מסלול טיול בהולנד
-
בוקר טוב, מה דעתכם על התכנון הבא? ילדים בגילאי 3 ו 8
האם יש מקומות שעדיף להגיע באמצע השבוע או סוף השבוע?
אשמח לקבל טיפים והערות/ הארות לתכנון הבא:
* כפר הנופש רביט היל
20.8 -חמישי- טיסה+ לילה בבריסל
21.8 - שישי- הגעה לכפר בשעות הצהריים + קניות + הכרת המקום - מבריסל לכפר כשעתיים וחצי
22.8 - שבת - דולפינריום - 100 יורו - חצי שעה לכל כיוון
23.8- ראשון- אפטלינג - 150 יורו - נסיעה כשעה וחצי לכל כיוון
24.8 - שני - המוזיאון הפתוח - 60 יורו - חצי שעה נסיעה
25.8- שלישי -בוקר בכפר בצהריים נסיעה לחיטהורן - שעה ורבע לכל כיוון
26.8 - רביעי -אוטרכט + מוזיאון רכבות - 64 יורו- מתאים ליום גשום - כשעה נסיעה
27.8- חמישי - מדורדם - 50 יורו - כשעה וחצי
28.8- שישי - התארגנות,עזיבה, נסיעה לבריסל (שעתיים וחצי) (טיסה ב 20:50 צריך להיות בשדה ב 1730)
תודה

-
מסלול טיול בהולנד1) אם תקדימו בדולפינריום תוכלו לשלב אותו עם חיטהורן. אם ילדים בגיל הזה תא חייבים לראות הכל.
2) לא הייתי מתחיל טיול עם האפטלינג - זה צריך להיות השיא. תשקלו לסיים באפטלינג כי זה קרוב לבריסל. מצד שני צריך להזהר לא להשאיר ליום אחרון למקרה של גשם (תקראי טיפ שלי על אפטלינג)
3) באוטרכט ממליץ מאד גם מוזיאון תיבות נגינה . לקחת את הסיור המאורגן ולא לבד!
4)מדורדם - נראה לי רחוק ומיותר לילדים קטנים בזמן הקצר שיש לכם (במיני ישראל הילדים כבר היו? )יש מספיק דברים יותר קרובים. זנסה חנסה / פארק הקופים /שיט באמסטרדם
5) יום אחרון אל תבזבזו אותו.(אם בא לכם לנוח אין בעיה , אבל אתם נמצאים זמן מאד קצר. חבל ! ) תסתכלו במפה מה יש לעשות עד בריסל (אורטרכט למשל) אתם זמן קצר מידי בשביל
בקיצור! תעשו עוד שיעורי בית בפורום המכובד ותמצאו תחליף הוגן למדורדם.
תהנו!
-
מסלול טיול בהולנדהי,
מצרפת כמה הערות משלי:
1. אפטלינג - עדיף לא ביום ראשון או שבת בשל הצפיפות והתורים.
2. חסר לי גן החיות בבורחר. זהו גן חיות מיוחד ומקסים, ומתאים מאוד לילדים שלכם. יכול להתאים גם ליום קצת גשום, כי חלק מה"עולמות" שבו הם מקורים. מעבר ל"עולמות" (מתחמים בנושאים שונים - טרופי, מים, המערב הפרוע ועוד) יש בו גם ספארי-הליכה נהדר. נמצא לא רחוק מהמוזיאון הפתוח באנרהיים ולכן יש מפשחות שמשלבות בין שני המקומות, למרות שאצלנו גן החיות תפס יום שלם.
3. לא רוצים לבקר באמסטרדם?
4. יום חמישי מדורודם - אנחנו לא היינו שם בסוף, אבל על פניו נראה לי שזו לא אטראקציה שממלאה יום שלם.
5. הערה כללית: בהולנד, בגלל תהפוכות מזג האויר, מומלץ להכין "בנק של ימים" עם פעילויות המתאימות ליום גשום בהיר וליום בהיר, ולהחליט בזמן אמיתי לאן נוסעים היום לפי מזג האויר והחשק.
6. הערה כללית נוספת: סידרת לכם ימים רגועים יחסית וזה מעולה, בעיקר עם ילדים קטנים, אבל הייתי ממליצה לך להוסיף עוד אפשרויות של אתרים ואטרקציות לכל יום הקרובים גיאוגרפית לאטרקציה "המרכזית" שבחרת באותו היום - רק למקרה שפתאום תסיימו משהו מוקדם מהצפוי ולא תתקעו פתאום בלי לדעת מה לעשות...
-
מסלול טיול בהולנדהכלל שלנו בחו"ל זה בשאיפה להיות במקומות שאין כמותם בארץ.
גן חיות יש בארץ ואפילו כמה ואפילו יפים מאד !
היינו בגן החיות המדובר (בשל תחזית גשם שהתבדתה... לא היתה טיפה כל היום). מסכים עם קודמתי שהוא יפה אבל לא הייתי "מבזבז" עליו יום אלא אם באמת יש גשם.
ואם כבר הולכים לגן חיות אז יש בגן חיות גן משחקים מדהים לילדים (נראה לי שהם נהנו מזה יותר מאשר מהחיות)
-
מסלול טיול בהולנדיוחאי, אני בד"כ מחזיקה בדיעה שלך, וכשחבר אמר לי שאנחנו חייבים להיות בגן החיות בבורחר בהתחלה לא רציתי להקשיב לו - אני ממש זוכרת ששאלתי "מה פתאום גן חיות בחו"ל" (במיוחד שגם ככה לא הצלחנו להכניס ל-10 ימים את כל המקומות בהם רצינו להיות בהולנד). ובסוף זה היה אחד הימים הכי מוצלחים שלנו בטיול, אולי אפילו המוצלח ביותר.
אני לא חושבת שיש בארץ גן חיות שמציע משהו קרוב אפילו ל"עולמות" ולספארי הליכה של בורחר. להשוות את זה לגני החיות בארץ יהיה כמו להשוות את האפטלינג ללונה פארקים בארץ.
אבל כמו תמיד - זה עניין של טעם והעדפה...
-
מסלול טיול בהולנדבגילאי הילדים בהחלט לא הייתי מצרפת את הדולפינריום לחיטהורן-לאן רצים?
לגבי מדורדם- אהבתם את מיני ישראל? אותו דבר רק בהולנדית ועם אתרים הולנדים שלא תמיד יגידו משהו לילדים. בוודאי לא מעבר לשעתיים גג של פעילות שם,כולל התערוכה המתחלפת.
אבל לאור מיקום הלינה- בספק גדול אם "שווה" לכם להגיע אל מדורדם.
מה עם יער הואה פלואה? קרוב מספיק ויכול להוות חוויה בטיול אופניים (אם מזג האוויר מתאים כמובן)
-
מסלול טיול בהולנדתהנו. הולנד נהדרת.
אתם מכירים את הקצב שלכם בטיול וברור לי מהיכרות אישית שעם ילדים הוא איטי במיוחד. ובכל זאת נדמה שבניתם טיול עם מעט פעילויות ויש ימים אותם ניתן להרחיב.
הייתי מצרפת לדולפינריום את בית הפנקייקים של עמי ותמי (מצורף קישור)
מסעדה חמודה שמלבד פנקייקים לילדים (וגם אוכל נוסף כמובן) היא מלאת הפתעות ואטרקציות לילדים ותתאים לגילאי הילדים שלכם.
את היום של אוטרכט הייתי מרחיבה מאחר ומוזיאון הרכבות לא תופס יותר מחצי יום (גג). אנחנו שילבנו את מוזיאון תיבות הנגינה וטיול בעיר וזה היה יום קצר יחסית (לטעמי בן השלוש מעט גבולי בגילו למוזיאון תיבות הנגינה).
לגילאי הילדים שלכם אולי שווה לשקול את פארק המשחקים הכי גדול באירופה ליננסהוף
אני ממליצה את היום של חיטהורן לשקול להתחיל בחיטהורן ולסיים מוקדם בכפר הנופש מאחר ובשעות המוקדמות יותר (עד 12) המקום פחות עמוס.
-
מסלול טיול בהולנדוהנה הקישור הנכון לליננסהוף
-
מסלול טיול בהולנדהרבה אנשים הרבה דעות....
דעה אישית:
1. מדורדם: לא התלהבנו בלשון המעטה, אם חשוב לכם אולי ניתן לשלב עם הנסיעה
מבלגיה להולנד יחתוך לכם את הנסיעה.
או ביום האחרון הפסקה בהאג, היתרון שהילדים קצת יזהו מקומות.
2. הייתי שוקל לשלב את המוזיאון הפתוח עם עוד אטרקציה, אם הולכים לאנקהאוזן
אפשר להוסיף את זאנסה זכסה.(הילדים מאוד נהנו) ממוסחר
3. חסר לי אמסטרדם, שייט ,נסיעה בחשמלית וקצת טיול עירוני בשביל המבוגרים
4. דולפינריום, תקידישו יום מלא, אנחנו שילבנו עם חיטהורן, היה מהנה לילדים שישנו
טוב בנסיעה אבל מתיש למבוגרים וגם לחוץ מבחינת זמן.
5. מצטרף לקודמיי , אפטלינג תשקלו יום יומיים לפני הסוף..
6. אוטרכט , מוזיאון הרכבות מהנה, לאחר המוזיאון הילדים שלנו היו עיפים ואיבדו עניין במוזיאון תיבות הנגינה( "נכלל בזמנו בהולנד פס אז לא ננצל....?)
7. חיטהורן מהממת אבל לא יותר משעתיים שלוש גג, בשעות אחר הצהריים עלול להיות קריר, הייתי מגיע בשעות הבוקר המאוחרות ושוקל לשלב עם עוד אטרקציה.
הולנד מקסימה!
תהנו
-
מסלול טיול בהולנדואני אצרף כמה דעות אישיות שלי (ממש לא חייבים להסכים איתי)
קודם כל באופן כללי אני נוסע לחופשה משפחתית כדי להנות עם המשפחה שלי. אין לי שום בעיה ללכת גם לגן חיות שיש בארץ, או אפילו לגינה ציבורית שיש בארץ. אם נהנים אז למה לא? אגב - בטיול אנחנו גם אוכלים גלידה למרות שיש גם בארץ, רואים סרט ב DVD (שהבאנו מהארץ) וכו'.
לטעמי האישי הרעיון הוא חוויה משפחתית. אז אם מרגיש לנו נכון בבוקר לצאת מאוחר כדי לראות סרט בצימר (או לחילופין בערב) - למה לא. יושבים כל המשפחה בסלון של הצימר, מתכסים בשמיכה גדולה, דוחפים פופקון למיקרו (או חטיף אחר לפעוטות) ונהנים.
וקצת טיפים מעשיים יותר היינו בהולנד עם גילאי 5 ו-2 לפני כמעט 5 שנים. אז קחו בערבון מוגבל.
אנחנו מאד אהבנו את אוטראכט. במוזיאון הרכבות בילינו כמה שעות טובות (עד הצהריים כולל ארוחה) ואפשר גם טיפה יותר. מוזיאון תיבת הנגינה היה מקסים (רק עם סיור) אבל בן השנתיים היה קרציה ונאלצנו לצאת באמצע. לא יודע לגבי גיל 3.
גם השיטוט ברחוב באוטראכט היה מאד יפה ונעים. התעלה, החנויות ובתי הקפה וכו'. במידה מסויימת יותר נעים משיטוט באמסטרדם כי פה הכל מרגיש יותר קטם ואינטימי.
המוזיאון הפתוח - אנחנו בילינו בו רק עד הצהריים (כולל ארוחה) כי רצינו עוד להספיק את הארמון בהאט לו (שהיה מאד נחמד). אבל 'הספקנו' פחות מחצי מהמוזיאון. אפשר לדעתי גם להקדיש לו יום שלם.
באופן אישי פחות התלהבתי מגן החיות.
מצטרף להמלצה לנסות להוסיף יום באמסטרדם. גם לילדים זה יכול להיות מאד נחמד. מופעי רחוב, שייט (מודרך) בתעלה, מוזיאון נמו, רכבת תחתית וטראם (גם אלו חוויות בימינו) וכו'.
ליום האחרון - אפשר לשקול בחיוב ביקור במכלן שבהולנד. יש שם מוזיאון מדע מקסים (בייחוד אם לא תהיו בנמו), מוזיאון צעצועים (פחות חשוב) ומרכז נחמד כולל מגדל פעמונים מרשים.
-
מסלול טיול בהולנדושני הגרוש שלי
היינו לפני 4 שנים, עם בני 4,6
מדורדם - שילבנו ביום האחרון לפני הטיסה - מבחינת הילדים אחד משיאי הטיול. מאוד אהבו. אי אפשר להשוות בכלל למיני ישראל. היינו במיני ישראל כמה פעמים, בד״כ השתעממנו.
דולפינריום - היינו חצי יום. לא הצלחנו לשלב עם חיטהורן, גם בגלל מזג אויר. לא כדאי להגיע לחיטהורן ביום לא יפה.
מוזיאון הרכבות - הבנים מאוד נהנו. זהירות עם הרכבת בחושך. היא מאוד מפחידה.
מוזיאון פתוח - שילבנו עם האט לו. הספקנו בשניהם, בלי לחץ.
אמסטרדם - לא נרשמה התלהבות אצל הדור הצעיר. היו די משועממים. היינו במוזיאון נמו. התאכזבנו.
לגבי מחירים והנחות - יש הרבה קופונים לאטרקציות ברשת, יש כרטיסי מוזיאונים שיכולים להוזיל וכו׳. שווה לבדוק.
-
מסלול טיול בהולנדאמנם הוזכר פה אבל נראה לי שנבלע קצת בין כל הטיפים - פארק הואה פלואה - אצלנו זה היה אחד הימים המוצלחים של הטיול.
שמורת טבע עצומה ושטוחה - בפנים שוכרים אופניים לכל המשפחה ופשוט מטיילים. בפארק אסורה כניסת כלי רכב - אז כולם על אופניים וברגל.
יש טירה קטנה, אגם, מתקני שעשועים, תצפיות שונות ובעיקר מרחבים גדולים עם מסלולי אופניים.
כיף גדול.
ממליצה בחום.
להיות בהולנד ולא ליסוע באופניים ?!?!
-
מסלול טיול בהולנדהולנד מהממת, היינו שם כשהילדים היו בני 3,6 ומאוד נהננו אפילו סתם מהנסיעות ומצפייה בפרות ובמרחבים הירוקים. אז מה שבטוח מאוד תהנו!
ועכשיו בקשר למסלול, אנחנו מאוד התאכזבנו מהגן חיות, סהכ כלובי החיות מאוד גדולים אבל אין המון חיות וללא ספק גן החיות התנכי בארץ לא נופל ממנו. יש המון מה לראות בהולנד ובדיעבד לא היינו מבזבזים יום.
אם כבר לא רוצים לפספס כדאי לשלב עם המוזיאון הפתוח, שם מאוד נהנינו (אנחנו לא שילבנו, זו חכמה שלאחר מעשה..)
הדולפינריום מקסים לא לפספס.
גם לא לפספס את חיטהורן ביום נהדר כולל שייט רק לא לשכוח לקחת אוכל לברווזים. אבל בהחלט לא מתאים ליום שלם אלא לגג שלוש שעות.
אנחנו שילבנו עם הדולפינריום כי לא רצינו לפספס יום במזג אוויר מושלם אבל בפוקס הספקנו לשכור סירה, כ5 דק לפני שסגרו...
לגבי אפטלינג - מזג האוויר בדרכ לא מדהים בהולנד ולכן כדאי לנסוע ביום הראשון שבו אין גשם. הילדים אצלנו נהנו כל כך מכל האטרקציות שלפחות אצלנו אין שיקול של להשאיר אטרקציה כזו לאחרונה. אבל כמובן תלוי בילד...
תהנו!
-
מסלול טיול בהולנדחייבת להתסייג לגבי גן החיות בבורחר - יש שם הרבה מעבר לכלובי חיות והוא פתרון מצויין ליום גשום.
יש בו מספר עולמות - עולם המים, עולם יער הגשם, עולם המדבר - בכל עולם נכנסים למבנה המדמה אותו - למשל יער הגשם - היה בפנים מאד לח וחם, עולם המים - נכנסו לאולם שבו אתה מוקף באקווריום ענקי - הילדים ישבו שם חצי שעה ובהו בהתפעלות על התקרה מעלינו - שם שחו דגים ענקיים.
בכל מקרה אנחנו מאד נהננו שם. כמובן שהכל סובייקטיבי.
תהנו
-
מסלול טיול בהולנדהי,
סך הכל נשמע טוב.
רביט היל מומלץ מאוד אבל אם את ישנה ברביט היל אני ממש ממש ממליצה להגיע לפארק מקסים שנמצא קרוב. בתוך הפארק שוכן מוזיאון הקרולר-מולר ושם אפשר לשכור אופניים ולטייל בנחת בין שבילי הפארק - היה לנו כיף גדול שם.
-
מסלול טיול בהולנדמצטרף להמלצה על הואה פלואה. בהחלט אחד משיאי הטיול.
-
מסלול טיול בהולנדאני מסכימה עם יונית שלא כדאי לשלב את הדולפינריום עם חיטהורן .
אנחנו עשינו שילוב והרגשנו שלא מיצינו בדולפינריום ונאלצנו למהר לחיטהורן , מה שפגם בהנאה משני המקומות בסופו של דבר.
עוד הערה לגבי חיטהורן ובמיוחד כי אתם עם ילדים קטנים : שכרו רק סירה עם חגורות הצלה ! זה משהו שלא נאמר פה בפורום ולא חשבנו עליו , גם מתוך הנחה שהתעלות לא עמוקות במיוחד... והשיט אמור להיות רגוע ופסטורלי ... בדיעבד היה לנו אירוע בטיחות שיכל להסתיים חמור בהרבה (הסתיים "רק" בבת הקטנה שלנו חצי במים מחוץ לסירה בגלל שהסירה איבדה שיווי משקל במעבר תחת אחד הגשרים הנמוכים שאילצו אותנו להתכופף) .
למזלי הילדה זורמת ומיד השתחררה מהטראומה (אם כי דיברה על האירוע לא מעט לאחר כמה ימים ... סוג של פוסט טראומה כנראה ...) והיו לי בגדים להחלפה בתיק שאיתי , אבל לי זה כבר הרס את כל הכיף וירדה לי שנה מהחיים ברגע הזה ...
אחר כך כשהמשכנו מהתעלות לאגם הפתוח והעמוק מאוד , הבנתי כמה באמת חשובות חגורות ההצלה ורק כשהחזרנו את הסירה ראינו שהן קיימות אצל חלק מהמפעילים של הסירות (אם כי רוב השטים כמונו לא היו מודעים לכך ולא השתמשו).
מצטרפת להמלצה על מוזיאון תיבות הנגינה - גם אנחנו אהבנו , אבל בהחלט התאים יותר לגדול מאשר לקטנה שקצת הפריעה בסיור...
ובכלל אהבנו את אוטרכט האינטימית , עם המדרחוב החביב .
באופן אישי , פחות אהבנו את אמסטרדם עם הילדים , וזאת למרות שהיינו עם הילדים בהרבה טיולי עיר אחרים ובהם נהנינו יותר .
עדי
-
מסלול טיול בהולנדוהתובנות שלי:
-אם אפשרי, סיבוב בבריסל יכול להיות נחמד לפני שיוצאים לדרך ( הילד המשתין, שוקולד...)
-הדולפינריום מומלץ, שימו לב שיכוונו אתכם לחניונים גדולים ליד האוטוסטרדה מהם יש אוטובוס חינם שמסיע לפארק, אבל אם אתם מגיעים סמוך לשעת הפתיחה ( וכדאי להגיע מוקדם כדי לראות את כל המופעים בלי לחץ) אז סביר שתוכלו לחנות ליד הפארק עצמו, יש שם די הרבה מקומות חניה ובאותו מחיר כמו החניונים הרחוקים.
אפטלינג - מומלץ מאוד. שימו לב לשעת הסגירה שלפעמים מוקדמת.
-המוזאון פתוח נחמד מאוד אך לדעתי ניתן לשלב עם מקום נוסף כמו ארמון הט לו ( עדיף דווקא להתחיל בארמון כי עלול להיות עמוס, ולרכוש כרטיסים בכפר הנופש ולחסוך עמידה בתור בקופות הארמון). ממליצה על פנקייק פנקי ליד, הכי שווה בהולנד לילדים http://speelparadijsvoorst.nl/
- מסכימה איתכםלהקדיש גם יום רגוע לפעילות בכפר הנופש, עם קפיצה יחסית קצרה לחיטהורן. אם נשאר זמן ממליצה לבקר בספינה בטביה ובמרכז הקניות החביב שצמוד אליה (הספינה נסגרת יחסית מוקדם, החנויות פתוחות עד מאוחר יותר)
- אם ויתרתם על אמסטרדם, כדאי לבצע שייט בתעלות באוטרכט, ולהקדיש מספיק זמן לשיטוט רגלי במרכז העתיק. מוזאון הרכבות קצת רחוק מדי מהמרכז בשביל הליכה נוחה ברגל ישירות ממנו.
-לדעתי מדורודם נחמד אך לא מצדיק נסיעה ארוכה כל כך ( אפטלינג כן). בכלל, אתם לנים באזור המזרחי של הולנד, אז תתמקדו באתרים שנמצאים יחסית קרוב לכפר. בפעם אחרת תהיו בהולנד המערבית (סאנסה סכנאס, רוטרדם, מדורודם, האג אמסטרדם...)
נתנו לכם כבר רשימה של אתרים נוספים - פארק הקופים, יוליאנה טורן, הוחה פלואה ( אני דווקא לא התרשמתי אבל הרבה נהנו)