תאילנד - אפקט הוואו!!!
-
אני פונה לפורום המכובד בשאלה קצת פחות שגרתית...
משפחתנו על ארבעת ילדיה (7-17) טיילה כבר 3 טיולים אירופאים קלסיים.
האחרון שבהם היה לפני שנתיים באוסטריה, טיול של שבועיים וחצי שהסתיים לפחות אצל הגדולים (אז 14-15) בתחושה של מיצוי ורצון לחזור כבר הביתה בעוד אנו ההורים הרגשנו שאנו מוכנים להמשיך עוד ועוד...
אני חושב שהסיבה העיקרית לכך נובעת מהעובדה שטילנו לבד (ללא משפחות נוספות) והלחץ והאינטנסיביות המשפחתית גרמה להם להרגיש כך.
בקיץ הקרוב אנחנו רוצים לצאת לטיול משפחתי בתאילנד. הגדול שבחבורה (17) "עושה פרצופים" של לא בא לי, כשהסיבות הן שונות ומשונות ולדעתי נובעות בעיקר מאותה תחושה של מיצוי הטיול באוסטריה
ניסיתי להציג בפניו שמדובר בטיול מסוג אחר לגמרי ביחס לטיול אירופאי הן במה שרואים והן בסגנון. ניסיתי להסביר לו מה הולכים לראות שם ע"י הצגת האטרקציות השונות באינטרנט.
אני קראתי הרבה פוסטים מקסימים שנכתבו באתר הזה והשתכנעתי למה תאילנד היא יעד מקסים, אבל הפוסטים כולם כתובים אלינו המבוגרים, ואני לא מצליח להעביר את אפקט הוואו שקיים שתאילנד לנער.
אשמח לשמוע על תאילנד מזווית עינם של הילדים (בעיקר הבוגרים).
האם באמת הם רואים את זה שונה מאירופה ?
מה היה הכיף שלהם בטיול?
איך משפיע סגנון הטיול השונה (טיולים "מאורגנים" סטייל טאנה) במקום הרכב הפרטי של המשפחה?
תודה מראש למשיבים!
-
תאילנד - אפקט הוואו!!!מצטרפת לשאלתך!
גם אנחנו משפחה שנוסעת לתאילנד בקיץ הקרוב, ולנו בת בכורה בת 17. אמנם היא דווקא לא עשתה פרצופים מעצם הרעיון לסוע לתאילנד, אבל היא עדיין בת 17 על כל המשתמע מכך

ו...גם אנחנו בוגרי 4 טיולים לאירופה הקלאסית, גם אצלנו האחרון היה לאוסטריה והיה מעולה. אנחנו גילינו שמספר הזהב שלנו הוא 10 - בטיול של 10 ימים כולם חזרו הביתה עם טעם של עוד, טיול קודם לשוויץ וליער השחור של 12 יום היה טיפה ארוך לנו מדי. טיול של שבועיים וחצי באירופה היה עלול להוציא לנו את המיץ (ולא בגלל שהיה נמאס לגדולים מנופיה של אוסטריה).
אז עכשיו מצפה לנו הטיול הארוך ביותר, בן שבועיים וחצי בתאילנד, ואני תוהה איך ילדים בני עשרה הגיבו? מה אהבו יותר - את הטיולים בצפון או חופי האיים?
תודה לעונים
-
תאילנד - אפקט הוואו!!!בשנים האחרונות טיילנו 3 פעמים לתאילנד עם הילדים, ההרכב אצלי (נכון לפעם האחרונה 17.5,15.5,11.5) הטיולים התחילו מבר המצווה של הגדול (כבר 18) .
בשני הטיולים האחרונים האחד חודש וזה שקדם לו כמעט כחודשיים גם חששתי מהרגע שיגידו יאללה מיצינו, אני חייב להודות שבקיץ האחרון הגדול התלבט אם להצטרף אבל בסוף גם לא הצטער על החוויה.
בפעם הראשונה לדעתי הכל יהיה וואו בהנחה ותתכננו נכון את המסלול, אין כאן מתמטיקה אבל המסלול הישראלי כולל 5-7 ימים בצפון שבוע + באיים(בד"כ פוקט) ועוד מספר ימים בבנגקוק.
יש הרבה מלעיזים למסלול שטוענים ששחוק וצפוי ובציר תיירות, אני מאד מסכים ! אבל לפעם ראשונה מאד מתאים כי החוויות רבות בפרק זמן קצר.
יש בתאילנד כל מה שיש באירופה הקלאסית למעט פרצופים מקומיים חמוצים
, אתרי סקי או שלג (למעט בפארק שעשועים) אבל גם הרבה יותר מה להציע ובמיוחד לבני נוער - טיולי הרפתקאות עם רחצת/רכיבת פילים, ראפטינג, שיט ומקדשים, ספורט אתגרי, מגוון עצום של אפשרויות לקניות בשווקים, קניונים מפוארים, חופי ים וטיולי שיט בסירות מירוץ (יש אופציה לספינות איטיות) לאיים מפורסמים יותר או פחות, שנירקול במים צלולים ברמה שרואים את הקרקעית מהסירה, קורס צלילה, צלילת נסיון, טרקטורונים, בקיצור הבנתם את הכיוון אטרקציות יש למכביר במיוחד במקומות המתוירים.אחד הפטנטים שלי לשמור על מצב הרוח ואוירת הטיול הוא החלטה משותפת לאן וכמה נוסעים בכל יום (באחרונים לקחנו פעם אחת נהג עם רכב ובשניה שכרנו רכב), עושים ישיבת צוות מעלים אופציות ואם אין רוב מישהו בוחר ובפעם הבאה הוא מקבל עדיפות בחירה נמוכה, העניין השני הוא שימוש בסלולרי (וואטסאפ ושות') בפעם הקודמת לכולם היה סים עם רשת מה שגרר שהגדול חלק מהימים בכלל לא היה איתנו אלא במסך של הסלולרי, הגענו לסיכום שחיבור לרשת רק בהפסקות אוכל (ולא במהלכו) ובערבים במלונות (שלילה מוחלטת לא מומלצת וסתם תוביל למרמור ולהוכחת לא כיף כאן).
דבר נוסף הוא איזון, מותר גם לנוח יום אחד כל 4-5 ימים בלי לרוץ ממקום למקום אלא בריכה/חוף ים ושיטוט רגלי לשוק/קניון הקרוב (מתאים במיוחד כשנמצאים במלונות מפנקים)
מסאג'ים - מרגיעים מאד אחרי יום שיטוט אבל! ממליץ רק פעם ביומיים כדי לא להעמיס על הגוף, לא לוותר על עיסוי תאילנדי מסורתי "נואד פן בוראן" בן שעתיים שהוא טיפול הוליסטי המתבצע ללא שמנים כשהמטפל והמטופל לבושים ! להבדיל מכל מיני מסאג'ים אחרים שאינם מייצגים את התרבות התאלנדית אבל מצויים בסביבה
, בכל מקרה מקו בנגקוק דרומה תמצאו עיסוי שמתמקד בנקודות לחיצה על קוי אקופרוסורה ומקו צ'יאנג מאי צפונה העיסוי משולב ביותר מתיחות והפגה של האזור המטופל. תמצאו שהמחירים (חרף האמרתם בשנים האחרונות) הם זולים יחסית בכל מה שכרוך בלינה, מזון ותחבורה, לגבי קניות תלוי איפה ומה.
ממליץ לבקר בבלוג של גולן שרמן שמטייל עם הרכב דומה של jo73, תמצאו שם מידע ספציפי רב.
תהנו
-
תאילנד - אפקט הוואו!!!אני לא אענה בדיוק על השאלה אלא אתן לכם טיפ.
בבואכם לתכנן את הטיול שאלו את עצמכם מה עשוי לעניין אותכם ואת ילדכם ועל פי זה חפשו את היעדים והמקומות המתאימים לטייל ולשהות בהם.
רוב המטיילים הולכים על עיוור לאותם מקומות ששמעו עליהם או שסוכנויות טיולים דחפו להם,ואז מחפשים מה יש לעשות באותם מקומות. לעיתים אותם מקומות כלל לא מתאימים להרכב המשפחתי...וכך מתחילות תלונות מצד הילדים
אל תבואו בגישה של "מה יש לעשות בקוסומי"
אלא בגישה של "אנחנו מחפשים לעשות/ולראות x...היכן המקום המתאים לכך?"
-
תאילנד - אפקט הוואו!!!אחריי שנים של ביקורים חוזרים ונשנים בתאילנד - גם לבד וגם עם ילדים, ובייחוד הביקור בפסח האחרון עם הילדים שהגדולים כבר היו גדולים ( 17,15,13) אני יכולה להגיד לך כמה דברים:
1. הילד בן ה-15 לא התחבר מהרגע הראשון לתאילנד: החום, הלחות...פשוט לא בשבילו.הוא דיי התענה כל הטיול, רצה רק להשאר בחדר, מקסימום קצת בריכה, לא הסכים להסתובב במקומות לא ממוזגים - זה לא היה כייף לא לילד ולא להורים!
גם זה צריך לקחת בחשבון - אולי מישהוא מהילדים לא יאהב את תאילנד, אולי חום ולחות לא מתאימים לכל אחד
2. שיתפנו את הילדים בכל החלטה - נתנו להם לבחור לאן הם רוצים ללכת,
מה הם רוצים לראות ולעשות - ברגע שהם היו יותר מעורבים הם גם התלהבו ואם משהוא התברר שלא מעניין/טוב/כייף האשמה לא רק של ההורים!
3. תאילנד מאוד שונה מאירופה: המזג אוויר, התרבות, האנשים, המנהגים, הרחובות.. אין שום דבר דומה!
4. בשביל הילדים שלי החוויה של תאילנד זה החופים, הים, הריזורט על החוף עם הבריכות וחוף הים הצמוד, רכיבה על פילים,טיול בג'ונגל, קניות ופינוקים - הרבה פינוקים!!! הילדים שלי התמכרו לפוט מסאג' בסוף כל יום, הם ממש חיכו לזה. הגלידות והג'אנק פוד בכמויות שנתנו להם לאכול, הקניות שהם עשו (הבת התלהבה מהקניות בחניות מוכרות הבנים קנו שטויות לפלאפונים ובגדי ונעלי ספורט)
אל תתפתה ללכת אחריי מסלולים וטיולים של אחרים אם זה לא מתאים לכם.
רק ממה שאתה מספר כאן לא הייתי סוגרת טיול של טאנה או רדבריק - או כל טיול "מאורגן" אחר. נראה שכדאי שתהיו יותר גמישים ושתהיה לכם את היכולת לשנות.... אפשר לקחת מדריך פרטי לטיולים שונים ואז אתם מחליטים לאן הולכים, כמה זמן מבלים בכל מקום, אם נשארים או לא... זה יותר מתאים לדעתי לטיול עם ילדים.
בכלל אני ממליצה להורים לשמור על כמה שיותר גמישות במיוחד עם בני עשרה שבוא נגיד בעדינות: המצבי רוח שלהם לא ממש יציבים, הגיון לא צד חזק בגיל הזה, ולפעמים אתה לא בטוח מי בדיוק יתעורר בבוקר (ד"ר ג'קיל או מר הייד).
אתה מכיר את הילדים שלך, אתה יודע מה מעצבן אותם, מה הם אוהבים ומה לא, איפה הגבולות שלהם ...... תתכנן את הטיול כך שיתאים למשפחה שלך, אולי כדאי להיות יותר זמן באיים? הילד הגדול יאהב ים, חופים, ספורט ימי, טיולי שיט, צלילות, שנירקול? בחורות בביקיני? פאבים על החוף? .....
קניות עושות לו את זה? בנגקוק זה גן עדן לקניות
תמצא את הדברים שאתה יודע שהילדים יאהבו ותתרחק ממה שברור לך שלא יעניין אותם כהוא זה.
-
תאילנד - אפקט הוואו!!!תודה למשיבים על התשובות המפורטות.
הייתי בטוח שמישהו יגיד לי שאם הוא לא רוצה אז אל תיסעו... אבל כנראה המשיבים עשויים מאותו חומר שאנחנו עשויים ואנחנו רוצים לעשות את הטיול למרות ועל אף... ובטוחים שבסוף נחזור עם חוויות טובות לשנים (הלוואי)
לגבי תשובתה של עמליה. כשהיינו באוסטריה היינו שבוע אחד במקום ללא ישראלים בכלל ובשבוע השני בצימר שמלא בישראלים. לילדים (כולם) היה הרבה יותר כיף כשהיינו עם עוד ישראלים.
מה שמביא אותי לנושא של טיול פרטי מול טיול משותף כפי שהמליצה עמליה. אני מאד מבין ומסכים עם מה שאת אומרת לגבי טיול פרטי אבל זה אומר שוב שאנחנו לבד עם כל המשתמע מזה.
השאלה היא עד כמה טיולי טאנה למינהם הם מעניינים ומכוונים למכנה משותף רחב (דיברנו רק על המתבגר אבל יש גם ילד בן 7 ) ועד כמה הם נותנים מענה חברתי כלשהו (שכמובן זה עניין של מזל עם מי שאתה נופל).
אגב שכחתי לציין עוד "בעיה" שאנחנו גם משפחה דתית מה (אז עמליה נוותר על הג'אנק פוד ועל הצעתך למתבגר בחופים...

-
תאילנד - אפקט הוואו!!!תודה לעונים! החכמתם אותי

-
כמה תשובות....אוקיי, אין ספק שהיותכם משפחה דתית בהחלט משנה את פני דברים בהרבה מובנים .... אין ג'אנק פוד, אין ביקיני, אין בילויי לילה לבני העשרה.....
אתה חייב למצוא את הדברים שהבן שלך אוהב, מתלהב מהם, מה יעניין אותו (ומותר לו) ולנסות לשלב אותם בתוך מה שההורים רוצים לעשות.
אם טיולי טבע לא מעניין את הילדים שלכם אז אין טעם לעשות שבוע טיולי טבע.
ילדים לא מרוצים = סיוט להורים.
בקשר לטיולים בצפון: הטיולים המאורגנים כשמם כן הם: יוצאים בשעה X הולכים לפה,לפה ולפה, עוצרים שעה כאן, שעתיים פה .... אין לך דרך לדעת מי יהיו המשתתפים האחרים בטיול יכול להיות חברה אחלה ויכול להיות פיכס..... ואתה תקוע יומיים/שלושה
אני הייתי מציעה לעשות טיולים יומיים, שהם מיני מאורגנים ויוצאים בקבוצות קטנות ליום טיול ואחה"צ חוזרים למלון. פחות לחץ על כולם, אפשר לעשות יום טיול ולמחרת משהוא אחר, לרווח לילדים קצת.... ככה אפשר לראות איך הילדים מגיבים ליום טיול: נהנו, לא נהנו?
-
תאילנד - אפקט הוואו!!!טיול משפחתי אחרון שהילדים השתתפו אתנו היה לארה"ב וערך כ-24 יום. התחיל בקליפורניה, עבר בווגאס נבאדה והסתיים בניו יורק. הבנים התאומים היו בני 16, הבת 22. הבת צירפה חבר לטיול, דבר שעזר לחלוק חוויות.
בחוף המערבי התניידנו עם רכב שכור ולא השתתפנו בשום טיול מאורגן.
בתכנון הטיול שתפנו את הילדים וכללנו אטרקציות שהתאימו לכולם עם איזונים. בקרנו במספר פרקי שעשועים אתגריים שגם אנו המבוגרים נהנינו, בפרקים של חיות ועולם הים, סיור בחופי ים מעניינים והופעות רחוב, ביקור במקומות מתוירים מפורסמים, בנופי טבע ייחודיים, בהוויה של מרכזי הערים ובעיקר מידי מספר ימים, שוטטנו במרכזי קניות וחזרנו עמוסים, הם מאוד נהנו מהקניות.
כמובן שזה תלוי מאוד באופי הילדים והמשפחה. אבל העיקרון עם ילדים בגיל המתבגר, שצריך להיות רוב הזמן בפעילות, כדי לא להגיע להרגשת מיצוי מהירה.
-
תאילנד - אפקט הוואו!!!אתה לא נהנה מהמקום שאתה נמצא אלה אתה נהנה מהאנשים שאתה נמצא איתם .... אם ההורים קרציות ומקובעים חסרי מעוף ומשעממים אז הילדים מתבאסים כי בדרך כלל כל סוגי הילדים אוהבים ריגושים ושבירת גבולות
אם ההורים גמישים דינמים ולא מקובעים עושים מה שבא להם ולא מה שבא לילדים אז הם לא נהנים , ואני באופן כללי שאף אחד לא יעלב לי כאן
אם תעשו טיול בשביל הילדים ולא בשבילכם אז הם יהנו אם רוב הטיול יהיה בשביל ההורים אז לא יהנו וזה לא משנה אם זה תאילנד או סין או ארהב או אירופה
-
תאילנד - אפקט הוואו!!!בוגר 6 טיולים אירופה היפה , 6 טיולים ארהב המדהימה , 10 טיולים אלסקה המטריפה , 12 טיולים אפריקה המהההההממממת , ו678 טיולים תאילנד המקסימה ועוד 67 טיולים יפן החמודה , כולל בסוף השבוע האחרון ירדן הגשומה .
-
תאילנד - אפקט הוואו!!!"טיולי טנא" למינהם מיועדים למי שמחפש ונהנה יותר מהאווירה מאשר מהטיול עצמו.
אם חברותא של 50-60 איש ( רובם חבר'ה צעירים) בשיירת ג'יפים לקול מצהלות שירי מצעד הפזמונים הישראלי העכשוי ( דהיינו משה פרץ & אבי פרץ) סימון וי על מופע התעללות בקופים ואז סימון וי על מופע התעללות בפילים ואז סימון וי על מופע התעללות בחיות אחרות....ואז ביקור ב"שבט אותנטי" שמורכב משלוש ארבע בנות מסכנות שבאות ליום עבודה בבאסטה שבנו להן שבהם הן מקבלות את הגדוד שבא לצלם איתן סלפי ולהעלות לפייס.....
בקיצור, נשמע לך מתאים ? לך על זה ! ( לדעתי יהיה זול יותר לנסוע ליוון)
לא נשמע לך מתאים ? חפש אלטרנטיבה.חוזר על מה שרשמתי בתשובה הקודמת. תכנן נכון את הטיול - וילדייך יהיו מרוצים,
נכון שאין 100% , אבל לפחות כדאי להמנע מראש מכל מיני טיולי מסחר'ה
-
תאילנד - אפקט הוואו!!!חחחחחחחחחחחחחח הרגת אותי..
אז מה אתה כן ממליץ למישהו רוצה לראות קצת איך המקומיים חיים?
-
תאילנד - אפקט הוואו!!!התחלתי את השרשור ... אז אספר לכם איך הנער השתכנע.
הוא היה בשבת כיתה עם החברים וסיפר להם שכנראה הוא נוסע לתאילנד בקיץ.
התגובות של החברים היו כאלו מתלהבות שגרמו לו להבין שכדאי לו לבוא.
מה שנקרא הפתרון מגיע לעיתים ממקורות לא צפויים
-
תאילנד - אפקט הוואו!!!שכחנו שבגיל הזה הם מקשיבים רק לחברים שלהם
- כי ההורים לא מבינים כלום!!העיקר שהוא השתכנע.... תעשו חיים
-
תאילנד - אפקט הוואו!!!שלום,
אנחנו נוסעים, בד"כ עם הילדים בחודשים יולי- אוגוסט לטיולים של חודש. כיום הבת הגדולה שלי כבר בת 21 והבן עבר 17 והקטנה בת 10 ועדיין, גם ביולי הזה נסע לחודש שכולו תאילנד.
הבעיה שאתם מתארים נפוצה בגלל שהפרשי גילאים ותחומי עניין שונים גורמים לכך שפעילות אחת מעניינת ילד אחד ומשעממת אחר. לכן, מה שאנחנו עושים כל פעם זה תיאום ציפיות. כלומר, מחליטים מראש על מקומות ואטרקציות.
הגדולים כבר מכירים את תאילנד ואם אנחנו בצפון, הם נוסעים ומטיילים באופן עצמאי בחלק מהימים בעוד שאנחנו לוקחים את הקטנה איתנו לדברים שהיא רוצה.
בתאילנד יש הכל ומהכל ואפשר לראות תמונות וסרטונים ברשת והדבר יכול להלהיב גם את הגדולים.
תאילנד זה לא אירופה ואפילו לא קרוב, אבל תכנון נכון יהפוך את הטיול לחוויה לכולם.
בהצלחה