המלצות לחופשת סקי בפסח 2015
-
שלום לאנשי הפורום,
אנחנו משפחה (הורים עם שני ילדים - 17 ו-14) שמעוניינים לצאת לחופשת סקי של מתחילים בפסח הקרוב (החל מ-29 למרץ).
שמענו שהמקום להמלצות ועצות זה הפורום אז נרשמנו...
חשבנו על התחלה של 3-4 ימים סקי ואחר כך לבלות עוד כמה ימים באחת הערים הגדולות באירופה.
נשמח לקבל הצעות, המלצות, טיפים וכד'.
עידו
-
המלצות לחופשת סקי בפסח 2015הכוונה היא ממש ללמוד או סתם "לחוות"?
3 הימים הראשונים של קורס סקי עלולים להיות מבאסים והם מתקיימים בעיקר באיזור המתחילים או הבייבי ליפטס. בדרך כלל רק לקראת סוף השבוע הראשון מתחילים להנות ממש ממסלולים "אמיתיים".
אם אתם רוצים ממש ללמוד לגלוש, הייתי הולכת על קורס מלא (6 ימי הדרכה). אם כולכם מתחילים ברמה אפס שווה לשקול לקחת מדריך פרטי לכולכם, אבל קחו בחשבון שיכול להיות שהילדים יתקדמו יותר מהר מהמבוגרים, בעיקר אם הם ספורטיביים.
אנחנו חובבי אוסטריה, שילבנו עם וינה בעבר, הפעם היינו באינסברוק וכמובן שמינכן היא העיר הגדולה הכי רלוונטית.
-
המלצות לחופשת סקי בפסח 2015מציע שראשית תחליטו איפה לבקר, ואח"כ תאתרו אתר סקי קרוב.
שימו לב שאתם מדברים על סוף עונה, מצד שני זה מתחילים שכפי שכתבו לכם צריכים קצת שלג ללמוד עליו.
מבחינת הקבוצה שלכם, הילדים בגילאים שנחשבים למעשה למבוגרים לצרכי לימוד (כלומר מבינים אנגלית וצפוי שלא תינוקיים).ותוכלו לכן ללמוד ביחד.
צדקה המגיבה, שעדיף לכם:
- לעשות קורס רגיל של 6 ימים.
- ללמוד פרטי שיהיה יקר יותר אבל יעיל יותר מבחינת הימים.
יונתן
-
המלצות לחופשת סקי בפסח 2015צדקו שני קודמי ואני רוצה להוסיף עוד נקודה למחשבה , כאחד שיוצא השנה גם כן מאוחר יחסית ב -4.4. זה כבר די סוף עונה ולא ברור מה יהיה מצב השלג והאתרים , לכן אני ממליץ לך לחפש אתר שהוא גבוה יחסית [אזור הגלישה] כך שיהיה מובטח לכם שלג. גם בכמות אבל בעיקר באיכות. מכיוון שכולכם מתחילים אין חשיבות לגודל האתר. משם הייתי גוזר את שאר הטיול. הערה שנייה. גם לגולשים יותר מנוסים 3-4 ימי סקי זה די מבאס. עד שנכנסת לעניינים כבר צריך לעזוב. שלא לשכוח אל כל הווג'רס של שכירת הציוד והחזרתו, הנסיעה לאתר המרוחק, השגת ציוד אישי וכו'. צאו לשבוע על ההר בלבד. לדעתי לא תתחרטו. אגב, ההבדל הכספי לא יהיה כה גדול כי ככל שאתה מאריך את השהות העלות מסביב [סקי פס, השכרת ציוד] יורדת. אם למשל סקי פס עולה לך 20 יורו ליום, הוא יעלה 50 לשלושה ימים ו-100 לשישה [אני סתם זורק מספרים כמובן].
-
אלדד, השגות.ראשית, בתור גולש מנוסה, תוך יום "נכנסים לעניינים". לדעתי אורך החופשה האופטימלי הוא 3-4 ימים, כשאתה עדיין בשלב ההתלהבות, מה שבמובן אינו נכון לגבי גולש מתחיל.
בפעם היחידה שיצאתי לחופשת סקי בת 8 ימי גלישה, הימים האחרונים עברו ללא כל התלהבות, בלשון המעטה.
מכיוון שאנו לא גרים בקרבת אתרי סקי נורמליים, כדוגמת האירופאים, 6 ימי סקי זה כל מה שמתאפשר לי לפחות בשנה, וגם זה לא תמיד. כמובן שהייתי מעדיף שתי חופשות בנות שלושה ימים כ"א.
-
לכל המגיביםראשית המון המון תודה על התגובות.
בעקבות התגובות שלכם ועוד מידע שאספנו בימים האחרונים אנחנו הולכים ומתכנסים לכיוון של 4-6 ימי סקי באזור שיהיה קרוב או למינכן או ליער השחור כך שנוכל לשלב עוד 4-6 ימים ביער השחור או במינכן.
מבחינת המקום לסקי מצאתי את האתר הבא שנותן רשימה ומועדי סיום העונה של אתרי סקי: http://www.skiresort.info/snow-reports/seasonend/europe/
הבעיה היא שקשה מאוד להוציא את המוץ מהתבן ולמצוא איזה אתרים קרובים יחסית ליער השחור או למינכן ומצד שני פתוחים עד תחילת מאי לפחות כך שלא נהיה באתר בשבוע האחרון שלו.
אם יש לכם המלצות על אתרים שכאלה או דרך לקצר את התהליך של חיפוש כל אתר במפות של גוגל וגם לברר מה איכות אתר הסקי אז אשמח לשמוע עוד רעיונות.
בכל מקרה אני מבטיח לשתף אתכם בכל מה שנמצא כדי לחסוך לבאים אחרינו.
עידו
-
לכל המגיביםאני מצטרפת לקודמיי וממליצה על 6 ימי גלישה. אם אתם רוצים להצטרף לקבוצה (אופציה נוספת היא לקחת מדריך פרטי לכולכם יחד) אז כדאי להגיע לאתר ביום שבו מתחילה ההדרכה הקבוצתית (באוסטריה זה בימי ראשון אני חושבת).
לאן אתם מתכננים לטוס? מינכן? ציריך? באזל?
כמה הצעות:
אם אתם טסים למינכן תבדקו את האתרים שב- zillertal (הגדול שבהם הוא Mayrhofen).
אם אתם טסים לציריך אז תבדקו את Soelden ואת Obergurgl.
-
עידוכדברי קודמי, מציע לך לעשות את ה"טירונות" כמו שצריך. לקחת שישה ימים ולסיים את הסקי בטעם טוב.
רצוי להגיע לאתר בשבת, מכיוון ששבוע בביה"ס לסקי מתחיל בראשון, אם תרצו הדרכה קבוצתית.
לגבי האתר, מכיוון שאני משוחד על אוסטריה (רמת המעליות. סטנדרט האירוח והשירות הגבוהים ביחס למחיר. האופי והיופי הכפרי והאותנטי והאווירה השמחה)
אני מציע לסוע לזולדן אתר גבוה ומגובה בקרחון, שיתאים לסוף העונה.
המרחק ממינכן כ-3 שעות ללא פקקים.
צירפתי קישור שבו תוכלו למצוא לינה, בי"ס לסקי ועוד.