ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    טיול זוג+3 ברומניה בקיץ

    פורום טיולי משפחות
    6
    11
    5309
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • kerenseg
      kerenseg נערך לאחרונה על ידי

       

      שלום לחברי הפורום, אשמח לקבל את הערותיכם והמלצותיכם לגבי תכנון טיול של 16 יום ברומניה ביולי, זוג עם 3 ילדים בגילאים: 12,9,4:

       

      • יום 1: נחיתה בבוקרשט, ביקור ב-  Curtea De Arges - כנסייה, מנזר. לינה באיזור.
      • יום 2: הרי הפאגאראש – הסכר, אגם ווידרארו, אגם בליאה. הגעה לסיביו. האם יש מסלול טיול בטבע ליד אחד האגמים או בדרך Transfagarasan   עצמה? לינה בסיביו.
      • יום 3: סיביו - המוזיאון הפתוח אסטרה, העיר העתיקה. לינה בסיביו.
      • יום 4: סיגאשווארה -  טיול בעיר. לינה בטרגו מורש.
      • יום 5: טיול בקניון טורזי + מכרה המלח Turda. האם יש עוד משהו לעשות באיזור במקום מכרה המלח? כי בעוד יומיים נהיה במכרה המלח פרייד. לינה בטרגו מורש.
      • יום 6: אין תכנית ליום זה. לינה בטרגו מורש. מה מומלץ לשלב ביום זה? איזה מקומות נוספים/אטרקציות יש באיזור?
      • יום 7: נסיעה למכרה המלח Praid  ואגם המלח Sovata. לינה באיזור האגם האדום.
      • יום 8: האגם האדום , מעבר ביקז, אגם ביקז. האם יש מסלול טיול בטבע באיזור? במפה נראה שיש Parcu National Cheile Bicazului Hasmas, האם הפארק יפה? יש מסלולי טיול  מומלצים? לינה באיזור האגם האדום.
      • ימים 9-13: ברשוב 5 ימים.
      • יום 14: נסיעה מברשוב לבוקרשט. האם כדאי להאריך את הדרך ולעצור בהרי הגעש הבוציים בדרך ב- Berca/Buzau ?
      • יום 15: בוקרשט.
      • יום 16: טיסה לישראל.

       

      ובנוסף לשאלות המודגשות:

      • היכן יש מעיינות מים מינרליים?
      • האם יש עוד מסלולי הליכה בטבע שניתן לשלב?
      • והאם חלוקת הטיול נכונה- סיביו 3 לילות, טרגו מורש 3 לילות, האגם האדום 2 לילות, ברשוב 6 לילות, בוקרשט 2 לילות.

      תודה מראש לעונים 

      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יהודה ל.
        יהודה ל. נערך לאחרונה על ידי

        טיול זוג+3 ברומניה בקיץ

        למתי ביולי מתוכנן הטיול

        מאחר ויש לא מעט ארועים ופסטיבלים

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • kerenseg
          kerenseg נערך לאחרונה על ידי

          טיול זוג+3 ברומניה בקיץ

          טיסה:8.7, חזרה ב- 24.7.

          אשמח מאוד לשמוע על אירועים ופסטיבלים !

          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • יהודה ל.
            יהודה ל. נערך לאחרונה על ידי

            טיול זוג+3 ברומניה בקיץ

            אני ממליץ לתכנן טיול מעגלי,בהתאם לנקודות הלינה שציינתם תבזבזו הרבה מאוד שעות כביש

            לדעתי 3 לילות בטרגו מורש מיותר,6 לילות בראשוב יותר מדי

            ב16 יום ברומניה אתם יכולים להספיק הרבה יותר,במידה ואין לכם בעיה לשנות את תוכנית הלינות

            אני ממליץ לחשוב על תוספת ביקור באזור האפוסן או\ו להצפין יותר

             

            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • אמה
              אמה נערך לאחרונה על ידי

              טיול זוג+3 ברומניה בקיץ

              קרן,סליחה אם זה נראה כמקשה,,,באיזה שעה נוחתים?

              ולמה שואלת?אנחנו נחתנו בבוקר די מוקדם,לקחנו רכב ועלינו לקורטאה דה ארגס,הזמנו לינה מראש בה.סיירנו בעיר/,בשוק להתצטייד בפירות הטריים,מנזר הכנסיה החצר...ו..זהו הרבה לא היה מה לעשות בה.התקדמנו לכיוון טראנספגרשן(לא היינו בטוחים שהוא פתוח) וחזרנו ללינה.לטעמי,אפשר היה להתקדם במסלול ולא ללון בקורטאה.וזה מה שיעצתי לחברה,בטיול שלהם.

              1.אם לא עייפים מידי,טיסה לבוקרשט שעתיים וחצי,אם לא מפריע עוד קצת נהיגה והכביש פתוח,,,לעצור בקורטאה לארוחת צהריים,לסיבוב ולההמשיך עד אגם וידרארו ללינה.יש כמה פנסיונים ומלון נחמד עם נופים נעימים.

              2.וודאי שיש מסלולי הליכה באזור אגם בלאה,אנחנו לא עשינו משהו מיוחד,קצת הליכה יותר הנאה וארוחת צהרים במרפסת מעל האגם.אפשר לעצור בחוות דגים אחרי ביקור באגם בלאה,יש מגרשים לילדים,לאכול צהריים שם ולהמשיך לסיביו או להישאר ללון שם.

              3. מסיביו הייתי משיכה לאלבה יולי  או מכרה מלח טורדה או מטיילת לשם מלינת מיני כוכב באמצע הדרך.

              4.אנו הגענו לטרגו מורש לסיור יום,יש מעל העיר מצודה,קראתי לעיר "עיר הורדים" שפע ורדים בכל כיכר וצידי הדרך,להיות בה 3 ימים,נראה  לי מיותר.אלה אם יש באזור משהו מתאים לילדים.

              5. דווקא להישאר ללון בסיגהשוארה נראה לי נחמד יותר.

              6.אנחנו לא עצרנו בסובאטה ולא ביקרנו במכרה מלח פראיד.לא יכולה להגידאיזה מהם(טורדה-פראיד) נחמד יותר.אולי מי שהיה בשניהם,לאחרונה או לפי סרטוני יוטיוב אחרונים,תוכלי לקבל רושם טוב יותר.בטורדה,למרות שמתוייר,נחמד מאוד.

              חברים שהיו בטיול 10 יום,ורק עברו בסובאטה והאגמים...מאוד נהנו ואמרו שהיו נשארים ללון שם בכייף.היו עם 2 מתבגרים.

              7. האגם האדום ושמורה...לנו באגם האדום,יש מסלולי הליכה,אפשר סתם לטייל סביב האגם,המלון שהיינו בקבלה אפשר היה לקבל הסבר והדרכה מה ואיפה לטייל.יש שייט כמובן.

              8.ברשוב והאזור-6 ימים נראה לי גם קצת הרבה.אפשר כמובן באיזי להנות ,איך נראה לי שתצמאו את האזור גם בפחות זמן.

              רוצים יום טיול נוסף ולעבור עוד אגם? סעו לאגם ספנטה אנה בדרך עוברים את טושנאד(לא התעכבנו).מאגם ספנטה אנה נסענו לברשוב .

              9. מלינה באזור ברשוב תטכלו לטייל בבראן,פרדיאל,קניון זרנשטי,רשנוב,פויאנה ברשוב...לעלות ברכבל לבושטני או לעשות טיול ג'יפים,טיול טראקטורונים,פארק צמרות עצים,פארק מיים........

              10. לבקר בסיניה אפשר בדרך לבוקרשט.רק לבדוק איזה יום יוצא לכם כדי שהארמונות יהיו פתוחים.

              11. בוקרשט-יש שיפסלו אותה,ויש שיהנו ממנה.יש בה כמה פארקים מאוד נחמדים.מוזיאון הכפר הפתוח צמוד לפארק הרסטראו הגדול עם אגם ושייט...אפילו פארק צמרות עצים חדש בו...לפחות יומיים. שלמים בעיר.

              האטרקציות בפארק הרסטראו

              פארק עצים

              אתר נחמד מאוד עם מידע רב תעשו "סיור" באתר.בערים העתיקות,מצודות,טירות,אגמים... תראו מה קרוב ללינה שלכם לפי המסלול...

              תקראו בבולגים ואשכולות הרבים באתר..

              אני מצרפת לך את הטיול של ורדה,אומנם הוא שדונה...כמה זוגות אנשים בוגרים.ללא ילדים,אבל..עובר במקומות יפים עם מסלולי הליכה ..לקריאה..אולי תמציאי בו נקודות מעניינות 1 ו 2

              הטיולים של רחל לבון,אומנם לפני כמה שנים אך עם הפניות רבות ומפורטים

              הטיול של טובה

              מהבלוגים,חפשי את הטיול של REEF עם יחדים ורבים אחרים וטובים(גם שלנו שם)

              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • kerenseg
                kerenseg נערך לאחרונה על ידי

                טיול זוג+3 ברומניה בקיץ

                תודה רבה! התחלתי לקרוא את הטיול המרתק של ורדה וביחד עם עצתו של יהודה, נראה לי שאשלב את איזור אפוסן ואשנה את התכנון בבהתאם.

                לגבי העצה ללילה הראשון- אכן אנחנו נוחתים בעשר בבוקר בבוקרשט ותכנון הלינה ללילה הראשון (לאחר צהריים וביקור בקורטאה דה ארגס) הוא ליד אגם וידראו בתחילת טראנספגרשן. עכשיו אני מתלבטת אולי להמשיך כמו ורדה לאגם בליאה ולישון שם בלילה הראשון? ועוד שאלה: האם בקורטאה דה ארגס יש מקומות לקנות סים לגלישה? אם לא- היכן בדרך מבוקרשט לטראנספגרשטן? 

                אם הבנתי נכון, אני רואה שאנשים מזמינים את מקומות הלינה בחלק מהמקומת תוך כדי הטיול ולא מראש כדי לאפשר גמישות ולהתגלגל. ואני תוהה האם אכן כדאי ואפשרי למשפחה של זוג +3 ביולי להזמין לינות תוך כדי הטיול בחלק המתגלגל- אחרי שעוזבים את סיביו ועד שמגיעים לברשוב. כלומר: רק הלילה הראשון, סיביו, ברשוב ובוקרשט יהיו מוזמנים מראש, והשאר לא.

                 

                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • אמה
                  אמה נערך לאחרונה על ידי

                  טיול זוג+3 ברומניה בקיץ

                   

                  לגבי סים מקומי מקווה שתקבלי תשובות מהחבר'ה כאן,אנו לא רכשנו.

                  אישית,ולפי נסיון חברה שהיתה בקבוצה גדולה 6 מבוגרים ו2 מתבגרים,הגעה לאגם וידרארו ולינה שם התאימה להם יותר.עצרו כמובן בקורטאה לסיבוב וארחת צהרים במסעדה שהומלצה ע' זוג שהיה לפניהם..עשו סיבוב בשוק,בחנויות נעליים והמשיכו לוידרארו.להגיע לאגם בלאה קצת רחוק וזה אומר להגיע בשעה מאוחרת או אולי בלי לעצור בדרך(רק אוכל).לורדה זה טיול שני ברומניה.האם ממש חובה לעצור בקורטאה?

                  נחמד,קצת לחלץ עצמות,הפארק סביב הכנסיה נחמד יהיה גם לילדים.

                  הזמנת לינה מראש מאוד תלויה באופי המטייל.

                  לפי בוקינג,מפורסמים שני מלונות פנסיונים ע' וידרארו..

                  יש מקומות שמאוד רוצים ללון בהם(אזור,נוף מיוחד,ספא.או פנסיון ביתי עם מספר מועט של חדרים).) אז כדאי להזמין מראש,להיות בטוח שיש מקום.וזה נכון גם בטיול זוגי ובמיוחד טיול משפחתי.אתם לא תרצו ללון כולכם בחדר אחד או חפש על הדרך לפי שלטים.יש בכניסה לכול עיירה /עיר שלטים אבל חבל לבזב זמן על בדיקה...האם מתאים לכם? במקום לטייל.

                  מה כן אפשר לעשות? ל"טייל" באתרי הלינה השונים,אם זה דרך אתר בוקינג או אתר מקומי,אתר רשמי של הפנסיונים...להחליט היכן נראה לכם שיתאים..לאחר שראיתם תמונות ,בדקתם האם יש מיזוג?חשוב לכם?מיקום על המפה....... ולהזמין און ליין עם יש לכם מדיה נגישה -דרך בוקינג כי יש אישור מיידי,או טלפונית  למקום הלינה.

                  כך עשינו בצפון,תכננו 3 לילות בערך ידעתי היכן,ראיתי אתרי לינה באינטרנט...והתקשרתי לברר האם יש מקום.לא כול בעלי הפנסיונים דוברי אנגלית,אז יכולה להיות קצת בעיה.הפלוס שבבוקינג משווקים גם פנסיונים ולא רק מלונות.

                  חברה ,כמה חודשים אחרינו באותו המקום לא הצליחה להזמין און ליין,זה לא אומר שהיתה בפנסיון פחות טוב,אבל..היתה רק כזוג.

                  רומניה משופעת מקומות לינה ובהחלט אפשר לבחור את המתאים ביותר.

                  אנחנו למשל היינו בפנסיון ביתי מאוד ברשנוב,אצל סנדו,כמה חברי פורום גם העדיפו ללון שם ונהנו מיחס חם,אירוח טעים ואפילו ארגון יום טיול ג'יפים...

                  חברה שלי העדיפה לינה בברשוב עצמה,אבל עם בריכת שחיהלשחיית בוקר,

                  אחרת ממש על מדרחוב כי חשוב להם להיות במקום מרכזי ,עוד זוג בחרו במלון ספא.. אני רוצה לומר בזה שכל אחד צריך להתאים לעצמו,זאת חופשה שלו הרי,נכון?

                  יש שפע אפשרויות לינה באזור ברשוב והעיירות.

                  כדאי לבחור לפי מרחקי נסיעה נוחים.

                  *תקריאי את הסיכום של REEF וטובה גם,היו עם ילדים..ושל ענתנת אומנם עם ילדון אחד אך עשו גם טיולים רגליים...

                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • יהודה ל.
                    יהודה ל. נערך לאחרונה על ידי

                    טיול זוג+3 ברומניה בקיץ

                    סים ניתן להצטייד בקניון בנאסה,זה כמעט בדרך בכוון היציאה לכוון קורטאה

                    שעת היציאה שלכם מסוקרשט סבירה,ואם אין לכם בעיות נסיעה בגלל הילדים,אתם יכולים להעביר לילה ראשון באזור בלאה לאק,ואפילו  באזור סיביו,מחשיך מאוחר.

                    בטראנס פאגאראש נבנו לא מעט פנסיונים ובתי מלון לאורך הדרך,לפני שנה וחצי היו עוד כמה בבניה,כך שאין צורך להתמקם בתחילת הטראנס פאגאראש,קחו בחשבון בעונה זו אפשרות עיכוב בזמן הנסיעה,בגלל עננים המכסים את האזור הגבוה וראות לקויה

                    הזמנת לינה,אינני מזמין מראש,אלא זורם,היום עם טכנולגיית הסים,והאינטרנט,אני בודק מהדרך זמינות מקומות לינה לפני הגעה לאזור הלינה,אישית אינני מזמין ברשת,אלא מעדיף להגיע ולראות את המקום והחדר

                    לא מעט גולשים כתבו על אכזבות כאלה ואחרות אחרי הזמנה ברשת,או מקום שנראה לאחד אינו מתאים לשני,לכן אני ובמיוחד אישתי נוהגים לראות ולמשש את הסחורה לפני רכישהwink

                    1240234_4649004323558_93229446_n.jpg1209006_4649001883497_189099088_n.jpg1209185_4648998363409_942085050_n.jpg1240085_4649003523538_1593971373_n.jpg
                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • אילן Ilan
                      אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

                      טיול זוג+3 ברומניה בקיץ

                      שבוע טוב קרן !

                      בלילה ראשון ממליץ לך ללון כאן יותר למעלה על הטראנספאגאראש מקורטאה דה ארגש, אך ממש צמוד לפארק החבלים זה .

                      אומנם אתם לא נוסעים באוגוסט שהינו הרבה יותר עמוס, אך גם ביולי תזמינו מקומות מראש בסופי השבוע כש הרומנים יוצאים לנפוש. אתם צריכים יותר מחדר בודד שניתן עוד למצוא, כמו אלה שהמליצו לכם להזמין תוך כדי תנועה.

                      אם כבר אפוסני  ( הינו 5 לילות בפנסיון זה  ממש מומלץ ) אז לא לשכוח את הטראנסאלפינה.

                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • ורדה ש
                        ורדה ש נערך לאחרונה על ידי

                        טיול זוג+3 ברומניה בקיץ

                        לגבי שאלת רכישת כרטיס סים.

                        אנחנו רכשנו כרטיס ברחוב הראשי בקורטה דה ארגש בחנות וודהפון.

                         

                        לגבי המסלולים 

                        אני מבינה שכבר קראת סיפורי טיול שונים . כפי שכתבו לפני , אני מצטרפת להמלצה להגיע אל איזור האפוסין ואם אפשר מבלי להפוך את הטיול למרוץ נגד הזמן אולי להגיע לצפון למרמורש - שהוא אזור מיוחד. 

                        מכיון שלא היינו עם ילדים קשה לי להמליץ על פעילות עבורם.

                        מה שכן יכול להיות נחמד, בהמשך למה שכתבה אמה שלנה אצל סנדו ברשנוב , ללון כמונו בפנסיון DIANA  ליד חוות הסוסים ששיכת לקרוב משפחה של סנדו.

                        המקום בטבע , שקט ויפה ויכול לשמש כבסיס לטיול כוכב באזור- לברשוב, ל בושטן, לרשנוב , לקניון דמבוביצ'ה וכביש 73 המקסים

                        ממש בכביש הגישה לפנסיון נמצאת הכניסה לקניון רשנוב.

                        עד כאן מהזכרון שלי, בכל זאת עבר קצת זמן.

                        תהנו מרומניה 

                        ורדה

                         

                        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • ענתנת
                          ענתנת נערך לאחרונה על ידי

                          טיול זוג+3 ברומניה בקיץ

                          לגבי ההתחלה של המסלול

                          אין שום בעיה להתקדם יותר הלאה ביום הראשון. גם אני עשיתי את זה עם ילד בן 5. הכי יפה בעיני ללון על האגם. אני לא הזמנתי מספיק בזמן וכבר לא היה מקום אבל ישנו די קרוב לשם - לפני הפאס! אל תמשיכי לסיביו ביום הראשון כי את תפספסי את האפשרות לטייל למעלה בנחת.

                          אני עשיתי עם בן ה-5 את המסלול לאגם קאפרה שוורדה תיארה בסיפור שלה. זה לא מסלול קל, לבן ה-4 אולי יהיה קשה, תלוי כמה הוא מורגל בטיולים. אבל אפשר שהורה אחד יעשה איתו רק את ההתחלה לפני שנהיה קשה מדי וירד חזרה - עדיין שווה בשביל הנוף מלמעלה. אם היינו יכולים ללון למעלה אולי הייתי נשארת שם יומיים ועושה 2 מסלולים כמו שורדה עשתה. בעיני זה היה האיזור הכי יפה שהייתי בו ברומניה.

                           

                          באפוסן היה בהחלט נחמד, מצטרפת להמלצה.

                          לא היה לי זמן להתעמק בהמשך, אני בעבודה.. אנסה להכנס מאוחר יותר ולראות אם יש לי עוד מה לתרום.

                           

                          את יכולה לקרוא את הסיפור שלי. אני לא נפלתי מרומניה, אבל היו כמה מקומות מהנים:

                          http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3863988

                           

                          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון
                          ×