טיול לנפאל וצפון הודו
-
אני מתכנן טיול לנפאל וצפון הודו
הזמן קצר יחסית למה שיש לתרמילאים (הייתי שמח אם היה עוד זמן אבל אין)
רוצים לעשות טרק אחד בנפאל ועוד יומיים בקטמנדו (פילים ורפטינג לא מענין אותנו כי היינו בתאילנד)
ואחכ משהו קצר בצפון הודו (דלהי אולי דרמסלה או אגרה או רישיקש)
יש למישהו רעיון איך כדאי לתכנן את הטיול מבחינת חלוקה בין שתי המדינות
כמות הימים כאמור 18 יום בערך בתקופה של פסח עד יום העצמאות שזה באפריל השנה
אשמח לרעיונות
תודה
יוסי
-
טיול לנפאל וצפון הודוהיי יוסי,
תקופה של 18 יום היא קצרה מאוד, ולדעתי, כדאי לטייל את כל 18 הימים בארץ אחת, כך שאתה יכול לבחור או נפאל או צפון הודו.
אם תחליט כן לטייל בשתי הארצות, תתחיל בנפאל וצא לטרק קצר (עד 6-7 ימים) ולאחר מכן, טוס לדלהי ומשם לדארמאסלה או מאנלי.
טיול מהנה,
-
טיול לנפאל וצפון הודוראשית תודה על התשובה
מסכים שזה מעט זמן אבל ככה זה כשעובדים
לעצם הענין בנפאל אנחנו בקטע של טרק ללאנטאנג כנראה מעבר לזה לא נראה לי שיש לנו מה לעשות במגבלות הזמן בנפאל כי לא מענין אותנו פילים ורפטינג ויערות מאחר ועשינו זאת בתאילנד במשך חודש טיול שם כולל טיול בשמורת קאו יאי בתאילנד.
אלא אם יש לך רעיון נוסף מה לעשות בנפאל מעבר לטרק
בכל מקרה הטיסה לקטמנדו היא דרך דלהי עם אפשרות עצירה ובגלל זה עלה לי הרעיון להקדיש כמה ימים בצפון הודו (כמה?).
אין לי בעיה לטייל רק בנפאל אבל רב הטיולים המאורגנים לשם הם של 12 יום והם בעיקר טרקים וימים חופשיים בקטמנדו אז אם יש עוד רעיון לנפאל אשמח לשמוע אחרת כנראה אשלב את שניהם.
מה דעתך?
-
טיול לנפאל וצפון הודוהטרק לעמק לאנגטאנג נמשך שמונה ימים + יום נסיעה לדונצ'ה (או סיאברו בסי).
בעמק קטמנדו ובקטמנדו יש המון מה לראות (לפחות שלושה ימים).
קח בחשבון יום התארגנות לפני הטרק (הכנת פרמיט, פורטר וציוד).
כאמור, אם להסתובב בעמק קטמנדו לא מעניין אתכם, טוסו לדלהי ומשם למאנלי או דארמאסלה.
-
טיול לנפאל וצפון הודויוסי. הלוגיקה שלך מאוד מעניינת.
בגלל שהכרטיס שלך דרך הודו, עלה לך ״רעיון״ לטייל בהודו בדרך לנפאל בטיול של 18 יום. כנראה שבאמת ״ככה זה כשעובדים״.
אני אומר שאם אתה כבר באסיה אולי תעשה עוד כמה מדינות שאין בהן ״פילים שכבר עשית בתאילנד״
-
טיול לנפאל וצפון הודוDREGEV המון תודה
אתה מאד עוזר בתשובות הציניות שלך
מזל שיש פה מישהו בהנהלת הפורום שעונה לענין
אני ממליץ על הרבה מסלולים שעשיתי באתר אבל אני תמיד נוהג לענות בהגינות ובלי ציניות
יוסי
-
טיול לנפאל וצפון הודויוסי קבל את התנצלותי, אכן הייתי ציני.
קיבלת תשובה רצינית ממוקדת ומהירה ממנהל הפורום ופתרת אותה "בככה זה כשעובדים" ואחר הוספת "לעצם העיניין...."
מתנצל אם נפגעת אבל אם התגובה שלי תגרום לך לחשוב שנית אז אני מאמין שאני עוזר לך לעשות טיול יותר טוב.
גם אני חושב שזה לא לעיניין לעשות ב18 יום את הלנג טאנג ואת הודו
תהנה
-
טיול לנפאל וצפון הודואוקי אז בוא נהיה עניניים
אנ מבין שאתה מציע לטייל רק בנפאל
נניח שקיבלתי
מה אתה מציע לי לעשות שם חוץ מהטרק בלאנגטנג שאורכו נניח 8-9 ימים + יום הכנה בקטמנדו + יום אחרי בקטמנדו (הגענו ל-11 יום) יש עדיין עוד שבוע
מה עוד כדאי לעשות בנפאל למעט באנג'י רפטינג ופילים
אשמח לקבל המלצה שלך
אני לא מצאתי משהו (אבל זה בטח כי אני לא מכיר) ולכן היות ואנו נוחתים בדרך בדלהי אמרנו אולי כדאי לטעום שתי ערים מצפון הודו שקרובות לדלהי
ברור לי שטיול ממצה להודו דורש הרבה יותר זמן
וברור שאם הייתי מוצא עוד משהו בנפאל בכלל לא הייתי חושב על הודו ולכן שאלתי את השאלה מה עוד אתם ממליצים לי לעשות בנפאל
בכל מקרה תודה
יוסי
-
טיול לנפאל וצפון הודותלוי בתחומי עניין- בנפאל אפשר להגיע לבקטאפור, עיר עתיקה ואחת מהבירות העתיקות של נפאל, עם מאפיינים טיפה שונים מקטמנדו. הרבה מגיעים לשם מאדריכלות ייחודית, וגם כדי להנות ממראה זריחה יחודי על עמק קטמנדו.
פוקרה היא עיירה שמשמשת כנקודת פתיחה לטרקים ברכס האנפורנה, ויכולה לשמש גם למטרות נופש- יש אגם "צמוד" ואוירה יותר רגועה מקטמנדו.
אמנם לא הייתי ממש בהודו (מעבר לכמה שעות במיין בזאר בהצתנה לטיסות), אבל מנסיון טיולים בערים גדולות אחרות (לונדון, ביג'ינג, שנחאי וגם ברצלונה), אפשר לתכנן שבוע בעיר מיצגת אחת (דלהי למשל) או להוסיף עיר נוספת לדלהי.
כי אם כבר אתה עובר בדלהי, למה לא לטייל בה 2-4 ימים?
והערה אולי בנאלית- הודו עדיין מדינת עולם שלישי במובנים רבים, ומרכיב התחבורה יכול לשחק תפקיד משמעותי ומתיש, ואם תבחר 2 ערים קרובות לדלהי, ישארו לך 5 ימי טיול נטו.
-
טיול לנפאל וצפון הודואני אנסה לתרום שני סנט משלי: לגבי נפאל - כבר נאמר מה שנאמר, אבל אוסיף מילה לגבי הודו. בנפאל אפשר כאמור בשבועים (אם כי מעט בלחץ) לעשות טרק קטן (לא מכיר אישית את הלאנגטנג אבל גם בשמורת האנפורנה יש טרקים של שבוע עד 10 יימים) ובנוסף עוד 3 ימים בעמק קטמנדו. זה משאיר עוד 4-5 ימים להודו. דעתי האישית היא שאם אתה בכל זאת רוצה לטעום משהו גם מהודו - כדאי להתעכב בדלהי יומיים שלושה ולהקדיש יום נוסף לאגרה והטאג' מאהאל. לטאג' ואגרה אפשר בקלות להגיע בטיול יומי מדלהי (2-3 שעות לכל כיון ואפילו פחות אם נוסעים עם רכב פרטי דרך הכביש המהיר החדש) ואם אתה כבר מתעכב מספר ימים בדלהי - חבל מאד להחמיץ את הטאג'! ב 5 ימים אפשר גם לעשות מסלול מקוצר בכל המשולש - דלהי- אגרה-ג'איפור-חזרה לדלהי. אבל מסלול שכזה כבר דורש תכנון די מדויק וטיול עם רכב צמוד - אני מניח שבכל סוכנות תוכלו לארגן מסלול שכזה. בקיצור: לדעתי אפשר בהחלט להספיק כמה ימים באזור דלהי ואם עושים את זה - הטאג' הוא חובה ואפשר גם עוד קצת

-
טיול לנפאל וצפון הודואני אוהב טיולים רגועים ככל שניתן ולא אוהב לבלות הרבה בתחבורה על זמן קצר וגם אני ואישתי עובדים.
ב18 יום אתה יכול לעשות טרק ארוך ויפה בנפאל אפילו בשמורת האוורסט או לעשות עוד טרק קצר בנפאל כמו האגמים או באיזור פוקהרה
-
טיול לנפאל וצפון הודוחברים תודה רבה לכל מי שענה
עזרתם לי מאד
יוסי