מה אסור לפספס בצאנג מאי?
-
שלום רב,
איזה דברים אסור לי לפספס בעיר מלבד שוק הלילה?
איזה מקדשים כדאי לראות?
מה שווה לראות במרכז העיר מלבד השוק הלילי?
-
מה אסור לפספס בצאנג מאי?דווקא שוק הלילה הוא הכי פחות מעניין ומלהיב. באסטות שמוכרות סמרטוטים וזיופים לתיירים. שום סחורה ייחודית שכמוהה גם תמצא בשוק הכרמל.
קצת שיעורי בית:
-
מה אסור לפספס בצאנג מאי?להלן כמה אפשרויות ביקור בעיר וסביבתה הקרובה:
בתוך העיר:
שוק הלילה (Chiang Mai Night Bazaar) זול ומעניין, מתחיל מרחוב Chang Klan .
שוק Sunday Market– מ-07:00-חצות, השוק המפורסם בצ'אנג מאי. שוק זה מתקיים פעם בשבוע ביום א' ולו שני חלקים: מחוץ לעיר העתיקה road tha Phae ובתוך העיר העתיקה, החל משעה 17:00.
מקדש Wat Chedi Luang מדהים, דת, בניינים ארכיטקטוניים, צילום.
Royal Park Rajapruek – פארק וגנים מדהימים, פתוח כל יום, ליד שדה התעופה.
בקרבת העיר:
מקדש- חובה Wat Phra That Doi דת, מגדלי תצפית. קרוב, כ-20 דקות נסיעה מהעיר.
כפר האמנים (Handicraft Village) , עבודות יד יפהפיות שמשיות,משי,זהב,פנינים עץ..
האומגות! Jungle Flight - מציע מסלול קצר (22 תחנות אומגה, 4-5 שעות, כולל הסעה מהמלון, ארוחה ושתייה.
Flight of The Gibbon - מציע מסלול של 20 אומגות בגובה של 300 מטר שכוללות גם סנפלינג וקפיצות שונות. הסעה, ארוחת צהריים
-
מה אסור לפספס בצאנג מאי?משום מה שוק הלילה בצאנג מאי הפך לגולת הכותרת של המטייל הישראלי ובהתאם גם מחפשים את מקומות הלינה. לצאנג מאי יש הרבה יותר מה להציע ולדעתי עיקר העניין מצוי בעיר העתיקה. אפשר ורצוי לבקר כאן גם ביום וגם בלילה. האוירה הרבה יותר נעימה וחופשית מאשר באזר שוק הלילה.
-
מה אסור לפספס בצאנג מאי?להלן מספר אפשרויות סיור עצמאיןת בעיר וסביבתה הקרובה:
בתוך העיר:
שוק הלילה (Chiang Mai Night Bazaar) זול ומעניין, מתחיל מרחוב Chang Klan .
שוק Sunday Market– מ-07:00-חצות, השוק המפורסם בצ'אנג מאי. שוק זה מתקיים פעם בשבוע ביום א' ולו שני חלקים: מחוץ לעיר העתיקה road tha Phae ובתוך העיר העתיקה, החל משעה 17:00.
מקדש Wat Chedi Luang מדהים, דת, בניינים ארכיטקטוניים, צילום.
Royal Park Rajapruek – פארק וגנים מדהימים, פתוח כל יום, כניסה 50 באט, ליד שדה התעופה.
בקרבת העיר:
מקדש- Wat Phra That Doi Suthep דת, תצפית על האזור מההרים הסובבים את העיר. קרוב, כ-20 דקות נסיעה.
כפר האמנים (Handicraft Village) , עבודות יד יפהפיות שמשיות,משי,זהב,פנינים עץ..
האומגות! Jungle Flight - מציע מסלול קצר (22 תחנות אומגה, 4-5 שעות, כולל הסעה מהמלון, ארוחה ושתייה.
Flight of The Gibbon - מציע מסלול של 20 אומגות בגובה של 300 מטר שכוללות גם סנפלינג וקפיצות שונות. הסעה, ארוחת צהריים
-
מה אסור לפספס בצאנג מאי?אל תוותרו על האטרקצית האומגות של FLIGHT OF THE GIBBON אם יש לכם יום פנוי
המסלול מעולה ומאוד מומלץ הרבה מאוד מטיילים חזרו מרוצים ואפילו עשו אותו יותר מפעם אחת
-
מה אסור לפספס בצאנג מאי?תודה רבה לכולם על התשובות. יש לי מספר שאלות נוספות:
איך הכי כדאי להגיע משדה התעופה למלון בעיר? מאיפה מזמינים מונית בשדה ואיך דואגים שלא יעשקו אותי כתייר? כמה זה אמור להעלות בהנחה והנסיעה תהיה באזור 21:00 בלילה?
הסתכלתי על המקדשים:
Wat Chedi Luang
Wat Phra That Doi Suthep
הראשון נמצא ממש במרכז העיר. האם צריך לקנות כרטיסי כניסה למקומות מראש? האם הכניסה חופשית? מהם שעות הפתיחה של המקדשים הללו והאם צריך להגיע בלבוש הולם?
בנוגע למקדש השני:
Wat Phra That Doi Suthep
מאיפה סוגרים טיול לשם? ראיתי שזה קצת יותר רחוק ממרכז העיר.
בנוגע לאומגות קראתי שיש סוכנויות שמוכרות את הטיול.
שוב, המון תודה על ההמלצות!!!
-
מה אסור לפספס בצאנג מאי?...שלום...
...משדה התעופה לעיר למרכז זמן הנסיעה קצר ומתבצע באמצעות "מונית טנדר"
...או באמצעות מונית רגילה...את שניהם לא צריך להזמין מראש...וגם לא צריך לדאוג
..."שיעקצו אתכם"...

...כמובן שבמקדשים יש להקפיד על לבוש הולם...(רצוי מכנס ארוך)...
...מקדש "דוי סוטפ" יש לקחת בחשבון שהוא המקדש העיקרי ואליו צריכים להגיע בסוף
..."טיול מקדשים"...לא לשכוח שהוא נמצא במקום גבוה ולוקח זמן לעלות אליו
....במדרגות הרבות...יש גם מעליות בתשלום...

...
-
מה אסור לפספס בצאנג מאי?מקדש Wat Chedi Luang נמצא בעיר העתיקה (בכלל יש בה מקדשים רבים כדאי להסתובב ברגל ולהנות גם מבתי הקפה שם ) ,לא כרוך בתשלום. בדויסוטפ אם תבחר לעלות במדרגות,שזו חלק מהחוויה ,אין צורך לשלם. אתה לא חייב לקחת טיול מאורגן , תסגור עם נהג סונגטאו/ מונית מחיר הלוך חזור כולל המתנה ...
אתה יכול להזמין בכל סוכנות שתבחר את האומגות ,
יש מוניות מורשות בשדה ,למה שיעשקו אותך ? לפי השאלות אני מניחה שלקחת מלון באזור שוק הלילה, מדובר על מרחק נסיעה קצר יחסית .
ואם כבר שוק לילה (מתוייר רצח אבל נחמד ),אם תיהיו בצ'אנג מאי ביום ראשון אני לגמרי מעדיפה את ה- Sunday Market בעיר העתיקה ואתם בהחלט יכולים לשלב ....
-
אם תפספס לא יקרה דבראתה יכול להיות רגוע ולהנות , אין שום רוח אלוהית שמתגלה בצאנג מאי , הסר פחד מליבך , כל מה שתראה טוב ומה שלא תראה גם טוב .
-
מוניות לינה ועודלגבי מוניות מהנמל, יש מעין "תעריף" שנע בין 120 ל 180 בהאט הכל תלוי בעומס באותו זמן, אתם יכולים לגשת לדלפק מול מסועי המזוודות או לצאת החוצה ו"יפלו עליכם" נהגי מוניות, הנסיעה קצרה (שמעתי שיש כאלה שהולכים לקניון ברגל עם המזוודה ולדעתי מתאכזבים מהחיסכון אם בכלל)
דבר נוסף מאד חשוב, ניתן להוזיל בהרבה את עלות המלון, הרבה פעמים אומרים לוקיישן לוקיישן, אבל כשזה מדובר בצ'יאנג מאי אפשר לקבל אחלה חדר באזור מעט מרוחק (5-7 דקות נסיעה מהעיר העתיקה) כמו אזור צ'אנג פואק. פשוט תחפשו בית מלון בתקציב הרצוי ותחפשו תגובות של כאלה ששהו בטריפאדוויזור ודומיהם.
אני כיום ממוקם באזור זה ויש כאן הכל במרחק הליכה, לבזאר ולשער טאפאי אפשר לקחת טוק טוק ולשלם 100 בהאט לכוון (זול לדעתי מההפרש על בית מלון) אז נכון, לא יוצאים בערב מהמלון ונופלים על בזאר הלילה אבל כבר הגיבו פה ואמרו מה שזה.
לאטרקציות ניתן להזמין בד"כ ערב לפני ויש כל כך הרבה סוכנויות סוכנים ואתרים לעניין.
-
מה אסור לפספס בצאנג מאי?שוב, תודה רבה לכולם.
רק מקדש אחת שלא קיבלתי עליו תשובה היא מה הדרך הכי מומלצת להגיע ל Wat Phra That Doi Suthep?
האם שווה לקנות טיול? להגיע עצמאית?
באזור שעות כדאי להגיע ואם יש ימים שהוא סגור למבקרים?
האם יש דמי כניסה?
בהנחה ואני לוקח מונית פרטית, כמה זה אמור להעלות לי (נאמר משוק הלילה כולל המתנה של 1-2 שעות של ביקור במקום)?
תודה תודה תודה!!!!
-
מה אסור לפספס בצאנג מאי?לדוי סוטפ ניתן להגיע לבד.מונית לחצי יום תעלה לך בערך 600 באט.הנסיעה לשם קצרה.רבע שעה עשרים דקות גג.לא להתבלבל..יש מעלית שלוקחת אותך למעלה.את הירידה שווה לעשות במדרגות המפורסמות.כניסה לא עולה.שווה להגיע בבוקר כי ככה אפשר להספיק עוד דברים.כדאי לבקש מהנהג שיקח אותך לכפרים הסיניים שנמצאים בערך 4 ק"מ אחרי דוי סוטפ.הם נמצאים בדוי פוי.
-
מה אסור לפספס בצאנג מאי?לדוי סוטפ אפשר לעלות עם מונית שירות אדומה בזול מאזור השער הצפוני של העיר העתיקה. כנל לגבי הירידה. יש להמתין עד שהטנדר מתמלא.
הכניסה למקדש בחינם. יש מדרגות לעלות או מעלית במחיר סמלי.
שעות אחהצ אמורות להיות הטובות מבחינת תנאי ראות.
-
מה אסור לפספס בצאנג מאי?...החיוב במעליות משתנה בין אם אתה תייר או מקומי..