תחנות רכבת באיטליה - מסובך מידי?
-
שלום,
אנחנו נוסעים במרץ ל-3 ימים ברומא, אחר כך,בבוקר של היום הרביעי, נוסעים ברכבת לוונציה ל-4 ימים. לאחר ארבעת הימים נוסעים מוונציה למילאנו ברכבת, וממילאנו ניקח את הרכבת לשדה התעופה מלפנסה.
אני די לחוצה עם העניין של תחנות הרכבת ( Termini ו- Milano Centrala), הכרטיסים לרכבות כבר נקנו, החשש שלי הוא איך נסתדר בתחנות הרכבת...
הבנתי שבעמדות האינפורמישין שם לא מדברים אנגלית, שלא משולט מספיק, ושהרציף ממנו יוצאת הרכבת מופיע על המסכים רק דקות בודדות לפני הנסיעה.
אנחנו נהיה עם ילדה בת 3 ותינוק, 3 מזוודות, 3 תיקי יד, ו-2 עגלות.... יש מצב להסתדר בכלל? ברור מספיק איפה נמצאים הרציפים? אפשר להספיק להגיע תוך כמה דקות ממקום למקום? מדובר במעבר בין קומות?
אשמח לשמוע צפירות הרגעה, אבל גם את אלו שלא, כדי שאוכל להתכונן מראש....
-
תחנות רכבת באיטליה - מסובך מידי?יש מסך עם כיתוב רץ. וכתוב תחנת מוצא ,התחנות שבאמצע ותחנה סופית.
איזה פלטפורם . שעה יעודה. וכן אם יש עיכוב.
אין בעיה . רק תגיעו בזמן.
תהנו
-
תחנות רכבת באיטליה - מסובך מידי?להגיד לך שזה פשוט עם ילדה, תינוק,2 עגלות, מזוודות ובלי להבין איטלקית? -לא.
אבל קחו מספיק מרווח ביטחון. תחנות הרכבת גדולות/גדולות מאד אפילו.
תמיד אפשר לשאול את האינפורמציה, אנשים במקום והלוחות רצים מהר אבל אפשר לקלוט איזה רציף מחפשים.
-
תחנות רכבת באיטליה - מסובך מידי?אני טיילתי הרבה ברכבות באיטליה ולא נתקלתי במצב שאנשי השירות לא ידעו אנגלית. גם בקרב הנוסעים תמיד יש אנשים ששמחים לעזור ויודעים מספיק אנגלית.
תמיד טוב ללמוד מראש כמה מילים באיטלקית, ליתר ביטחון.
לדעתי לא תתקלו בקשיים אם תבררו מראש באתר הרכבות בדיוק לאיזה רציף אתם צריכים להגיע ותגיעו מספיק זמן מראש. לא הבנתי כמה מבוגרים אתם אבל כדאי לצמצם קצת את מספר התיקים, אם אפשר.
-
תחנות רכבת באיטליה - מסובך מידי?היי ערב טוב אני חזרתי לפני כמה ימים מאיטליה ונסעתי ברכבת מפירנצה לרומא טרמיני והכל היה מאוד קל יש שילוט בלוח האלקטרוני יש מספרי רכבות ובשילוט מופיעה התחנה הסופית של הרכבת אבל תחנות הביניים רצות ככה שאת יכולה לראות שם וגם את מספר הרכבת ואת מספר הרציף והאינפורמציה על הרכבת מופיעה בערך 40 דקות עד 50 דקות לפני הזמן המקורי ואם קנית את הכרטיסים דרך האתר שלהם תדפיסי אותם שיהייה לך ביד ואת לא צריכה לכרטס את הוואוצ'רים במכונה לפני העליה לרכבת אז לפי דעתי אין לך ממה להילחץ טיול מהנה
-
תחנות רכבת באיטליה - מסובך מידי?למה בהרכב כזה אתם לא שוכרים רכב??? אין בעיה באיטליה להסתדר עם רכבות, אבל בהרכב כזה נשמע סיוט ולא טיול. האמת כשילדים שלי היו בגילאים האלה, מקסימום הייתי יורדת איתם לגינה ליד הבית ולכן אני קצת מקנא באנשים שיש להם עצבים לטיולים מהסוג הזה עם ילדים קטנים. בכל מקרה אני מאחלת לכם טיול נחמד. עצה קטנה לגבי הרכבות. אם אתם קניתם כרטיס עם תאריך ומקום ישיבה אז כמובן אין צורך לנקב אותו. אם הכרטיס ללא תאריך חייבים לנקב אותו. יש מכונות ליד הרציפים. אנחנו לא ידענו את זה וכמעט חטפנו קנס. פשוט פקחית ריחמה עלינו וויתרה לנו על הקנס.
-
תחנות רכבת באיטליה - מסובך מידי?תעלי על הקרון המתאים ( מודבק נייר ליד הדלת כניסה שבתוך הרכבת)
דוגמא למה שאת צריכה לשים לב:
מחלקה שניה Service: 2° Classe
קרון מספר Coaches: 4
כיסא מספר Seats: 16D
-
תחנות רכבת באיטליה - מסובך מידי?וואו תודה רבה רבה לכל העונים על ההנחיות והאינפורמציה החשובה!!
telo - אפשר לדעת מראש מאיזה רציף יוצאת הרכבת? כמה זמן מראש זה כבר כתוב באתר? ואיפה אני בכלל מוצאת את זה באתר?
vlevin26 - הדרך הטובה ביותר להגיע מרומא לוונציה היא ברכבת... ללא כל ספק מבחינתי (מדובר בהמון שעות נסיעה והמון דלק)
יונית - אנחנו מתכננים להגיע לתחנה 45 דקות לפני זמן יציאת הרכבת, מקווה שזה יספיק...
-
תחנות רכבת באיטליה - מסובך מידי?הי,
נסעתי מרומא לפירנצה ברכבת הלוך ושוב לפני ארבע שנים. כבר לא זוכרת פרטים כמו מה רואים בלוח האלקטרוני וכו'. זוכרת שתחנת טרמיני ענקית. זוכרת שהדרך מפיומצ'ינו לטרמיני היא משהו שיש לקחת בחשבון בלו"ז. זו נסיעה לא קצרה ולזה צריך להוסיף זמן המתנה. בצד היתרונות - נותני השירות בדלפקים מאוד מסייעים וקל לתקשר אתם. ובכלל, קל למדי באיטליה. אנשים נענים בדרך כלל ברצון לעזרה.
-
תחנות רכבת באיטליה - מסובך מידי?תודה זיוה.
בטריפ אדויזור ובאתרים אחרים אני קוראת ביקורות מאד לא טובות על השירות בדלפקים, ועל אנשים שמציעים עזרה ואחר כך מבקשים טיפ שמן....
שמחה לשמוע שיכולה להיות גם חוויה אחרת.
-
תחנות רכבת באיטליה - מסובך מידי?לא מסובך בכלל. הבעיה מתחילה כשיש שביתה...
המקומיים מחוברים לחדשות ולעיתונים ואם יש שביתה אז הם יודעים. התיירים לא.
בפעם האחרונה שהייתי ברומא הייתה שביתה. לא ידעתי על זה. קניתי כרטיס לרכבת (רציתי לבקר באורבייטו) וחיכיתי ברציף. הרכבת איחרה ובסופו של דבר נמחקה מהלוח. חשבתי שפספסתי או משהו. חיכיתי לרכבת הבאה (שעה וחצי!). קצת לפני שהיא הייתה אמורה להגיע הופיעה על הלוח הודעת ביטול.
הלכתי לחפש את המודיעין/שירות לקוחות. בכניסה למשרד כרטיסים היה שלט קטן שהם בשביתה היום.
וויתרתי על הטיול ונסעתי במטרו לטרמיני כדי לקבל החזר על הכרטיס שלא נוצל. מילאתי טופס בקשה ונאמר לי שתוך 30 יום אקבל תשובה במייל. באמת קיבלתי תשובה, באיטלקית, שאין מספיק ״ראיות״ להחזיר לי את הכסף.
מצד שני, כשהייתי באיטליה לפני שנה וחצי, נסעתי ברכבות מרומא עד מילאנו (עם עצירות של כמה ימים לטיול בפירנצה, בולוניה וונציה) ולא הייתה שום בעיה. זה עניין של מזל.
באיטליה יש שתי חברות רכבות trenitalia ו-italo. אם עדיין לא קניתם את הכרטיסים, תבדקו אם italo מגיעים לאן שאתם צריכים. הם שובתים הרבה פחות מ-trenitalia והרכבות שלהם חדשות יותר.
-
תחנות רכבת באיטליה - מסובך מידי?תודה מעיין, מקווה שאצלינו יהיה בסדר בלי שביתות....
אגב, יש את שני האתרים האלו שאפשר לראות בהם שביתות צפויות באיטליה:
http://www.summerinitaly.com/planning/strike.asp
-
תחנות רכבת באיטליה - מסובך מידי?נצל"ש - קראתי בעניין את השרשור, ומוסיף שאלה: מעבר לשביתות הפתאומיות, האם בחגים עצמם הרכבות פועלות כסדרן? מעוניין לצאת מרומא צפונה דווקא ביום שני של פסחא, האם יש לכך השפעה על הרכבות המקומיות?
-
תחנות רכבת באיטליה - מסובך מידי?בתחנת הרכבת יש שלט אלקטרוני גדול עם מספר הרכבת היעד שעת היציאה וכו'.
לא צריך להגיע מקודם מידי אבל....
לא תמיד אפשר לדעת מאיזה רציף תצא הרכבת.
פשוט צריך להסתכל בשלט האלקטרוני.
לפעמים מספר הרציף מופיע רק כמה דק' לפני מועד יציאת הרכבת.
לכן כדאי להסתכל בשילוט בתחנה. להבין איפה נמצא כל רציף ולחכות להופעת מספר הרציף ואז פשוט לגשת לרכבת.
חשוב מאוד מאוד *** לכרטס את הכרטיסים לפני העליה לרכבת !!! ***
יש עמדות כרטוס - מעין תיבות כמו שעון נוכחות ליד דלתות הרכבת. אם תשכחו אתם עלולים לשלם קנס גבוה וחבל.