מרכז אמריקה ל"מפונקים"
-
שלום לכולם, אני בת 23 בקרוב ומתכננת טיול של חודש עד 3-4 חודשים במרכז אמריקה.. עדיין לא ידוע לאן, לאיפה, עם מי וכמה זמן לשהות שם (כי רק התחלתי לתכנן ואין לי מושג מה התקציב כרגע). הבעיה העיקרית שאני לא בחורה של טרקים, אין לי בעיה ללכת שעתיים שלוש במסלול נורמלי אבל לא לישון בחוץ או לעשות טיולים קשים (בקיצור מעדיפה לנסוע במונית, גיפ או כל דבר בעל 4 גלגלים). בנוגע ללינה, אין לי בעיה לישון בבתי מלון מינמלים ולא מפוארים מדי או בדירות, אך לא עם עוד אנשים בחדר (הכוונה לחדרים עם מלא מיטות, כמו שאני רואה אצל הרבה אנשים שמטיילים שם), בנוסף, מאוד מקפידה על לאכול מאכלים שהם ישראלים, כשרים נקרא לזה, לא דברים שאסורים על פי הדת. בעברי טיילתי קצת בתאילנד, ואכלתי שם רק במסעדות ישראליות אז הסתדרתי. שהתחלתי לדבר על זה עם חברים הם אמרו שאם אני לא עושה טרקים אין לי מה לחפש במרכז אמריקה.. האם אפשר לעשות טיול נורמלי באזורים של מקסיקו, קוסטה ריקה, פנמה, קובה וכדומה בתנאים שציינתי?
-
מרכז אמריקה ל"מפונקים"אז ככה
מרכז אמריקה הוא לא אזור של טרקים ממושכים. הרוב זה מסלולי יום או פחות, שאת לא חייבת לצאת אליהם- את יכולה לבדוק במה כרוך הטיול מבחינת הליכה ולבחור אם לעשות או לא. אפשרי לישון בחדר לבד - רק תחשבי את זה בעלויות שלך- חדר ליחיד או לזוג ברוב המקומות עולה אותו דבר.. עם את מוסיפה גם מקלחת- זו עוד עלות. יש לציין שבמרבית המקומות אין מים חמים במקלחות, ואם רוצים בטוח מים חמים- זה כבר ממש העלאת התקציב ( וגם אז לא להיות מופתעים אם זה פושר או בדיוק לא קיים).
לגבי אוכל- לא ממש הרבה מסעגות צמחוניות- תוכלי להתקיים אולי ממאפים, או שתצטרכי לבשל לעצמך ואז את צריכה מקומות לינה עם מטבח. ויש גם שאלה לגבי שמירת הכשרות- כי לכל אחד בתייחסות שונה לזה- האם זה ברמת מה שאת אוכלת, בהליך הבישול או בכל מקום האכילה שצריך להיות כשר? ההתייחסות שלך לנושא תקבע עד כמה זה יהיה נושא יותר מורכב עבורך. יש מעט מקומות עם בתי חב"ד וזה ממש לא תאילנד בנושא ישראליאדה של המקום.
-
מרכז אמריקה ל"מפונקים"תודה על העזרה.. בתאילנד לא הייתי אוכלת בבתי חב"ד, הייתי אוכלת במסעדות ישראליות שלא מגישים שם חזירים או פירות ים וכדומה.. ברור לי שלבשר לא היה כשרות אך רק בגלל שיטת השחיטה של הבשר. הייתי גם אוכלת במסעדות מקומיות, פשוט ניסיתי כמה שיותר להדגיש שלא יטגנו לי את הבשר עם חמאה וכו.
ושאלה קטנה לגבי מקסיקו, האם 3 שבועות יספיקו לי שם כדי לבקר ביעדים הפופולרים? קנקון, פלאיה וכדומה..
-
מרכז אמריקה ל"מפונקים"לא ידוע לי על הרבה מסעדות ישראליות במרכז אמריקה ( מה זה ישראלי- בעלות ישראלית? או כאלו שהישראלים כקבוצות אוהבים לאכול בהם?) - פה ושם יש אחת בבעלות ישראלית שאני יכול לחשוב עליה, אבל לא הרבה...
המקומות שציינת במכסיקו הם בחוף הקריבי- האם את מחפשת רק את יעדי החוף שם? אם כן- אז כל העיירות שם קרובות אחת לשניה- ואם 3 שבועות על החוף מספיקים לך- אז כן זה יספיק לך לעיירות החוף המרכזיות. אם את רוצה עוד ממכסיקו- אז את צריכה לארגן לך מסלול לפי כמות החוף הרצויה ומה שנשאר למשהו אחר...