טיול ספונטני לנפאל
-
שלום לכולם.
החלטתי שאני חייבת לצאת ל"טיול הגדול" ומהר.
מעולם לא הייתי בטיול תרמילאות שכזה ומעולם גם לא טסתי לבד (אני בת 25).
אני רוצה להתחיל בנפאל, להמשיך לויאטנם ולסיים בתאילנד. אני קוראת המון מידע וראשי כבר סחרחר. אני רוצה לדעת אם יש בכלל אופציה לארגן לוגיסטית טיול כזה (של שלושה חודשים לערך) בהתראה של חודש מראש?
מעבר לזה יש לי מליון שאלות נוספות אך נראה אם הן רלוונטיות בכלל אחרי שאקבל מענה לשאלה הגדולה הנ"ל.
תודה מראש

-
טיול ספונטני לנפאלהחלטה מצוינת! תמיד. להחליט לטייל זו תמיד ההחלטה הכי נכונה.
לארגן לוגיסטית? מה הבעיה? אפשר לקנות כרטיסי טיסה מהיום למחר ולנסוע. צריך לברר אם צריכים חיסונים למדינות הללו. נראה לי שלא... אבל תשאלי בפורום בריאות או את הרופא שלך.
אם החלטת על יעד - כנסי לאתרי רכישת כרטיסי טיסה, תשווי מחירים וקדימה לקנות כרטיס.
לאחר מכן - לקרוא, לקרוא, לקרוא. לרכוש ספרי הדרכה, לשאול שאלות כאן בפורום, להשתדל להתמקד בשאלות ו...סעי לשלום!
-
טיול ספונטני לנפאליש! קיוויתי שזו תהיה התשובה

הדבר שאני הכי מבולבלת לגביו זה התיק והציוד. הבנתי שציוד לטרקים עדיף לקנות שם ולהגיע רק עם תיק ונעליים, אז באמת יש צורך בתיק ענקי של 60 ליטר? אי אפשר להסתדר עם תיק גב בינוני? וכהמשך לזה- עד כמה נחוץ סבל באנאפורנה? אפשר לסחוב הכל לבד ועדיין להנות?
שוב תודה

-
טיול ספונטני לנפאללגבי השאלה האחרונה התשובה היא כן בתלות ברצון ובהעדפות לגמרי.
את מוזמנת לקרוא את הבלוג של ענבר על הטרק שלה לאוורסט (הלכה לבדה ללא פורטר).
את צריכה חיסונים וגם תספיקי אם תפני לפורום בריאות מהר.
תיק בגודל 60 נשמע סביר בהחלט. בתלות בכמה את מתחפשת אפשר להקטין או להגדיל אם את מתפנקת. תלכי בצד שמאל להמלצות של תאי לגבי ציוד לטרקים ותראי לאיזה נפח נראה לך "שאת תתכנסי"
-
טיול ספונטני לנפאלהיי,
כאשר תלכי ״למדוד״ תיק , בקשי שימלאו אותו כך שיהיה לו משקל.
כי למדוד תיק על ריק זה צחוק מן העבודה , כמו שאומרים.
יתכן נאד שהוא יהיה לך כבד .
חשוב גם לקחת בחשבון שיהיה לך תיק יום קטן .
למדוד עם שניהם! משקל כבד גם אם למרחקים קצרים הורסים את הטיול!
Osprey תיק טוב לנשים ! כן יש הבדיל בין תיק לנשים ולגברים
אנחנו בנויות קצת אחרת .אחרי כל מה שדרוש לעשות לפני הנסיעה : בריאות, ביטוח , ציוד כסף וכמובן טיסה ,
לקרוא. והמון !
ולנסוע בכיף .
-
טיול ספונטני לנפאלנפח תיק והחלטה על פורטר, קשורים במידה מסוימת אחד לשני-
אם את בכושר, רגילה לטייל עם תיק על הגב, אז לא אמורה להיות לך בעיה לטייל בלי פורטר ואפילו מאוד תהני כי לא יהיה אף אחד שתלוי בך. אם זה לא תופס לגביך, אז ללכת בלי פורטר יכול להוות גורם לסבל. בחלק מהמקרים, את יכולה לנסות ללכת בלי, ולשכור פורטר באמצע הדרך עם נשברת.
נפח תיק קשור מאוד להליכה בלי פורטר, וליכולת שלך לארוז בצמצום- הרבה פעמים תיק גדול מדי, גורם לאריזת דברים לא הכרחיים. אם החלטת ללכת בלי טרק, תעברי על רשימות ציוד לטרקים, ותחשבי איך לצמצם אותן למינימום ההכרחי (פחות חולצה או מכנסים, אריזות קטנות של שמפו/סבון וכו') ואפילו תתאמני על לארוז. ככל שתצליחי לארוז פחות, ויותר בצמצום, ככה יהיה לך יותר קל על הגב. ויותר קל=להנות יותר.
-
טיול ספונטני לנפאלתודה לכולם על האינפוט, זה ממש עוזר

עוד כמה שאלות ברשותכם:
איך עובד כל עניין טיסות ההמשך? נפאל-ויאטנם וויאטנם-תאילנד, לסגור מראש מהארץ או שכשאני כבר שם להכנס לאיזו סוכנות ולקנות כרטיסים?
אם אני מוותרת על פורטר אני פשוט אלך לבד במסלול או שתמיד יש אנשים וקבוצות להצטרף אליהם?
-
טיול ספונטני לנפאלטיסות המשך-
אם את החלטת מראש מתי את ממשיכה אז תוציאי בארץ.
אם את רוצה להיות גמישה- אז בהודו.
ודרך אגב לא צריך סוכנות - הכל באינטרנט עודב מעולה.
באכסניות יש לרוב אנשים שניתן להצטרף אליהם. גם אם זה רק לחלק מן הדרך או לכל הדרך.
הטרקים אף פעם לא ריקים מאדם.
-
טיול ספונטני לנפאלאהלן,
לגבי כרטיסי טיסה -
יש אפשרות לקנות כרטיסי טיסה ישירות דרך האינטרנט (חיסרון, במקרים מסויימים, כשצריך עזרה מסוכן, אין למי לפנות. היתרון - מחיר הכרטיס יותר נמוך).
אפשר לקנות כרטיסי טיסה בנפאל ולאחר מכן בבנגקוק במחירים יותר נמוכים מאשר בארץ.
לגבי ההליכה בטרק -
ניתן להצטרף לטרק למטיילים נוספים, ובקטמנדו תפגשי עשרות מטיילים שבאו בשביל לצאת לטרקים (בגסט האוסים, אצל סוויסה, בית חב"ד וכו').
אני כן מצדדן בלקחת פורטר לטרק, מכמה טעמים:
1. יותר קל ללכת בטרק ואפשר להרים את הראש ולראות את הנוף.
2. עזרה לכלכלה הנפאלית (וזה חשוב).
3. איזה יתרון יש, בלסחוב תרמיל לבד על הגב (חוץ מחיסכון בכסף?)
טיול מהנה,
-
טיול ספונטני לנפאלאני מסכימה עם תאי!
לא סוחבת !
וגם עם זה שעוזרים לכלכה הנפאלית.
-
טיול ספונטני לנפאלעניין הפורטר קצת מוזר לי בתור קונספט- למה שמישהו יסחב את החפצים שלי?
אני בחרתי לקחת ולארוז אותם אז אני צריכה לסחוב אותם, לא?
אבל אני מבינה שזה בהחלט משהו לשקול.
Thank you all

-
טיול ספונטני לנפאלאה, ועוד משהו- מנסיונכם, כשמתכננים טיול לכמה יעדים במזרח ללא תאריך ברור לחזרה לארץ (אבל גם לא פתוח לחלוטין כי ביוני יתחילו מונסונים ואין לי כמות בלתי נדלית של כסף)- עדיף לקנות כרטיס פתוח? כרטיס לכיוון אחד? כרטיס הלוך ושוב ולקוות שיתנו לי להזיז קצת את התאריך במידת הצורך?
-
טיול ספונטני לנפאלהזזת תאריך תמיד עולה כסף ולא תמיד ניתנת - זה הנסיון שלי.
אם כפי שאמתר יש לך X זמן ו Y כסף , אז מדוע לא לקחת שני תאריכים של תחילה וסוף, ואת היתר באמצע להשאיר פתוח?

לא קניתי מעולם רכטיס פתוח- אבל היה עלי לחזור פעם מוקדם יותר קניתי לכיוון אחד- והסיפור היה יקר.
יבואו אחרים עם נסיון אחר.
בכל אופן בהצלחה.
-
טיול ספונטני לנפאלאפשר לקנות כרטיס טיסה "הלוך ושוב" - עם תאריך חזור פיקטיבי. בד"כ, ניתן ברוב החברות לעשות שינוי יעד ושינוי תאריך ללא עלות נוספת במחיר.
קניית כרטיס בכיוון אחר, יקרה יותר.
-
טיול ספונטני לנפאלפורטר זה חלק מהקונספט של טרקים בנפאל.
אבל מהנסיון של שני טרקים יחסית ארוכים, נוצרו לי כמה סייגים בענין (ולמרות שחלק מזה ישמע כמו סחר בעבדים, אין לי כוונה כזאת)-
"ניצול אופטימלי" של פורטר כמעט מחייב שותפות של שני מטיילים, כי גם בשותפות, לא הגענו למקסימום המותר להעמסה על פורטר, ובהתאם, אדם אחד לפורטר, שימלא רבע תיק נראה לי מצחיק. ובסופו של דבר, שותפות על פורטר כובלת במובן מסוים את השותפים (אם יש רצון בשלב מסוים לוריציאת מסלול שונה).
סייג נוסף הוא עניין של אריזה- כשמבינים את ההתנהלות בטרק, ולומדים גם לארוז כמו שצריך, היתה לי מחשבה, שאם אני מצליח לארוז כמו שצריך את הציוד שלי, ויש לי כבר נסיון על איזה ציוד הכרחי, זה עוד יותר מיותר לשכור פורטר.
-
טיול ספונטני לנפאלשלום תומר,
כל השנים שאני מטרקת יש לי פורטר- נשמע יותר טוב מסבל
.כאשר יש לי טיול יומי באיזור זה או אחר עם מדריך או בלי אני לוקחת בחור מקומי - כמו שעשיתי השנה בצפון סיקים בעמק דזונגו.
למה ?
ראשית- הוא מכיר את האיזור הרבה יותר טוב ממני.
שנית - מקומות מסוימים גם בטרק מקומי לא תמיד פשוטים להגיע אליה- ויש גם חיות בר. שנה שעברה צפיתי בשני דובים בצדו השני של העמק בו היינו - אילולי הבחור לא הייתי רואה אותם.
ושלישית- תעסוקה למקומיים. דבר אותו למדתי לפני שנים מבעלי החברה איתה אני מטיילת.
זה לא שובר את הבנק- אבל דואג לכלכה אקולוגית ישירות לכיס העובד.
-
טיול ספונטני לנפאלבעניין הפורטר אני אציע פה זווית קצת שונה למרות שתאי צילה ותומר הרבה יותר מנוסים ממני ולמרות שלא טיילתי לבד אלא בשלישיה.
אני יכול בהחלט להבין את לילי שאומרת אני ארזתי אז למה שהוא יסחב לי. זה מקבל משנה תוקף אם את צעירה בכושר שיכולה לסחוב לעצמך.
מי שלא יכול לטייל בלי פורטר שיקח ויטייל ברור לחלוטין. אצל מי שיכול לסחוב זה לא חד משמעי בעיני. הייתי בטרק סוסים מדהים בפרו (האזנגטה) עם נופים שמתחרים בנופי האוורסט עם מדריך ועוזר מדריך שדאגו למשפחה שלי כמו ילדים מאוכל ועד אוהל. היה באמת מדהים אבל זה לא כמו לטפס עם תרמיל על הגב לפאס בנפאל. פשוט מרגיש אחרת. לגבי למה להתאמץ? אני יכול לשאול את זה על כל אדם שמתאמן בריצה או בחדר כושר. בד״כ ההרגשה אחרי אימון היא התעלות (לפחות אצלי). זה הרבה יותר קשה לגמור יום עבודה וללכת אחרי זה להתאמן אבל כנראה שזה מתגמל לא מעט אנשים בעולם המודרני. כנ״ל יום של 6 שעות עם תרמיל או בלי מרגיש אחרת אבל אצלי ההרגשה של להוריד תרמיל מהגב מוסיפה טעם ליום אפילו שהיה יותר קשה.
לגבי עזרה לכלכלה זה אולי נכון למרות שאפשר אולי להוציא יותר כסף בארוחות שגם נסחבות לרוב על גב אנושי.
יש גם משהו קצת קולוניאליסטי בלקחת פורטרים במיוחד את הזולים והלא מקצועים.
הכי חשוב לדעתי הוא שהסבל , פורטר הוא בן אדם!. הוא עני מרובנו אבל הוא בן אדם ולא משנה איך נקרא לו. זאת אומרת צריך להתייחס אליו כאדם נוסף שהולך איתך ולא תמיד או לכל אחד זה מתאים. במיוחד אם למישהו בא להיות עם עצמו, בן זוגו או משפחתו לבד.