טיסה ל-LAX עם KLM
-
שלום לכולם,
מס' שאלות התייעצות לגבי טיסה. (תל אביב->אמסטרדם->דטרויט->ל"א)
1. האם עצירה של שעה אחת בדיוק בשדה התעופה באמסטרדם מספיקה למעבר?
2. הכניסה לארה"ב היא בעצם בדטרויט, עם טיסת המשך ללוס אנג'לס.
האם עצירה של שעתיים מספיקה בשביל תהליך ה-IMIGRTION? (יש לי ויזה מ-2009, אז הייתי פעם ראשונה ויחידה בארה"ב).
3. שאלה עקרונית, האם הייתם ממליצים לרכוש את הכרטיס דרך האתר של חברת התעופה או דרך סוכנת נסיעות שגובה 40$ עמלה?
מישהו פה קנה כרטיסים דרך אתר האינטרנט של חברות התעופה או דרך אתרים להשוואת טיסות (KAYAK, EDREAMS) ויכול לתת הערות/הארות לגבי זה?
ממש אודה לעזרתכם
ענבל
-
טיסה ל-LAX עם KLMשלום רב,
שעה לקונקשן נראה לי גבולי מאד.
למרות שזו אחריות החברה לדאוג לך .הייתי מנסה קונקשן יותר ארוך.
שעתיים בדטרויט נראה לי סביר .לא מאד ארוך אבל אפשר להספיק.
בשביל סוכן טוב הייתי משלם 40$ שמישהו יטפל בי אם יש בעיה.זה להחלטתך ,אחרים יחשבו אחרת ,הכול יכול להיות חלק וגם יכולות להיות תקלות.
-
טיסה ל-LAX עם KLMהי,
טיסה לבד או עם ילדים?
בכל אופן, אני בעבר הזמנתי טיסה זו עם ילדים, ולאחר התיעצות עם מבינים בענף החלטתי לבטל את הטיסה.
מנסיוני בטיסות עם ילדים, עדיף לקחת מרווח זמן גדול יותר. אמנם חב' התעופה מחוייבת להביא אותך ליעד, אבל איחור שכזה יכול לדפוק את כל תכנון הטיול בהמשך.
לדעתי עדיף ללכת על בטוח.
כנ"ל לגבי ה imigration, עדיף לדעתי לעשות אותה ב LA
לגבי הזמנת כרטיסים מחו"ל, ביצעתי זאת בעבר מס' פעמים ללא כל בעייה, כמובן שיש לשים לב לחוקי הטיסה הספציפיים. לאחרונה הזמנתי באתר orbidz, מחיר מצויין, הזמנה נוחה, אישור מגיע מיידית. לא רואה שום סיבה לשלם לסוכן מעבר למחיר שניתן להשיג לבד.
כאמור, בעבר הזמנתי טיסה דרך סוכן בארץ עם קונקשיין לא מתאים, ביקשתי לבטל את העסקה לאחר יומיים- הסוכן לא הסכים, וגבה דמי ביטול משמעותיים, הגשתי תביעה לביהמ"ש וזכיתי, כלומר, הזמנה מסוכן בארץ לא תעזור במידה ותהיייה בעייה.
מקווה שעזרתי.
רונן
-
טיסה ל-LAX עם KLMבאופן עקרוני, חברות התעופה לא מציעות קונקשנים שלא ניתן להספיק אליהם. ואם יש בעיה אז כמו שכתבו כאן - חברת התעופה מחויבת לדאוג לך.
אבל אם אתה שוקל קונקשן צפוף כדאי לבצע בדיקה מעמיקה יותר:
אני מציע לך לבדוק במנוע חיפוש טיסות טיסת הלוך בלבד באותו תאריך מאמסטרדם לדטרויט. נסה לבדוק במנוע שמאפשר לראות גם טיסות שאין בהם מקומות. ככה תקבל את רשימת הטיסות שיתקיימו בפועל בין שתי הנקודות. אם הטיסה אמסטרדם-דטרויט היא הטיסה האחרונה ביום או שאחריה יש המון שעות עד הטיסה הבאה, הייתי שוקל פעמיים.
אם, לעומת זאת, שעתיים אחרי הטיסה שלך יש עוד טיסה בקו הזה, אז זה אומר שאם לא תספיק, יעלו אותך על הטיסה הבאה. לא נורא. כמו כן חשוב ההרכב: אם אתה נוסע לבד, הסיכוי שיהיה מקום לאחד על הטיסה הבאה גבוה, יחסית. אם אתם קבוצה של 8, למשל, הסיכוי יורד משמעותית ואז הייתי שוקל פעמיים.
כמו כן קונקשן של שעה זה לחוץ גם בעניין המזוודות. אתם אולי תספיקו לעבור לטיסה הבאה - המזוודות אולי לא. גם נקודה שכדאי לשקול אותה.
-
טיסה ל-LAX עם KLMלגבי דטרויט שעתיים נראה לי בסדר גמור.
לגבי השעה בסחיפול, לפני שנים רבות טסנו עם KLM לסן פרנסיסקו עם שעה אחת קונקשן, הספקנו אבל למען האמת רצנו כמו מטורפים לתפוס את טיסת הקונקשן, ממש בקושי רב.
לגבי 40 דולר עמלה לסוכן, הייתי ממשיך לחפש טיסות באתרים שציינת וגם באתרים כגון: travelist.co.il, Expedia.com ואחרים.
אם יש ספקות לגבי אתר זה או אחר, ניתן לחזור לפורום ולשאול את הגולשים שהתנסו בהם.
-
טיסה ל-LAX עם KLMאתר Kayak הוא מנוע חיפוש והרכישה אינה ישירות ממנו. רוכשים מהאתר אליו מפנה.
יש לשים לב היטב לתנאי הביטול. לא אחת ניתן למצוא שאי אפשר לבטל או לשנות.
-
טיסה ל-LAX עם KLMהיי, תודה רבה על התגובה.
הטיסה היא לבד (בן אדם אחד).
אתה יכול להסביר למה לדעתך עדיף לעשות את ה imigration בלוס אנג'לס ולא בדטרויט?
יש לי גם אפשרות לטוס דרך סיאטל ומשם להמשיך ללוס אנג'לס. הזמן לקונקשן הוא זהה פחות או יותר לזה בדטרויט...
-
טיסה ל-LAX עם KLMשמחה לשמוע ממקור ראשון שעשה את הקונקשן הזה בעצמו..
אין לי בעיה לרוץ, אבל השאלה אם זה ברור לאן צריך לרוץ?
תמיד בטיסות עם קונקשן אני מפחדת שאני אלך למקום הלא נכון (ובמגבלת זמן של שעה זה בעייתי בהחלט), והפעם אני גם טסה לבד, בלי בעלי שהוא הנווט בד"כ...
איך השדה תעופה באמסטרדם? קל להתמצאות?
-
טיסה ל-LAX עם KLMסכיפהול הוא אחד משדות התעופה הטובים באירופה ואף נחשב לאחד הטובים בעולם. לדעתי האישית מדובר בהגזמות, אבל אין ספק שגרוע הוא לא. החלפת טיסות בו היא פשוטה ולרוב מהירה מאוד. זמן הקונקשיין המינימלי המוצהר בשדה בין טיסות בינ״ל הוא 50 דקות, ומניסיוני זה בערך כפול ממספיק.
בהנחה שהטיסה שלך מת״א לא תאחר באופן משמעותי - שעה תהיה די והותר. ואם כן תאחר אז פני לצוות הקרקע של KLM - זה שדה הבית של החברה ואנשי הצוות שלה יכולים להעביר אותך משער לשער בדקות בודדות אם רק ירצו.
-
טיסה ל-LAX עם KLMאני טסתי בטיסה כזו לדטרויט, לי היה משהו כמו שעתיים באמסטרדם וזכור לי שכל הזמן התבזבז על תור לבדיקות בטחוניות מקיפות בשער העלייה למטוס. יכול להיות שהיה אירוע מיוחד באותו יום, אבל אני מניח שהיות וכל האנשים היו לאותה טיסה, הטיסה הייתה מתעכבת ומחכה עד שכולם יסיימו את הבדיקות.
בשדה בדטרויט התור להגירה עבר מהר יחסית, וסך הכל זה שדה לא עמוס מדי ונעים להמתנה, יש וויפי חינם, וגם רכבת שנוסעת בתוך הטרמינל צמוד לגג (מגניב למדי)
-
טיסה ל-LAX עם KLMמעולה! תודה רבה.
התגובה שלך עזרה לי מאוד