כמה שאלות של התארגנות - סין
-
טוב, אז אחרי שבעזרתכם הכנתי מסלול, עכשו אני מנסה לרדת יותר לפרטים - איך מגיעים ממקום למקום, איפה כדאי לישון, מה חשוב לדעת על כל מקום וכו'.
וכמובן שזה מעלה עוד כמה שאלות:
1) עד כמה צריך לתכנן הכל לפרטי פרטים מראש? אני רוצה לשמור על מידה של גמישות. שאם נגיע למקום כלשהו ונרצה להישאר יותר זמן, אז נוכל לעשות את זה בלי להסתבך עם שינוי הזמנות של מלונות ורכבות וטיסות. השאלה היא אם בחודש אפריל אפשר לטייל ופשוט להזמין תוך כדי טיול, בפרק זמן של יום/יומיים/שלושה מראש מקומות לינה או שזה משהו שצריך לסגור זמן רב יותר מראש. ואם כן, כמה זמן?
2) כנ"ל לגבי תחבורה. כמה זמן מראש צריך לסגור רכבות וטיסות?
3) חיפשתי בטיפים ולא מצאתי - כרטיס סים עם חבילת גלישה - איך זה עובד שם? מה צריך לבקש? מה העלויות? מישהו יכול לתת על זה קצת מידע?
4) לגבי אפליקציות - וואטסאפ עובד? סקייפ?
-
כמה שאלות של התארגנות - סיןהיי,
לא טיילתי שם באפריל אבל ברגע שזה לא מועד מיוחד שעמוס במטיילים סינים שממלאים כל פינה אז בהחלט יש אפשרות לגמישות.
מבחינת לינה אני הזמנתי כל פעם איזה יום או יומיים מראש דרך booking.com לרוב.
מבחינת רכבות כדאי יום או יומיים קודם כדי ללכת על בטוח. טיסות אני משער שתדעו את התאריך ואז פשוט ניתן דרך ctrip באפליקציה בסמרטפון. ממש קל ונוח.
בקשר לסים אין לי מושג.
ווטאספ וסקייפ עובדים. הבעיה היא בעיקר בשירותי גוגל למיניהם ופייסבוק. הפתרון לכך הvpn, חינמי או בתשלום. באופן כללי מהנסיון שלי חיפש בגוגל בסין הוא לא טוב, התוצאות לא טובות. חיפוש בבאידו, שאני לא יודע אם זה אפשרי באנגלית ייתן את התוצאות הטובות ביותר ובהבדל משמעותי.
-
כמה שאלות של התארגנות - סיןאם עושים חיפוש באנגלית, באידו ייתן תוצאות רלוונטיות באנגלית, למרות שדף הבית כולו סינית.
התקופה שאתה טסים, זה סוף התקופה שאני הייתי שם. אין צורך לדאוג לכרטיסי רכבת/אוטובוס יותר מיום יומיים לפני הנסיעה.
גם אין ממש צורך לגאוג מראש ללינה. אופציה נוחה תהיה לבקש מהגסטהאוס/מלון שאתם לנים בו, המלצות ללינה ביעד הבא, ועזרה בשריון מקום. אם אהבתם מקום מסוים, הם ימליצו לכם כנראה על מקומות באותו סגנון.
-
כמה שאלות של התארגנות - סיןלגבי סים עם גלישה, אני מאד הסתבכתי עם זה (הייתי שם באפריל שעבר) וויתרתי על זה. ממה שהבנתי, ושאלתי הרבה, הבעיה היא שכשאת עוברת מחוזות זה כמו roaming בנסיעה לחו"ל. עדיין תוכלי להשתמש בסים אבל זה יהיה הרבה יותר יקר ולא יהיה ריאלי לגלישה. אני לא זוכרת את הודעותייך הקודמות ומה משך הטיול המתוכנן ובכמה איזורים שונים תהיו. אם אתם מתמקדים באיזור אחד אולי זה כן ריאלי להשתמש בסים מקומי.
לגבי וייפיי נתקלתי בהרבה מקומות שיש בהם לכאורה וייפיי חופשי (מקדונלדס למשל) בדרישה שיהיה לי מספר טלפון מקומי כדי להפעיל אותו. היה כתוב שזו דרישה של הרשויות. הייתי צריכה לתת מספר מקומי ולקבל אליו SMS עם קוד. אז מבחינה זו אולי בכל זאת שווה סים מקומי גם אם אין לו גלישה. היו עוד הרבה מקומות שהטלפון סימן לי שיש וויפיי ולא הצלחתי להתחבר, כי ההוראות (שאולי אמרו מה שמקדונלדס אמר) היו בסינית בלבד. מצד שני בכל האכסניות היה וויפיי והסתדרתי עם זה.
לגבי שירותי גוגל אני לא נתקלתי בבעיות בכלל עם ג'ימייל, יוטיוב למשל לא עבד בכלל. לא זוכרת מה היה עם החיפוש. נדמה לי שהשתמשתי בבינג, אבל לא בטוחה לגבי זה.
-
כמה שאלות של התארגנות - סיןתודה לכם על התשובות!
ענת, אנחנו נהיה בסין חודש, ונעבור בכמה מחוזות.
אם אני קונה סים ומשתמשת בו רק לשיחות ולהודעות SMS זה יותר ריאלי?
או שאולי עדיף לקנות סים בכל מחוז (כמה זה בכלל עולה שם)?
מה הפתרון הכי הגיוני ע"מ שלא נשאר ללא טלפון?
-
כמה שאלות של התארגנות - סיןשלום.
1) אני לא הייתי מזמין לינה מראש בכלל,בחרתי את ההוסטלים שלי מראש ( של רשת YHA ) ואז הייתי מבקש בהוסטל שנאי נימצא שיתקשרו להוסטל הבא ויבקשו שיסגרו לי חדר.
לפעמים זה היה עובד,לפעמים היו אומרים יל שאין להם מקום.
הרבה פעמים השתמשתי בטיפ זהב שקבלתי בטיול הראשון שלי בסין,תמיד ליד תחנת הרכבת או האוטובוסים יהיו מלונות זולים וברמה לא רעה בכלל,ואכן כך פעלתי כאשר יצאתי מרכבת בעיר חדשה הייתי עוצר לשניה,עולה לאיזה גשר שאפשר לתצפת היטב ומוצא את המלון (נסו למצוא מלון שרשום בצהוב INN ומצויירת בננה )
כרטיסים לרכבות/אוטובוסים השתדלתי לרכוש יומיים שלושה לפני מועד הנסיעה רק כדי להיות רגוע.
אם הצלחתי לטייל כך בשבוע הראשון של אוקטובר עם החג הלאומי וכל המשתמע מכך אין סיבה שאתם לא תצליחו.
3) אפשר לרכוש כרטיס סים לשיחות ולגלישה יש לשים לב שיש כרטיסים אשר פועלים רק באותו מחוז ויש כאו אשר פועלים בכל רחבי סין.
אני משאר שהטיול מתחיל מבייג'ין,אז במדרחוב ואנגפוג'ינג במכרז העיר לכיוון שוק האוכל הלילי יש סניף גדול של צ'יינה טלקום עם דוברי אנגלית.
אופציות נוספות,זה להשתמש בכרטיס חיוג בינלאומי (מה שאני עושה) מטלפונים ציבוריים,להסתמך על אינטרנט לצורך סקייפ/VIBER/מיילים.
לעשות חבילת ח'ול בחברה סלולארית שלכם.
לכל אחת מהשיטות יתרונות וחיסרונות ועלויות שונות.
סקייפ עובד ואטס אפ לא בדקתי.
-
כמה שאלות של התארגנות - סיןקצת חולק על ידידי פפקין,
1. אני העדפתי לשריין מקום לינה יום יומיים מראש (לפחות). תלוי באיזו עיר אני נמצא.
ובמיוחד אם זה בזמן החג.
כל פעם שהגעתי לאכסניה, הייתי בודק מקום לינה ליעד הבא ומזמין משם, כמו שפפקין תיאר.
2. לי הסבירו שכרטיס סים עובד בכל סין, לא משנה איפה תקנה אותו.
מה שכן משתנה זה עלות השיחה.
אני קניתי בשנחאי. שיחה לארץ עלתה לי 4.6 יואן לדקה, וכשעברתי למחוז אחר שילמתי 8 יואן לדקה (כמעט 5 ש"ח).אתה יכול להטעין אותו בכל מקום, אפילו בקיוסקים ברחוב.
קניית סים בפעם הראשונה - אני שילמתי 200 יואן, אבל שמעתי על כאלה ששילמו פחות מ-100. (אכלתי אותה..).
-
כמה שאלות של התארגנות - סיןשוב תודה על התשובות.
איך זה מבחינת גלישה? משלמים לפי נפח? או שאפשר לרכוש מראש חבילות?
אנחנו פחות מחפשות לדבר מהטלפונים בשיחות טלפון, אלא יותר לתקשר עם הארץ ואחת עם השניה במידת הצורך באמצעות וואטסאפ, סקייפ וכו'.
אנחנו מתחילות את הטיול בגווילין. יש לכם המלצות איפה כדאי לרכוש שם כרטיס סים?
לגבי לינה, כפי שהצעתם, אכין מראש לכל יעד מקומות לינה אופציונליים , ואזמין מכל יעד מקום ליעד הבא.
-
כמה שאלות של התארגנות - סיןלגבי הסים- פשוט תקנו 2 סימים מקומיים. מחיר הסים בד"כ 50 יואן כולל גלישה.
אח"כ אם נגמר הכסף, אםשר לטעון מחדש (לקנות כרטיס טעינה).
ווטסאפ וסקייפ עובד (אבל צריך להיות מותקן על הטלפון, קשה להתקין בסין).
אם תתקשרו בעיקר דרך ווטסאפ וסקייפ ותשתמשו בוויפיי כאשר אפשרי (ובהרבה מקומות זה אפשרי) הוצאות הפלאפון שלכם לא צריכות לעלות על כ 100 יואן בחודש.
אגב, אם אתן רוצות לדבר הרבה עם הארץ שווה לעשות 03LOCAL או משהו דומה על מנת שמחיר השיחה מהארץ ואליה יהיה כמחיר שיחה מקומית (כמובן שצריך לשלם תשלום חודשי, נדמה לי כ10 דולר לחודש)
-
כמה שאלות של התארגנות - סיןאני התקנתי אפליקציה שנקראת hangouts שמחיבת כתובת גי' מייל ושוחחתי עם האחיות שלי לסמרטפונים שלהם כל יום (ויטנאם וקמבודיה) אם אין לקרובים שלך בארץ מכשיר סמרטפון , אז כדאי לרכוש סים מקומי למיטב זכרוני הוא לא זול כמו בתאילנד ויטנאם והאזור ואכן הוא לא תומך בכל האזורים בסין.
-
כמה שאלות של התארגנות - סיןבניגוד לגישה הרווחת כאן אני הזמנתי מראש את כל המלונות דרך בוקינג ו- CTRIP אבל הקפדתי שבכולם יהיה WIFI חינם. היתה אפשרות ביטול מראש בכל המלונות ללא קנס. תקשורת SKYPE ו WHATSAPP בWIFI של המלונות כולם, עבדו ללא בעיות. סים לא רכשתי , לא הצטרכתי, הכל היה לי באופליין בנייד כולל מפות, רכבות וכו'. בכל מקרה שיחות בינינו ועם הארץ יכולנו לבצע כי מתחברים לרשת מקומית תמיד, אבל לא השתמשתי באינטרנט שהוא לא WIFI . רוב התקשורת עם הבית היתה בבוקר או בערב מהמלון על תשתית WIFI .
לגבי הזמנת רכבות וטיסות, טיסה פנימית הזמנתי מראש כי ראיתי שהמחיר לא משתנה כלל ורכבות באותו יום לעיתים זה גרם לנו לעיכוב של שעה-שעתיים בגלל רכבות מלאות (המהירות) או נסיעה במחלקה ראשונה בלית ברירה (אבל היה שווה). אנחנו היינו ביוני ויולי , תקופה שהיא ללא חגים ולא לחוצה.
זהו נסיעה טובה ותבלו
-
כמה שאלות של התארגנות - סיןתודה לכולכם!