יעוץ לטיול משפחתי ביולי
-
שלום,
אנו מתכננים טיול משפחתי של 3 שבועות בתחילת יולי (30.6 - 21.7). טיול ראשון שלנו לארה"ב, ואני רגע לפני הזמנת כרטיסי טיסה, והשאלות רבות בהתאם...
הנפשות הפועלות: 2 הורים + 3 ילדים - בנים בגילאי 13, 10, ובת בגיל 4 וחצי (נכון לזמן הטיול). האילוצים הם - הטיול חייב לכלול את ניו-יורק (משפחה, וגם ווטו של זוגתי...), חייב לכלול דיסני כלשהו, ולא ארוך יותר מ 3 שבועות.
שאלה כללית ראשונה - האם סביר בעיניכם, במגבלות כאלו לכלול בטיול גם את החלק המערבי? כלומר, להיות בניו יורק 3-4 ימים (מספיק?), ולהמשיך למערב לשבועיים וקצת, במסלול מלוס-אנג'לס לסן-פרנסיסקו. אחרי לבטים, הנטייה שלי כרגע, בצער רב, לוותר על המערב הפעם (למרות שאותי הוא מעניין יותר), כדי לא להישאר עם הלשון בחוץ תוך וויתור על הרבה מקומות. אבל אולי אני מפספס משהו מחוסר ניסיון?
לגבי התכנון כרגע למזרח:
30.6 - 4.7 - ניו יורק (משפחה וטיול).
5.7 - טיסה לאורלנדו, בילוי בדיסני/יוניברסל/סי-וורלד (4 לילות). (רציתי להימנע מ 4 ביולי בדיסני, לכן התחלתי בניו יורק).
9.7 - טיסה חזרה לניו יורק
10.7 - נסיעה לוושינגטון (רכב שכור), טיולים בעיר (מוזיאונים, הבית הלבן,...)
12.7 - נסיעה מוושינגטון לכוון הניאגרה, פנסילבניה, האמיש,...
19.7 - חזרה לניו-יורק
21.7 - טיסה לארץ
שאלות לגבי התכנית הזו:
1. כמובן - האם התכנית נראית לכם הגיונית, או שיש הצעות לשיפור וסידור מחדש?
2. לגבי מלון באורלנדו - הנטייה היא למלון מחוץ לפרקים של דיסני, בגלל המחיר. מישהו היה במלון בפנים? עד כמה זו חוויה ששוה את המחיר?
3. אם המלון באורלנדו בחוץ - כדאי לשכור רכב, או שעדיף תחב"צ ושטלים (לדיסני, סי-וורלד, וכו')?
4. האם יש בוושינגטון או סביבתה דברים מעניינים ליותר מיומיים?
תודה מראש על כל תשובה, הערה והצעה לשיפור.
איתמר
-
יעוץ לטיול משפחתי ביוליבדקת מחירים של טיסה מאורלנדו לוושינגטון והשכרת הרכב שם ? במקום סתם לטוס לניו יורק רק בשביל לנסוע משם לוושינגטון?
זה יחסוך לכם את הנסיעה ואם תשכירו את הרכב רק כאשר תצאו מוושינגטון (אין בוושינגטון צורך ברכב) זה יתקזז לכם עם הכנס על החזרה בניו יורק.
-
יעוץ לטיול משפחתי ביוליאם זו התוכנית: למה לא לטוס מאורלדנו לבאפולו, ואז לרדת מהניאגרה דרך וושינגטון לניו יורק?
למה לא להשאיר את אורלדנו לסוף? ניו יורק->וושינגטון->ניאגרה->אורלנדו?
מה רע ב-4 ביולי באורלנדו? עומסים או משהו אחר?
4 לילות באורלנדו זה 3 פארקים, כשהיום שלישי מתחיל להיות קצת קשה. זו הכוונה? רק 3 פארקים? הזכרת דיסני יוניברסל וסי וורלד. אם זה לא ברור יש 4 פארקים גדולים של דיסני, 2 של יוניברסל, אחד של סי וורלד, ועוד כמה פארקים קטנים יותר.
-
יעוץ לטיול משפחתי ביוליממליץ להשקיע לפחות שבוע באורלנדו כשעושים יום פארק ויום מנוחה אחרת זה מתיש. ממליץ להשכיר רכב ולהתמקם באחד הריזורטים באזור קיסמי לדוגמא שם שוכרים יחידת דיור לכל השבוע במחירים של בערך 100$ ליום.
-
יעוץ לטיול משפחתי ביולי2. לגבי מלון באורלנדו - הנטייה היא למלון מחוץ לפרקים של דיסני, בגלל המחיר. מישהו היה במלון בפנים? עד כמה זו חוויה ששוה את המחיר?
לא ניסיתי לישון במלונות של דיסני, אבל אני בספק אם הם שווים את הכסף, בייחוד שאתם 5 נפשות. בלי לבדור אני מניח שתשלנו לא פחות מ-200 דולר ללילה, ואולי הרבה יותר. כמו שנאמר ב-100 דולר ללילה או טיפה יותר תוכלו לשכור וילה מרווחת הרבה יותר. יותר מזה - המלונות של דיסני מאד מתאימים לפארקים של דיסני, והרבה פחות לפארקים אחרים.
3. אם המלון באורלנדו בחוץ - כדאי לשכור רכב, או שעדיף תחב"צ ושטלים (לדיסני, סי-וורלד, וכו')?
רכב הרבה יותר נוח למשפחה, ולא כזה יקר (80 דולר ליום כולל רכב, דלק וחניה). רכב לא רק מאפשר לכם את כל הגמישות שתרצו, אלא גם מאפשר לכם לקחת יופ הפסקה בים הפארקים ולשוטט, ללכת לארוחות בוקר/ערב באחד מעשרות (מאות?) המסעדות לכל כיס שיש באיזור, לעבורבנחת בסופר ולהצטייד בשתיה אוכל וחטיפים שיוזילו לכם קצת את העלות היומית וכו'.
4. האם יש בוושינגטון או סביבתה דברים מעניינים ליותר מיומיים?
הרבה יותר. קודם כל לטעמי וושינגטון עצמה שווה הרבה יותר מיומיים. יומיים זה בערך מה שצריך כדי לבלות במול (השדרה הראשית עם האנדרטאות, הקפיטול והמוזיאונים חינם). הבנים אני מניח ישמחו מאד לבלות יום שלם רק במוזיאון התעופה. ולהזכירכם יש לו שתי שלוחות - אחת בעיר ואחת בשדה התעופה, ובכל אחת אפשר גם לבלות יום שלם. וכמובן דברים מחוץ למול כמו הפנטגון, ועוד.
וגם מחוץ לעיר יש כל מני אתרים, כולל טבע, אתרי מלחמת האזרחים, בסיס הצי באנאפוליס ועוד.
-
יעוץ לטיול משפחתי ביוליקודם כל תודה על התגובות והעצות.
בהחלט הולך לבדוק את האפשרות לטוס מאורלנדו לוושינגטון, או לחבר את אורלנדו והניאגרה בטיסה.
לגבי ה 4 ביולי - כן, הנחתי שצפוי עומס חריג ביותר ביום כזה.
אם לוקחים מנוחה באורלנדו בין פארק לפארק - מה עוד מעניין לעשות שם ביום כזה (בנוסף לזמן מנוחה במלון)?
-
יעוץ לטיול משפחתי ביוליקודם כל - מנוחה, בריכה וכו'.
אפשר לשלב שופינג
אפשר לחפש אטרקציות קטנות כמו באולינג, מיני גולף וכו'
אפשר לנסוע לנאסא בקיפ קנאוורל
אפשר לצאת לסיור ביצות בסירה מהירה
ובהחלט אפשר לשלב מנוחה, טלפונים לארץ / פייסבוק וכו'. בייחוד אם מדובר על לקראת סוף הטיול ולא בתחילתו. -
יעוץ לטיול משפחתי ביוליאפשר בכל זאת להחזיר אותך לאופציית המערב.
3-4 ימים בניו יורק ( בהתחלה כדי למתן את הגט לג ) ומשם טסים ל SF. ויש לך טיול של שבועיים וחצי מערב שיכול לכלול למשל את SF יוסמטי ירידה בכביש מספר 1 ל LA , פארקים ב LA ונסיעה ללאס וגאס ומשם טיסה חזרה לניו יורק והביתה.
ניראת לי תוכנית סבירה ואפילו פחות מטרטרת מזאת שקופצת בין אורלנדו, ניו יורק, וושינגטון ומפלי הניאגרה ( עם לא מעט טיסות פנים ) ולטעמי האישי הרבה יותר אטרקטיבית במיוחד עם ילדים. -
יעוץ לטיול משפחתי ביולייש הרבה טעם במה שכותבת איילת. בייחוד שמראש הקצת כמות לא גדולה של ימים לאורלנדו, אז בהתאמה אני מניח שהפארקים של איזור לוס אנג'לס אמורים לספק אתכם.
-
יעוץ לטיול משפחתי ביוליאמנם החג חל ב - 4 ביולי , אבל , האמריקאים בחופש כל הסוף שבוע ( ארוך ) הכולל את יום שני .
כלומר - 4/7 - 6/7 כולל , יהיה עומס באורלנדו , מחיר המלונות גבוה והטיסות כבר ביום שלפני ( שישי ) תהיינה יקרות .
-
יעוץ לטיול משפחתי ביוליתודה רבה! בהחלט יש כאן אנשים טובים (גם בעלי השמות האחרים).
איילת אני מקבל את הרעיון ובודק מחדש מסלול אפשרי במערב כמו שהצעת.
במקביל - רה-אירגון אופצית המסלול במזרח בעקבות הטיפים כאן (אורלנדו בסוף, כנראה). נראה מה יקסום למשפחה יותר. אחזור להמשך תכניות אחרי שנזמין טיסות... שוב תודה!
-
יעוץ לטיול משפחתי ביוליללא חלוקת ימים , מה דעתך:
טיסה למפלים לבאפלו
מפלים
ירידה עם רכב בטיול של מספר ימים עד וושינגטון
וושינגטון
נסיעה עם רכב עד ניו יורק
החזרת רכב בניו יורק
ניו יורק
טיסה לאורלנדו
אורלנדו
חזרה לארץ מאורלנדו
?
-
יעוץ לטיול משפחתי ביוליאל תרוץ להזמין טיסות עדיין. אלא אם כן יש דיל סופר מפתה, עדיף בהרבה לגבש קודם תוכנית ואז להזמין טיסות. למה?
כי לא בהכח טסים לניו יורק. אומנם סביר שניו יורק תהיה חלק מהטיול שלכם, אבל שום דבר לא בטוח עד שתבנו תוכנית ותראו מה מסדר
כי באמת שלא בהכרח טיסות לניו יורק - אולי תטוסו לסן פרנסיסקו? לוס אנג'לס? מיאמי?
כי לא בהכרח תחזרו מניו יורק (אותם שיקולים קודם)
כי אם צריך גם טיסות פנים, שווה לבדוק אפשרות להזמין אותן כחלק מהכרטיס הבינלאומי לפעמים זה יותר זול
כי אם צריך גם קונקשין - הזמנתו על כרטיס אחד עשויה להגדיל את הוודאות שיקרה ו/או בחברה תעזו לכם במקרה של פספוס טיסת המשך.
כי אלא אם כן התאריכים חקוקים בסלע, בהחלט יתכן שכתנו את המסלול תראו שכדאי להאריך את הטיול ביומיים או אולי אפשר גם לקצר טיפה
-
יעוץ לטיול משפחתי ביוליתודה על הטיפים החדשים. לגבי טיסות אכן עדיין לא הוזמנו, בדיוק מן הסיבה הזו. אני נסגר על מסלול פחות או יותר, בצד המזרחי. בגדול (ימים בסוגרים) - ניו-יורק (4), אגמי אצבעות (2-3), ניאגרה (2), פנסילבניה (2), וושינגטון (3), אורלנדו (5-6)
מה שבעיקר לא ברור לי כרגע הוא איך (ועד כמה אפשר) לשמור על גמישות.
למשל לא ברור כמה נרצה להשאר באורלנדו. אבל זהו "בלוק" של זמן עם טיסות לשם ובחזרה. האם ניתן לבטל ו/או לשנות טיסות פנים בהתראה של יום? האם יש בעיה לקנות טיסות פנים יום או יומיים מראש?
או - כמה חשוב להזמין בתקופה זו (תחילת יולי) מלונות מראש? די בטוח שבמהלך הטיול נצטרך או נרצה לשנות פה ושם.
ועוד דבר - מישהו יודע אם אפשר לעשות סיור בבית הלבן (אזרחים ישראלים למהדרין)? שלחתי שאלה לשגרירות, בינתיים אין תגובה...
-
יעוץ לטיול משפחתי ביולילמיטב ידיעתי לא ניתן לעשות סיורים בתוך הבית הלבן מאז הפיגועים של 11 בספטמבר.
טיסות הפנים מתייקרות ככל שהמועד מתקרב.
מציעה להזמין מלונות עם אפשרות ביטול עד 24 שעות לפני.
דרך אגב, באורלנדו מציעה לכם ללון בוילה.
-
יעוץ לטיול משפחתי ביוליאכן את הטיסה לאורלנדו יהיה קשה לשנות ברגע האחרון, וכדאי להזמין אותה סדר גודל של 6-10 שבועות לפני המועד. מעבר לזה המחירים מתחילים לעלות.
ויסה כזו יכולה לעלות 100-150 דולר כשמוזמנת מספיק זמן מראש (תלוי מאיפה בדיוק), אבל גם יכולה לעלות 300-500 דולר יום לפני.
כך שבאופן כללי את הטיסה הזו אומנם לא חייבים להזמין היום, אבל אי אפשר לשחק איתה במהלך הטיול.
מה שמאד מומלץ (גם בלי קשר) זה להשאיר את אורלנדו לאחד משני קצות הטיול (התחלה או סוף) ככה באמת תצמצמו את העוגנים בטיול. יש גם יתרונות של כרטיסי טיסה יותר זולים ובזבוז קטן יותר של זמנים (טיסת פנים עולה לא מעט זמן ברוטו).
היות ואתם חמישה, מאד חשוב להזמין מקומות מראש. לא שאי אפשר למצוא מקומות גם בלי להזמין מראש, אבל 5 נפשות זה בעייתי יחסית. לא בכל מוטל יש חדרים מקושרים, לא בכל מוטל יאשרו לכם 5 בחדר וכו'.
אגב במועדיםפ מיוחדים כמו סוף השבוע של ה-4 ביולי עשוי להיות קשה למצוא מלון מהיום להיום.
למה אתה כותב "די בטוח שבמהלך הטיול נצטרך או נרצה לשנות פה ושם"? הטיול שלך לא צפוך במיוחד, אבל גם לא מרווח במיוחד, כך שבהנחה שלא תוותר פתאום על יעדים רציניים אני לא רואה סיבה להחליף מקומות לינה ברגע האחרון.
בכל מקרה - הרבה פעמים אפשר לבטל מלון עד יום ההגעה בשעות אחר הצהריים. גם אם לא - אפשר עדיין לא להגיע (אבל אז לא תקבלו את הכסף בחזרה). לא נעים 'לשרוף' ככה סדר גודל של 100 דולר, אבל גם לא בהכרח האסון הכי גדול.
לגבי התוכנית שלך:
אני חושב (כמו שהוזכר פה בשרשור קודם) ש 5-6 ימים באורלנדו זה בכלל לא הרבה, והייתי נוטה להאריך לשבוע שלם.