סן פרנסיסקו
-
שלום רב,
שתי שאלות ברשותכם:
ראשונה: מישהו יודע מהם שעות הפתיחה של משרדי הכרטיסים של אלקטרז? כולל בימי ראשון.
אני מתכוונת להזמין כרטיסים מראש ורוצה להסב אותם במקום לכרטיסי סיטי פס. הדבר אפשרי רק במשרדי אלקטרז עצמם בפייר 33. ביום שלפני השייט נגיע לס.פ. אחה"צ ובאחה"צ/ערב זה מתכננת לשלב גיחה לפייר לשם לקיחת הכרטיסים והסיטי פס. רק אחרי זה נוכל להתחיל לנצל את הסיטי פס. הבעיה היא שאני לא מצליחה לאתר את השעות שפתוח וחבל לי להגיע סתם (לרציפים עצמם אקדיש את הלמחרת כולל השייט)
שניה: בספרים של סיגלית בר ונטע דגני רשום שהכניסה לאקספלורטוריום חינם בכל יום רביעי הראשון לחודש. אני גם לא מוצאת לזה סימוכין באתר וגם מתלבטת באם יום שכזה לא יהיה עמוס מדי. האם למישהו יצא להיות ביום כזה חינמי?
בתודה מראש
לימור
-
סן פרנסיסקו -
סן פרנסיסקועופר, המון תודה.
בינתיים אלקטרז ענו לי למייל ששלחתי לפני שכתבתי פה ואכן אלו השעות.
למען כל מי שמתעניין בשילוב של אלקטרז והסיטי פס אני רוצה לציין לתשומת ליבכם שבאתר של הסיטי פס רשומות 2 אופציות אפשריות לשילוב אבל במייל שאלקטרז כתבו לי ישנה רק אופציה אחת, האופציה הטלפונית. כך שמה שכתבתי מקודם שכוונתי להזמין מראש כרטיסים לאלקטרז ואחרי זה לשדרג לסיטיפס לא נכון למרות שזו אופציה הרשומה באתר של הסיטי פס.
אם למישהו יש תשובה לשאלתי על האקספלורטוריום, אשמח
תודה רבה
לימור
-
סן פרנסיסקוהיי
אנחנו זוג ושני ילדים בני 9 ן13 האם לדעתכם כדאי לקנות את הסיטי פאס לסן פרנסיסקו מדובר על תקופת יולי והאם יש מבצעים מדי פעם שכדאי לעקוב?
-
סן פרנסיסקוהי לימור, לא התאפקתי והשאלות שלך ממוקדות. אז הנה תשובתי (החא כל גך עוזרת לצערי) לגבי הדוכן כרטיסים של אלקטרז ראיתי שיש לך תשובה. אני קניתי כרטיזים אחרת כך שאין לי מושג איך זה עובד. קחי בחשבון שבכל רגע נתון שעברתי שם( בממוצע פעם ביום במשך חודשיים), היה תור די ארוך.לגבי האקספלוריטוריום, לי באופן אישי היה מנוי לשם, כך שממש לא שמתי לב לגבי יום רביעי חינמי. מצד שני דווקא יצא לנו להיות שם בכמה ימי רביעי )אבל לא ממש בקיץ, הגענו לשם כבר בסוף אוגוסט. לא זכור לי שאחד מהם היה עמוס יותר מהאחרים. בימי רביעי היינו מגיעים בצהריים (הילדים למדו בבוקר בבית- בכל זאת היו צריכים להשלים קצת לימודים). קחי בחשבון שהאקספלוריטוריום נסגר בחמש (למעט מקרים מיוחדים). איזה כיף לכם שאתם נוסעים. בדיוק נזכרנו אתמול כמה כיף היה שם, חזרנו רק בסוף אוקטובר....
-
סן פרנסיסקומנדי, המון תודה.
לא מדובר בכל יום רביעי אלא ברביעי הראשון לכל חודש, כך לפחות לפי הספרים של סיגלית בר ונטע דגני.
לגבי אלקטרז אכן קיבלתי תשובה. קצת מסרבל השילוב עם הסיטיפס, אחליט בהמשך.
א בר, מבחינת כדאיות אתה צריך לעשות חישוב לפי האטרקציות שאתה רוצה. לנו כלכלית משתלם כשהחישוב שלי גם כולל את האקווריום במונטריי הכלול בסיטי פס. מבחינת מבצעים יש באתר שלהם כרגע הודעה שהמחיר עולה בראשון למרץ אז הם ממליצים לקנות עכשיו. החישוב כדאיות שלי הוא לפי המחיר קיץ ועדיין משתלם.
לימור
-
סן פרנסיסקוהי לימור ומנדי...
גם אני אהיה שם בספטמבר ורציתי לדעת מה זה בדיוק... איך משלבים את הכרטיס של אלקטרז עם סיטיפאס.
אשמח אם תוכלו להסביר לי.
אהיה שם שלושה ימים ואשמח לקבל מכם עצות איך לסדר את הימים
ומה מומלץ כל יום .
נחיתה ביום חמישי בשעה 11
ונשארים שם עד מוצאי שבת.
תודה רבה רבה
-
סן פרנסיסקוהיי תודה למענה
אנחנו אמורים להיות שם ל 4ימים מלאים לא כולל ליל ההגעה ויום העזיבה
לדעתי הילדים יהיו שבעים ממוזאונים אחרי וושינגטון ויש בכוונתנו ללכת למונטריי, רק לגבי אלקטרז לא ברור לי האם עם הסיטי פאס ניתן להגיע לאלקרטז, כי אנחנו מגיעים ביולי והבנתי שעדיף להזמין מראש ,
ולפי מה שהבנתי צריך להגיע למקום על מנת להמיר את הסיטי פס כך שיכלול את הכניסה לאל קארטז.
תודה למענה
-
סן פרנסיסקופוריה,
אשמח לעזור, אולי פיספסתי אבל כדאי לפרט את גיל הילדים ומה אתם אוהבים לעשות.
א. בר גם אנחנו היינו במוזיאונים בניו יורק ובוושינגטון. אני יןדעת שיש לנו חיבה עזה לבילוי הזה (ממש התבאסנו שהמומה בסן פרנסיסקו היה סגור). עם זאת, האקספלוריטוריום אינו מוזיאון טבע. הוא מוזיאון מדע מהסוג שהילדים שלי קוראים חו "נא לגעת". אצלינו זה חובה תמיד. גם בארץ הם אוהבים מאןד מוזיאונים כאלה. אנחנו מסוג המשפחות (אמיתי לגמרי), שהמאבטחים מגרשים אחרי שנכבו האורות. כך שלא הייתי שוללת האקספלוריטוריום בגלל ווישנגטון. אנחנו לא היינו במשהו דומה בוושינגטון (אבל כן, התעייפנו, ממוזיאונים שם ובסופו של דבר, דילגנו על חלק ממי שרצינו לבקר בו לטובת שוטטות בעיר המדהימה הזו .
א. בר האם אתם מגיעים ברכב או בתחבורה ציבורית. כמה אתם במשפחה?
-
סן פרנסיסקוטיפ קטנטן:
פיר 33 (הכרטיסים לאלקטרז) די (אפילו יותר מ"די"..) רחוק מהפירים המרכזיים בהם כל הפעילויות. וגם אין שום דבר ממש מעניין בדרך. הלכנו לשם ברגל, היה קר, והיה רחוק. קחו לשם את האוטובוס. שווה לחסוך את הזמן ופגעי מזג האויר. אל תתפתו למספר 33 שנשמע קרוב . זה רחוק ברגל !!
-
סן פרנסיסקואם אני זוכר נכון רוב הפעילות היתה באזור פייר 39 שזה כמה דקות הליכה מפייר 33
בכלל לכל האורך היו מופעי רחוב ודוכנים שם העברנו את הזמן עד ליציאה לשייט.
עופר
-
סן פרנסיסקוזה מאוד מאוד תלוי בשעה ובמזג האוויר. באופן כללי אם אין רוח מטורפת, הליכה מהפיירי בילדינג ועד פיר 39 לקחה לילדים ולי כחצי שעה. אהבנו את ההליכה הזאת, הולכים על המזחים, הנוף נחמד האוויר טוב. אנחנו אוהבים ללכת כך שזה לא הפריע לנו. פחות מעשר דק הליכה מפיר 33 נמצא הפירי בילדינג, שם יש שוק איכרים כמו בנמל. יש שם גלידה מעולה. אנשים קונים אוכל ועושים פיקניק על המזח מאחור. נחמד סתם להיכנס גם. יש גם כחמש דק הליכה משם את האקספלוריטוריום, בחודשיים שאנחנו שהינו בעיר הייתה תמיד גם תצוגה חיצונית (רוב הזמן היו סקייטבורדים ואחר כך הייתה תצוגה של רעידת אדמה). אפשר להתפצל ולקפוץ לשם עם הילדים עד שמקבלים הכרטיסים. אני חייבת לציין שעבןר הילדים שלי שחלפו על פני פיר 33 עשרות פעמים בתקופה שהיינו שם, אזור הקופות של אלקטרז היה מרתק לפני הביקור ועוד יותר אחריו. על גבי הגדרות של התור יש תמונות של דמויות מהכלא עם ציטוטים והווי הכלא (ללא ספק האנגלית שלהם השתפרה מניסיונות הקריאה של המשפטים). יש שם תבליט של הכלא וסביבתו, יש שם חנות מזכרות מגניבה. אני מאוד בעד שימוש בתחבורה ציבורית בסאן םרנסיסקו. אבל בשביל משפחה עם חמש נפשות ללא הקליפרד (כרטיס הנסיעה הנטען כמו הרב קו, שבו יש הנחה של 75 אחוז לילדים), נסיעה של שתי תחנות, שמסתכמת בחמש דקות (בהנחה שהאוטובוס בדיוק הגיע כשאתם רציתם לעלות עליו, אני ממליצה על החשמליות של המוני, נראה לי שבמילא זה מה שעובר שם), יכולה לעלות כשתיים עשרה דולר.... אם לא ממש לחוצים בזמן ההליכה מאוד נעימה (למעט מקרי קיצון של רוח או קור עז בערב אבל ביולי אוגוסט עוד לא כל כך קר בערב).
באופן כללי, טיפ מזג אויר בסן פרנסיסקו. אני אומנם הגעתי לשם בסוף אוגוסט אבל הבנתי שזה נכון לתמיד. מזג האוויר משתנה שם במהירות. במשך היום יכול להיות חם מאוד (אם יש גל יום אפילו אפשר להגיע לשלושים מעלות(, ברגע שהשמש מתחילה לשקוע, או ברגע שיש עננים נהייה קר באופן קיצוני. ההמלצה שלי, להתלבש בשכבות. לא לצאת בלי מעיל בבוקר. את המעילים לשים בתיק או בתרמיל. באוקטובר כבר היינו צריכים מעילי דובון מתקפלים, למרות שבצהריים היינו עם חולצה דקה. לנו כמעט לא היו ימי גשם (מתוך 58 ימים, היה יום גשום אחד וגם לא כזה שמשאיר אותך בבית), אבל כן המליצו לי המקומים לבדוק כל יום תחזית ואם יש יותר מעשרה אחוז סיכוי לגשם, לקחת מטריה. בסופו של דבר לא לקחנו מטריה מתוך הנחה שיש לנו המון זמן בעיר ומקסימום אתפוס הסעה הבייתה.
-
סן פרנסיסקוהיי מנדי
תודה למענה,
אנחנו מגיעים בטיסה ולוקחים את הרכב רק ביום העזיבה ומשם נוסעים למונטריי
-
סן פרנסיסקוא. בר גילאים, אזור לינה?
-
סן פרנסיסקוהי מנדי וכל חברי הפורום,
אנחנו זוג ושלוש בנות 11,13,14 נגיע לסן פרנסיסקו בטיסה ישירה מהארץ ב 10/9 נחיתה בשעה 11:00 ונשאר עד מוצאי שבת.
מבקשת לדעת איך לחלק את הימים ומה לעשות בכל יום.
הבנתי שגם מזג אוויר מאד קר..... בספטמבר.
אגב בדקתי לגבי כרטיס ה citypass שמשולב עם אלקטרז וזה נשמע דיי משתלם...
הוא משלב בתוכו גם את האקווריום במונטריי שאליו נגיע אחר כך.. אז למי שמתכנן מסלול עם מונטריי אולי כדאי לחשוב לרכוש כרטיס זה.
תודה לכל העונים
-
סן פרנסיסקוהיי מנדי
הילדים בגילאי 9-13
שרינו גם את הילטון ביוניון וגם את מלון אמבסי ע"י שדה התעופה
נראה לי שנלך על הילטון בגלל המיקום
-
סן פרנסיסקוזה באמת מיקום מעולה. יש לי המון המלצות. מבטיחה לענות בקרוב.
-
סן פרנסיסקולגבי ימים חינם באקפלורוטוריום:
http://www.exploratorium.edu/visit/free-days-and-reduced-rat es
מסתבר שלפי האתר יש 6 ימים חינמיים בשנה בתאריכים מסויימים (אגב אף אחד מהם אינו ברביעי, ולמעשה פרט לאחד כולם בימי ראשון)
תבלו!
-
סן פרנסיסקותודה
ראיתי את זה. כנראה שהספרים שיש לי של נטע דגני וסיגלית בר לא מעודכנים. אני רואה איזכור לזה גם ב insanfrancisco וגם בכתבה פה באתר. בקיצור כנראה שהיה פעם וכבר לא רלוונטי.
-
ימים חינמייםהערה כללית על ימי חינם
כתייר אני מעדיף להמנע מימי חינם.
ברור שאני רוצה לחסוך כסף (תמיד) אבל כתייר שזמנו מוגבל הרבה פעמים כסף יותר חשוב מזמן (לא תמיד, ותלוי כמה כסף וכמה זמן).
יום חינמי אומר:
- אולי לתכנם את המסלול במיוחד כדי לכוון ליום הזה
- עומס גבוה באתר עצמו
- עומס גבוה בסיבובת האתר (אולי המזנון בפנים, החניון, וכמו שקרה לי פעם המלתחה לאחסון התיק שאסור להכניס)
- לעיתים כמות הכרטיסים מוגבלת ואם לא תגיעו בזמן לא יהיה כרטיס בכלל (חינם או בתשלום)
- תורים