טיול תרמילאים באירופה
-
אהלן
אני חושב לטוס לטיול אחרי צבא לאירופה לתקופה של כחודש ביוני. לפני שתגיבו על זה - חשבתי לטוס למזרח או לדרום אמריקה אבל אני מנוע מלהגיע למקומות האלה מסיבות אישיות.
הבנתי שאפשר לארגן טיולי תרמילאים מוצלחים גם באירופה, ומכיר מישהו שעשה ממש יורו-טריפ ועבר 5 מדינות בשלושה חודשים.
מבחינת כסף - אין לי תקציב בשמיים, מסתפק בכיף באכסניות או באוהלים.
מבחינת פרטנר - מחפש עדיין, יכול להיות שלא יהיה.
היעדים שלי בטיול הם הרבה טראקים וטבע וקצת שטח עירוני (לראות ערים חשובות ומרכזיות, אטרקציות חובה).
חשבתי על שני אזורים אפשריים שבדקתי עליהם קצת:
1. איטליה-גרמניה (דגש על איטליה)
2. מדינות סקנדינביה
מה מבין האפשרויות האלה לדעתכם מתאימה לי יותר?
תמיר
-
טיול תרמילאים באירופהאני דווקא חושבת שטיול תרמילאים באירופה יכול להיות אחלה. דווקא בטיול תרמילאים טוב אתה באמת יכול לעשות מה שאתה רוצה ולא שום דבר ש״חייבים״, אז אם זה מה שמתאים לך אז בכיף.
סקנדינביה, בעיני, עשויה להיות לך יקרה מדי. אם יש לך תקציב זה נראה לי מעולה. אבל זה טיול מאוד מאוד יקר, מדובר במדינות היקרות ביותר באירופה.
איטליה וגרמניה זולות בהרבה (מיטה בדורם באוסלו באזור 30€ ללילה, בברלין סביב 20€, למשל).
מציעה לך לשקול גם - ספרד: זוג חברים טובים שלי טייל חודשיים בספרד ופורטוגל, אני הצטרפתי לשבוע מתוך הטיול הזה. יחסית לא מאוד יקר ומציע הרבה אופציות טובות, גם בפירנאים וגם באזורים דרומיים יותר.
אופציה נוספת - מזרח אירופה. לפני כמה זמן מישהו כתב כאן על תכנון לטיול טרקים בהונגריה שנשמע לי ממש מגניב. גם אוסטריה או סלובקיה יתאימו ויהיו פחות יקרות.
-
טיול תרמילאים באירופהלפני שנתיים טיילתי שלושה שבועות בצפון ספרד (הפירינאים וברצלונה), יש טרקים מדהימים (עשינו שניים, בשניהם רק חלקים של מסלולים וממש רצינו להשאר עוד), ברצלונה מדהימה, ויחסית למערב אירופה האיזור זול.
-
טיול תרמילאים באירופהבאירופה יש תשתית מעולה לטייל עצמאי והמון תרמילאים בכל הגילאים. לא הרבה ישראלים כמובן בגלל שאירופה כל כך קרובה ויקרה יחסית.
לכל מדינה יש את היתרונות שלה. בכל מדינה אפשר להנות. בחרת בחודש טוב לטייל כי הוא לפני שיא עונת התיירות והמחירים נוחים יחסית.
אתה צריך לתעדף: האם חשוב לך מזג אוויר/ עלויות נמוכות/ נופים מסוימים/תשתית טובה לטרקים וכו..
במדינות סקנדינביה לא טיילתי עדין אבל ממה שאני יודע העלויות גבוהות יחסית, במיוחד בנורווגיה שנחשבת היפה מביניהן.
גרמניה ואוסטריה נחשבות זולות מבין מדינות מערב אירופה.
איטליה יקרה יותר ומאוד מגוונת מבחינת טבע והרכב אנושי. קשה מאוד להכליל לגבי אופי הטיול, משום שהצפון שונה מאוד מהמרכז או מהדרום.
אם טרקים חשובים לך במיוחד, כדאי לך לברר איפה באירופה מומלץ לעשות טרקים ביוני. יש טרקים יפים ומפורסמים באלפים שעדיף לעשות אותם ביולי אוגוסט.
-
טיול תרמילאים באירופה1. את סקנדינויה תוריד. יד מספר סיבות. ואם זה חשוב אוכל לפרט בהמשך. 2. האיזורים האטרקטיביים הם האלפים. זה יכול להיות איטליה, אוסטריה, צרפת, שווצריה, גרמניה או שילבם. בנוסף לכך גם באיזור הפיראנאים ובקורסיקה ישנם טראקים יפים. הידועים ביותר: TMB, HOUTE ROUTE,GR5, GR20, GR10.
-
טיול תרמילאים באירופהבדקתי באינטרנט הרבה ומצאתי טרק שממש בא לי לעשות, באלפים: Tour du Mont Blanc.
1. אפשרי לעשות אותו בתחילת יוני?
2. והכי חשוב: איך כדאי לי להמשיך את הטיול באירופה אחרי הטרק הזה? הטרק נמשך כ11 יום מה שמשאיר לי עוד כ-20 יום בשאר אירופה. זה יכול להיות בכל המדינות השכנות: צרפת, שוויץ, איטליה, אוסטריה וגרמניה.
סביר שאחרי הטרק הזה ארצה לראות יותר מקומות מיושבים וערים גדולות (עם קצת טבע בין השאר, אף פעם לא מזיק).
איזו מדינה מאלה תתאים הכי הרבה לתרמילאי בודד בפוטנציה, ולא עשיר במיוחד?
-
טיול תרמילאים באירופההי תמיר,
הלכתי את המסלול הזה ב- 2010 במשך 11 ימים ואתה מוזמן לקרוא בבלוג שלי על החוויות שלי מהטרק וגם אינפורמציה כללית TMB - חלק ראשון: אינפורמציה כללית (יש קישור להמשך בסוף כל פרק)
הבעיה העיקרית שלך היא העיתוי.
כמו שתוכל לקרוא בבלוג, אני התחלתי את ההליכה ב- 26 ליוני והיה לי מזג אוויר ממש מעולה בכל הטרק. היה עדיין קצת שלג פה ושם - אבל לא בכמויות שהיקשו עלי יתר על המידה.
אבל - זה מאוד עניין של מזל! לפני שנתיים למשל, היה חורף קשה ועמוס בשלג. חלק מהבקתות דחו את תאריכי הפתיחה (ליולי; כי היה פשוט מסוכן להגיע אליהן) והיה די בלתי אפשרי ללכת את המסלול לפני יולי (וגם אז, עוד היה הרבה שלג על המסלול).
בכל מקרה - בתחילת יוני הסיכוי שהמסלול יהיה עביר הוא ממש נמוך, מה גם שרוב בקתות ההרים במסלול נפתחות באמצע יוני (בסביבות ה- 15, צריך לבדוק אחת אחת).
לכן - למרבה הצער, נראה לי שתצטרך לוותר הפעם על המסלול הזה - או לדחות אותו ממש לסוף הטיול שלך ולקוות לטוב (כלומר: שהשלג יימס במידה מספקת עד שתגיע).
אל תתבאס יותר מידי! יש עוד הרבה אפשרויות! אתה צריך לחפש מסלול יותר נמוך.
בהצלחה!!!
-
שני רעיונות רעיונות חלופיים בארצות שציינת:1. דיווח הליכה מפורום hike למסלול בן 10 ימים באלפים הבוואריים (גרמניה):
שים לב שאתה ממש לא חייב ללכת את כל המסלול, כמו שתראה אם תקרא את הדיווח המצוין - הם פשוט תפרו מסלול ממקטע של מסלול ארוך הרבה יותר.
היתרון: המסלול נמוך ויתאים גם בתחילת יוני.
תוכל בקלות לשלב עם ביקור בגרמניה/אוסטריה.
2. הדיווח הבא עוסק בשביל ה- E5 שחוצה את האלפים המזרחיים (גרמניה-אוסטריה-איטליה). מדובר בשביל מאוד ארוך ורוב החלקים שלו אינם מתאימים לתחילת יוני. אבל אם תעבור על ימים 1 עד 6 או 7 בדיווח - זהו איזור נמוך יחסית (גרמניה-אוסטריה) שאפשר ללכת מוקדם בעונה (אבל בתחילת יוני - לא מעבר ליום 6/7!).
ההתחלה היא לחופי אגם קונסטנץ
-
שני רעיונות רעיונות חלופיים בארצות שציינת:תודה על התגובה המפורטת, ענבר! אקרא את הכתבה ששלחת לי מהבלוג שלך במלואה.
בהמשך לעצתך ולדעתם של עוד אתרים שתומכים בדעתך, אולי אדחה את הטרק לסוף הטיול ואז אטוס ארצה מהעיר הקרובה לנקודת הסיום.
אבל עדיין נשאלת השאלה, איפה כדאי לי להעביר את שאר הטיול?
-
שני רעיונות רעיונות חלופיים בארצות שציינת:לגבי טיול שלפני/אחרי הטרק אני קצת פחות מתמצאת (הטיולים שלי מכווני סקי או טרקים) אבל אני מתה על איטליה אז הייתי מטיילת באיטליה.
אני מניחה שאתה מתנייד בתחבורה ציבורית?
עם נחיתה במילנו, אתה יכול לטייל מזרחה - עד ונציה. יש לך בדרך את ורונה, אגם גארדה וברגאמו. זה שילוב של ערים יפות וטבע. ונציה, ורונה וברגאמו נגישות ממילנו בתחבורה ציבורית בקלות, לגבי טיול באגם גארדה - לא הייתי, אבל יש מידע באתר.
מצפון למילנו - אגם קומו ומערבית לו - אגם מאג'ורה - הם עוד יעדים מומלצים שלא ביקרתי בהם עדיין.
אם אתה נוחת במילנו אתה תתחיל את הטרק בקורמאיור (לא בלה-זוש שבה אני התחלתי). מכיוון שהמסלול מעגלי - זה לא משנה איפה תתחיל, אתה תסיים באותה נקודה - בקורמאיור.
סתם רעיון כללי אחד מיני רבים...