ירח דבש בקוסטה ריקה
-
היי גדליהו, גם אני ובעלי הטרי מתכנננים ירח דבש לקוסטה ריקה, כנראה אפילו באמצע ינואר ל-3 שבועות עם שילוב עם עוד מדינה (נשמח להמלצות בנושא)
ממה שקצת חקרתי באתר שלכם (שמאוד עזר דרך אגב!) לא לגמרי הבנתי מה דרך ההתניידות המומלצת? כדאי לשכור רכב? או שאפשר להסתדר באוטובוסים? מצד אחד זמננו קצוב, מצד שני לא רוצים לשרוף כסף על מה שלא צריך
תודה מראש!

-
ירח דבש בקוסטה ריקההתחבורה הציבורית בקוסטה ריקה טובה ואמינה למדי, ואפשר להסתדר איתה, לא חייבים רכב ( אני באופן אישי מעולם לא שכרתי שם רכב)- לכל אופציה יש את היתרונות שלה. אם אתם בתחבורה ציבורית- אתם בהחלט יכולים להיות גם 3 שבועות, כי תנועו קצת יותר לאט. וזו המלצתי הראשונה- לא חייבים עוד מדינה... אפשר אולי אם נמצאים בצד הקריבי לחצות לבוקס בפנמה. או לפי תחומי העניין אפשר להיכנס בקטנה לניקרגואה.
-
ירח דבש בקוסטה ריקהתודה רבה על העזרה, נראה שבאמת עדיף כבר להתנהל באוטובוסים ומוניות,
שאלה נוספת יש מסלול עדיף שאתה יכול להמליץ לנו לעשות?
כשעשיתי את ה'טיול אחרי צבא' בדרום אמריקה הייתי בגל העולה ואז התקדמתי עיירה -עיירה אבל גם אז לא הייתי לחוצה על זמן.
יש איזה מסלול כללי מועדף בקוסטה ריקה מהבחינה הזאת? להספיק כמה שיותר אבל בכייף ב-3 שבועות?
תודה ואחלה שבוע שיהיה

-
ירח דבש בקוסטה ריקההחלטה שתצטרכו לקבל לפני היא האם אתם עושים או לא את טרק הקורקובדו?
מאחר והוא עשוי לקחת כשבוע מהנסיעה שלכם- רוב התוכנית תצטרך להתנהל בהתאם לכך.
אני ב-3 שבועות כשעשיתי את קורקובדו ויתרתי על החוף הקריבי, אבל אם חוף חשוב לכם יותר מאפשרויות אחרות- צריך לחשוב בהתאם.
מסלול די שגרתי בלי קורקובדו, מבלי שציינתם מה אתם מעדיפים לעשות, יכול להיות:
נחיתה ( לינה ליד השדה אם הגעתם מאוחר)- פואס -פורטונה ( וכאן לעשות את המפל, מעיינות חמים, טיולי יום לקנו נגרו, שמורות פרטיות, רפטינג וכו')- מונטה ורדה ( יער עננים, זיפ ליין, חוות פרפרים וכו')- מנואל אנטוניו ( חוף ושמורה)- פנינסולת ניקויה ( בעיקר חוף)- טורטוגרו ( למרות שזו לא עונת הצבים- עדיין יש מצב לראות חיות)- חוף קריבי ( פוארטו וייחו/קאויטה).
-
ירח דבש בקוסטה ריקהשוב שלום לגדליהו מהגרעין!

ממשיכה בתכנונים של הירח דבש, נכון לעכשיו התכנון זז למרץ. אני בונה מסלול של 3 שבועות בערך על פי מה שהמלצת, ללא טרק הקורקובדו עליו החלטנו לוותר.
לאחר מנואל אנטוניו וקאפוס המלצת על חצי האי פנינסולת ניקויה. מצאתי פחות מידע מסודר עליו, ממה שהבנתי לוקחים מעבורת מפונטרנס לאיזה שהיא עיירת חוף? יש לך המלצה לאיזה מהן? כי ראיתי שישנן כמה.. מאמינה שאם המטרה היא להזרק בחוף כמה ימים+שירנקול תספיק לנו עיירה אחת, לא? אנחנו זוג בירח דבש אז מבחינתנו מקום נחמד, רגוע אולי עם פאבים לצאת בערב יספק (לא אנשי מסיבות).
כמה ימים יספיקו למצא את האיזור?
לאחר מכן המלצת על טורטוגרו ואז חוף קאריבי כלומר לעבור לצד השני של המדינה?
שוב תודה רבה על הטיפים המועילים!
נועה:-)
-
ירח דבש בקוסטה ריקהאם אתם מגיעים במעבורת מפונטה ארנס- זה בד"כ לעיירות בדרום הפנינסולה. אני הייתי במונטזומה, קצת מזמן, והיא היתה מאוד מנומנמת. סנטה תרזה למשל קצת יותר פעילה ( יש גם קהילה ישראלית קטנה). אפשרי ש-3 ימים יספיקו למצות את החוף באזור- מה גם שתחבורה ציבורית שם מאוד מועטה בשביל לבקר במקומות אחרים בסביבה.
טורטוגרו היא כבר בצד בקריבי של המדינה- להיכנס אתם יכולים דרך קריארי, ולצאת דרך מוין- ככה שאתם עוד יותר קרובים ביציאה ללימון ומשם לדרום החוף הקריבי לעיירות קאויטה ו/או פוארטו וייחו.
-
ירח דבש בקוסטה ריקההתכנון לפני כן זה להיות במנואל אנטוניו, ואז להתקדם, יש דרך אחרת להגיע?
השאלה אם שווה בכלל להגיע לפנינסולת ניקויה, שלפי מה שהבנתי זה בעיקר חוף בלי ממש אטרקציות,
אם במילא התכנון א"כ אזה להגיע לצד השני, לטורטוגרו ולחופים הקאריביים?
-
ירח דבש בקוסטה ריקהשום דבר הוא לא חובה
ממנואל אנטוניו להגיע לשם- אם לא במעבורת זה לעלות עד לאחת הצמתים בדרך לכיוון ליבריה ולחכות לאוטובוס או לליבריה עצמה וממנה לקחת תחבורה. או מי שבעל רכב- יכול לעשות עיקוף ולהגיע לאן שהוא בניקויה.
כמו שאמרתי שום דבר הוא לא חובה- אני בטיול הראשון בחרתי בפנינסולת ניקויה על חשבון החוף הקריבי- אתם בהחלט יכולים לבחור הפוך ולהתאים את המסלול למה שמסתדר לכם יותר נוח.