טיול באיסלנד - כמה שאלות
-
אני מתכנן לנסוע לטיול שחרור עם חברה שלי באיסלנד באמצע אוגוסט/תחילת ספטמבר ל-7-10 ימים.
עשיתי קצת תחקיר והבנתי שהמסלול הכי טוב לנו יהיה כביש 1, מבלי להיכנס יותר מדי לפנים האי. השאלות הן כאלה:
1. אם נעזוב לפני ה-1.9 נספיק לראות את הזוהר הצפוני כמו שצריך?
2. שבוע זה מספיק בשביל להקיף את האי עם רכב?
3. הבנתי שבסוף אוגוסט נסגרים חלק מהאתרים. זה נכון?
4. החברה צמחונית. בעיה?
5. המלצות וטיפים נוספים לטיול בתקופה הזו?

תודה!
-
טיול באיסלנד - כמה שאלותהיי,
איסלנד נהדרת. בחירה מעולה.
קודם כל- iceland.co.il - זה התנ"ך שלכם לטיול. יש שם מידע על הכל כולל הכל ופורום מאוד מאוד יעיל שם יענו על כל שאלה בפירוט ועם המידע הכי נכון ועדכני.
1- סביר להניח שלא. באוגוסט לרוב קשה לצפות בזוהר הצפוני.
2- ככה: בשבעה ימים תספיקו להקיף את האי. רק מה - תראו בעיקר כביש. מדובר באי ענק עם המון, המון, המון ועוד המון מה לראות, נופים מדהימים ששונים מכל מקום אחר ועוד. בנוסף, מדובר בטיול יקר ולא יעד מרכז אירופי קרוב שאפשר לחזור בזול "להשלמות".
לכן הייתי נוסעת לפחות לעשרה ימים. (היינו שבועיים וחצי ועדיין לא היה מספיק ונאלצנו לוותר על המון אזורים ואתרים). מה גם שכדאי לא לוותר בשום אופן על כניסה לשמורות במרכז האי- יש אוטובוסים וסיורים פרטיים, והשמורות המיוחדות היו בשבילנו השיא של הטיול. (למשל: ת'ורסמורק, אסקייה, לנדמנלאוגר- מדהימות!),
3- קריטי בעיקר לאטרקציות בתשלום ולסיורים פרטיים. כדאי לכם לברר ספציפית על כל דבר. קראתי סיפורים של מטיילים בספטמבר שטיילו בכיף ועשו הכל.
4- אצלנו במשפחה אני והבת הבכורה צמחוניות - לא הייתה בעיה. גם במסעדות, גם בגסטהאוסים (צריך לבקש מראש), גם במזנוני פאסט פוד - תמיד יש מה לאכול. מה גם שבאיסלנד לרוב זה טיול בישול-סופרמרקטים (בגלל המחירים...) ושם יש הכל.
5- כדאי לקרוא בלוגים כאן באתר וסיכומי טיול בפורום איסלנד הנ"ל כדי לגבש מסלול, ואז נוכל לענות על שאלות ספציפיות. באתר איסלנד יש גם המלצות למסלולים.
בנוסף הנה סיכום טיול של מישהי שטיילה בספטמבר
-
טיול באיסלנד - כמה שאלותכמו שנאמר, כמה שיותר זמן - עדיף.
אם בכל זאת נאלצים להתכנס למגבלת זמן של שבוע, אני מציע להתמקד באזור אגם מיוואט ושם לשהות 4-5 ימים ומשם לסייר הן באזור האגם הן צפונה לדטיפוס והן יום טיול יקר לאסקיה.
את היומיים שלושה הנוספים להיות באזור ריקייויק.
לטוס בין שני העוגנים, חבל על זמן הנסיעה. לא לבזבז בנסיעה מסביב לאי.
לשכור רכב (אם בכלל) רק באזור האגם. אפשר להסתדר בסיורים יומיים גם ללא רכב.
אוגוסט עד סופו זה שיא העונה. בסופו יש כ -7 שעות חשכה. אולי יתמזל מזלכם לראות את הזוהר.
-
טיול באיסלנד - כמה שאלותאיסלנד זה טיול יקר . צריך לעשות חושבים לסדר את האחרים פי חשיבותם לך ולפי זה להחליט. אוגוסט זה שיא העונה שיא היוקר וכמעט אין סכוי לראות זוהר צפוני כי הלילה עדין קצר מידי.
ספטמבר לעומת זאת הרבה יותר רגוע. המטיילים עם ילדי בית ספר חזרו הביתה והמחירים יורדים. יש יותר שעות חשכה כך שהסכוי לראות זוהר צפוני הוא ממשי.
לשיקולך
רנצי
-
טיול באיסלנד - כמה שאלותתודה רבה על התשובות

למרות שהצלחתם לבלבל אותי עוד יותר..
1. מרגיש לי מיותר לנסוע עד שם ולוותר על הזוהר הצפוני.. ולעשות רק חלקים מסוימים באי ולא את כולו. לא עדיף לתפוס את כולו מאשר להתרכז בחלקים ספציפיים? הרי זה יעד שכנראה לא אחזור אליו..
2. מזג האוויר בספטמבר מאפשר הסתובבות שם? היעדים באמת נסגרים?
-
טיול באיסלנד - כמה שאלותמה זה "מיותר" או "פספוס"? אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
בשביל לעשות את הסיבוב המלא תצטרך יותר משבוע. אם תדחוס אותו בשבוע תהיה כמעט כל הזמן ברכב, ואז רק תפספס אפילו יותר. או שתתמקד באזור-שניים או שתאריך את הנסיעה - הבחירה שלך.
לגבי זוהר צפוני, הבעיה עם הזוהר היא שהזמן הטוב ביותר לראות אותו הוא זמן מאוד לא סימפטי לטייל באיסלנד ובאזורים הארקטיים בכלל. הרי מתי רואים אותו? כשיש הרבה שעות חושך, וקר. גם בספטמבר הסיכוי נמוך. חודש מרץ יהיה מצוין לזוהר צפוני, וכמובן, תראה אותו אבל לא הרבה מכל השאר, שיהיה סגור, קפוא וחשוך. כשמזג האוויר אידיאלי והשמש שוקעת בשעות הקטנות של הלילה זה הזמן הטוב ביותר לטייל באיסלנד, ומטבע הדברים גם זהו הזמן הכי פחות טוב לחפש את הזוהר הצפוני.
ככה זה בחיים, חייבים לבחור.