טיול בת מצווה לאירופה
-
שלום לכולם,
מתכננת טיול בת מצוה לילדה רציתי לונדון אבל ירד מהפרק בגלל המחירים...אשמח לקבל רעיונות מהמוחים שביניכם לאן לנסוע, מה מומלץ חשבתי על רומא, ונציה באיטליה אבל אין לי מושג ...הילדה אוהבת מוזיאונים, נופים עוצרי נשימה וכמובן שופינג
תודה מראש על עזרתכם
ליאת
-
טיול בת מצווה לאירופהבוקר טוב,
קודם כל שיהיה במזל טוב ובכייף!
אני מבינה שהטיול עירוני או כזה שניתן לבצע בתחבורה ציבורית? ללא רכב?
יש כמה אפשרויות וגם לונדון, בתנאי שמתארגנים מראש,כדי להוזיל.או מוכנים לקונקשנים.
למתי וכמה זמן חשבת שתוכלו לצאת לטיול?
לפני שיתחילו ההצעות הרבות, זה חשוב מאוד.
אמה
-
טיול בת מצווה לאירופההבנות שלי (בנות 11 ו-13) מאד אהבו את ברלין.
יש בה המון מוזיאונים ושופינג, ועוד הרבה דברים, אבל אין בה נופים עוצרי נשימה.
השאלה אם אתם רוצים עיר או שלטייל ברכב גם אופציה?
וכמה זמן יש לכם.
-
טיול בת מצווה לאירופה תשובות...אנחנו מעדיפות להתנייד בתחבורה ציבורית ולא ברכב
והתוכנית לנסוע ל7-8 ימים
-
טיול בת מצווה לאירופה תשובות...ליאת,תלוי מתי?
אפשר גם ונציה ולשלב עם ורונה-גם בתחבורה ציבורית.
אפשר פראג ולצאת מחוץ לעיר למקומות נוספים ברכבת/אוטובוס,לטירות וערים עתיקות.
באותו סגנון גם בודפשט תהייה מתאימה מאוד!
כמובן ברלין עם שפע המוזיאונים ומקומות עיניין רבים,פארקים,יציאה מחוץ לעיר לפוטסדאם ,שפנדאו,שפרוולאד ועוד....הכול בתחבורה ציבורית נהנדרת.אפשר לקחת כמה סיורים של סיורי נדב.
אפשר אפילו אלזס,משדה של באזל ולינה בקולמר,לטייל בין העיירות,שטראסבורג ,אפילו יום בפארק אירופה.והכול בתחבורה ציבורית גם!
אפשר לטוס לג'נבה וממנה לטייל בשמוני,לעלות למון בלאן,אנסי המקסימה...נכון שרכב יקל אבל בהחלט ניתן גם בציבורית.קצת יותר התעמקות בנושא תחבורה...
השאלה מתי? עדיין בחורף ,אביב או לקראת הקיץ?
נכון הוא שהרוב מטיילים במקומות האלה עם רכב צמוד,אך אפשר גם אחרת.
אפילו את היער השחור ניתן לטייל בציבורית, חינמית עם כרטיס קונוס.
צריך פשוט להיערך לכך נכון.
-
התוכנית לנסוע בסביבות מאי -
טיול בת מצווה לאירופה תשובות...עכשיו ממש סיבכת אותי
...בבודפשט ופראג יהיה לה מה לעשות? -
-
טיול בת מצווה לאירופה תשובות...לא,למה לסבך?
רק לפתוח את מעגל האפשרויות.
בודפשט-יש בבלוגים את הבלוגים הנהדרים של המטייל המתמיד,של לי,של רבים נוספים...
אחיינית שלי היתה עם ילדה בת 11 ומאוד נהנו.הילדה סיפרה שאהבה את בודפשט יותר מברצלונה.
כול אחד וטעמו הוא.אני מציאה לך לעבור על הבלוגים הרבים לכמה יעדים,לראות מה מתאים גם כלכלית וגם מבחינת התאריכים.מה נכון לך יותר?האם נסיעה בין במקומות ברכבת/אוטובוס מקומי מתאימה לך?מתוך נסיון אישי,עם אנגלית לא מספיק טובה..תמיד הסתדרתי גם ברכבת צרפת וגם בברלין,ואפילו בהונגרית מבודפשט ל...

אז בבודפשט,יש את העיר היפה,שייט על דנובה,בניין האופרה,מוזיאונים,אי מרגרט,פארקים,קרקס,גן חיות,מרחצאות חיצוניים ופנימיים,פארק מיים עם תחבורה נוחה,אפשרות של יצאה מחות לעיר לעיירות קרובות,או טיולי יום מודרכים.אפשר לעבור לכמה ימים לוינה,לשלב..
ברצלונה ואולי שילוב של פארק פורט אבנטורה.
כנ"ל גם בפראג
ברלין ברור שניתן,היא גדולה הרבה יותר,מגוונת אולי לא רומנטית כמו פריס או לונדון,אבל זולה הרבה יותר.קניות ללא ספק יהיו מהנות.יש הרבה חומר בבלוגים ואשכולות גם מטיולי חורף לאחרונה...
אם תחשבי לכיוון של פארק,אפשר לשלב את פארק אירופה עם טיול אלזסי.
לטוס לבאזל,להגיע ברכבת לקולמר,או אוטובוס לפרייבורג או הסעה מסודרת מראש(חצי שעה + - נסיעה) בין קולמר לעיירות היפות יש תחבורה טובה,בין קולמר לפרייבורג (היער השחור) גם.
לפארק אירופה יש אפשרות של הגעה.ניתן ללון בפרייבורג ולטייל באזור כולל אלזס.
חפשי או אצרף לך בערב את הטיול, החורפי אומנם, של אלונה,אבל יש בו קישורים ואפשרויות נסיעה הגעה..
כנ"ל אפשרות של אלפים צרפתיים---רק נכונות!
טיסה לג'נבה ונסיעה לשמוני,עליה למון בלאן המדהים.או לינה על אנסי
הכול מאוד תלוי במטייל עצמו.בתקציב,נכונות ויכולת שלו.אפשר לבחור באפשרות הקלה יותר,טיול עיר או "להתפרע" בטיול אלזס ופארק אירופה.
לבדיקת טיסות,תבדקי את איזי ג'ט (ברלין,באזל,ג'נבה,מילנו)
וויז אייר לבודפשט פראג
וכול היתר או דרך סוכן אמין
-
טיול בת מצווה לאירופה תשובות...אפשרות ראשונה:
ברלין
מוזיאונים מצויינים, תחבורה ציבורית מצויינת , העיר יחסית זולה לשאר בירות אירופה
המערבית.
ניתן לצאת ליום טיול לפוסדאם,דרזדן וכו...
חסרון, העיר קצת "אפורה" בעיניי
אפשרות שנייה:
פריז, נכון שהעיר יחסית יקרה, אבל טיסות איזיגט שנפתחו יכולות להוזיל עלויות
וכמובן מגוון מוזיאונים עיר יפה ביותר, תחבורה ציבורית מצויינת .
ניתן לצאת לטיולי יום מחוץ לפריז כמו לעמק הלואר,אזור נורמדי וכו והיתרון הגדול בעיניי(למי שאוהב) יורו דיסני!
-
טיול בת מצווה לאירופה תשובות...בודפשט עיר קלילה זולה ואי אפשר שלא לאתאהב בה.אבל 7-8 ימים זה יותר מדי לכן כדאי לשלב אותה עם וינה או פראג.פשוט לקחת רכבת.אותו הדבר לגבי וונציה גם כאן 7-8 ימים זה מוגזם,וגם כאן ברכבת תוך שעה עד שעה וחצי אתן יכולות להיות בורונה לכמה ימים ומשם אפשר באוטובוס ולראות חלק מאגם גארדה,נסיעה של כחצי שעה או קצת יותר.זה באמת לא מסובך.לגבי ברלין עדיין לא הייתי,לי אישית יש קצת בעיה לגבי גרמניה.מה שתחליטי אנחנו כאן לעזור לך.
-
טיול בת מצווה לאירופה תשובות...הבנות שלי (מזן פקאצה מצוייה) אהבו את ברלין יותר מאשר את פריז.
הסתדרו יותר טוב עם האוכל, נהנו יותר מהשופינג.
לא שזה מייצג משהו, אבל הייתי חייבת לציין

-
טיול בת מצווה לאירופה תשובות...עזרת לי מאד עם ההכוונה עשה לי קצת סדר בראש...באמת יש לשתינו בעיה עם גרמניה אז ברלין אחרונה בתור

מה יש לעשות בוינה? קראתי שהיא די זולה ויש שם תיאטראות יפהפיים
-
טיול בת מצווה לאירופה תשובות...וינה מקסימה אבל קטנה יחסית.
3-4 ימים מתוכם אחד בשונברון נראה לי ממצה לבת עשרה.
הבנות שלי אהבו מאד את מוזיאון המוסיקה, את מוזיאון סיסי ואת פארק השעשועים פראטר (לא כולם אוהבים אותו, הוא ענתיקה כזה של פעם). בשונברון יש גן חיות, ארמון וגנים מאד יפים. אנחנו היינו בחורף אז הגנים היו קרחים.
לקניות אהבנו את דונאו צנטרום, שהוא קניון מקורה.
-
טיול בת מצווה לאירופה תשובות...7-8 ימים,מתאימים לאלזס,טעימה של היער השחור,כולל פארק אירופה
וקניות בפרייבורג.מצרפתלך את האזור בכריסמס של אלונה,בתחבורה ציבורית.
האמת,שלא הייתי מחלקת בין וינה ובודפשט.לא עשינו זאת בטיול הראשון וגם לא בנוכחי.אם כבר אז לטייל בעיירות של הונגריה,
לא יודעת האם 7-8 ימים לוינה זה הרבה,אנו מהמטיילים לעט,אלי לשלב עם רכבת לזלצבורג ליומים שלושה.להישאר באותה המדינה.
שקלתי אם לרשום
,זכותו של כל אחד לטייל היכן שבא לו.חלילה לא מעבירה ביקורת. נמנעתי מלטייל בברלין או גרמניה שנים.עם השנים הבנתי טוב יותר, שאומנם הרוע בא ממנה אבל עזרו לו להתפשט ולא מעט.עזרה רבה או חוסר התנגדות ראשונית היו מנת חלקן של כל השכנות או היכן שהגרמנים עברו.מהונגריה היפה ווינה המלכותית,ועד לאוקראינה הכפרית
. -
טיול בת מצווה לאירופה תשובות...האם זה טיול ראשון של הילדה באירופה?
מה היא אוהבת רוצה מצפה בכלל?
האם "חובה" מבחינתה שיהיה פארק שעשועים כלשהו?
האם התאריך של מאי הוא הכרחי?
האם אתן נוסעות אימא +בת או כמה הורים ובנות, או משפחה כאשר הדגש הוא בת מצווה?
מהו התקציב העומד לרשותך?
בספק אם וינה תהיה מספיק אטרקטיבית לילדה ל7-8 ימים של טיול.