ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לאן לנסוע עם מתבגרים?

פורום טיולי משפחות
    11
    15
    6390
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • sigalza
      sigalza נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם!

מדובר על חוה'מ פסח,כ-5 ימים.

היינו בברלין,פריז,טיול רכוב מברלין דרך דרזדן ועד פראג.

נהנינו מהכל.

המלצות מבעלי ניסיון?

תודה

סיגל

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נגה5
        נגה5 נערך לאחרונה על ידי

לאן לנסוע עם מתבגרים?

מהיעדים שציינת - האם אתם מעדיפים ערים? האם המתבגרים חובבי מוזאונים ואתרים היסטוריים?אם כן ,  רומא יכולה להיות אופציה טובה ועדיין לא חם מדי.

• מיקהמיקה
          מיקהמיקה נערך לאחרונה על ידי

לאן לנסוע עם מתבגרים?

מצטרפת לשיקולי מזג האויר באפריל ומציעה את ברצלונה. עיר שנראית לי מתאימה מאד למתבגרים.

• sigalza

לאן לנסוע עם מתבגרים?

ברצלונה-נהיה בזוג בסוף החודשwink.

רומא היינו בזוג לפני שנה ועדיין לא בא לחזור.

מה לגבי אמסטרדם או צפון איטליה?

במעט ימים אני מניחה שעיר וסביבותיה

זה כנראה יתן מענה.

לא בקטע של מוזיאונים אבל מאוד נהנינו כמשפחה בערים וגם באזורים שבין ברלין לפראג (טבע לייט)no

• family5
              family5 נערך לאחרונה על ידי

לאן לנסוע עם מתבגרים?

אופציה שמאוד התלהבנו ממנה - קרובה וזולה - כרתים. לא לבטן גב, אלא לטיול לאורך החופים המדהימים (אולי אולי יהיה אפילו מספיק חם להתרחץ...), נסיעה בהרים בין כפרים קטנים ומקסימים, ערים יפות, אי המצורעים (לא היינו, התמקדנו באזור של חנייה אבל הבנתי שמעניין), קצת ארכיאולוגיה (ארמון קנוסס)... שלא לדבר על האוכל המדהים, הטברנות והמסעדות המעולות...

והכל במחירים הרבה יותר זולים מכל יעד אחר באירופה.

העונה בדיוק תיפתח - נאמר לנו בטיול שלנו באוקטובר האחרון, ש"העונה נפתחת בפסח של הישראלים ונסגרת בסוף סוכות של הישראלים" (למרות שהאמת שהעונה נסגרת בסוף אוקטובר ולא נראה לי שזה קשור בהכרח לנו...

ממליצה בחום!

• ?
                משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

לאן לנסוע עם מתבגרים?

לא ממליצה על אמסטרדם בפסח.

אמסטרדם היא אחת הערים האהובות עלי באירופה, אבל בפעם האחרונה היינו בה בפסח ומזג האויר הקריר והגשום פגם מאוד בהנאתנו ממנה.

• זיוה
                  זיוה נערך לאחרונה על ידי

לאן לנסוע עם מתבגרים?

סיגל,

בצד ההמלצה שלי אני שולחת אותך גם לקרוא את הדברים של יונית על חששות מיחס בצרפת ולערוך חיפוש בפורום אחר דיון שהתנהל כאן לאחרונה. ובכל זאת אני מעזה להמליץ על אזור הריביירה הצרפתית כעל אזור שמתאים בול לתקופה ושיש בו הכול: ערים, נוף וטבע, אטרקציות למשפחות ולמתבגרים גם. חמישה ימים זה מעט. אם אפשר להרחיב יהיה לכם קל יותר לבנות מסלול בלי תחושה של החמצה. גם פרובנס משלבת בין ערים לטבע וכפרים. לתחושתי, האטרקציות שם מעטות יותר, אף על פי שבזמן כזה קצר לא צריך הרבה שעשועים.

• תמי
                    תמי נערך לאחרונה על ידי

לאן לנסוע עם מתבגרים?

אני מסתכנת בהמלצה על מקום שלא הייתי בו  - איזור אמלפי סורנטו עם ביקור בקאפרי ופומפיי. סתם רעיון... אולי כי זה במגירת החלומות שלי... אבל תלוי במתבגרים. ולדעתי אמסטרדם מקסימה. לא גדולה מידי ויש מלא עניין. לנו היה מזל בחודש מרץ אבל כנראה אין לדעת

• IM
                      IM נערך לאחרונה על ידי

לאן לנסוע עם מתבגרים?

בודפשט 

על מזג האויר - אני לא אחראית angry

• אמה
                        אמה נערך לאחרונה על ידי

לאן לנסוע עם מתבגרים?

1. מבחינת הימים בול מתאים לשווקי אביב בקולמר. גם ניתן לטייל בתחבורה ציבורית ,אולי אפילו יום בפארק אירופה.ללון בקולמר כמובן.לינה כדאי להזמין כמה שיותר מוקדם.תצטרכי עזרה...נשפוך את כול השמוריםblush אני שולחת את כולם לקולמר באפריל,נכון?מאוד בא לי לשמוע ולראות איך השווקים,איך ומה זה, איך מקושט?האזור מקסים תמיד זה כבר ברור...

2. לא בדקתי האם הקניונים פתוחים,האם ניתן לעלות למון בלאן,שייט בשאנז...אבל נראה לי עם מתבגרים שטיילו כבר לא במעט מקומות...האלפים הצרפתיים  יהיו מעניינים.נכון עדיין לא חם ואולי אף קריר...מתלבשים.גשם יכול להיות גם ביולי אוגוסט ואז לא נעים אף יותר מקצת קור.מוזמנת לראות האם הדירה שהיינו בה בקייץ פנוי..היא גדולה ונוחה מאוד.

• sigalza

לאן לנסוע עם מתבגרים?

ואוו איזה כיף פה!!!

אמה-לאן הטיסה,בטיול כזה?

תמי-האם לנתם בתוך העיר?   הייתם עם ילדים?

IM בבודפשט הייתי עם הגדולה לפני הגיוס-טיול מקסים,גם אני ממליצה(:

זיוה-מבחינתי אפשר לנסוע לשבועיים.דוקא המגבלה על כמות ימים באה הפעם מצד הילדים.

family5-אולי באמת זה יהיה הכיוון!!!!

• אנשיםטובים
                            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לאן לנסוע עם מתבגרים?

ל-5 ימים ועוד בפסח הלחוץ - אני חושב ששיקול הטיסות חשוב לא פחות ממה יש לעשות ביעד.

שיקול טיסות כולל שלושה אלמנטים:

מחיר

שעות

קרבה

בטיול של 5 ימים שעות הטיסה זה דבר מאד מאד חשוב. טיסה שנוחתת בערב גמרה לי יום, כמו גם טיסה שממריאה בבוקר (לא צריך להיות 6 בבוקר. גם טיסה ב-11 לא משאירה לי כלום).

אז למשל לא בטוח שטיסות הלאו קוסט מאד מתאימות לכם.

באופן דומה צריך לנחות קרוב ליעד. אין מה לנחות במרחק של 3 שעות נסיעה ויותר מהיעד כי שוב זה מבזבז המום זמן.

ובטיול של 5 ימים, עלות הטיסה מהווה חלק גדול מעלות הטיול. מן הסתם לא תרוצו להוציא 700 דולר על טיסות. ומן הסתם פסח זה לא העונה הכי זולה Smile

כך אני לא בטוח שלא לחפש פשוט את כל הדילים המעניינים של טיסות ולראות אם אפשר לבנות מהם טיול נחמד.

• יונית
                              יונית נערך לאחרונה על ידי

לאן לנסוע עם מתבגרים?

לגבי אלפים צרפתיים- מצטערת לקלקל לך

לדעתי-אפריל אינו העונה הנכונה לטיול כזה, ובודאי לא עם מתבגרים כאשר מרבית האטרקציות האקטיביות (מרבית? כולן) סגורות עדיין ,וחלק ניכר ממסלולי הטבע עדיין לא נגישים.

האם יש כמה עיירות חמודות שאפשר לבקר גם באפריל? וודאי שכן.

אפשר לשבת על יד האגם לשתות בירה(טוב, מיץ פטל בשבילם) ? כן.

האם זה מספק אתכם?

מעבר לכך --אני חייבת להבין את מגדירה טיול עם מתבגרים כ...? כלומר במה הוא שונה מבחינתכם מטיול נטול מתבגרים?

מה הציפיות/רצונות/שאיפות?

כי אפשר להכין רשימת מכולת של יעדים-השאלה מה אתם מחפשים בטיול (קצר) זה?

• אמה
                                אמה נערך לאחרונה על ידי

לאן לנסוע עם מתבגרים?

אז כך...לקולמר-טיסת איזי ג'ט לבאזל.נכון השעות בחזור לא נעימות אבל אם יש לכם עוד יום יומיים להוסיף אז אין בעיה בכלל. משדה תעופה יש אוטובוס שאטל לתחנת רכבת סנט לואיס וממנה חצי שעה נסיעה לקולמר.בדוק,בדקתי פעמיים כבר.יש אוטובוס לפרייבורג ואז ניתן ללון בכלל בפרייבורג לטייל ממנה.אפשר גם להגיע מפרייבורג או/ אל מקולמר בתחבורה ציבורית.אתם גם יותר מ2 כך שתוכלו לרכוש כרטיס נסיעה קבוצתי יומי אצל הנהג ב50% פחות.

בסופשים יש הנחה לקבוצה(יותר מ2) גם לשטראסבורג והעיירות סביב..בכריסמס יש שאטלים בעלות נמוכה לעיירות,לגבי שווקי אביב לא יודעת,אולי כדאי יהיה לברר במודיעין.או שוב כרטיס קבוצתי.

שושי,היום מגיע לפורום לעיתים רחוקות יותר, היתה בדצמבר וממנה נסעו לפארק אירופה,בציבורית.

תרצו,אפשר להשכיר רכב גם בקולמר...מישהו רשם בפורום ממש לאחרונה שהחליטו לקחת רכב מקולמר ולא מבאזל בגלל הפרש מחיר גבוהה יותר בבאזל.

מוזיאון הרכב במילהאוז?שטראסבורג עצמה,הצרפת הקטנה.באזל עצמה? מה שתספיקו.הייתי 5 ימים בפעם הראשונה ושבוע בשניה ולא הספקנו להגיע לבאזל.

יש אשכול ענק של תכנונים באלזס..וטיול של ליאור ואורנה(שמור לי משהו בבית)

יש גם את הסיכום דצמבר של אלונה מפרייבורג.אפשר ואולי גם נוח וזול יותר להזמין מראש הסעה מסודרת לפרייבורג או קולמר.גם בחזור לשדה תעופה,ללא צורך בלילה אחרון ע' השדה.

לאלפים-טיסה לג'נבה.אנו היינו עם רכב ונסענו תחילה לשמוני דרך עיירות על שפת אגם ג'נבה מה שלוקח יותר זמן.עם מתבגרים אפשר להתמקם ישירות באנסי וממנה לטייל יום אחד לשמוני.אם יהיה לכם יותר ימים,אז לרווח .מגנבה לאנסי 41 ק"מ ברכב.יש תחבורה ציבורית גם.נסי לחפש את הסיפור של גלי,"מסכות באגם"..

חברה היתה בדצמבר 10 ימים בתחבורה ציבורית.הרבה חיפושים והכנותלפני... וטיול נהדר.

לא הצלחתי עוד להושיב אותה לרשום את הכול,חבל.

שני היעדים יהיו מקסימים!

אישית,לא יצא לנו חוץ מדצמבר,לטייל טיולי חורף או אביב.אביב המוקדם לחוץ לי מאוד בעבודה ועד עכשיו היה בעייתי יותר לקחת חופש. נכון שנובמבר ואפריל המוקדם הם פחות נוחים אולי,אבל נוכחתי לדעת שהם לא בעייתים.במיוחד לבוגרים.חברה היתה בנובמבר 5 ימים  טיול כוכב מאנסי ברכב ומאוד נהנו,למרות שהקניונים היו סגורים,הטירות גם ולמון בלאן לא עלו.

הבת שלה היתה בדצמבר 10 ימים ברוטו,אנסי,עם יומיים בליון,יומיים לפי המלצות הפורום במונטריקס,ג'נבה העיר...בתחבורה ציבורית.

נכון שקל יותר לתכנן 5 ימים בעיר בירה כל שהיא.ללא צורך ברכב.

שני הטיולים קצת שונים מטיול עיר.וחלילה לא חושבת שברצלונה,רומא ודרומה אינן מתאימות.

• sigalza

לאן לנסוע עם מתבגרים?

אמה-את פשוט נהדרת!!!!

המון מידע-בדיוק מה שצריך בשביל לעשות לי סדר בנושא,תודה רבה!!!

יונית:לא סגורה על כלום ולכן השאלה מופנית בעיקר לבעלי ניסיון,כל אחד והניסיון שלו,וכל המרבה הרי זה משובח(:

בינתיים החיילת שלנו בודקת אפשרות ובהתאם לזה אתקדם.

תודה לכולם על הרעיונות,שמחה לשמוע עוד ועוד😊👍

סיגל

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון