ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מתכנן טיול וצריך עזרה

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    11
    48
    17330
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אור88
      אור88 נערך לאחרונה על ידי

מתכנן טיול וצריך עזרה

עד כמה בטוחה קשמיר?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • תאי
        תאי נערך לאחרונה על ידי

מתכנן טיול וצריך עזרה

אהלן,

קרא כאן את אזהרת המסע של המטה ללוחמה בטרור

• אור88

מתכנן טיול וצריך עזרה

דווקא שמעתי מאנשים שהיו שם שדי שקט שם.
          יש גם חברות  זרות שמציעות לשם טיולים.

• תאי
            תאי נערך לאחרונה על ידי

מתכנן טיול וצריך עזרה

מה זה די שקט שם?  גם כאן בארץ די שקט, וגם בבורגס היה שקט עד הפיגוע...

מטבעו של ארגון טרור שהוא עובד בשקט ואכן "שקט" ופאסטורלי בקשמיר, אבל מתחת לקרקע האדמה רוחשת...

אם שמעת ששקט שם, אז למה אתה שואל כאן?

• dregev03
              dregev03 נערך לאחרונה על ידי

מתכנן טיול וצריך עזרה

אור

ראיתי בתכנית של נשיונל גאוגרפיק אמריקאי מומחה לפומות שנסע לאפגניסטן לחפש איזה סוג של נמר (לא זוכר, אולי את נמר השלג שלך). פחד מוות בקאבול ברחוב וגם כשהוא בסקייפ עם המשפחה אבל די "שקט" בהרים עם המומחה מקומי.

אפשר כנראה למצוא טיולים לאפגניסטן ואולי גם לסוריה לבעלי דרכון מתאים. זה לא אומר כלום.

אף אחד לא יכול לעזור לך לקחת החלטה אם לנסוע או לא גם לא לאירופה 

• אור88

מתכנן טיול וצריך עזרה

עד כמה הודו זולה?
                מה המחיר כניסה לשמורות הטיגריסים?

• dregev03
                  dregev03 נערך לאחרונה על ידי

מתכנן טיול וצריך עזרה

"אף אחד לא יכול לעזור לך לקחת החלטה אם לנסוע או לא גם לא לאירופה"

לצערנו התבשרנו על טרור היום גם בקשמיר וגם באירופה......

• Mati_3361928
                    Mati_3361928 נערך לאחרונה על ידי

מתכנן טיול וצריך עזרה

ושוב שלום אור

אני שמחה לראות פה אנשים שפתוחים לבדוק אפשרויות קצת שונות מהמסלולים הרגילים

אני ביקרתי בקשמיר לפני כשנה והייתי בעיקר בבירה סרינגר עם גיחה קצרה לכפרים וטיול להרים

יחסית אין שם הרבה מטיילים/תיירים זרים אלה המון המון תיירות פנים הודית

הנופים מהממים, ההודים נוהגים להגיד ש"קשמיר היא השער לגן עדן", קשמיר היא גם המקור לפרחי הצבעוני וממנה יבאו אותם להולנד, ביקורי שם היה לפני תחילת העונה ולכן היה ממש קר אבל מצד שני הגעתי בדיוק לעונת פריחת הצבעונים שהיא מאד מרגשת מבחינת הקשמירים, אבל רואים אותה רק בגנים מעוצבים ולא בטבע.

זאת מדינה שהטיול בה מאד תלוי מזג אוויר, בחורף חלק מהמקומות מנותקים לחלוטין, כמו כן בעונת המונסון השנה היו בקשמיר שיטפונות קשים שגרמו נזקים עצומים גם בחיי אדם אז כדאי לבדוק לפני שנוסעים לשם.

הסוחרים הקשמירים מפוזרים בכל רחבי הודו ובכל אזור תיירותי אפשר למצוא אותם, בעיקר סוחרי תכשיטים ואבנים טובות ו/או סוחרי שטיחים שמיוצרים בקשמיר

למי שמעוניין בקניות קשמיר היא גן עדן אמיתי ויש סוגי מלאכת יד שאופייניים לה במיוחד, למשל פפירמאשי, גילופי עץ, תכשיטים ואפשר לראות בה גם את בתי המלאכה ש המייצרים את המוצרים.

אגם דאל עם בתי הסירה שלו הוא ממש יחודי ויפיפה ושווה לישון לילה או שניים לפחות בבית סירה למרות המחיר הגבוה יחסית.

תושבי קשמיר רובם מוסלמים ובאופן עקרוני  מגדירים את עצמם כקשמירים, לא הודים ולא פקיסטנים, למרות שחלק מקשמיר נמצא בתחומי פקיסטן, ויש שם תנועה לאומית מסויימת ששואפת לאוטונומיה/עצמאות ,שאין להם שום סיכוי לקבל כרגע.

ההתרשמות שלי היא שהאיסלם הקשמירי הוא מאד רך ולא תוקפני, אבל זאת התרשמות אישית, המסגדים שראיתי, חלקם מקסימים מאד ויש בהם השפעה של מזרח רחוק מבחינה אדריכלית, בחדשים יותר, הרבה פחות כמובן.

אני הרגשתי בטחון גמור בקשמיר יחד עם עם זאת היתה לי גם הרגשה שהאנשים שאצלם התארחתי הקיפו אותי מכל עבר ודאגו לי עד כדי תחושת מחנק קלה ומצד שני קצת בדידות כי היתה לי די מעט אינטרקציה עם אנשים אחרים

ההיילייט מבחינתי היה טיול לכפר של "צוענים" בהרים שם התארחתי, בלי לינה, אצל משפחה מקומית, ראיתי את ביתם מבפנים ושיחקתי עם כמה ילדות מדהימות, אבל זאת אני.

אם תרצה, יש לי חבר, סוכן נסיעות קשמירי, שיושב בדלהי ואני כמובן ממליצה על שרותיו

DSC01358.JPGDSC01513.JPGDSC01271.JPGDSC01228.JPG
                    • 1
                    • 2
                    • 3
                    • 3 / 3
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון