חוות דעתכם לטיול
-
חוות דעת למסלול בארה"ב
שלום חברים
בחודש יוני 2015 חוגגים אנו 25 שנות נישואין
אנחנו מתכננים טיול לארה"ב, שנינו בסביבות גיל ה – 50
להלן המסלול :
יום – 1 טיסה ללונדון , קונקשן קצר וטיסה למיאמי , נחיתה בסביבות השעה 19:30
יום - 2 קרוז, עליה לאוניה בשעה 14:00
יום – 3 קרוז,
יום – 4 קרוז,
יום – 5 קרוז
יום – 6 קרוז ירידה מהאוניה בשעה 09:00 ושהייה במיאמי.
יום – 7 שהייה מיאמי , נסיעה ברכב לכל היום לקיי ווסט,
יום – 8 שהייה במיאמי,
יום – 9 טיסת בוקר ושהייה בסן פרנסיסקו , לקיחת רכב .
יום – 10 שהייה בסן פרנסיסקו,
יום – 11 שהייה בסן פרנסיסקו,
יום – 12 יציאה ברכב בבוקר לטירת הרסט והמשך נסיעה לסן לואיס ולינה במקום,
יום – 13 יציאה מסן לואיס ללאס ואגס,
יום – 14 שהייה בלאס ואגס,
יום – 15 שהייה בלאס ואגס,
יום – 16 שהייה בלאס ואגס,
יום – 17 שהייה בלאס ואגס,
יום – 18 שהייה ביום בלאס ואגס וטיסה ב – 10 בלילה לניו יורק.
יום - 19 שהיה בניו יורק.
יום - 20 שהיה בניו יורק.
יום - 21 שהיה בניו יורק.
יום - 22 שהיה בניו יורק.
יום - 23 שהיה בניו יורק.
יום - 24 שהיה בניו יורק.
יום - 25 שהיה בניו יורק.
יום – 26 .יציאה בבוקר חזרה לת"א דרך לונדון.
לציין שהטיול מתוכנן כבר כמה חודשים לפני ובעזרת הפורום, הבלוג והטייפים נבנה הטיול
אודה לחוות דעתכם.
-
חוות דעתכם לטיולסבבה של תוכנית.
כל הטיסות מוזמנות כבר (כולל טיסות הפנים)? והקרוז?
מה חשבתם לעשות בלאס וגאס? העיר או גם האיזור?
ובסן פרנסיסקו?
ומיאמי?
כמה הערות:
קי ווסט זה די בעייתי לעשות ביום אחד. הגישה המקובלת היא לישון את הלילה בקי ווסט. זה לא בהכרח כביש נחמד לנסוע בלילה - גם בגלל החושך, וגם בגלל שחלק מההנאה זה הנוף הפתוח (לא מנסיון אישי)
אם רוצים, אפשר בהחלט ביום 6 לנסוע לקי ווסט וביום 7 לחזור. אולי דרך האוורגלדייס אם רוצים.
טירת הרסט - אני מאד נהנתי שם (לפני 13 שנים). אבל אני בכלל לא בטוח ששווה את הנסיעה המיוחדת. אם הייתם מוסיפים עוד יעדים באיזור אז כן, אבל נסיעה לא קצרה מסן פרנסיסקו ואז נסיעה מאד ארוכה לוגאס, נראה לי חבל.
כמובן שאם זו פנטזיה שלכם אז בשמחה (מכורים לאזרח קיין?) אבל אם לא נראה לי קצת חבל.
מה כן?
אפשר לטוס מסן פרנסיסקו ללאס וגאס. לזוג זה עניין של כ-200 דולר (אולי טיפה פחות, או יותר אם צריך גם מוניות). הטיסה הרבה יותר קצרה ונעימה ומהנסיעה הארוכה.
את היום-יומיים שהתפנו אפשר לנצל בכל מיני דרכים - לעוד ימים בסן פרנסיסקו או בלאס וגאס (או במיאמי והאיזור אם אפשר לשחק עם הטיסות), לסיבוב בעמק הנאפה, לסיבוב באחד הפארקים שבאיזור לאס וגאס, או לכל דבר אחר מעניין.
ואפשר גם לנסוע לוגאס, אבל במקום דרך טירת הרסט לעשות את זה דרך יוסמיטי. אבל בשביל זה רצוי להקצות עוד יום לפחות (3 ימים מסן פרנסיסקו ללאס וגאס דרך יוסמיטי).
אגב - אם תוותרו על הנסיעה מסן פרנסיסקו לוגאס, שווה לשקול אם אפשר גם לוותר על הרכב בסן פרנסיסקו ואולי גם בוגאס (תלוי מה כן עושים).
-
לא מומחית, אבל משהו לגבי קי ווסט ומיאמיהיינו שם ממש עכשיו (באמצע דצמבר)
לדעתי זה לא קל בכלל להגיע ממיאמי לקי ווסט וחזרה ביום אחד.
הנסיעה ממיאמי לקי ווסט היא לפחות ארבע שעות הנסיעה בחזרה היא לפחות חמש שעות בגלל שבלילה מגבלות המהירות על הכביש הזה חמורות יותר.
ולא, לא הייתי בודקת את הנכונות של האמריקאים לוותר לכם על נסיעה במהירות מופרזת בכביש הזה.
היתרון היחיד ב לחזור בלילה נקי ווסט זה שהסיכוי שלכם לפגוש הפתעה נחמדה בדרך גדול יותר.
( אם תרצה פירוט אספר לך בפרטי, או שתמתין בעוד כמה ימים לסיכום הטיול שלנו באזור ההוא. לא בא לי לקלקל את הפתעות באמצע סיכום החופשה שלנו).
לדעתי גם שווה לוותר על זמן במיאמי לטובת זמן בקיז. לא נראה לי שתתחרטו על לילה או שניים באיסלמורדה.
בהצלחה בכל מקרה.
יעל
-
לא מומחית, אבל משהו לגבי קי ווסט ומיאמיהיינו שם ממש עכשיו (באמצע דצמבר)
לדעתי זה לא קל בכלל להגיע ממיאמי לקי ווסט וחזרה ביום אחד.
הנסיעה ממיאמי לקי ווסט היא לפחות ארבע שעות הנסיעה בחזרה היא לפחות חמש שעות בגלל שבלילה מגבלות המהירות על הכביש הזה חמורות יותר.
ולא, לא הייתי בודקת את הנכונות של האמריקאים לוותר לכם על נסיעה במהירות מופרזת בכביש הזה.
היתרון היחיד ב לחזור בלילה נקי ווסט זה שהסיכוי שלכם לפגוש הפתעה נחמדה בדרך גדול יותר.
( אם תרצה פירוט אספר לך בפרטי, או שתמתין בעוד כמה ימים לסיכום הטיול שלנו באזור ההוא. לא בא לי לקלקל את הפתעות באמצע סיכום החופשה שלנו).
לדעתי גם שווה לוותר על זמן במיאמי לטובת זמן בקיז. לא נראה לי שתתחרטו על לילה או שניים באיסלמורדה.
בהצלחה בכל מקרה.
יעל
-
חוות דעתכם לטיולשלום רב ,
לא פירתטם היכן כבר ביקרתם ולכן קשה קצת להמליץ.
ברמת העיקרון אני לא כל כך בעד להתפרס ויותר בעד למצות אזורים מסוימים לעומק.
חבל לטעמי ,קצת להרחיק עד ס.פ. וסן לואיס אוביספו ומשם לוגאס בלי לבקר בעוד אתרים בדרך ,או בסמוך כמו יוסמיטי ,המשך כביש 1 וכו'.
קי ווסט מקום נחמד מאד ,טכנית אפשר לנסוע ולחזור באותו יום ,אבל זו תהיה נסיעה לא קצרה ודי מעייפת. עדיף ללון בקי ווסט.
-
חוות דעתכם לטיולמזל טוב וברוך הבא לפורום צפון אמריקה!
ברור שהאירוע המיוחד גרם לרצון לעשות נסיעה מיוחדת עם כל האטרקציות האפשריות, אבל מה שיצא זה צפיפות גדולה, וכנראה שכבר כבלתם את עצמכם עם הזמנות הקרוז והטיסות (הבינלאומיות ובמיוחד הפנימיות).
אפשרויות התמרון אם כן מצומצמות ביותר ואפשריות רק:
במזרח - אחרי הירידה מהקרוז ועד הטיסה לסן פרנציסקו.
במערב - בין הנחיתה בסן פרנציסקו והטיסה מלאס וגאס לניו יורק.
במסגרת אילוצים אלה אני מציע:
במזרח
יום מס' 6: אחרי הירידה מהקרוז נסיעה דרומה לכיוון הקי'ז, ביקור באוורגליידס
ולינה במרתון.
יום מספר 7: נסיעה ממרתון לקי ווסט (זה קטע הנסיעה במיוחד והיפה), ובילוי של יום שלם בקי ווסט. אין בעיה לחזור בחשיכה מקי ווסט למרתון!
לינה - לילה נוסף במרתון.
יום מס' 8: חזרה ממרתון למיאמי ושאר היום במיאמי.
במערב
יום מס' 12: נסיעה מס"פ למונטריי וביקור במונטריי וסביבתה.
יום מס' 13: נסיעה רגועה על כביש מס' 1 והנאה לאורכו (אני מציע לותר על הביקור בטירת הרסט, שנראה לי מיותר בכלל, ובמיוחד לאור מצוקת הזמן שלכם).
לינה - סן לואיס אוביספו.
יום מספר 14: נסיעה ללאס וגאס.
אולי לשקול גם יום נוסף בס"פ על חשבון לאס וגאס (אני מבקש סליחה ממעריצי לאס וגאס הרבים בפורום).