חוות דעת לטיול משפחתי
-
שלום,
אשמח לקבל הערות/הארות לגבי טיול שתכננתי לחודש אוגוסט. זהו טיול משפחתי ראשון בארה"ב, הילדים בגילאי 16, 13 ו-8 (טיול בר מצווה).
עדיין אין כרטיסי טיסה
כך שהכל פתוח, אך התוכנית היתה נסיעה ל-3 שבועות.אני חוששת שהעמסתי יותר מדי ושיש כמה ימים עם נסיעות ארוכות ומעצבנות, כמו גם נסיעות בבוקר והגעה ליעד באזור הצהריים/אחה"צ ואז הכל סגור...
יום 1-נחיתה בניו יורק
2-4 ניו יורק
5 נסיעה לבוסטון, אולי נספיק לטייל קצת (בוסטון היא עצירה בדרך, לא יעד הפעם)
6 יוצאים מבוסטון בבוקר להרים הלבנים
7 ההרים הלבנים לכיוון מונטפליה (מחצבות גרניט, חוות קורי עכביש)
8 לכיוון אגם צ'מפליין (מפעל מייפל, בן & ג'ריס, שלבורן)
9 טיול באזור האגם וב ausble chasm ותחילת נסיעה לכיוון ווטקינס גלן
10 המשך נסיעה לווטקינס גלן וביקור באתר
11 נסיעה לניאגרה פולס ומוזיאון believe it or not
12 אטרקציות בניאגרה פולס ונסיעה לכיוון הרשי עם עצירה בקורנינג
13 המשך נסיעה להרשי וסיור בחבל האיימיש, כולל אטרקציות שמוצעות שם
14 נסיעה לוושינגטון, אולי עוד נספיק לעשות משהו...
15-17 וושינגטון וטיסה לאורלנדו ביום 17
18-22 אורלנדו:4 פארקים (אחד מהם פארק מים)+יום במרכז החלל
23 טיסה הביתה
חושבים אולי לשכור קראוון מניו יורק ולהחזירו בוושינגטון וכך אנחנו גמישים מבחינת הלינה.
אשמח לתגובותיכם

עדי
-
חוות דעת לטיול משפחתימסכים עם הערכותייך על עומס רב מדי, או הלשון אחרת, ריצה ואי מתן הזמן הנאות לחלק מאיזורי הטיול.
למשל, לעבור בבוסטון רק בשביל חצי יום נראה לי חבל. אינני מאלו שמציעים שהות ארוכה בעיר, אבל לדעתי, יום אחד מלא הוא מינימום.
להרים הלבנים הקציתם 1.5 יום פלוס. לדעתי, ובמיוחד כאשר מדובר בטיול עם ילדים, כדאי לתת זמן רב יותר לאיזור, לפחות יומיים מלאים, ואפילו 3 ימים.
אם אתם לא חושבים על ביקור בבוסטון, מדוע שלא תתקדמו ביום 5 עד להרים הלבנים וכך תחסכו כ- 3 שעות נהיגה בבוקר יום 6.
ביום 7 אני מציע לצאת באיזור הצהריים לכוון ורמונט. אם תרצו לבקר ב- state house של ורמונט, הוא פתוח עד 17:00 בלבד. לא בטוח לגבי שעות הפתיחה של Morse Farm (המייפל סירופ), אם חשבתם להגיע גם לשם.
יום 8: העצירה בבן אנד ג'ריס היא של כשעה. האם בכוונתכם גם לבקר ב- Stowe ובהר מנספילד? אם לא, אז הייתי מנצל את הזמן טוב יותר בהארכת הביקור בהרים הלבנים (או בבוסטון).
-
חוות דעת לטיול משפחתילגילאים שלכם,
הייתי מצמצם את
הרשי, אמיש
בן & ג'ריס (היו חווד שזה די מיותר)
לדעתי קורנינג נחמד באם עושים את אחת מהסדנאות (יש להזמין מראש וכתובת לאן לשלוח התוצר שמכינים ) - אחרת אפשר לוותר
והייתי מוסיף ימים באורלנדו.
יש ככ הרבה מה לעשות שם והילדים יהנו שם מאוד.
בכלל לא הכנסתם את ניו יורק.. בכוונה ?
תוכלו לשקול את הטיסות של אלעל לבוסטון לדוגמא ולחסוך את הנחיתה בניו יורק והנסיעה.
אני הייתי שוקל מהניאגרה לטוס לאורלנדו , מאורלנדו לטוס לוושינגטון והחזרה דרך ניו יורק
תחסכו כמה ימים שתוכלו לפצל בין אורלנדו לניו יורק במידה ותרצו
-
חוות דעת לטיול משפחתיקודם כל, תודה על התשובות!
אני אבדוק ויתור על בוסטון והגעה ישירות מניו יורק להרים הלבנים.
ניו יורק כמובן בתכנון שלנו-ימים 1-4 ולכן רוצים לטוס אליה, מה גם שהיצע הטיסות רחב יותר מאשר לבוסטון.
קורנינג הוא לא מאסט, אבל זה מקום לעצור בדרך, כמו גם האיימישים.
את אורלנדו אנחנו רוצים להשאיר לסוף שזה בעצם שיא הטיול מבחינת הילדים. כדאי להוסיף שם ימים? 5 ימים לא יספיקו?
מה יש לעשות בהרים הירוקים? אולי מקום ההרים הלבנים וורמונט ניסע לשם ונחסוך ימים וקילומטרז'? מקומות החובה שלנו הם ניו יורק, ניאגרה פולס, וושינגטון ואורלנדו. השאר זה כדי לספוג קצת טבע...
-
חוות דעת לטיול משפחתיאורלנדו.. הייתי 10 ימים והייתי יכול להשאר עוד.
אתם מתכננים 5 אתרים ב 5 ימים. זה המון ומתיש.
נהוג אחרי כל שני ימי פרקים יום מנוחה.
יום פארקים זה ממוקדם בבוקר עד לעיתים שעות הערב המאוחרות מאוד (תלוי בתקופה).
ויש גם אאוטלטים שווים באורלנדו...
לכן הצעתי להוסיף ימים , ולהרכב שלכם כמובן שכדאי לשכור וילה נניח לשבוע.
-
חוות דעת לטיול משפחתישלום
אני חושב שאפשר גם לדגום את בוסטון,ולהשאיר רק יום אחד טיפה מאומץ יותר ,ולשם כך על בסיס הרשימה שלך אני מציע חלוקה כזאת:-
5/8-ניו יורק >>>בוסטון
6/8-בוסטון עד 13:00-14:00>>>ונסיעה להרים הלבנים מציע לקבוע לינה בצד המערבי שלהם.
7/8-יום מלא כולל לינה חוזרת במעגלי הרים לבנים.
8/8-מערבה לצפון וורמונט,עגינה סופית או Stowe עיירה,או Burlington מתקרבת לעיר.
9/8-השלמות עד הצהריים בצד של וורמונט>>>ומעבר לאדירונדאק עגינה לייק פלאסיד או סאראנאק לייק.
10/8-זה היום המאומץ ירידה דרך לב האדירונדאק והגעה לאיתקה אצבעות.
11/8-איתקה >>>וטקינס גלן>>>מפלי ניאגרה צד קנדי.
12/8-עד 14:00 ניאגרה>>והגעה לעגינה בקורנינג.
13/8-קורנינג>>>הרשי>>>היימיש
14/8-אפשר דרך ביקור בהארלי דוידסון (יורק) ל-2 הגדולים>>>והמשך לוושינגטון.
15/8-וושינגטון.
16/8- וושינגטון.
17/8-טיסה לאורלנדו
מוני
-
חוות דעת לטיול משפחתיתודה מוני על העזרה.
אנחנו נוותר על בוסטון וניסע ישירות מניו יורק להרים הלבנים.
האם כדאי לוותר על יום בניו יורק לטובת הטיול בהרים+ניאגרה+וושינגטון? זו הפעם הראשונה עם הילדים בניו יורק ובטח יהיו פעמים נוספות (בדרך למערב ארה"ב למשל)...
בתור משפחה שלוקחת את הזמן בבוקר האם המסלול שלהלן אחרי התיקונים שלך סביר (הורדתי יום בניו יורק לעומת התכנון הקודם)?
יום 1-נחיתה בניו יורק (בוקר או צהריים-מתלבטים)
2-3 ניו יורק
4 יוצאים מניו יורק בבוקר להרים הלבנים
5 ההרים הלבנים
6 לכיוון צפון וורמונט/ברלינגטון
7 טיול באזור האגם ומעבר לאדירונדאק ולייק פלאסיד
8 נסיעה לאיזור איתאקה
9 איתאקה/וטקינס גלן/ניאגרה (רוצים גם believe it or not)
10 אטרקציות בניאגרה פולס (כנראה עד אחהצ) ונסיעה לכיוון הרשי עם עצירה בקורנינג
11 המשך נסיעה להרשי וסיור בחבל האיימיש, כולל אטרקציות שמוצעות שם
12 נסיעה לוושינגטון, אולי עוד נספיק לעשות משהו...
13-15 וושינגטון וטיסה לאורלנדו ביום 15
16-22 אורלנדו:פארקים ככל שנכיל/נספיק (אחד מהם פארק מים)+יום במרכז החלל
23 טיסה הביתה
האם כדאי/מומלץ לשכור קרוואן ל-9 ימים? סה"כ זה די נוח מבחינת גמישות העצירות.
תודה מראש,
עדי
-
חוות דעת לטיול משפחתיהיי עדי
ראשית האם הכוונה להגיע ביום הראשון ממש עד ההרים הלבנים,ראה מיפוי מצורף-
עד איזו שעה אתם לוקחים את הזמן בבוקר?
לגבי הקרוואן ,מנסיונם של בוגרי הרכב הזה בדרך כלל לא ממליצים לכמות ימים זעומה כזאת,התחלות מאוחרות בבוקר ,ובמקרה שלכם כשהטיול די מרתוני, אם יורשה לי ולא מנסיון עם קרוואן ,לשלול את הרעיון.
ההחלטה היא בסופו של דבר בידכם.
מוני
-
חוות דעת לטיול משפחתיכן, הרעיון הוא להגיע ממש עד ההרים הלבנים.
לוקחים את הזמן בבוקר, יכול להגיע גם ליציאה ב-11...
מאיזו סיבות בוגרי הרכב ואתה שוללים קראוון? כבר עשינו טיול של כ-10 ימים בקרוואן בהולנד לפני מספר שנים, כך שאנו יודעים למה לצפות.
-
חוות דעת לטיול משפחתי -אפשרות לקרוואן!!??איך אומרת הילדה בפרסומת על הטיול לחרמון "אז למה לא אמרת"?

אם כך, מי אני, שאנסה להניא אותך מלשכור קרוואן למסלול מרתוני יחסית ל-9 ימים ברחבי צפון מזרח.
אני מניח שתשכור את הקרוואן אחה"צ לפני יום הנסיעה הארוך,לפחות בענין הזה מתוך מה שקראתי בהמלצות הקרווניסטים שבקירבנו,לא עושים נסיעה אין סופית ביום בו הושכר הקרוואן,אבל שוב אני מתנצל מראש אם התפרצתי כאן לדלת פתוחה.
מוני
נ.ב
הוספתי בכותרת למען הסב תשומת לב לענין קרוואן.
-
חוות דעת לטיול משפחתי -אפשרות לקרוואן!!??מצטרף לשרשור באיחור:
יורשה לי להציע לוותר על כל החלק של וושינגטון? אם רוצים תוכלו להחזיר את בוסטון.
הנסיעה מהניאגרה לוושינגטון די מתישה. בפועל הקצתם לה יומיים, חלק גדול מהיומיים האלה זה נסיעה, והחלק השני זה אטרקציות פחות בולטות.
כמו שכתב מאי איסט - הרשי ואיימיש עשויים בהחלט לאכזב אתכם. בטח בהשוואה לחלקחם אחרים בטיול. הם נחמדים כעצירה בדרך הארוכה, אבל לא הרבה יותר מזה.
לגבי קורנינג (לא הייתי) אם בכל זאת רוצים אפשר גם לשלב בדרך לניאגרה.
אם תוותרו על וושינגטון יתפנו לכם 4 ימים. תוכלו אם רוצים להקצות יומיים לבוסטון (בתור מעיין תחליף) ועדיין להשאר עם עודף, או להקצות את כל 4 הימים למשהו אחר.
אפשר להוסיף את היומיים האלה בכל מקום שתרצו. ברוב המקרים זה יהיה עדיף על 'סתם' נסיעה ארוכה.
כמובן שאם וושינגטון זה חלום ישן - תלכו עליו.
אגב עוד אפשרות אם רלוונטי - אפשר גם לשקול לטוס מהארץ לוושינגטון (אם טסים דרך אירופה זה צריך להיות בערך אותו מחיר). מוושינגטון לניו יורק ומשם להמשך הטיול. עדיין תחסכו יום וחצי.
גילוי נאות - אני מאד אוהב את וושינגטון. פשוט חבל לי להשקיע יומיים נסיעה בשביל להיות יומיים בעיר.
וסתם הערה - לא מבין בזה ואולי יש הבדלים, אבל מוזיאון ריפלי יש באי אלו מקומות בארה"ב כולל ניו יורק ואורלדנו. דווקא באורלנדו זה יכול להשתלב ביום מנוחה בים הפארקים.
-
חוות דעת לטיול משפחתי -אפשרות לקרוואן!!??תודה רבה על עזרתכם!
מוני, צודק. הייתי צריכה לציין את עניין הקראוון...
אנשים טובים-לא ידעתי עדיין שיש ריפלי בעוד מקומות. זה נשאר מתכנון מוקדם יותר שכלל גם את המערב. בבוסטון לא מצאתי משהו שיעניין את הילדים, בייחוד כשפנינו מועדות לתפוח הגדול.
מה שמסתמן זה טיסה לטורונטו עם כרטיס בונוס אחד (יש!) והתחלת הטיול מהניאגרה, המשך לאגמי האצבעות, לייק פלאסיד, ורמונט, הרים לבנים, ניו יורק ואזור ההאימישים בדרך לוושינגטון. כל החלק הזה הוארך ל-16 יום (לעומת 14) וכן ירדה הנסיעה הארוכה מניאגרה לוושינגטון, כך שנוכל לטייל בפחות לחץ.
עכשיו נשאר להתלבט-קרוואן או לא...
כמובן שבין אם רכב ובין אם קרוואן, אנחנו נשכור בניאגרה ונחזיר בניו יורק ואז לקטע ניו-יורק וושינגטון נשכור שוב רכב.