טיול בת מצוה לסין
-
אז יש כרטיסים לספטמבר. המסלול:
ימים 1-6 - הונג קונג. טיסה לגווילין.
ימים 7-10 - גווילין והאזור (יאנגשו / טרסות אורז). טיסה לצ'נגדו
ימים 11-14 - צ'נגדו והאזור. טיסה לשיאן.
ימים 15-16 - שיאן
ימים 17-21 בייג'ין
הזמנו בינתיים את הטיסה הפנימית לגווילין (להונג קונג אייר טיסות במחיר סביר, אבל לא בכל יום, מה שהוסיף לנו יום לא מתוכנן להונג קונג על חשבון גווילין / צ'נגדו...).
מספר שאלות:
1. חשבנו לעבור משיאן לבייג'ין ברכבת. אנחנו מתלבטים בין רכבת לילה לבולט, אם כי לרכבת הלילה יתרון בכך שתפנה לנו עוד חצי יום בבייג'ין.
מה לדעתכם יהיה יותר חווייתי לילדות (14,12,7)?
הבנתי שברכבת לילה יש קרונות של 4 ו-6. אם נחליט לנסוע ברכבת לילה נראה לי הגיוני להזמין מקומות לקרון של 4 ומקום נוסף בקרון אחר ובפועל להצטמצם בקרון של ה-4 (הילדות קומפקטיות...). אפשרי לדעתכם?
2. מאחר שאין לנו הרבה ימים בגווילין ובצ'נגדו וכדי להספיק כמה שיותר ולחסוך זמן התברברויות אנחנו שוקלים להיעזר במדריכים מקומיים באזורים אלה. נשמח להמלצות.
3. מה המרחק וזמן הנסיעה בין לשאן לאמי שאן ובין אמי שאן לצ'נגדו? האם שווה לנסות ולהגיע לאמי שאן או שבימים המוקצבים להסתפק בצ'נגדו + שמורת פנדות ולשאן?
4. נשמח להמלצות לגבי מקומות לינה שמתאימים למשפחות. לעניין הלינות - האם כדאי להזמין גם ארוחות בוקר או שקל להסתדר מבחינת ארוחות בוקר גם בחוץ?
תודה.
-
טיול בת מצוה לסיןלעניין הרכבת - גם אני לקחתי רכבת לילה בהנחה שיהיה חוויתי לילדון (היה בן 6). הוא אכן מאד התלהב, טיסות היו מספיק.. לי זה היה פחות נוח, לא ישנתי היטב.
לגבי הקרונות, שימו לב שיש גם הבדל ברמה בין קרונות של 4 מיטות ושל 6 מיטות. 4 מיטות זה בתא סגור משלכם, בעוד 6 מיטות זה בתא פתוח, לכן אני בהחלט ממליצה לקחת תא של 4. אם לא יהיה לכם נוח להכנס לתא אחד מקסימום אחד ההורים ילך לישון בתא השני. לפחות לילדות תהיה פרטיות. (המיטות לא ענקיות במיוחד..)
למה כל כך הרבה ימים בהונג קונג?
-
טיול בת מצוה לסיןבעניין הרכבת- החוויתיות ותוספת חצי יום בביג'ינג נותן יתרון בולט לרכבת לילה. בניגוד לענת, אני בעד המחלקה השניה בגלל החוויה והדינמיקה עם הסינים שנמצאים באותו קרון. ולא לדאוג- בלילה כולם ישנים, ואם תרגישו שמטרידים אתכם (אני מאוד בספק), יש פקח לקרון שדואג לסדר הציבורי (וגם דואג שהמזוודות מסודרות כמו שצריך)
לדעתי בגלל מגבלות זמן כדאי להשאיר את אמי שאן מחוץ לתוכנית. ללשאן אפשר להצטרף לסיורים מאורגנים מצנגדו, או לדאוג לאחד פרטי לגמרי.
אתם מבקרים בערים תיירותיות. אפשר למצוא ארוחות בוקר מחוץ למלון/גסטהאוס בקלות, ובחלק נכבד מהמלונות לא צריך להזמין מראש- בכניסה לחדר האוכל משלמים על הארוחה, רק כדאי לבדוק מראש מה האופציה במלון כדי לא להיות מופתעים.
-
טיול בת מצוה לסיןענת - לגבי הונג קונג - מדובר בארבעה ימים מלאים + חצי יום של הנחיתה וחצי יום אחרון בו טסים לגווילין, כלומר 5 ימים נטו. התכנון המקורי היה ל-3.5-4 ימים בהונג קונג, מאחר שזו פעם ראשונה שלנו שם ויום אחד ילך על פארק שעשועים.
אפרופו פארק - דיסנילנד או אושן פארק??
כשבדקנו טיסות לגווילין הסתבר שביום שרצינו יש טיסה של דרגון אייר במחיר כפול משל הונג קונג אייר (שלה אין טיסה באותו יום), וכשמכפילים ב-5 נפשות ההפרש מהותי ולכן הוספנו יום. למרות שמהשרשורים על הונג קונג נראה לי שנצליח למלא את הזמן בקלות וגם לא להספיק הכל...
ענת - תוכלי בבקשה לעדכן אותנו במקומות בהם ישנת לאורך הטיול ואם היו מוצלחים (לא ראיתי שהעלת בסוף טיפ בנושא, או שפספסתי?)
לגבי רכבת הלילה - איך זה מבחינת הניקיון?
-
טיול בת מצוה לסיןבתכלס, הייתם יכולים לוותר על הטיסה הזאת. קצת הפתיע אותי, אבל יש 3 רכבות ביום של 3:30 שעות משנז'ן (על הגבול עם הונג קונג) לגווילין, והמהדרין יוסיפו 1-1.5 שעות להגעה לשנז'ן (כולל התברברויות). ואכן, בשבועות האחרונים היו הרבה דיונים על הונג קונג.
היה דיון בזמן האחרון שנטה לכיוון האושן פארק, כי הדיסנילנד קטן ולא כלכך מלהיב לעומת האירופאים/אמריקאים (אם זאת סיבה מספקת....).
שיקול המחיר תופס גם לגבי הבחירה במחלקת הרכבת, כשמחיר מחלקה ראשונה כבר מתקרב מאוד למחיר כרטיס טיסה.
נקיון רכבות הלילה- המיטות מסודרות עם מצעים ושמיכה, יכול להיות שהבעיה ברכבות ובסין בכלל תהיה לא בנקיון אלא במבנה השירותים (אם לא השתנה, שירותים בול פגיעה, בגסטהאוסים ומלונות תראו כבר אסלות מערביות)
עשו חיפוש גם בטיפים על מקומות לינה. לכל אחד הסטנדרט שלו, אז קשה להמליץ, תלוי בתקציב, לרוב אין בעיה לבחור במקומות המוגדרים כגסטהאוסים
-
טיול בת מצוה לסיןלתומר - עם ילדים השיקולים יכולים להיות אחרים. לבנות ובמיוחד הקטנה יכול להיות מלחיץ להיות בקרון פתוח עם הרבה זרים. אמרו לי את זה לגבי תא ל-4 כשאני התלבטתי (אנחנו רק 2), בהתחלה זה היה נראה לי טפשי אבל אחרי שהפכתי בזה הגעתי למסקנה שזה נכון.
חוצמזה שהסינים כל כך מתלהבים מילדים מערביים שהם פשוט לא יתנו לבנות דקה מנוחה. לא יכולה לדמיין שהייתי שם עם הבן שלי לילה שלם בלי אפשרות לסגור דלת מאחורי.
למאיה (ניחשתי בסדר?)
אני מניחה שאושן פארק יותר יתאים לכם. אנחנו היינו בדיסני, אבל זה כי הבן שלי היה קטן יותר (בן 6) וגם לא היה מעולם בדיסני (רק 4 פעמים בפארק אירופה
) ונורא התלהב מהקטע של מיקי מאוס והדמויות וכל ה"קטע הדיסניי". הוא ממש לא חובב אקסטרים. הפארק באמת קטן ואתם עשויים להתאכזב.אנחנו לנו רק באכסניות לכן לא פירטתי לך המלצות, זה מתאים לכם?
לגבי השאלה שלך על אמי שאן (שלא הייתי בה). אנחנו ממש אהבנו את צ'נגדו ופשוט נהנינו להיות בה. אבל אנחנו מטיילים לאט יחסית, אני לא חייבת אטרקציה בכל יום. לא לכולם זה מתאים. להבנתי ניתן לעשות טיול ללשאן+אמישאן ליומיים, לינה באמישאן. אם את לוקחת נהג זה אפילו אמור להיות קליל. תשתדלי שהטיול הזה לא יהיה על סופ"ש.
מעבר לזה, אני לא יודעת מה שעות הטיסה שלך. כשאת אומרת ימים 11-14 בצ'נגדו, כמה זה בנטו? (קחי בחשבון שטיסות בסין מאחרות לעתים קרובות, כך אומרים. הטיסה שלנו מצ'נגדו לגווילין איחרה בהרבה יותר מאשר האורך שלה, ישבנו במטוס שעתיים על הקרקע ועוד שעה וחצי באוויר..).
למה אתם לא נוסעים לג'וג'איגו?
-
טיול בת מצוה לסיןברור לי לגמרי שבתור מטייל גבר, בניגוד לנשים או משפחות עם ילדים, מערכת השיקולים שלי יותר נוחה.
יש גם מטיילים יחידים שיעדיפו חדר ל4, כי תחושת הפרטיות נותנת להם לישון יותר טוב.
אבל בנוגע לדילמה של הרכבות, צריך לתת את הדעת לשיקול המחיר, ולעובדה שזה די מחייב להפריד אחד מהמשפחה לתא אחר (לא יודע כמה הילדות יאהבו שיאתגרו את הקומפקטיות להן....), דבר שלא נוח לי איתו. זה גם מאוד תלוי בדינמיקה של המשפחה, כמו שכל פעם שאת מזכירה את הטיול עם הילד, אני תוהה, לכמה אמהות יש את האומץ לעשות את זה...
-
טיול בת מצוה לסיןהשאלה הנכונה היא "כמה משוגעות מספיק לעשות את זה"

(אבל הטירוף השתלם, ובגדול!)
אני בהחלט חוששת שלא יהיה להם נוח להתכווץ בתא של 4 כולם יחד, אבל זה לא נראה לי נורא שאבא ילך לישון בתא ליד, ברגע שעושים כיבוי אורות והולכים לישון. גם בבית לא ישנים כולם באותו חדר. אולי אם לא הייתי חד הורית זה כן היה נראה לי נורא

מבחינת עלויות - מחיר טיסה מאד משתנה אבל כשאני בדקתי ועקבתי הרבה זמן, הטיסה הכי זולה שמצאתי השתוותה למחיר של רכבת בתא דלוקס ל-2 כולל עמלה מטורפת ששילמתי (רק בדיעבד הבנתי כמה הרבה עמלה שילמתי). אז תא ל-4 זה כבר בפני עצמו חסכון גדול. מי שמתכנן 6 ימים בהונג קונג כנראה לא לחוץ מאד בתקציב (הם הרי לא ישנו בצ'נקינג מאנשיין, והונג קונג יקרה מאד).
בסופו של דבר הכל תלוי בדינמיקה המשפחתית, אתה מאד צודק. וביכולת הסתגלות לתנאים, בציפיות וכו'.
זה מזכיר לי שנשאלה גם שאלה על ניקיון. מאיה, כמה הבנות שלך בעיתיות בענייני שירותים?
בקרון ל-4 יש 2 תאי שירותים לכל הקרון יחד, אחד מערבי ואחד בול פגיעה. חברה שלי אמרה לי שבבוקר המצב בשירותים היה זוועה. אני לא בטוחה שהבן שלי היה נהנה מהחוויה אם היה צריך להכנס לשירותים כאלה.. הוא קצת מפונק בנושא הזה (בתאים ל-2 יש שירותים צמודים). תחשבו גם על זה..
-
טיול בת מצוה לסיןתומר וענת - תודה על התגובות.
ענת - ניחשת נכון. אכן מאיה.
לגבי ג'וג'איגו - ירד מהתוכנית בצער רב
, מאחר שהצריך עוד יומיים - שלושה ועוד טיסה, ולאור מגבלת ימים ועלויות וכדי שהטיול לא יהפוך למירוץ מתיש החלטנו לוותר. תוך כדי תכנון הטיול כבר יש לי עוד אחד מוכן בקנה של כל המקומות שלא נכנסו...
לגבי פארק שעשועים - הבנות היו בדיסני באורלנדו (טיול הבת מצווה הקודם...), ואני מבינה מכם שזה שבהונג קונג מאכזב בהשוואה לאורלנדו, כך שאכן נשקול את אושן פארק.
מישהו היה באושן פארק ויכול להמליץ?
לגבי הרכבת - דווקא השירותים פחות מדאיגים אותי, יותר מטריד אותי נושא הניקיון של הקרון והמצעים ואני מבינה מכם שבהיבט הזה המצב סביר. אם אני לא טועה קראתי איפה שהוא משהו על פרעושים???
דרך אגב ענת - ההנחה שבבית אנחנו ישנים לבד בחדר קצת שגויה
אנחנו רגילים לאורחת שעדיין מתגנבת, משתלטת לי על הכרית ובועטת בנו - הכנה טובה להצטופפות בקרון של 4.לגבי צ'נגדו - עדיין לא הזמנו כרטיסי טיסה לצ'נגדו ומשם לשיאן, אבל לפי התכנון נראה לי שנגיע לצ'נגדו לקראת הערב ויהיו לנו אחרי זה 4 ימים כמעט מלאים באזור (טיסה לשיאן בשעות הערב ביום הרביעי).
לגבי לינה - בבייג'ין ובהונג קונג נלך על מלונות, כדי להתחיל ולסיים את הטיול בפינוק. התחלתי להסתכל קצת. לא קל עם משפחה של 5... בעיקר בהונג קונג... ראיתי שגם עלויות ארוחת הבוקר גבוהות למדי במלונות ולכן שאלתי אם יש צורך בכך.
ענת - אשמח לקבל את שמות האכסניות שישנתם בהם בשאר המקומות.
יש למישהו המלצות על נהגים / מדריכים מקומיים באזור צ'נגדו וגווילין?
-
טיול בת מצוה לסיןמהנסיון שלי, המיטות ברכבת נקיות, אין מה לדאוג. קראת על פרעושים, כי תמיד יהיה מישהו עם נסיון לא טוב. נראה לי ש"חוכמת ההמונים" תגיד שהקרון והמיטות סבבה.
בעניין ארוחות בוקר, וארוחות בכלל, אגיד שוב- אתם תטיילו במקומות תירותיים שיש בהם מגוון אופציות גם מחוץ למלון, של אוכל סיני ואוכל מערבי. ככה שגם אם יש מישהו במשפחה שממדר אוכל, תמיד תהיה אופציה של אוכל מוכר. במיוחד בהונג קונג. בשאר סין המלונות יותר זולים וגם האוכל.
חפשי בטיפים באתר גם על גסטהאוסים ביאנגשואו וצנגדו, הרבה פעמים התואר (לעומת מלון) מראה על טווח מחירים נמוך יותר ולא על רמת מיטות/תשתיות/אוירה כללית במתחם (טוב, אז אולי אין טלויזיה בחדר...)
-
טיול בת מצוה לסין1) המיטות ברכבות ב SOF SLEEPER נקיות. סדינים ציפות וכו הכל ניתן לכל נוסע מחדש.
2) אם כבר מגיעים לצ'נגדו חבל לא להגיע לפחות לאיזור אחד
Mounigou Scenic Area כ 5 ש בכרב מצ'נגדו.
http://jiuzhaivalley.com/songpan/munigou
3) מדריך רכב וכו- מציעה להתקשר ל http://www.gogosc.com/fr.asp
מסדר טיולם, נהגי וכו. נסעתי דרכם לטיבט , ומאד נהניתי מן השהייה במקום.
צוות נעים, כוזר. חדרים נחמדים וניתן ללכת ברגל לחלקים רבים של העיר.
-
טיול בת מצוה לסין1) ממליץ על הרכבת לילה,היא גם חוסכת זמן יקר של טיול וגם חוסכת לילה במלון.
מה שכן לא תוכלו להצטוף 2 אנשים במיטה אחת כך שנירא לי תצטרכו להתחלק.
או לחלופין מלהזמין קרון שינה של 6 אנשים.
אגב בקרון השינה של 4 יש שירותים מערביים ולא בול פגיעה.
בקרוטן של 6 יש גם וגם.
מבחינת הניקיון שומרים על רמת ניקיון ובכל תחנה מנקים את השירותים ועוברים עם שקיות זבל בקרונות.
-
טיול בת מצוה לסיןpapkin
מבחינה הגיינית - בול פגיעה הרבה יותר הגייני! מאשר שירותים מערביים.
הסינים הם לא העם הנקי ביותר .....
-
טיול בת מצוה לסיןתודה רבה רבה על כל התגובות
הרגעתם אותי בעניין הרכבת. cillam - המסלול שהצעת (Mounigou) נראה מדהים!!! לצערי אני בספק אם נספיק להגיע לשם (5 שעות נסיעה נראה לי קצת הרבה במגבלת הזמנים, וכשיש כל כך הרבה להספיק גם באזור הקרוב...). זה החלק הכי קשה בתכנון הטיול - להבין כמה יש לראות ולהחליט על מה לוותר.
מה זמן הנסיעה עד לשאן / אמי שאן??
לגבי האכסניה - מה בדיוק הקשר ל- sim cozy ? האכסניה המהוללת שלו נסגרה לא??
-
טיול בת מצוה לסיןגוגל אומר- ללאשן נסיעה של 1:46, לאמי שאן 1:57 ובתכלס מראה מסלול שלאמי שאן עוברים בלשאן.
לדעתי לא ריאלי לבקר בשניהם באותו יום, תוכלו להעביר לילה שם.
ראיתי בטיפים על צנגדו שנפתח במקום סאמס משהו אחר. היו גם שני מקומות שקשורים ל"סאמס" (אחד מהם היה חחלק ממלון שנשכר לטובת הפעלת הגסטהאוס...)בכל מקרה אלה לא המקומות היחידים. בגוגל הוא עדיין מופיע לצד כמה אחרים
תעיפי מבט בטיפים וגם תגגלי קצת בטריפ אדוויזור וכאלה.
-
טיול בת מצוה לסין
Hello Chengdu International youth Hostel Chengduאותה גברת בשינוי האדרת. שינו את הבעלים כבר לפני מספר שנים . הייתי ב 2013ומאד אהבתי.
-
טיול בת מצוה לסיןאנחנו היינו בצ'נגדו ב Lazybones שהיא אכסניה מהמשפחה של ה Mix (אבל במיקס המפורסמת יש רק דורמס - לא מתאים).
זו היתה האכסניה האהובה עלינו ביותר בכל הטיול!! החדר עצמו פשוט מאד אבל הזולה למטה, השירות, האנשים שפגשנו שם, זו היתה האכסניה שהכי הזכירה לי את הטיול באוסטרליה וניו זילנד

למיטב זכרוני פסלתי את Sim's בגלל שהוא פחות נוח מבחינת תחבורה. אם אני לא טועה הוא רחוק מהמטרו (אבל ראיתי שיש בתכנון עוד המון קווי מטרו לצ'נגדו, אולי כבר יש יותר מהשניים שהיו לפני שנה?). הלייזיבונס ממש על תחנת מטרו.
אנחנו לקחנו נהג ליום אחד בלי לינה,ארגנו לנו אותו מהאכסניה. עלה לנו למיטב זכרוני 1000 יואן, הגיע ג'יפ חדיש וממש נוח, בטח הם גנבו איזה תכנון של ג'יפ מערבי מוכר
. המחיר היה זה שביקשו, לא הצלחתי להוריד אותו, אולי כי אני לא מוכשרת בהתמקחות ואולי זה באמת מה שמקובל. השירות של הנהג היה מצויין למרות בעיות תקשורת בינינו, קרי שהוא לא דיבר מילה אנגלית (אבל היה לי גוגל טרנסלייט!). -
טיול בת מצוה לסיןלגבי אושן פארק, נדמה לי שיש בטיול של גולן, לא? אני זוכרת איזה סיפור טיול שקראתי שנגמר בשני הפארקים גם דיסני וגם אושן.
יש פה גם מישהו בכינוי אופיר שלא העלה סיפור טיול אבל הגיב הרבה בשרשורי תכנון הטיול שלי, נדמה לי שגם הם היו באושן. תעשי חיפוש הודעות בפורום.
מכיוון שהייתם כבר בדיסני אחר אז בוודאות וותרו עליו בהונג קונג. בטוח בטוח תתאכזבו.
-
טיול בת מצוה לסיןאיזה זכרון!! בדקתי ואכן יש התייחסות לשני הפארקים בסיכום הטיול של גולן - אהבו את אושן אבל דווקא דיסני קיבל אצלם ציון גבוה יותר. את אופיר לא הצלחתי לאתר.
אעביר את המידע לבנות שיחליטו הן...
תודה רבה
-
טיול בת מצוה לסיןאושן פארק בהחלט מומלץ - שילוב של גן חיות עם דגש ימי/אקוואריום ענק ופארק שעשועים.
כנסו ליוטויוב וגגלו תראו קצת.
חייב להודות שלא הייתי - הצלחנו לחמוק ולשלוח את הבן הקטן עם הבן הגדול ואשתו....אבל יש חוויות ותמונות.
ה"קטן" רוצה אגב לחזור לשם בחודש הבא.....