קצת אבודה
-
אני קצת אבודה ואשמח לעזרה.
אני רוצה לתכנן טיול של שלושה שבועות עד חודש באזור מערב ארצות הברית באזור אוגוסט-ספטמבר.
האם זאת עונה טובה לטייל שם?
הנקודות המרכזיות שאני רוצה לבקר בהן זה סן פרנסיסקו, הגרנד קניון, ילוסטון/יוסמיטי.. אני לא ממש יודעת איך להתחיל לתכנן ואיזה עוד מקומות מומלצים כדאי..
חשוב לציין שאני מתחילה מסן דייגו.
אשמח לכל עזרה, גם אם יש איזה אתר טוב שיכול לעזור לי לעשות סדר בעניינים. תודה

-
קצת אבודההיי נגה,
עשינו טיול כזה לפני כשנתיים אז יש מסלול (ופה לחבר׳ה יש מלא מסלולים),
רק חשוב שתפרטי מה הרכב הנוסעים וגילאיהם
וגם - מה אוהבים יותר: טבע/קניות וכד׳
-
קצת אבודהשלום רב,
אין מה לחוש אבודה ,יש באתר המון חומר על המבוקש ורק צריך לעשות חיפוש.
יש גם בלוגים רבים שניתן לקרוא אותם.
מזג האוויר טוב ,אבל יכול להיות חם או חם מאד לפחות באוגוסט.
רצוי שתגדירי כמה דברים:
איפה מסתיים הטיול.
מי הנוסעים ,גילם העדפותיהם.
בגדול עוגנים מרכזיים :
סן דייגו.
ל.א.
כביש 1 .
סן פרנסיסקו.
יסמיטי.
וגאס.
פארק ציון
ברייס קניון
אגם פאוול
גרנד קניון
וניתן להוסיף עוד בדרכים.
.
-
קצת אבודהבקשר לאיפה מסתיים- לא משנה לי, בכל מקרה היעד הסופי הוא ניו יורק, אבל זה לא חלק מהטיול שאני רוצה לתכנן.
גם אין לי יותר מידי לחץ של זמן.. אני מגיעה לארצות הברית אחרי טיול של כמה חודשים בדרום אמריקה, ולכן חשוב לי גם שלא יהיה יקר מידי.
מה שמעניין אותי בעיקר זה טיולים, של יום-יומיים, לא דברים קשים מידי. כמובן שסן פרנסיסקו ול"א, אבל פחות בעניין של קניות ואטרקציות, אלא יותר לראות את העיר.
אפשרי לטייל שם בעזרת תחבורה ציבורית או שחובה להשכיר רכב?
האם בפארקים הגדולים יש מקומות לינה, או שרק בלינה בשטח?
-
קצת אבודההיי ,
לא ציינת אם את מטיילת לבד או עם עוד אנשים.
לגבי תחבורה ,ארה"ב בנויה לנסיעה ברכב פרטי ,בתחבורה ציבורית זה אפשרי אבל יהיה מסובך לפחות בחלק מהמקומות.
כמובן שניתן גם להצטרף לטיולים מאורגנים.
יש מקומות לינה בפארקים.
-
קצת אבודהשלום נוגה (?),
ראשית, מכיוון שנשמע שמדובר בטיול צעירים (וסליחה עם טעיתי) חייבים לבדוק האם יש ויזה לביקור בארה״ב (או לחלופין דרכון של ארה״ב או של מדינה אירופאית).
אם מדובר בטיול ע״י תחבורה ציבורית כדאי מאוד לקרוא את הבלוג של גולשת בשם פזית שעשתה טיול בתחבורה ציבורית בארה״ב לפני כמה שנים.אם את מעוניינת בטיול של טרקים וטבע ניתן לבדוק את Trek America שמוציאים טיולים לזמנים שונים ובמקומות שונים עם חבר׳ה צעירים. נראה שיש עליהם הרבה המלצות חיוביות.
בהצלחה,
אביה
-
קצת אבודההיעדים שציינת כולם רלבנטיים לאוגוסט-ספטמבר. שימי לב שמתוכם, ילוסטון נמצא ממש רחוק. סיבוב של דרום-קליפורניה יכול להכיל את כל היעדים שציינת ועוד כמה, בנוחות, במסגרת של 3-4 שבועות. הנה דוגמה למסלול טיול כזה -
http://gosite.co.il/westcoast/?page_id=7451
לשלב את ילוסטון אפשרי, אבל מורכב יותר. דורש טיסת פנים אחת לפחות + שכירת רכב מקומית.
-
קצת אבודהמה שיפה ברצות הברית זה היכולת לטייל בה בכל העונות. לגבי ביעדים שציינת, כפי שכבר נאמר כאן ילוסטון מאוד רחוקה וגם פחות נגישה (נסיעה לא מבוטלת משדה התעופה הקרוב. תחבורה ציבורית, אלה אם כן את לבד, זה ממש בלתי אפשרי לדעתי)
הייתי שוקלת לסדר את הטיול כשהגראנד קניון שואף לספטמבר ולא לאוגוסט (וגם אז חם שם בטירוף).
שוב לא הגדרת מה המטרה שלך? לטייל בקניון עם אוטו או טרק של שלושה ימים (ואז כדאי כבר להירשם לאישורים בקרוב).
קחי בחשבון שביוסמטי בקיץ כל המפלים יבשים אבל היא עדיין מדהימה. היינו בה בקיץ האחרון שלושה ימים. טיילנו בעיקר ברגל ולא הספיק לנו.
לגבי ל"א קצת פחות נח לטייל שם בתחבורה ציבורית.
סן פרנסיסקו, אין יותר קל מזה. כל מה שאת צריכה זה לבקש מהגוגל מאפס הוראות הגעה בתחבורה ציבורית.
הדרך הנוחה ביותר להשתמש שם בתחבורה ציבורית בלי להסתבך כל פעם בקניית כרטיס, היא לקנות כרטיס קליפרד. זה למעשה דומה לרב קו שלנו. אפשר לקנות בתחנה של הבארט באמברקדרו ובפאוול (נכון לאוגוסט 2014).
זה תופס לכל כלי התחבורה הציבוריים, כולל המעבורת לסוסליטו (ציבורית ולא מסחרית). אפשר להטעין בכל תחנה של הבארט.
-
קצת אבודהtrekamerica מ ע ו ל י ם, וקיימים בשטח כבר יותר מ 25 שנים !
-
קצת אבודהבהחלט מצטרפת להמלצה על טרק אמריקה