דחוף! וינה
-
שלום רב
יש לי כמה שאלות לגבי הנסיעה "המזדמנת" שלי לוינה. (אני נוסע במסגרת מחקר, אבל יוצא לי יומיים חופשיים לטיול. אני נוסע לבד).
לשאלות:
- מה הדרך הזולה ביותר (או הטובה ביותר) להגיע משדה התעופה של וינה למרכז העיר, ובמיוחד לאזור אוניברסיטת וינה, הנה הכתובת:
Währinger Gürtel 97, Vienna
- האם התחבורה הציבורית שם (והמיטרו בפרט) די מפותחת? האם יש דרך כלשהי לחסוך בדמי נסיעה?
- האם הכתובת שרשמתי לעיל (כתובת האוניברסיטה של וינה) רחוקה ממרכז העיר?
- האם חברת התעופה האוסטרית נחשבת לטובה? (אני מתלבט בינה לבין החברה האוקרינית או הטורקית).
- ולבסוף: על איזה מקומות הייתם ממליצים לבקר כטעימה על קצה המזלג לאדם כמוני שטרם ביקר בוינה?
אשמח לכל עיצה
-
דחוף! וינהחברה אוסטרית חברה מעולה והיתרון שלה על פני אחרות ששאלת עליהן הוא שזו טיסה ישירה. אם ההפרש במחיר לא היסטרי, תמיד עדיף טיסה ישירה. בחברה אוקראינית וטורקית לא טסתי, אז אני לא יודעת מה הרמה שלהם. מה שאני כן יודעת שבחברה טורקית אני לא אטוס גם חינם. שיטוסו ריקים מבחינתי. לשאר השאלות לצערי אין לי תשובה כי עדיין לא הייתי בוינה
-
דחוף! וינההתניידות בוינה (ראה קישורים בשרשור)
התחבורה הציבורת בוינה מצויינת ולא יקרה.
מפה.
הצעה שלי- קח את רכבת ה S7 מהשדה עד לתחנה Handelskal ומשם תחליף ל U6 עד לתחנה Wahringer Strasse שקרובה ליעד.
אוסטריאן חברה טובה מאוד- אין שום סיבה להעדיף טיסה לא ישירה עם חברה אחרת (אלא אם כן יש הבדל מאוד משמעותי במחיר שזה כבר שיקול אחר.)
נ.ב. יהיה יותר נעים לקרוא ולהתייחס בלי ההדגשה בבולד

-
דחוף! וינהאוסטריין היא חברה מאוד נוחה, בד"כ בין הזולות ביותר והיתרון העיקרי הן שעות טיסה נוחות וכמובן - טיסה ישירה שהיא תמיד עדיפה.
בקשר לשאלת מה כדאי לראות כטעימה - מאוד תלוי בהעדפות האישיות שלך. איזה תחומים מעניינים אותך? ארכיטקטורה? מוזיאונים? קניות?
רבקה
-
דחוף! וינהתודה על העצות...
לרבקה, תודה רבה
אני מתעניין במוזיאונים, קצת בקניות (בעיקר משווקים גדולים ואותנטיים), ובפארקים.
האם יש אפשרות לעשות שייט שם?
-
דחוף! וינההכי קצר ונוח לקחת את ה S7 עד ל Handelskai ומשם לקחת U6 לורינגר שטראסה, הכתובת שלך במרחק הליכה משם (אני גר רחוב אחד ליד במקרה D:).
המיקום לא רחוק מהמרכז (הרובע הראשון), מוורינגר שטראסה אתה יכול לקחת טראם 40/41/42 עד התחנה האחרונה שלו (Schottentor) ב-7 דקות. שוטנטור נמצאת בצד המערבי של הרובע הראשון, משם הכל כבר במרחק הליכה (למרות שיש גם טראמים ו U-Bahnים לתחנות נוספות ברובע). בנוסף אתה יכול לקחת את ה U6 לכיוון Sibenhirten ולרדת בתחנת Westbahnhof - זוהי אחת מתחנות הרכבות המרכזיות בוינה, יש שם מרכז קניות בפנים וביציאה מהתחנה מתחילה גם שדרת הקניות המרכזית של וינה מחוץ למרכז - Mariahilferstrasse
תחבורה ציבורית - ללא ספק הטובה ביותר שתמצא, מיותר להחזיק פה רכב. תלוי לכמה ימים אתה פה, תקנה כרטיס של נסיעה בודדת (שעה וחצי), יומי, תלת יומי או שבועי. הכרטיס תופס לכל אמצעי שתרצה (טראם, UBahn, S-Bahn, אוטובוסים). במהלך השבוע תחבורה ציבורית עובדת מלפנות בוקר עד 12-1 בלילה, בסופשים יש UBahn כל הזמן (24 שעות).
יש את כל המקומות התיירותיים הרגילים שאפשר לבקר ותמצא פה הרבה בך מטייל מבחינת מידע. המלצה שלי, בגלל שיש עד עכשיו השבוע מז״א מושלם סה״כ (4-5 מעלות עם שמש ושמיים נקיים), תעלה לקאלנברג, הר/גבעונת ממש בפאתי וינה, יש מסעדה ובית קפה למעלה ונוף ששווה כל רגע. לך ברגל לתחנת Alserbachstraße או תחנת Casiniusgasse (או קח את ה U6 תחנה אחת ל Nussdorfer Strasse) ומאחת מהתחנות האלה תיקח טראם 38 עד התחנה הסופית שלו (Grinzig), משם תיקח אוטובוס 38A שמעלה אותך לקאלנברג.
אוסטריאן חברה סבבה, הטיסה קצרה סה״כ כך שחברת התעופה לא ממש משנה.
תעשה חיים
-
דחוף! וינההכי קצר ונוח לקחת את ה S7 עד ל Handelskai ומשם לקחת U6 לורינגר שטראסה, הכתובת שלך במרחק הליכה משם (אני גר רחוב אחד ליד במקרה D:).
המיקום לא רחוק מהמרכז (הרובע הראשון), מוורינגר שטראסה אתה יכול לקחת טראם 40/41/42 עד התחנה האחרונה שלו (Schottentor) ב-7 דקות. שוטנטור נמצאת בצד המערבי של הרובע הראשון, משם הכל כבר במרחק הליכה (למרות שיש גם טראמים ו U-Bahnים לתחנות נוספות ברובע). בנוסף אתה יכול לקחת את ה U6 לכיוון Sibenhirten ולרדת בתחנת Westbahnhof - זוהי אחת מתחנות הרכבות המרכזיות בוינה, יש שם מרכז קניות בפנים וביציאה מהתחנה מתחילה גם שדרת הקניות המרכזית של וינה מחוץ למרכז - Mariahilferstrasse
תחבורה ציבורית - ללא ספק הטובה ביותר שתמצא, מיותר להחזיק פה רכב. תלוי לכמה ימים אתה פה, תקנה כרטיס של נסיעה בודדת (שעה וחצי), יומי, תלת יומי או שבועי. הכרטיס תופס לכל אמצעי שתרצה (טראם, UBahn, S-Bahn, אוטובוסים). במהלך השבוע תחבורה ציבורית עובדת מלפנות בוקר עד 12-1 בלילה, בסופשים יש UBahn כל הזמן (24 שעות).
יש את כל המקומות התיירותיים הרגילים שאפשר לבקר ותמצא פה הרבה בך מטייל מבחינת מידע. המלצה שלי, בגלל שיש עד עכשיו השבוע מז״א מושלם סה״כ (4-5 מעלות עם שמש ושמיים נקיים), תעלה לקאלנברג, הר/גבעונת ממש בפאתי וינה, יש מסעדה ובית קפה למעלה ונוף ששווה כל רגע. לך ברגל לתחנת Alserbachstraße או תחנת Casiniusgasse (או קח את ה U6 תחנה אחת ל Nussdorfer Strasse) ומאחת מהתחנות האלה תיקח טראם 38 עד התחנה הסופית שלו (Grinzig), משם תיקח אוטובוס 38A שמעלה אותך לקאלנברג.
אוסטריאן חברה סבבה, הטיסה קצרה סה״כ כך שחברת התעופה לא ממש משנה.
תעשה חיים
-
דחוף! וינהתןדה רבה JENNY2
עזרת לי הרבה!!
-
דחוף! וינהתןדה רבה JENNY2
עזרת לי הרבה!!
שאלה: לפי הכתובת שנתתי (שהיא כתובת האוניברסיטה), האם נראה לך כי המיקום רחוק או קרוב מאזור המרכז (נדמה לי שהמרכז זה מה שקרוי הרינג אם אני לא טועה?)?
לפי ההצעה שלך, אני ארד בתחנת Wahringer Strasse בקו U6. האם משם אני יכול להגיע רגלית לאיזור האוניברסיטה? (עם טרולי שאני צריך לסחוב). במילים אחרות, מה המרחק המשוער בין תחנה זו לבין האוניברסיטה?
בברכה
-
דחוף! וינהMoiBui
פשוט אין לי מילים להודות לך!!
הארת בפני את הדרך (לפחות משדה התעופה עד לכותבת שלי)!!
ממש תודה לך!
עוד שאלה , אם כבר אתה מכיר את המיקום של האוניברסיטה, על איזה בית מלון היית ממליץ לי בסביבת האוניברסיטה? אני מחפש מלון ל כ 5-6 לילות, ברמה בינונית. חיפשתי בבוקינג אבל לא הצלחתי לאתר את הכתובת שאני צריך..
אודה לך אם תעזור לי בזה....
בברכה
-
דחוף! וינהבסביבת הקמפוס אין הרבה מלונות, אבל יש הרבה דירות להשכרה. תנסה לבדוק את מלון Bellevue. הוא נמצא 5-10 דקות הליכה מהאוניברסיטה או שתי תחנות עם אוטובוס 40A, נגיד לתחבורה ציבורית עם U4 בקרבת מקום, טראם 5 וטראם 33 ואוטובוס 40A. המלון ממוקם בתחנת פרנץ יוזף, יש שם סוג של מרכז עם קצת חנויות. יתרון קטן למיקום הוא שיש שם Billa (סופר), מקדונלדס, ביפה (״סופר-פארם״) וטבק-סטור שפתוחים עד 12 בלילה כל יום ופתוחים גם ביום ראשון (בין הבודדים בוינה).
המלצה כללית אחרת שיש לי היא שתקנה סים מקומי - השיחות וסמסים יהיו. לך רק למספרים אוסטרים אבל יהיה לך אינטרנט בכל מקום (מה שאומר שיחות תוכל לעשות דרך סקייפ/טנגו/פייסטיים וסמסים דרך ווטסאפ או פייסבוק וכן הלאה). הכי משתלם (וזול) שתמצא זה סים עם 1000 דקות, 1000 סמסים וג׳יגה גלישה ב Drei בעשר יורו. רק קונים את הסים, מכניסים ומאקטבים לפי ההוראות (אין צורך בטעינה נוספת). היה פעם סניף דואר בשדה שבו היה אפשר לקנות את זה, אני לא יודע אם זה קיים עדיין. בכל מקרה, יש לך הרבה חנויות של Drei מפוזרות בסביבה (אם תלך בסוף למלון שרשמתי למעלה, יש סניף שלהם ממש מול הדלת שלו).
-
דחוף! וינהשוב תודה לך MOIBUI
ניסיתי להזמין דרך בוקינג, אך לצערי המלון נמצא בתפוסה מלאה בתאריכים המבוקשים. שמתי לב שיש בקרבתו עוד מלון בשם מוצארט, אך הוא גם נראה לא זמין בתאריכים המבוקשים.
האם, בטןבך, תוכל לציין עוד אזורים שהם קרובים ככל האפשר ליעד (הקמפוס של האוניברסיטה)? אני לא יודע איזה כתובת/ אזור/ נקודת עניין יש להקליד באתר בוקינג כדי שאמצא עוד אפשרויות.
בברכה
-
דחוף! וינה -
דחוף! וינה -
דחוף! וינהכל הכבוד!
כן, זה בדיוק מה שחיפשתי.
תודה רבה!
-
דחוף! וינהתודה רבה!
מעריך מאד את העזרה!
-
דחוף! וינהאתה יכול בבוקינג לצמצם תוצאות לפי רובעים (district / bezirk). תסתכל על הרובע התשיעי (Alsergrund). החלק המזרחי (שצמוד ל gurtel) של הרובע ה-18 גם יתאים לך
-
דחוף! וינה