ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צפון איטליה עזרה בבקשה!!

פורום טיולי משפחות
    8
    13
    12104
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • pupsic3
      pupsic3 נערך לאחרונה על ידי

תודה לחברי הפורום על ההמלצות, במיוחד ליונית, בסוף בחרנו איטליה באוגוסט.אנחנו זוג+ 2 ילדים(10,7) וסבא וסבתא מאוד פעילים💪

טיסה למילאנו וחזרה מוונציה 15 ימים סה״כ.

לדעתכם כמה ימים הכי טוב לחלק לכל יעד??

1)

אחרי שראיתי וקראתי המון התכנון שלי הוא:

נחיתה במילאנו ב22:00 לינה לילה ראשון במלון בשדה התעופה במילאנו.

2) 

נסיעה לאגם מג׳יורה 4-5 לילות?? האם זה לא יותר מדיי?איפה הכי כדי להשכיר בית? בצד הקרוב לשוויץ? 

3) אגם גארדה 5 לילות - האם זה מספיק??

4) דולומיטים- 4 לילות האם זה מספיק או מיותר ? אולי 3 לילות? רוצה לינה ליד סנטה כריסטינה

5) לילה ליד ונציה או 2 לילות ? 

טיסת בוקר מוונציה הביתה, אולי לינה ליד מרקו פולו בונציה?

תודה למגיבים מראש אלכס😀😀😀😀😀😘😘😘

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית נערך לאחרונה על ידי

צפון איטליה עזרה בבקשה!!

החלוקה נראית לי מאד סבירה.

4-5 ימים במאג'ורה- אם בוחרים בצד הצפוני וגולשים גם לנפת טיצינו (ממליצה ללון בחלק האיטלקי של האגם--כי ברגע שעוברים את הגבול לכוון לוקראנו המחירים קופצים)

4-5 ימים בגארדה מאד הגיוני-ובכפוף כמובן לתכני הטיול

4-5 ימים בדולמיטים -גם טוב, ולא ממליצה פחות מ4 לילות (כלומר בהנחה שיש יום של "בדרך אל" ויום של "בדרך מ" נותרו 2 ימים לטובת הדולמיטים שזה המינימום האפשרי. וכן-המיקום טוב מאד ללינה- אבל---חשוב לדעת כי הדולמיטים אינם חבל ארץ קטן ותלוי איפה מטיילים.

היתרון של מיקום הלינה שהוא על כביש הדולמיטים ולא נכנס לעמקים, ולכן נגיש יותר כאשר עדיין לא סגורים על המסלול. 

ואז יומיים וונציה-גם טוב וטיסה.

(מינימום-יום הגעה מהדולמיטים ולינה 

יום טיול ויתרת היום הנותר עד הטיסה).

כל המסלול נשמע על פניו הגיוני מול כמות הימים.

כמובן שאפשר להיות שבוע בכל אחד מהיעדים שציינת ולהישאר עם "עודף" של אתרים שלא מומשו.

• עדן מילר
          עדן מילר נערך לאחרונה על ידי

צפון איטליה עזרה בבקשה!!

אהבתי את החלוקה, נשמע הגיוני מאוד no

אנחנו ממש נהנינו מהלינה ליד סנטה כריסטינה, עיירה מקסימה - מלאה רכבלים ואפשרויות טיול, עם מפל ונחל זורם בה... (כן, אני מלאת געגועים).

• telo
            telo נערך לאחרונה על ידי

צפון איטליה עזרה בבקשה!!

אני חושב ש4 ימים לדולומיטים זה מעט. הנהיגה מאגם גרדה מיגעת ויש סיכוי גבוה לפקקים. אני מציע להתמקם באורטיסי העיירה המרכזית בעמק. היא מקסימה ולא גדולה מדי. המרכז שלה מקסים . יש לפחות שני רכבלים מאורטיסיי, שכל אחד מהם לוקח אתכם לנוף שונה. שניהם מאוד מומלצים. גם אם אתם ממוקמים במרכז העיירה אתם מרחק הליכה קצר מהיערות שסביב העיירה.

יש פעם בשבוע יום שוק באורטיסי. מומלץ.

• pupsic3

צפון איטליה עזרה בבקשה!!

תודה למגיבים

אבל אני עדיין קצת מבולבל!

אגם מגיורה 4 ימים נראה לי סגור,מצאתי כמה בתים רק נשאר להזמין

האם שווה לקפוץ לקומו? ועוד שאלה קטנה- אישתי רוצה מאוד לפחות יום יומיים לשלב את מונטה קרלו, האם זה שווה? לדעתי המרחק גדול מדיי? אולי יומיים מגיורה ויומיים מונטה קרלו?

גארדה 5 ימים מלאים- יום סרמיונה ודרום האגם מסלול 12 בספר המשפחה המטיילת,יום נוסף מלצסינה ורכבל+פארק חבלים,יום נוסף אגם טנו וריבה דל גרדה ולימונה,יום נוסף גארדלנד,יום אחרון אולי מוזחאון פרארי או עיר הסרטים?

דולומיטים 4 ימים-יום מפלי נרדיס ,אגם טובל ופארק חבלים,מולבנו עם נספיק

יום נוסף מבולזאנו לקורטינה מסלול 25 בספר

יום נוסף אגם ברייס מגלשות הרים סן קנדידו ונסיעה ליום אחרון בונציה

האם כדי לישון בעיר או לישון ליד השדה תעופה בונציה כי הטיסה היא ב9:00 בבוקר

תודה מראש אלכס

• משפחה בהכנה לטיול
                משפחה בהכנה לטיול נערך לאחרונה על ידי

צפון איטליה עזרה בבקשה!!

איזה כיף!

אני הייתי ישנה לילה אחרון ליד השדה כדי לא להילחץ בבוקר עם הנסיעה והחזרת הרכב

אנחנו היינו שבוע באיזור אגם מג'ורה וקומו והאיזור יפיהיפה.

יש לי המלצה על מקום לינה מדהים:

Annamaria Dominioni.

Il Montesino B&B.

ALBESE CON CASSANO - COMO - ITALY

נעמה

• עדן מילר
                  עדן מילר נערך לאחרונה על ידי

צפון איטליה עזרה בבקשה!!

היי,

לגבי היום החמישי בגארדה - ממליצה על שמורת מפלי מולינה וורונה, אחד הימים הכי כיפיים שהיו לנו בטיול!!

לגבי הדולומיטים, לדעתי המסלול שתכננת הוא קצת עמוס (מזכיר יותר טיול מתגלגל מאשר טיול כוכב). אנחנו הספקנו הרבה פחות ב-4 ימים שבילינו בדולומיטים.

מצד שני, את היום שכולל את מפלי נרדיס ואגם טובל אפשר לבצע בדרך מגארדה לעמק גארדנה, יום נוסף לבלות באזור העמק או באזור המרמולדה, וביום האחרון לנסוע לונציה דרך אגם ברייס.

לדעתי תוכנית קצת עמוסה, אבל בהחלט יכול להיות שהיא מתאימה למשפחה שלכם.

אולי תוכל להיעזר בסיפור הטיול המקסים של שירלי ומשפחתה.

גם הם שילבו את אזור הדולומיטים המערביים בדרך מגארדה לדולומיטים, יום לאחר מכן את אגם ברייס ומגלשות ההרים, וביום הבא ירדו לוונציה ובדרך עברו במרמולדה.

בהצלחה wink

עדן

• pupsic3

צפון איטליה עזרה בבקשה!!

תודה שוב עדן ולמשפחה בהכנה לטיול👍👍

אחרי סגירת הלינות והאוטו נשאר לתכנן נכון את כל השאר!!!!

אז חברים בבקשה כמה שאלות?

1)אנחנו ניסע עם סבא וסבתא( זריזים אבל גם רוצים לנוח מדי פעם) בזמן שנהיה ביום גארדלנד מה אפשר להציע להם בסביבה לכל היום, בלי נסיעות ארוכות.

2) כמה זמן נמשך המסע ברכבת צינטוולי בשוויץ ליד לוגאנו? ואם מה אפשר לשלב את היום עם הרכבת?

3) פעילות מגניבה לילדים באגם מג׳יורה ? חבלים, פארק מים וכו?

4)ביומיים האחרונים אני יוצא מהדולומיטים לכיוון אגם ברייס לוונציה , האם חצי יום או אפילו פחות זה מספיק או שכדי לוותר ולטייל באיזור הקרוב לשדה מארקו פולו?

• לִי
                      לִי נערך לאחרונה על ידי

צפון איטליה עזרה בבקשה!!

ליד גארדלנד יש כמה אפשרויות לסבא וסבתא במרחק נסיעה קצרה

(למרות שלא הייתי שוללת שיצטרפו לפארק שעשועים)

שים לב בטבלה ליעדים בדרום מזרח אגם גארדה.

עיירות ושווקי בוקר (סירמיונה, לאציזה ועוד), יקב יין, , גן בוטני + הכפר בורגטו, 

שופינג בilleonedilonato , פארק מעיינות חמים ועוד

▬◄מפת אזור גארדה (שהכינה דלית קצנלבוגן)

• משפחה בהכנה לטיול
                        משפחה בהכנה לטיול נערך לאחרונה על ידי

צפון איטליה עזרה בבקשה!!

הי

הם יכולים לנוח במעינות החמים בקולה או להסתובב בברגמו הנעים

העיפו מבט בסיכום טיול שלי (אני לא מוצאת אותו כרגע)

באיזור מגו'רה היה נחמד המעבר מצד לצד של האגם עם המעבורת וכמובן שיש פארקי מים, מגלשות הרים, פארק חבלים וכד

נעמה

• איילת 0406
                          איילת 0406 נערך לאחרונה על ידי

צפון איטליה עזרה בבקשה!!
                          שלום,
                          אוכל לעזור עם מאגורה וגארדה. היינו כחמישה ימים בקנוביו שבצפון האגם. קרוב לגבול השוויצרי אך עדיין באיטליה. חלק מהתוכניות פוספסו בעקבות מזג אויר בעייתי . בין התוניות שבוצעו:
                          עלייה להר המוטארונה . מאוד נחמד 
                          שיט מקסים לאיזולה בלה. הגנים מקסימים. הארמון בעיני קצת מיותר, אך אנו משפחה שאינה חובבת ארמונות באופן מיוחד. 
                          אומרים שהגנים באיזולה מאדרה יפים אף יותר
                          עמק ורזאסקה היה אחד משיאי הטיול. הלכנו על הסכר המפורסם ממנו גיימס בונד קפץ באחד מסרטיו. עשינו מסלול הליכה מנקודת הגשר המפורסם ponte di salti לאורך הנהר ואחר כך נסענו לכפר סונוניו ועשינו מסלולון הליכה נחמד למפל . 
                          יש לזכור לקנות כרטיס חנייה בתחנת העצירה בכניסה לעמק.
                          יש פארק חבלים חביב בגורדולה, אך אני ממליצה על פארק החבלים ב monte tamaro
                          ההר נמצא בים אגם מאגורה ללוגאנו. יש בו מגוון פעילויות נהדרות. נוף, מגלשות הרים, מסלולי הליכה, פארק חבלים , אומגה ועוד... בתחתית ההר מול הכניסה לרכבל יש פארק מים splash and spa מקסים. אמנם קטן , אבל חדיש עם מגוון מגלשות ברמות קושי שונות. פה כדאי לשים לב לפירוט באתר לגבי המגלשות ולראות שמתאימים לגיל הילדים. הבריכה החמה בחוץ נהדרת ומשקיפה על נוף מהמם. 
                          בלוגאנו תכננתי המון דברים אבל הכל התבטל עקב העננות הנמוכה והגשם. היינו במפעל השוקולד alprose. סיור קצר המבוסס על כיתוב ולא על מדריך. עדיין נחמד מאוד . ובסוף .... השוקולדים... 
                          לגבי עמק הצנטובאלי, בעקבות מזג האויר ויתרנו על הרכבת אבל ניסינו לטייל קצת לכפרון ללא מכוניות.rassa.  הילדים לא ממש נהנו. אף שהנוף מדהים. היינו באגם אורטה . המקום ממש ציורי ויפה. טיילנו הרבה בעיירה וקנינו גלידה טובה. אני מניחה שבאוגוסט יש הרבה יותר אנשים והאוירה יותר עליזה. כשאנחנו היינו היה קצת שומם. 
                          סטרזה היא עיירה חמודה מאוד לטיול קצר וגלידה. 
                          אנחנו ישנו ליד ונציה שני לילות. והיה מצויין. היום הזה הוא מעייף למדי במיוחד לילדים. יש הרבה הליכה והמוני אנשים. עדיין, ונציה מיוחדת מאוד , יפה מאוד ושווה את המאמץ. ישנו במלון קראון פלאזה המדובר פה רבות בפורום , שמחוץ לונציה , על תחנת הרכבת. אשמח לענות על כל שאלה נוספת
                          איילת
                          • שירלי 4
                            שירלי 4 נערך לאחרונה על ידי

צפון איטליה עזרה בבקשה!!

אלכס שלום,

המסלול שלכם נראה הגיוני למדי.

אנחנו מאד אהבנו את הנופים של אגם מאג'ורה ואגם קומו והעדפנו אותם על פני אגם גארדה.

הדולומיטים מקסימים, ואם הייתי צריכה לתכנן שוב, הייתי מוסיפה שם עוד כמה ימים.

לגבי מונטה - קארלו - נראה לי שכדאי שתשאירו אותה לטיול אחר.

לעומת זאת - תוכלו "לקפוץ" לשוויץ מאגם מאג'ורה, כפי שאנו עשינו.

עדן החביבה הפנתה אותך לסיפור הטיול שלנו ואני באמת מציעה שתקרא אותו (אע"פ שהוא ארוך) - מהסיבה הפשוטה - שהוא מספר על טיול עם סבתא וסבא...

בטח תוכלו להעזר בכמה טיפים.

ביום שהילדים היו בגארדה-לנד, אנחנו טיילנו איתם במאנטובנה (דרום אגם גארדה) - היינו ביקב, בעיירות ציוריות והיה מאד נחמד.

התחלתי להבעיר את הסיפור שלנו לבלוג, אך עדיין לא סיימתי. לכן, כדאי שתקרא במקביל גם את סיפור הטיול.

בהצלחה ובהנאה, כיף לכם!

שירלי

• pupsic3

צפון איטליה עזרה בבקשה!!

תודה למגיבים!!

מתחיל לאט לאט לבנות תוכנית.

השכרנו בית בסטרזה באגם מגיורה ל4 לילות אחרי לינה של לילה ראשון שדה במילאנו.

היום הראשון-חצי יום אגמים עם המעבורת +? אולי אורטה מה עוד אפשר לשלב

משהו בדרך מהשדה במלפנסה?

היום השני- הרכבת בצינטובלי כמה שעות? ומה עוד אפשר לשלב? אולי לוגאנו או פארק חבלים?

היום השלישי- קפיצה לאגם קומו,איזה אטרקציה לילדים יש בדרך?

מה כדי לראות ביום האחרון? טיול טבע? רחיצה באגם ? אולי טיול אופניים?

תודה אלכס

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון