צפון קוריאה
-
אהלן, קבלתי המלצה מחבר אירופאי על חברה שמציעה טיולים מאורגנים בצפון קוריאה (יוצאים וחוזרים לסין). מישהו יודע מה המדיניות שלהם לגבי דרכון ישראלי (הם מכניסים גם אמריקאים במסגרת הטיולים האלו מסתבר) ויותר חשוב - מה המדיניות של הארץ? האם מותר לי בכלל לטוס לשם (האם מוגדר כמדינת אויב וכו')? תודה רבה!
-
הידד, שאלה אקזוטית ומעניינת -
-
צפון קוריאהלישראל אין יחסים עם צפון קוריאה ואני סבור שהיא גם נחשבת למדינת אויב ולכן אין סיכוי שייתנו לך להיכנס עם דרכון ישראלי..גם אם כן הייתי בהחלט נמנע מלעשות את זה.. קח בחשבון גם שנציגי השב"כ יחכו לך בכניסה לארץ .
אני יכול להבין את הסקרנות וההרפתקנות של להגיע למקום שכמעט אף אחד לא מגיע ולא יודע עליו אבל במקרה הזה הייתי מנצל את יצר ההרפתקנות לעוד זמן בסין או לטיול במונגוליה.
-
צפון קוריאהעם כל הבעיתיות של הגדרת "מדינת אויב" בישראל (כשבתכלס כנראה אין הגדרה בחוק למהי "מדינת אויב", ואיך מגדירים אותה, מעבר לאיסור מסחר עם סוריה לבנון ואולי אירן), דה פקטו, קוריאה הצפונית לא נכללת ברשימת המדינות שמתיחסים אליהן כמדינות אויב.
לי אישית יש בעיה עם מדינה שמגבילה אותי בצורה כלכך נוקשה על אופן הטיול. ואני לא חייב להסכים עם הגישה הפוליטית של המדינה שאני מבקר בה
קראתי לפני כמה שנים טור של עיתונאי שהחליט לבקר פעם שניה בצפון קוריאה כדי לראות מה נשתנה. המסקנה שלו היתה שכלום לא השתנה, הטיול השני היה זהה ב95% לטיול הראשון, אותו מלון, אותם אתרים, כמעט באותו סדר, אפס אופציות לחריגה מהטיול.
-
צפון קוריאההצפון קוריאנים לא יאשרו לך ויזה בדרכון ישראלי גם לא במסגרת קבוצה מאורגנת.
-
צפון קוריאהeytanin, אתה כותב את זה מניסיון?
-
צפון קוריאהמצחיק. אני נמצא בסין עכשיו לעבודה והסינים בדיוק סיפרו בהפסקה שאחת המדינות היחידות שלא דורשות מהם וויזה היא צפון קוריאה אבל זה ״מפחיד״ לנסוע לשם.
-
צפון קוריאהיודע באופן אישי
-
צפון קוריאהפה עניין הויזה עוד הגיוני- סין מחזיקה לצ. קוריאה את הראש מעל המים.
בהקשר ישראלי, זה מזכיר את מונגוליה- מ4 מדינות לא צריכים ויזה כדי להכנס למונגוליה, ישראל זאת אחת מהן. מענין למה....
-
צפון קוריאההיי, (רושם כדי לעקוב, אבל הנה גם תרומה קטנה:)
פגשתי לא מעט אנשים שהיו בצפון קוריאה, אך אף אחד מהם לא היה ישראלי.
באופן כללי אין בעיה עקרונית עם כניסה לשם. כמו שאמרו כאן, מדובר בטיול סופר-מאורגן - אתה מלווה עם מדריך לכל אורך הנסיעה, ולוקחים אותך ממקום למקום ברכב. שמעתי גם סיפורים על ערב "חופשי" להסתובב במרכז פיונגיאנג ומישהו אפילו סיפר לי שהוא תפס שיחה קצרה עם משפחה באיזה פארק שם. זהו פחות או יותר.
זה עולה בסביבות ה1500-2000$ לשבוע.
ניסיתי לחפש קצת מידע על מה ששאלת לגבי דרכון ישראלי, ובאמת שיש מעט מאוד מידע בנושא. זה הדבר הכי טוב שמצאתי, מתוך האתר http://koreakonsult.com/visum-villkor_eng.html הם רושמים:
Citizens of the United States of America and Israel are allowed to visit the DPRK
בתכלס, אם אתה מעוניין, הייתי שולח להם מייל ומתחיל להתניע את התהליך. הם לא יתנו לך לשלם על שום דבר בלי שיש אישור לויזה, אז במקרה הגרוע בזבזת את זמנך על הבירורים..
מחכה לשמוע איך זה מתקדם, ובהצלחה!
-
צפון קוריאהתודה לכולם על התגובות, עזר ממש. ממה שיצא לי לברר מול החברה שמארגנת את הטיולים - מחזיק דרכון ישראלי יכול להכנס, הם פשוט לא יחתימו אותו. הבעיה היא עם הצד שלנו, שקשה להבין רשמית מה עמדתו, אבל למיטב הבנתי, גם על סמך התגובות וגם על סמך בירורים, זה לא יתקבל בעין יפה, על אחת כמה וכמה אם יש לך תוכניות לעבוד במשרד ממשלתי כלשהו בעתיד. לכן. עם כמה שמסקרן, אוותר לעת עתה. שןב,תודה רבה לכולם.
-
צפון קוריאהניסית לשאול את משרד החוץ על עמדת ישראל על ביקור שם?
יהיה מענין לדעת מה הם יענו לך