זר אנו רוצים, כמה ובאיזה שטרות - וממתינה לנו מעטפה בסניף בנק הפועלים בדיוטי פרי.
נכון גם שאנחנו נהנים שם משערים לגמרי לא רעים בזכות מקום עבודתה של אישתי - אבל בכל מקרה - זה מאוד מאוד נוח.
-
איזה צ'יינג'?ברוכות השבות !
כיף לקרוא על החופשה החורפית שלכם ועוד יותר,שהייתה מוצלחת ונהניתן !
" רק אתמול " דווחתי לך על מלון קיונס קורט לאחר ביקורי במקום.
למרות ש 2 המלונות מדורגים 5 כוכבים ,ברור שמריוט עדיף !
במידה ובוחרים במלון מריוט [לא רק בבודפשט] מומלץ לבדוק את מחיר המלון
גם דרך האתר של : GALAHOTELS- לא פעם מצאתי הפרשים משמעותיים !
הסניף אשר ברחוב קיראלי של טרופאה גריל ,מרכזי אבל מאד עמוס ,לכן מומלץ,
לבקר בסניפים המרוחקים יותר שמשרתת בעיקר את האוכלוסייה המקומית שנוהגת
לחגוג אירועיים משפחתיים במקום ,לכן יש גם סיכוי למצוא להקה במקום.
מי שלא רוצה להתרחק ,ניתן לבחור בסניף של גשר מרגיט או בסניף אשר ברחוב וישיגרד.
תיקון קל-הנוסע המתמיד זה מישהו אחר.
הרבה טיולים מהנים !
תודה על השיתוף !
-
איזה צ'יינג'?IBD והמטייל המתמיד תודה לכם על התוספות ושוב תודה על הסבלנות לענות לכולם באדיבות ויעילות.
המטייל המתמיד - סליחה על הפישול עם הכינוי . התכוונתי אלייך כמובן.
קיפי - חפשי טיפ של מיקי עם פרטי הצ׳יינג׳. גם אני כמו שמוליק נעזרת לעיתים בהזמנת מטבע דרך בנק הפועלים . מקבלים הנחת עמלה על הזמנה מראש באינטרנט. מקבלים שער טוב . זה סידור לא רע בכלל . שווה כשנוסעים למדינות שקשה למצוא המטבע שלהם בבנק הדואר כמו כשנסענו לנורבגיה או במקרה זה עם פורינטים . אבל הפעם היה לי הרבה מטבע זר מנסיעות קודמות ולא רציתי להוציא עוד שקלים .
זה לא שקניתי מטבע זר אחר לצורך הנסיעה ... אז משלמים המרות כפולות .
אני בטוחה שבבודפשט עוד הרבה מסעדות טובות . אי אפשר להספיק הכל ב 3 ימים נטו אז מניחה שתהיה הפעם הבאה .

תודה !