מה דעתכם?
-
טיול ממאי עד אוקטובר.
להתחיל באקוודור באיי הגלאפגוס בערך שבוע וחצי לשלב קורס צלילה.
להמשיך לפרו לעוד חודש וחצי.
לנחות בלימה ומשם לצאת ל>איקה>לגונה 69>וואי ווש>וואיירז>מנקורה ולהמשיך לקוסק, מימנה לצאת למאצ'ו פיצ' ואזאנגטה.
משם אוטובוס לבוליביה(עוד חודש וחצי בבוליביה),לה פאז עם עצירה בפונו האיים הצפים>עמק הירח>צ'ורו>טראק רפסודות מלפאז>רורה נבאקה>הפאמפס>כמה ימים בג'ונגלים>סוקרה>איוני>סלאר>פוטוסי >טיול המכרות>טראק הכפרים.
אז מה אתם חושבים על המסלול?
ויש לי עוד טיפה יותר מחודש וחצי לאיפה הייתם ממליצים לנצל אותו? -
יופי של מקומותכדאי לראות עוד קצת את אקוודור לפני שמדרימים לפרו. בדרך ללימה תעברי במנקורה ובוואראס [לגונה 69 והוואי וואש], ומלימה תמשיכי הלאה [יכול להיות שבשלב הזה כבר לא יהיה לך כוח לכל הטרקים המתוכננים בפרו ובוליוויה].
לא נראה לי שיש טעם לתכנן טיול ארוך של כמה חודשים ברמת היומיום. יכולים לקרות הרבה שינויים, רצויים או לא. אני מציע להתייחס למסלול שבנית כאל מסגרת לא מחייבת, אבל לא לחשוש להוסיף או לגרוע יעדים.
את הזמן הנותר הייתי משקיע בצפון ארגנטינה או בדרום ברזיל, בהתאם לשיקולי התקציב, המקום שממנו יוצאת הטיסה חזרה ובעיקר מה שמעניין אותך.
-
יופי של מקומותבאיזה אזורים באקוודור היית ממליץ להאריך את השהות?
ומה יש בצפון ארגנטינה ומה יש בדרום ברזיל?
בעיקרון התקציב הוא בסביבות ה40000 ואני לגמרי מתייחסת לתכנון כאל מסגרת,אני בכלליות אדם דיי ספונטני אני מניחה שבאמת חלק מזה ישתנה תוך כדי אבל אני כן רוצה לבוא עם מסגרת טובה בייחוד כי אני טסה לבד. -
תלוי בכמה מתוך ה40 אלף את מתכוונת להוציא על הייעוץ -
חח אני בעיקר בונה על טוב ליבם של המייעצים -
במקרה כזה כדאי להיות קצת יותר נחמדה כלפיהם.באקוודור לא חסר מה לעשות. איזור באניוס יפה מאוד. גם מינדו. גם איזור איבארה ואוטוואלו. יש גם הרים מרשימים כמו קוטופאקסי וצ'ימבוראסו, ערים נחמדות כמו ריובמבה וקואנקה, לגונות כמו קילוטואה וקויקוצ'ה, ואת נסיעת הרכבת בחוטם השטן אם זה עדיין קיים. גם האיזור ההררי סביב וילקבמבה מומלץ, ויש גם ג'ונגלים שצריכים להיות מיוחדים. זו מדינה קטנה יחסית, אז בחלק מהמקומות תוכלי בטח לבקר בזמן שתמתיני ליציאה להפלגה לגלאפגוס. וגם הבירה קיטו והסביבה שוות בהחלט כמה ימי טיול.
בארגנטינה וברזיל יש המון המון מה לעשות, ולמען האמת בחודש וחצי את ממש לא חייבת להגביל את עצמך רק לצפון ולדרום. תלוי במה את אוהבת ואיזה סוג פעילויות את מתכננת.
-
אז קודם כל המון תודה על העצות והיחס:)אני ניראה לי בהתאם להמלצותייך אאריך את אקוודור יחד עם הגלאפגוס לבערך 3 שבועות.
והאמתי שאני בעיקר רוצה לטייל ועל ארגנטינה לפי מה שהבנתי אני באה בעונה הלא מתאימה לטראקים וברזיל קראתי דיברתי עם אנשים שאמר לי שזאת מדינה מדהימה בעיקר לבטן גב(יכול להיות שאחרי כל הטראקים של בוליביה ופרו זה יתאים אבל החזון הוא בעיקר להמשיך בקו של טראקים).
בכל מיקרה אם זה לא היה ברור לפני אני מאד מעריכה את העזרה! -
אז קודם כל המון תודה על העצות והיחס:)הייתי באוקטובר השנה בצ'ילה (ארגנטינה בערך אותו מזג אוויר, בדרך כלל יבש יותר).
ולמרות כמה ימים של גשם, בהחלט היה אפשר לעשות טרקים בדרום. (איזור טמוקו).
-
אז בשמחה
לקרוא לברזיל 'מדינה של בטן-גב' זה קצת לא הוגן כלפי תת-יבשת ענקית כזו, שיש בה הכול מהכול. זה שהישראלים באים לשם לרבוץ על החופים ממש לא אומר שאין שם המון דברים אחרים לעשות. בעצם, כמעט כל דבר - ערים תוססות, טבע מדהים, עיירות עתיקות יפהפיות, תרבות, היסטוריה, אוכל טוב, אנשים נהדרים וכדורגל מעולה. וחוץ מזה, גם להתבטל על חוף זה דבר נחמד בפני עצמו. לא מתאים לך? מזדהה לגמרי. אני ממש לא איש של חופים או של בטלה, אבל בכל זאת שווה להקדיש לזה יומיים-שלושה, בשביל חווייה שונה לגמרי מהטרקים של פרו ובוליוויה.
ובצפון ארגנטינה, כמו שאמר נירוס, אין בעייה לעשות טרקים גם בתקופה הזו. וגם שם לא חסר מה לעשות, בלי קשר לתחומי העניין שלך.
-
תודה לשניכם על העצות!זה בהחלט עוזר לגיבוש הטיול:)ניראה לי שאני אשמור את צפון ודרום ארגנטינה לטיול בפעם אחרת ואת הטיול הזה אסיים בברזיל.
אשמח לשמוע גם מה דעתכם על הפן הפרקטי.
מבחינת תקציב יהיה לי בין 40000 ל45000 שקל לטיול כולו,אחרי הטיסה ישאר לי משהו בסביבות ה8500 דולר.
אשמח לשמוע מכם אם זה ניראה לכם מספיק ואם זה מחולק חכם או שכדאי לשנות משהו?
אקוודור+הגלאפגוס-חודש-2500 דולר
פרו חודש וחצי-1500 דולר
בוליביה חודש וחצי 1500 דולר
ברזיל-חודש 3000.
ושאלה אחרונה,הבנתי שלבוליביה צריך ויזה אבל אם יש לי דרכון גרמני אני עדיין צריכה להוציא ויזה או שזה כבר לא רלוונטי?
ושוב המון המון תודה! -
בכיף
אני, כמובן, מאוד בעד ברזיל.

בעניין הכספי אף פעם לא הייתי מוצלח מאוד. לא רק שהפעם האחרונה שבה הייתי בדרום אמריקה בנסיבות תרמילאיות הייתה לפני הרבה שנים, גם אז לא באמת עקבתי אחרי ההוצאות שלי, פשוט חסכתי המון כסף לפני כן וקיוויתי לטוב.
לפי האתר הזה, דרכון גרמני לא חייב באשרת כניסה לבוליוויה. נראה שהרווחת. בכל מקרה הייתי מציע לבדוק את זה יותר לעומק, למשל לשלוח דוא"ל לשגרירות בוליוויה בברלין.
חלוקת הזמנים הראשונית נראית אחלה. באופן אישי הייתי אולי לוקח שבועיים מבוליוויה לטובת פרו [כלומר חודשיים בפרו וחודש אחד בבוליוויה], אבל זה באמת עניין של טעם. בכל מקרה דעי שגם אם את מתאהבת בפרו ומחליטה להישאר שם יותר [בקוסקו במיוחד קל מאוד להיתקע, ולדעתי גם כדאי מאוד], אז גם בחודש את יכולה ליהנות מאוד בבוליוויה ולבקר בהמון מקומות.