טיבט או לאדק
-
שלום, אני טסה למזרח במרץ הקרוב ואחרי חודש בנפאל, רציתי לטייל שבועיים בטיבט. הבנתי שאזור לאדק בצפון הודו הרבה יותר יפה, פחות ממוסחר והרבה יותר נגיש מאשר טיבט. לא מצאתי הרבה מידע על המקום באינטרנט... יש מישהו שמכיר ויכול לייעץ? תודה רבה!
-
טיבט או לאדקהיי עדי,
טיבט זו טיבט ולאדאק זו לאדאק...
הפוך גוטה, הפוך... לאדאק הרבה יותר ממוסחרת והרבה יותר מתויירת מטיבט.
קחי בחשבון שהדרכים הקרקעיות ללאדאק נפתחות רק מאמצע יוני, אך ניתן להגיע לשם בטיסה.
הטיול לטיבט הרבה יותר יקר, לרוב האתרים שנמצאים מחוץ ללאהסה צריך לקחת מדריך וכמובן רכב.
ולגבי המשפט שלאדאק "הרבה יותר יפה" - אני לא רוצה להגיב...
בקיצר, שני המקומות מדהימים ושווים טיול (ולא זה ע"ח זה).
ואם יש עוד שאלות, אנחנו כאן.
-
טיבט או לאדקלא הייתי בלאדאק אז לא יודעת להגיד לגביה אבל כן הייתי בטיבט (אמנם די מזמן אבל...) הגעתי לטיבט אחרי שלמדתי ציור טיבטי מספר חודשים בהודו ותוך כדי למדתי גם קצת על טיבט עצמה. טיבט מעניינת ומרתקת וכן כדאי לדעת עליה קצת לפני שמגיעים..זה לא הודו ולא נפאל ולא דומה אפילו לדעתי אחרי שסיימנו את הטיול המאורגן שכרנו ג'יפ ומדריך שייקח אותנו להרים. היה קשה (מבחינת דרכים ושפה בעיקר) אבל מדהים ושווה כל רגע ודולר.
-
טיבט או לאדקבנוסף לדברי קודמי, כדאי לקחת בחשבון את מזג האוויר. באפריל עדיין קר מאוד הן בטיבט והן בלאדאק. (מרכז) טיבט דרומית בהרבה מלאדאק ולכן מתחילה להתחמם קודם, ובמאי כבר די נעים (ועדיין קר בלאדאק).
יתרון נוסף של טיבט מבחינתך היא האפשרות לעבור יבשתית אליה מנפאל (או לחזור יבשתית מטיבט לנפאל) - חצייה יבשתית של רכס ההימלייה היא חווייה חזקה ביותר, תוך זמן נסיעה קצר מתחלפים התרבות - מהינדואיזם לבודהיזם טיבטי, הטופוגרפיה - מעמקי נהרות עמוקים לרמה שטוחה יחסית, האקלים - מלח וגשום ליבש וכמעט נטול משקעים, הצמחיה - מיערות לכרי עשב וכדומה.
בכל מקרה - צרות של עשירים... שני האזורים מדהימים.
-
טיבט או לאדק .טיבט - יקר להגיע.
לא ניתן בשום רגע להסתובב ללא ליווי של רכב +נהג+מדריך, אלא בבר- קור בלאהסה.
החוויות התרבותיות , האנושיות ושל הנוף - חזקות במיוחד , אבל מעט נפגעות מן הנוכחות העצומה של ההאן - הסינים בכל פינה בכל מקום בכל נקודת ביקורת של המשטרה.
יש אפשרות לראות תרבות טיבטית ללא כל האישורים וללא חלק מן ההגבלות באיזורים KHAM וGANSU. מאד ממליצה יש המון המון מה לראות ולחוות: מנזרים אנשים ונופים עוצרי נשימה.
לאדאק- נו טוב , אני אוהבת אותה מאד.
אכן הפכה מאד ממוסחרת בשנים האחרונות, אבל עם התרחקות מעט מעמק לה ניתן עדיין למצוא את לאדאק האמיתית, בצ'אנטאנג, בעמק הנוברה ועוד.
האנשים מסבירי פנים.
הנופים מדהימים .
והתרבות הבודהיסטית נמצאת בכל פינה עם הפסטבלים והתלבושות.
וגם האיסלאם המקומי של הקשמירים מענין .
אמנם יש גם כאן אישורים שדרושים לטרקים ומקומות מסוימים, אבל אווירה חופשית ונעימה.
הייתי בטיבט בסוף מאי גובל יוני 2013 - מאד נהניתי. היה לי מזל עם המדריכה שהזמינה אותי לביתה לפגוש את משפחתה, את אחותה הנזירה במנזר שלה ועוד מפגשים מענינים.
אבל חוסר החופש והנוכחות הסינית שם ככ מורגשת שזה פגם.
טיבט - זה כנראה לפעם בחיים . כרוך בהרבה ניירת ו גם בכסף.
לאדאק - השנה זו תהייה הפעם הרביעית. גם זהה ושונה גם יחד - יותר נגיש.
בחודשי הקיץ מיוני ועד מחצית ספטמבר.
נופים יפים יש בשני המקומות .
בהצלחה.
-
טיבט או לאדק .תודה לכל העונים..
אבל יצאתי עוד יותר מבולבלת. זה אפשרי בכלל להגיע ללאדק בסביבות אפריל?
תודה!
-
טיבט או לאדק .שאלה לצביקה -
אנחנו הגענו מלהאסה עד אוורסט בייס קאמפ, והנופים אכן משתנים ויפים מאוד.
כמה שונים הנוף ואיכות הכבישים מהאוורסט בייס קאמפ לגבול עם נפאל , בהשוואה למה שאנחנו עשינו?
וסליחה שאני קצת נדחף לשירשור..
-
טיבט או לאדק .עדי,
אפשר לטייל בלאדאק באפריל, אבל זו עדיין לא העונה ויהיה קררר.
הדרך ממאנלי ללה תהיה סגורה, על הדרך מסרינגר ללה אני לא ממליץ (בשל בעיות בטחון בסרינגר), כך שאם את רוצה להגיע ללה (לאדאק), זה בטיסה.
מבחינת מזג האויר בטיבט - מאמצע אפריל ניתן לטייל.
גילי (אני לא צביקה, אבל אחרי 15 פעמים שעשיתי את הדרך הזו, אני קצת מכיר אותה, אז תרשה גם לי לענות
)הדרך מהבייס קמפ עד לגבול נפאל לא כ"כ ארוכה (כ- 5 שעות על כביש מצויין).
מאזור טינגרי ועד העיירה ניילאם (כ- 4 שעות) - הנופים דומים לאלו שראית עד הבייס קמפ.
מנייאלם מתחיל הנוף להשתנות והוא משתנה בצורה דרמטית, יותר ויותר ירוק ויותר ויותר מים (לאורך נהר הבוהטה קוזי). מנייאלם ועד זאנגמו (הגבול עם נפאל - שעה אחת בסה"כ), כחצי שעה נסיעה מנייאלם, הנוף הוא ירוק לחלוטין, כפי שיש בנפאל (וזה למעשה אחרי שעברנו לצד הדרומי של ההימלאיה, הצד הירוק).
מומלץ מאוד!
מצרף לך את הפרק השני בסרט שצילמתי בטיבט, תוכל לראות את הדרך לכל אורכה -
-
טיבט או לאדק .ברור שאפשר, עם נסיון כמו שלך זה אפילו עדיף (סורי צביקה)
תודה רבה תאי!
-
טיבט או לאדק .טוב, נראה לי שאני אלך על טיבט ואת לאדק אני אשמור לפעם אחרת...
אפשר לסדר את כל הטיול ולצאת מפוקארה?
אפשר להוציא ויזות לוייאטנם/בורמה מפוקרה או שכל זה חייב להיעשות בקטמנדו?
תודה!
-
טיבט או לאדק .הטיול לטיבט (מנפאל), יוצא מקטמנדו (טיסה, או רכוב. אני מציע לטוס ללהאסה ולחזור קרקעית לנפאל).
כל סידורי הויזות לארצות השונות נעשה בקטמנדו.
-
טיבט או לאדק .תודה!