סיוע בהתלבטות
-
היי מה דעתכם בסן פרציסקו מלון
נמל התעופה סן פרנסיסקו Embassy Suites - דרום סן פרנסיסקו
ליד שדה תעופה עם ארוחת בוקר במחיר של כ100 דולר למשפחה או 160 דולר הילטון ביוניון וכמה ימים אתם ממליצים להיות בסן פרציסקו זוג +2 ילדים 9+13
-
סיוע בהתלבטותאם הכוונה היא לבקר בעיר עצמה, עדיף המלון במרכז העיר למרות העלות היותר גבוהה.
-
סיוע בהתלבטותלפני שנתיים ביליתי כמה ימים בסן פרנסיסקו. אנחנו בחרנו לישון באיזור שדה התעופה, ואני לא מתחרט.
במקרה שלי היה השיקול שמאד חשובה לי סוויטה עם מטבחון (זה היה פסח וחשוב לי כשרות), ופערי המחירים בין סוויטה בעיר לסוויטה בשדה התעופה היו מאד מאד גבוהים.
באופו כללי סן פרנסיסקו לא מאד פקוקה, ואם תצאו לדרך אחרי 8 הנסיעה מהשדה ללב העיר לוקחת כחצי שעה. עם הרכב מגיעים לאן שרוצים וחונים שם. הרי גם תחבורה ציבורית בעיר לוקחת קצת זמן.
אם ישנים מחוץ לעיר ונכנסים עם רכב - חשוב להביא בחשבון עלות חניון. יכול להגיע ל-30 דולר ליום בקלות. אם תתאמצו תוכלו גם למצוא חניונים מוזלים יותר ו/או קופונים ו/או חניית early bird שדורשת להגיע לחניון מוקדם יחסית בבוקר (לפני 8 אני חושב). כל אלו אפשריים אבל דורשים מאמץ.
אם ישנים בתוך העיר חשוב עדיין להביא בחשבון חניה לרכב. לא כל מקומות החינה מציעים חניה בכלל, וחניה חינם בפרט.
חשוב כמובן לזכור שאיזור השדה זה איזור לישון בו, לא לבלות בו. כלומר אם אתם רוצים לשוטט בחוץ עד 10 בלילה למשל זה אומר ימים ארוכים מחות למלון. אי אפשר לקפות למלון ב-7 להתרעננות ואז להמשיך, ואם ב-10 בלילה מרגישיפ עייפות, עדיין יש חצי שעה נסיעה למלון.
מה שכן, אם עדיין מדובר על להתחיל מסן פרנסיסקו, ובייחוד אם מדובר על להיות בה לפחות 3 לילות, אז יתכן ששווה פשוט לא לשכור רכב בנחיתה אלא אחרי יומיים/שלושה. במקרה כזה ברור שצריך לישון בעיר ולא בשדה (יש תחבורה לאיזור השדה אבל היא כבר מהותית פחות נוחה). אבל אולי החסכון של ה-100+ דולרים בהשכרת רכב (והצורך בחניה בעיר) יתקזזו עם חלק מהפרשי המחיר במלון.
אם מדובר על סן פרנסיסקו באמצע הטיול זה פחות רלוונטי. כי לא שווה לרוב להחזיר את הרכב ליומיים.
-
סיוע בהתלבטותההמלצה שלי ללון במרכז העיר היתה משולבת האי החזקת רכב בתקופת הביקור בעיר ושימוש בתחבורה ציבורית בלבד בזמן זה.
בסן פרנסיסקו יש תחבורה ציבורית סבירה בהחלט וכמובן שגם הולכים ברגל.