אוסטריה עם ילדים
-
שלום לכם,
אנחנו נוסעים לאוסטריה - זלצבורג באוגוסט עם 3 ילדים (12,9,6) לעשרה ימים.
אשמח לעזרה עם ההתלבטויות הבאות:
1. אנחנו נוחתים בפראג ושוכרים רכב, האם כדאי לנסוע ישר לאוסטריה או האם יש המלצה לעצירה לטיול או ללילה בדרך?
2. אנחנו מעוניינים בטיול כוכב, היכן כדאי ללון בעיקר כשלא נוסעים בשבת וצריך מקום שיהיה נחמד להעביר בו את השבת?
3. האם יש אטראקציות מומלצות שלא כדאי לוותר עליהן ושלא נכללות בזלצבורג כארד?
תודה רבה.
-
אוסטריה עם ילדיםאפשר לשאול למה עשיתם לעצמכם את זה? וסליחה על הבוטות. נניח שכרטיסי טיסה למינכן יקרים אש, למרות שאני מאמינה שיש פתרונות להגיע למינכן במחיר סביר, אבל נניח. כרטיסי טיסה לוינה בוודאי לא יקרים כל כך, ואם רוצים לטייל בטירול, אפשרות שהיא כנראה לא רעה כל כך, ניתן להגיע גם מציריך, וגם אליה יש לפעמים מחירים לא רעים.
אני מתעקשת כי אם יש לכם פתיחות, אולי שווה לבדוק שינוי כיוון ולשמור את אוסטריה להזדמנות אחרת. אני נוסעת אליה בסתיו הקרוב אחרי שנות טיולים ביעדים שונים באירופה. יש משפחות ששילבו בין ביקור קצר (מיום ועד ארבעה) בפראג, ומשם המשיכו לשבוע או לכמה ימים בסקסוניה השוויצרית שבגבול צ'כיה - גרמניה, לחלופין - לגן העדן השוויצרי בצ'כיה או להרי הענקים שבגבול פולין. באופן אישי הייתי רק בסקסוניה, אבל נדמה לי שבכל האזורים יש מה לעשות עם הילדים.
אם בכל זאת הכיוון הוא אוסטריה, אני מניחה שפסאו, באמצע הדרך, היא עצירה אפשרית. אולי יש עוד. לא טיילתי באזור. מדובר רק ברעיון מהסתכלות במפה.
-
אוסטריה עם ילדיםאם הבנתי את החשבון?
יש לכם 10 ימים
מהם יום אחד שבת-ירד.
נותרו 9 ימים
עכשיו יש 600 ק"מ לכל כוון נסיעה- כ8 שעות בכביש לדעתי לא אנושי
ולכן בכל כוון צריך לפצל ליומיים עם לינת דרך.
מ9 הימים ירדו כעת יומיים לכל כוון ונותרו 5 ימי טיול בפועל בחבל זלצבורגלנד.
כלכלית אני מניחה שהטיסה הייתה זולה משמעותית
הוסיפי לחסכון של הטיסה את מחירי הדלק ל1200 ק"מ
ושני לילות ב"דרך" שיהיו כנראה יותר יקרים מלינה משפחתית.
לא יודעת אם עדיין מאד כלכלי.
מכאן שתי אפשרויות
* אם הכרטיסים לא ברי שינוי/ביטול /המרה- אז לטייל בכלל בצ'כיה- או בגרמניה בסמוך לגבול צ'כיה.
**אם הכרטיסים ברי שינוי- להזיז את יעד הנחיתה/המראה.
ואם טעיתי בחשבון---אז אני חוזרת שוב לכיתה ג
אבל זה מה שהבנתי (אגב לא משנה אם יהיו לכם 5-או 6 ימי טיול בזלצבורלגנד , ובכלל לא התייחסתי לשעת הנחיתה וההמראה ומגבלות, או לנושא הבאת אוכל מהארץ קפוא ..) -
אוסטריה עם ילדיםלפי גוגל מפס מפראג לזלצבורג 380 ק"מ - 4 ורבע שעות. לפלכאו (כי אני מניחה שלא תישנו בזלצבורג עצמה) כ- 450 ק"מ.
עדין הרבה אבל אפשרי ביום אחד אם נוחתים בבוקר.
אנחנו היינו לפני שנים ללא ילדים בעיירה יפה בדרום צכיה שנקראת Cesky Krumlov. לא יודעת מה יש לילדים שם אבל העירה יפה והנופים באזור גם. זה בדרך שלכם.
אטרקציות מומלצות שלא בכרטיס: מערת הקרח, מערת המלח, הקרחון בקפרון.
לינה: בפלכאו יש מגרש משחקים יחסית גדול ואטרקטיבי במרכז העיירה. יש שם גם מיני גולף שעולה כסף אבל כלול בכרטיס כך שלא תצטרכו להתעסק עם כסף בשבת.
-
אוסטריה עם ילדים1. אנחנו עשינו את זה שנה שעברה, זה לא נורא.
נחתנו בפראג בבוקר ונסענו לצימר בסנקט יוהאן אם פוגנאו לקח לנו כ 6 שעות עם מספר בירבורים.
הנסיעה בפראג ובאוסטריה לא מהירה וגם בחזור דרך גרמניה היו הרבה פקקים.
ימי הטיסה כמעט ולא מנוצלים.
לינה ללילה אחד בצכיה יכולה לאפשר ניצול זמן טוב יותר (אנחנו העדפנו שלא ואנו לא מצטערים)
2. העיירות פלאכאו, סט יוהן אם פוגנאו או באיזור שלהן הן בעלות מיקום טוב לדעתי לטיולי כוכב בחבל זלצבורג. גם אנחנו לא נוסעים בשבת ובשבת פשוט טיילנו בהרים שליד הכפר.
תהנו, המקום יפה וכיפי.
-
אוסטריה עם ילדיםאני ממליצה בפנסיון מעולה באזור זלצבורג - אצל ANNA. שהינו שם שבוע ימים ועוד נחזור. מצורף קישור:
-
אוסטריה עם ילדיםרונית, גוגל מפס הוא מינימליסטי. וימישליין קולע יותר ללו"ז האמתי מניסיוני, שגם תואם את הדיווח של אבי. יום נסיעה כמעט מלא עם שלושה ילדים בספסל האחורי, זה משהו שאפשר לצלוח אבל הוא לא הכי כיף בעולם. בעיני גם יש הבדל אם הנוסעים הם מבוגרים, בני נוער או ילדים צעירים. בכל הטיולים שבהם התחלנו מנקודה רחוקה הפכנו גם את הדרך לטיול בפני עצמו. זה מצריך לינה בדרך ויורד זמן יקר מאוסטריה. אבל זה מה יש, ועם זה צריך להסתדר עכשיו.
-
אוסטריה עם ילדיםגם אנו ב 19.6 נוחתים בפראג ונוסעים לזלצבורג,4 מבוגרים ו 3 ילדים (15,15,11)
נלון בעיירה Wagrain.
מי מכיר עוד מקומות לעצירה בדרך?