קנית תרופה בארה"ב
-
הי,
שאלה לבעלי נסיון (פעם ראשונה שלי בארה"ב)..
אני אצטרך באמצע הטיול שלי לקנות תרופת מרשם כרונית (חייבת להיות בקירור ולכן לא יכול לסחוב מהארץ).
למישהו יש מושג איך זה עובד בארה"ב, כלומר: מספיק מכתב באנגלית מרופא בארץ, צריך מרשם מיוחד רק מרופא מקומי, לא צריך כלום....?
לאיזה בתי מרקחת אני יכול לפנות?
תודה על העזרה.
-
קנית תרופה בארה"בתביאי מהארץ מרשם באנגלית.
תלכו לבית מרקחת אפשר למשל בוולמארט או דומיו שיש בכל פינה.
-
קנית תרופה בארה"בתצטייד באריזה של של התרופה שלך. סיכוי סביר שבארה"ב התרופה נושאת שם אחר. בבתי המרקחת יש ספר תרופות עולמי המאפשר אתור המקבילה המקומית. אנחנו התנסינו בזה באירופה.
יש רשתות פארם כמו CVS או WELLGREEN
תהנה.
-
קנית תרופה בארה"בתודה,
מכוון שזו תרופה שמחייבת מרשם, מה להביא איתי? יתנו לי את התרופה גם בלי שום מרשם (או רק מכתב מרופא)? זאת השאלה.
-
קנית תרופה בארה"בתביא מרשם מהרופא בארץ
-
קנית תרופה בארה"באם מדובר באינסולין, אנחנו לוקחים מכאן בצידנית קטנה עם קרחונים מפלסטיק. זה מחזיק מעמד.
התרופות מאוד יקרות בארה"ב אם אתה לא אזרח/תושב.
מאיתנו דרשו מרשם מרופא מקומי לרכוש שם תרופה.
-
סתם רעיוןמכיוון שאתה בטח יודע בגדול היכן תהיה. למה לא לאתר בתי מרקחת באזור (גוגל) ולשלוח מייל? כך תהיה בטוח הן לגבי התרופות -מרשם-זמינות ומחיר. מעבר לכך - אם יש בית חב"ד באזור או כל קהילה ישראלית (חיפוש בגוגל יעזור) תוכל לשלוח מייל לשאול בעניין לקבל אינפורמציה אמינה ועזרה רבה.
אני יודע בוודאות שבמזרח מי שמבקש בבית חב"ד מגיע והם שומרים תרופות במקרר ואנשים אוספים את זה משם במסגרת הטיול לאחר מכן. עוד יותר מכך אני בטוח שחברת תעופה תהיה מוכנה לשמור לך את זה במקרר במהלך טיסה.
בריאות! ונשמח אם תעדכן כשתחזור- יועיל לכולם.
תבלו!
-
סתם רעיוןכפי שכתב ראובן - חובה מרשם של רופא מקומי .
כאשר רוקח מוכר תרופת מרשם חובה עליו להכניס למחשב את פרטי הרופא החתום כולל מספר הרשיון שלו .
מספר רשיון הרופא אינו אוניברסלי . .הוא תקף רק במדינה שנתנה לרופא את הרשיון .
כאשר אנו קונים תרופות בארץ התרופות מסובסדות ע"י קופת החולים המבטחת .
אותה תרופה - תעלה בחו"ל הרבה מאוד כסף .(בהנחה שהישגתם מרשם מרופא מקומי .) יש לברר עם הגורם המבטח אתכם בחו"ל האם תהיו זכאים להחזר כלשהו .
-
סתם רעיוןמצטרפת לדברי ראובן ואירית. חובה מרשם של רופא מקומי ובתי המרקחת שם מקפידים על קלה כחמורה.
אתה צריך לאתר מראש רופא מקומי, אפשר לפעמים למצוא רופאים דוברי עברית אם זה משנה. להביא להם את סיכום המחלה + המרשם מהרופא שלך (כאן רופא דובר עברית זה יתרון, כי אתה לא צריך לשגע את הרופא שלך עם סיכומים באנגלית). תחליט מראש באיזה איזור אתה עומד להתעסק עם זה ותכנן את הטיול סביב זה. בכפוף לסוג התרופה, יתכן ותצטרך להמתין במקום עד שבית המרקחת יספק אותה (לנו לקח פעם שבוע).
המלצתי היא לנסות ולבדוק את האופציה שראובן תאר, של לקחת מהארץ תרופה עם אמצעי קירור. האלטרנטיבה היא למצוא כבר עכשיו רופא מקומי באיזור בו תצטרכו את התרופה, לתאם איתו מראש ורצוי גם לדבר איתו בטלפון מהארץ. להעביר לו את הסיכומים ולהיות סגורים על זה שהוא מנפק לכם מרשם מקומי. תבררו גם כמה תעלה הפגישה בה הוא יפגוש אתכם ויתכן לכם את המרשם. זה יכול להיות רק $120 ויכול גם להיות כמה מאות טובים, תלוי בתחום וברופא. נסו לראות מה מזה הביטוח מכסה, הן מבחינת עלות הרופא והן מבחינת עלות התרופה.
-
לגבי קירוראנחנו נסענו פעמים רבות לחו"ל עם תרופה קבועה המצריכה קירור.
נסענו עם צידנית עם קרח, כשהגענו למלון הכנסנו למקרר ובכל בוקר קרח חדש.
-
התנצלות על טעות......כתבתי בטעות שניתן להביא מרשם רופא מהארץ.
התבססתי על קנייה של עדשות שאשתי ביצעה בארה"ב.
וטעיתי.....
אשתי מעדכנת שאמנם הביאה מרשם מהארץ לרכישת עדשות ,אבל התברר שצריך מרשם מקומי.
עשו לה שם כל מיני תרגילים כדי שאייך שהוא יוכלו לספק לה את העדשות ,היה כרוך בטפסים ,בירוקרטיה ,"תלך ותבוא" ותחזור -היא אומרת שלמרות שקיבלה עדשות זה לא היה שווה את המאמץ והיא אומרת צריך מרשם מקומי.
ואם היא אומרת אז היא יודעת....
בקיצור ,טעיתי ואני מתנצל.
-
לגבי קירורואיך מתבצע המעבר בבטחון עם צידנית שיש בה קרח ומן הסתם תרופות שהן נוזלים ? יש צורך להציג מרשם יחד עם הציידנית ?
-
לגבי קירור - צביקהמעולם, אבל ממש מעולם, משך 17 שנים שטסים מדי שנה אפילו פעמיים בשנה לארה"ב, לא ביקשו מאיתנו לשלוח את התרופות עם המטען. אנו לוקחים צידנית קטנה עם קרחונים מפלסטיק, מניחים את הצידנית בתא הימני או השמאלי בתוך המטוס, שם יותר קר, כאשר מגיעים לארה"ב, ומדובר כבר בכמעט 24 שעות מאז שיצאנו מהבית, הקרחונים עדיין קפואים במקצת. מספיק כדי לשמור על האינסולין.
גם לא זכור לי שאי פעם ביקשו מאיתנו לראות אישור רפואי, למרות שאנו לוקחים כזה עם התרופות בשפה האנגלית שמספקים בקופ"ח כללית.
-
תודה, ראובןועם זאת השאלה שלי היתה בעיקר לגבי הפרוצדורה מול הבדיקות הבטחוניות. הרי אסור להעלות נוזלים מעל 100 מ״ל לטיסה, אז איך התהליך כאשר הנוזלים הם תרופות ?
-
צביקהמעולם לא התנסינו עם תרופות שאריזת אחת מהן מכילה מעל 100 מ"ל. אני מניח שאם יש כזאת, אם מציגים אישורים רפואים מתאימים לא אמורה להיות בעיה, אבל זאת רק הנחה שלי, כפי שכתבתי.
ודרך אגב, הקרחונים מפלסטיק ללא ספק מכילים הרבה מעל 100 מ"ל נוזלים.
-
התנצלות על טעות......אנחנו דאגנו לאישור רופא באנגלית וכך עברנו עם התרופות והקרחונים ממדינה למדינה.
-
תודה, ראובן -
תודה, ראובן1. חייבים מרשם רופא מקומי. 2. התמחור של התרופות בארצות הברית יקר מאוד אם אין לך ביטוח שמכסה את זה. התמחור גם שונה מזה שבארץ. למשל בארץ פנליפס או זובירקס עולים בסביבות ה50 שח, שם הם עולים כ150 דולר ומצריכים מרשם רופא. ביקור אצל רופא ילדים למשל עולה 50 דולר. השאלה אם הביטוח הרפואי שלך מכסה את זה. אמא שלי נסעה עם צידנית עם מזרקים של אינסולין לחודש, בליווי מכתב מרופאת המשפחה. הרופאה ציינה במכתב גם את מספרי האצוות של התרופה. אם אתה רוצה להיות בטוח, שלך מייל לשדה התעופה שאתה עובר בו.