ויזה פגת תוקף בהודו
-
שלום
בני, אמור לחזור מהודו ביום שני הקרוב ה- 20/10/14.
היום הוא שם לב שפג תוקף הוויזה שלו להודו. לפי הבנתו הדבר יכול לגרום לעיכובו בהודו.
האם יש למישהו פתרון דחוף לבעיה?
-
ויזה פגת תוקף בהודובשתי מילים: too late
! ההודים, בניגוד למדינות אחרות באסיה (למשל תאילנד, בה ניתן לשלם קנס על מספר ימי איחור), מאד מקפידים על העניין של פקיעת מועד הויזה ונסיון לצאת לאחר תום הויזה - גם יום אחד - גורם להרבה מאד בעיות של עיכובים ובירוקרטיה. ומה עושים? - קודם כל מקפידים לא לשחק עם הדברים הללו! מטייל ש"לא שם לב" שהויזה שלו מסתיימת ולא טיפל בכך מראש הוא חסר אחריות! - ואני בכוונה לא רוצה להתבטא במילים הרבה יותר קשות ומעליבות. הארכה של הויזה (שאות כאמור צריך לעשות לפני תום הויזה ולא אחרי) אפשרית רק במקרים של חירום או בגלל תקלה או בעיה במועד הטיסה חזרה (נניח ולא מצליחים להזמין מקום על טיסה עד היום של פקיעת הויזה אלא רק יום-יומיים אחרי זה) וגם אז המטרה של ההארכה היא לא לאפשר הארכה של השהות/טיול, אלא לאפשר יציאה באופן תקין ללא ויזה שפקעה תוקפה. ומה יש כרגע לעשות? - לגשת למשרדי ההגירה ולהצהיר על זה שפג תוקפה של הויזה. סביר להניח שיהיו הרבה עיכובים ובירוקרטיה ואני מקווה שלא מעבר לזה (-גם היו מקרים של עיכוב ע"י המשטרה). הדבר יכול לקחת בין שבוע לשבועיים ולעלות קצת כסף. בכל מקרה דבר אחד חשוב ביותר לדעת: לא לנסות לצאת במעבר גבול רגיל (נניח בשדה תעופה) כשהויזה פג תוקפה! דבר שכזה יכול לסבך את העניינים עוד יותר כולל בילוי במעצר!. עצה נוספת: כדאי מאד לפנות אל בית חב"ד הקרוב (בדלהי או בבומבי) - הם מנוסים בעזרה מסוג שכזה ויודעים אל מי להפנות את הטיפול בעניין. ועוד נקודה: מי שאין ברשותו ויזה עלול להתקשות מאד למצוא מקום לינה - שכן כל המלונות והג.ה בהודו מחוייבים לדווח על כל מי שלן אצלם ולתיירים זה אומר חובה להציג דרכון עם ויזה בתוקף. גם במקרה שכזה חב"ד בוודאי יוכלו לעזור.ואני חוזר שוב: סוף מעשה במחשבה תחילה ומי שעושה שטויות שכאלו - שלא יתפלא על התוצאות!
-
ויזה פגת תוקף בהודותודה על התגובה ranamitai. אני העביר לו את המסר. אני חושב שהוא יצר קשר עם בית חב"ד.