שאלות לגבי מערב קנדה
-
שאלות לגבי מערב קנדהמכיון ששהינו כ-9 ימים בואנקובר (ולא השתעממנו) אחד הימים הוקדש לנסיעה אל וויסטלר וחזרה. שוב, הכל בתאור הטיול.
אחרי חזרתנו מהאי ואנקובר נסענו אכן דרך כביש 5, ועוד הוספנו טיול מעניין וחביב בעמק אוקאנגן לפני העליה לרוקי'ס, אך אינני בטוח שזמנכם יספיק לכך.
אני חושב שגם בעידן הטכנולוגי הזה רק מפת נייר גדולה יכולה לתת תמונה מקיפה של איזור טיול, ושום מסך מחשב/לפטופ/טאבלט/סמארטפון לא יכול להחליף אותה.
גם תוך כדי טיול, טוב שיהיו לנו מפות לגיבוי, כי גם האמצעים הטכנולוגיים המשוכללים ביותר כושלים לפעמים.
-
שאלות לגבי מערב קנדהנילי
אני לא הייתי מפצלת את השהות בוונקובר.
הייתי עושה כך:
24/6 - נחיתה ולינה בוונקובר
25/6 - וונקובר
26/6 - וונקובר
27/6 - וונקובר עם יציאות מחוץ לעיר (גשר קפילאנו, בריכות הסלמונים, הר גראוז)
28/6 - מעבורת מוקדמת בבוקר לננאימו ונסיעה לפסיפיק רים
29/6 - פסיפיק רים
30/6 - נסיעה לויקטוריה דרך צ'מאינוס
1/7 ויקטוריה כולל גני בוצ'ארט (והמגדלור המדהים)
2/7 נסיעה לננאימו וחזרה במעבורת לצפון וונקובר מבלי להכנס לעיר אלא להתחיל להתקדם בכביש 99.
אפשר להוריד יום מוונקובר ולהוסיף לויקטוריה.
לא הייתי טסה מוונקובר לקלגרי... כמובן שברכב!!!
-
שאלות לגבי מערב קנדהכמה רעיונות:
אם ההחלטה היא לנסוע לרוקיז ברכב- אם בוחרים לנסוע בדרך הצפונית דרך ויסטלר- עדיף אולי אחרי ונקובר לצאת עם המעבורת מטסוואסן לויקטוריה- אח"כ פסיפיק רים ולחזור מנניימו להורשו ביי- ככה שאתם ישר נמצאים מצפון לונקובר ומוכנים לנסיעה.
אם אתם מחליטים לנסוע מדרום- תלוי כמובן כמה ימים יש בידיכם- דווקא לא הכי מומלץ לנסוע דרך הקוקאלה- היא יחסית משעממת- כדאי יותר לנסוע דרך כביש 3 ופארק מנינג- אח"כ אפשר לעלות דרך האוקנגן ולבקר אצל יצרני יין שונים (אם זה מעניין אתכם) ולהגיע לרוקיס קודם דרך פארק יוהו. אם יש פחות ימים ונוסעים דרך הקוקאלה- למרות היתושים המרובים בה- אני מאוד בעד ביקור בשמורת וולס גריי, אם לא יש מי שקצת הלאה משם עושים רפטינג (לא עשיתי רק קראתי בפורום) ואז מסיימים בג'ספר ועושים רוקיס מצפון לדרום- שדי מתאים לטיסה מקלגרי, במיוחד למי שלא רוצה לעשות פעמיים את כביש הקרחונים.
אנחנו באופן אישי אהבנו יותר את הצד של ג'ספר מאשר את האתרים סביב בנף (אם כי יכול להיות שזה פועל יוצא של התחלה משם)...
נסיעה טובה!
-
שאלות לגבי מערב קנדהנילי
אם החלטת לעשות את המסלול שאנחנו עשינו בפסיפיק רים, כולל נסיעה הלוך ושוב לצפון מערב האי, אז כמובן שעדיף לצאת מוונקובר למחרת הטיסה.
-
איזה כיף לכם !!!תודה ג'ני
המסלול לא מפורט בספר. אפשר אולי להגיע אליו מחיבור מסלולים. בכל אופן אם אכן נסע שווה אולי לרכוש את המסלול.
כאמור על העניין כרגע בחיתולים.
בינתיים לא רוצה להשתלט על האשכול של נילי.
לומדת מכולכם
שבת נעימה
-
שאלות לגבי מערב קנדהבוקר טוב חברים!
נוסע מתמיד- אני חייבת לקרוא על עמק אוקאנגן כדי להחליט האם להכניסו למסלול, כי כמובן שהוא יבוא על חשבון משהו אחר.
כמובן שהחלטה קרדינלית יותר היא האם לעשות את הדרך ברכב כפי שכול החברים מצדדים בה.
הדס-ככול שאני קוראת על האי וונקובר (עדיין הספר של נטע לא הגיע אלי) אני מתאהבת בו. שילוב של אי, ים,חופים, יערות גשם וישובים קטנים נראה לי כשילוב מנצח, כך שאני מוכנה לצמצם אתרים אחרים. אינני יודעת אם אטייל בדיוק על פי התוכנית שלך, אבל אני משוכנעת שאת הטיול הבא, שלט איט המליצה עליו, אינני מוכנה להחמיץ.
גדליהו-התוכנית המקורית שלי הייתה ללון ליד שדה התעופה ולצאת למחרת במעבורת הדרומית לויקטוריה, ולאחר סיום הטיול באי לחזור עם המעבורת מננימו לצפון וונקובר. זה גם לא רחוק מן הצימר המומלץ שהדס ישנה בו, ומאפשר יציאה מהירה לכביש 99.כמו כן בחלוקת זמן שכזו אין חיבור מיידי בין שתי הערים: ויקטוריה וונקובר. אבל התיאור של דורון לגבי יום קנדה שבה את לבי, ואם אני רוצה לראות כיצד חוגגים עצמאות ללא תרסיסי קצף, אני חייבת לשנות את התוכנית.
לגבי הוולס גרי- הבנתי שאתה מאוד בעד ביקור בה. איילת מתכוונת להגיע לשם בעקבות המלצתך. האמת שעדיין אני בראשית התכנון, אבל יתושים לא חביבים עליי בלשון המעטה. חזרתי ב-2011 מגיאורגיה עקוצה באופן שנזקקתי לטיפול אצל רופא עור.
.לגבי כביש הקרחונים אני עדיין לא שם מבחינת התכנון. בכול אופן תודה רבה עבור האפשרויות, שאתה מציע.
חברים- מה דעתכם על הנהיגה בכביש 99? האם היא כה קשה כפי שענת תיארה בהודעה שג'ני שלחה לי?
נילי
-
שאלות לגבי מערב קנדהאיריס,
את מוזמנת להצטרף לאשכול בכול רגע נתון...
"ההשתלטות" שלך ממש מקובלת עליי...
נילי
-
שאלות לגבי מערב קנדהכפי שקראת, לנתי במלון הולידיי אין בצפון ונקובר. לי זה היה מאד נוח. ליד המלון (ממש ביציאה) יש אוטובוס למרכז צפון ונקובר, שם ניתן לקחת את ה- Sea Bus עד למרכז העיר ונקובר. בעיר עצמה התניידתי ברכב ובאוטובוסים (התחתית פחות מתאימה להתניידות במרכז העיר ויותר ליציאה לערים השכנות). לצורך כל קניתי כרטיס יומי ב- 9.50 דולר.
אם תרצו לטייל ב- Lynn Canyon, אז אינני יודע אם יש לשם תחבורה ציבורית ויתכן ותצטרכו רכב. בצפון ונקובר ניתן להתנייד ברכב, אם כי במרכזה תתכן בעית חניה. היות והייתי שם בסוף שבוע, לא היתה בעית חניה. לא בטוח לגבי אמצע השבוע.
-
שאלות לגבי מערב קנדההנסיעה בכביש 99 איננה קשה בכלל. אני מאד נהניתי ממנה, בעיקר בשל העצירות הרבות בדרך, המשופעת בפארקים של בריטיש קולומביה. אגב, אין
עלות כניסה לפארקים הפרובינציאלים של קולומביה הבריטית (וגם של אלברטה). פרטים בסיכום הטיול שלי בפורום.
-
שאלות לגבי מערב קנדהכביש 99 קשה לנהיגה רק בחלקו הצפוני, עד פמברטון. משם דרומה הכביש נוח ביותר. חלק זה עבר שיפוץ לקראת אולימפיאדת החורף שנערכה בוויסטלר.
-
שאלות לגבי מערב קנדהתודה רבה חברים עבור תשובותיכם לגבי כביש 99.
אני מבינה שאיננו קשה במיוחד. אני בטוחה שנסענו כבר על כבישים צרים, מפותלים וקשים יותר לנהיגה באלפים הצרפתיים ובדולומיטים.
אני עדיין תקועה בתכנון הראשוני, ומנסה לחשוב על אופציות אחרות בשל ה-1.7- יום קנדה.
אני חוזרת על נתוני הטיסות:
נחיתה בוונקובר ב-24.6 בשעה 18:40.
חזרה מקלגרי ב-14.7 -22:35.
משמע: 20 ימים נטו.
הרצון הוא לחלוקה שווה בין וונקובר והאי לבין הרוקיס.
כרגע ההנחה היא שאנחנו נוסעים במכונית דרך כביש 99 מוונקובר לכיוון הרוקיס.
נחיתה בוונקובר ב-24.6 . לקיחת המכונית ולינה ליד שדה התעופה.
ב-25.6 מעבר במעבורת היוצאת מדרום לריצמונד לויקטוריה. בדרך לויקטוריה טיול בגני בוצ'ארט.
26.6 - ויקטוריה.
27.6- 1.7 - האי .
ב-1.7 - מעבר במעבורת מננאימו לצפון וונקובר . בתקווה לראות משהו מ"יום קנדה " בעיר. אזמין מראש את המעבורת לאור הקישור שג'ני העלתה.
וונקובר העיר - למן ה-1.7 ועד ה-4.7.
למן ה-4.7 נסיעה על כביש 99. סביר שהלינה תהא באיזור ויסלר.
עד כאן ביינתים...
ושוב תודה עבור תגובותיכם
נילי
-
שאלות לגבי מערב קנדהנילי
ב-30/6 אם אתם רוצים הספק של החג בוונקובר ב-1/7 אפשר לצאת בצהריים מהפסיפיק רים ולקדם ללינה אל- או פורת אלברני ,והייתי אומר אפשר גם עד ננאימו.
רציתי לומר בזאת שקמים בלי לחץ ב-1/7 לוקחים מעבורת סבירה מננאימו ומגיעים בבזמן הגיוני לוונקובר.
אם זכור לי יש לכם חיבה לB&B אפשר אולי שתמצאו כאלה בצפון וונקובר/או במערב וונקובר, ,אני חושב שיש המלצות בטיפים של האתר.
המעבר מצפון וונקובר לדאון טאון אפשר שתעשו עם האוטובוס מים במפרץ וונקובר
אולי דורון השתמש בשירות הזה
אנחנו השתמשנו ברכב שלנו בוונקובר.
-
שאלות לגבי מערב קנדהמוני,
wow!!!
יש לך זיכרון מדהים!
בטיול שלנו לפני 5 שנים בחצי האי גאספה , בניו ברנסוויק, במיין, בניו המפשיר ובוורמונט לנו בבתים נהדרים אצל משפחות שאירחו אותנו באירוח יוצא מן הכלל!!!
עד היום אנחנו נזכרים בגעגועים בשיחות שהתנהלו עם המארחים והאורחים האחרים, בביצי בנדיקט שקיבלנו בארוחת הבוקר ובניקיון הקנדי- השארת הנעליים מחוץ לכניסה לבית...
הלוואי שאמצא מארחים כאלו גם הפעם!
ולעינייננו- התוכנית האחרונה שהצגתי נראית לך?
ניסיתי לחסוך בנסיעה הלוך ושוב לויקטוריה, ולרכז ביחד את ימי הטיול בוונקובר.
הזמן בוונקובר יספיק לנו או לתכנן בה יום נוסף?
ותודה עבור המפה של האוטובוס הימי.
נילי
-
שאלות לגבי מערב קנדהבהחלט מקובל החלק הראשון שלך,כולל העגינה בויסטלר.
ברם אולם ,אני שב ומציע לקדם לינה ב-30/6 או אחה"צ ,או אחה"צ המוקדמים,כך תוכלו להגיע ב-1/7 עד הצהריים,בזמן סביר- להתמקמות במלון, או בבד אנד ברקפסט ,ולהתחיל לראות מי נגד מי בענין החג בעיר.
יש לכם בפסיפיק רים זמן סביר ביותר,אלא אם כן אתם הולכים בנוסף לפסיפיק,לעשות קטע אותו עשתה הדס צפונית לננאימו לאורך מיפרץ Strait Of Georgia על כביש 19
ל-Campbell River או אף גבוה יותר ל- Port McNeill?
מוני
-
שאלות לגבי מערב קנדהמוני,
הייתי מאוד רוצה לטייל כמו הדס צפונה, אך אני מבינה , שאין לי את הזמן לכך, אם אני רוצה לנסות לראות משהו מיום קנדה בוונקובר.
כמובן שאם נחליט על הגעה לוונקובר ביום קנדה, אנהג על פי הצעתך ואגיע ללינה כבר ב-30.6 ליד המעבורת.
להערכתי אני זקוקה לעוד יומיים כדי לבצע את התוכנית של הדס, וזה יכול להתממש רק על חשבון אי הגעה לוונקובר ביום קנדה ועל חשבון הפארקים ברוקיס.
מקווה שהדס תקרא זאת ותביע את דעתה.
נילי
-
שאלות לגבי מערב קנדהאני לא יודעת איך חוגגים את "יום קנדה" בונקובר אבל את "יום קנדה" ב2013 חגגתי בטורונטו ואני יכולה להגיד בלב שלם שהחוויה לא הצדיקה שינוי תוכניות או מאמץ כלשהו.
-
שאלות לגבי מערב קנדהלא יודעת מה זה "יום קנדה" - האם אין אפשרות להיות בויקטוריה באותו יום?
-
שאלות לגבי מערב קנדהkarnielr,
תודה!
עדיין לא החלטנו דבר.
לשמחתי בן הזוג "גילה" את האי, ולראשונה שמעתי ממנו ששווה בעיניו להקדיש זמן נוסף לאי מעבר לטיול בפאסיפיק רים ובוויקטוריה.
הדס,
ניסיתי לייעל את המרחקים בטיול הזה ולהימנע מפיצול לינות בוונקובר העיר, מלבד הלינה שליד שדה התעופה. כמו כן הפלגה במעבורת לויקטוריה חוסכת 112 ק"מ, כי לא נצטרך להגיע אליה מננאימו.
אני מתחילה להפנים שנצטרך לנסוע הלוך ושוב על אותם כבישים. ניסיתי להמנע מכך לפחות לגבי ויקטוריה.
מוני,
התחלתי כבר לחגוג באתר של ה-b&b הקנדי. לפחות בפנטזיה - אני כבר שם...
לא שהזמנתי משהו, אבל יש אפשרויות קסומות!
נילי
-
שאלות לגבי מערב קנדהכפי שכתבתי בהודעה קודמת, לקחתי את ה- SeaBus, שזו מין מעבורת קטנה לנוסעים בלבד, המקשרת את North Vancouver עם ונקובר עצמה. זמן השיט איננו ארוך ולוח הזמנים נוח (לא זכור לי בדיוק מהו, אבל מדובר בפעם בחצי שעה או משהו כזה). העלות כמחיר אוטובוס, אם אינני טועה. בכל מקרה, היא כוסתה על ידי החופשי יומי שקניתי.
את החופשי יומי קניתי בקיוסק במרכז קניות קטן בבנין ליד נמל המעבורת ב- North Vancouver.
-
לינות במערב קנדה- בשנה החדשהשנה חדשה טובה לכול החברים!
אני עסוקה במציאת לינות.
חסרות לי הלינות הבאות:
3 לינות בעיר וונקובר- מן ה-1.7 ועד ה-4.7. עדיין לא קיבלתי אות חיים מן "הצימר של הדס". (ג'ני- קיבלת?). אני מעדיפה צימר בצפון וונקובר, אבל במחיר שפוי.
שתי לינות בפילד או בלייק לואיז מן ה-6.7 ועד ה-8.7. (המחירים בלייק לואיז ממש מטורפים.. כמו במדינתנו...)
שלוש לינות בבאנף או בקנמור מן ה-11.7 ועד ה-14.7.
שלחתי מייל לאחד הבתים בפילד, אך לא קיבלתי תשובה.
לעומת זאת בג'ספר קיבלתי שתי תשובות באופן מיידי, ממש דקותיים לאחר ששלחתי את המיילים, ומיד הזמנתי.
נילי